Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Jackpot Åmål 24/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86 denna veckan går på Åmål med en stor jackpot då både sexor och sjuor frös inne förra onsdagen då Örjan hade lekstuga med favoriterna i ledningen gång efter annan. Jackpoten kan ge en ensam vinnare över 17 miljoner på bara åttan och med sexor och sjuor blir det nog en bra bit över det. Ganska ny starttid med 19:20 då det inte är något Express-upplägg utan u går alla lopp på samma bana vilket ger lite längre tid mellan loppen. 

Åmål är en av få 800 metersbanor med oerhört kort upplopp med sina 105 meter är det väldigt viktigt att sitta i främre träffen när man går in i sista svängen. Mycket högre vinstprocent för den som leder loppet jämfört med snittet på svenska banor men i övrigt inga konstigheter.

Spår ett bakom bilen är inte jättebra här och det är som vanligt 4 och 5 som gäller i autostart. I voltstart är det som vanligt 1 och 6 som är överlägset bäst, och här ännu bättre i dock ett ganska litet urval med bara ca 500 voltstartslopp sedan 2010. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen är det ett kallblodslopp där många väljer att gardera med 3-4 streck och det är läge att ta ställning. Jag väljer att spela den jag tror är snabbast ut från tilläggsvolten som därmed ska ha god chans att sitta i spets tidigt då det bara är två hästar på grunddistansen. 

8 Nordby Elde 31% har hittat en formtopp på barfota runt om senaste tre starterna och så blir det igen från ett perfekt springspår. Betydligt hårdare motstånd för två och tre starter sedan men sist fick han utdelning i ordinarie klass och inte mycket värre mot denna gången. Kommer han till ledningen utan att det kostar allt för mycket så ska vinstchansen vara väldigt hög.

 

Gå Kort!

Långlopp i inledningen och då brukar man ju få leta i bakersta fållan men just på denna banan så är det betydligt bättre att vara med i främre träffen. Visst har alla lite längre tid på sig att avancera över den dryga distansen så dom där bak har bra chans att göra upp om det men då ska det stämma att man kommer ner i banan i sina avancemang också, så det är så klart chansartat.

 

1 Hurricane N.L.är det positiva rapporter på efter vinsten i comebacken efter nästan ett års tävlingsfrånvaro. Perfekt utgångsläge och bör gå framåt rejält med loppet i kroppen. Fortsatt barfota runt om som sist. Men då det är en snabb konkurrent från springspår finns risken att denna blir fast invändigt så garderingen är på sin plats. 

6 Bailamos 9% är startsnabb och har perfekta spår 6 i volten så det blir väl hästen att slå från det läget. Det finns väl på kartan att dom släpper om någon av dom två värsta ställer frågan tidigt, men då finns ju chansen från rygg ledaren med. 

8 Nisse Sånna 20% är väl en av dom värsta som skulle kunna kliva iväg bra från sitt innerspår på tillägget och Jepson är van vid att köra på banan och vet vad som gäller här. Lär söka sig till främre träffen tidigt och har favoriten inte kommit ut för att överta kan det bli denna som tar till spets efter bara ett par hundra meter och då blir denna oerhört svårslagen. 

 

Avdelning 1.

Se “Gå Kort!”

12 Ibelieveinamerica7% kommer med toppform efter två raka segrar där han gick med norskt huvudlag sist för första gången vilket han svarade bra på till slut och går så igen. Kan bli trafikproblem från spår 5 i volten och krävs mycket tur för att det ska stämma här. 

13 Rossi Palema 7% har ett springspår på tillägget och med en kusk som kan banan är väl offensivt upplägg att vänta. Detta är fjärdehästen för min del då det finns på kartan att dom skulle kunna komma hela vägen till ledningen tidigt här. 

10 Wir Ideal 13% har Goop som tränare och körsven och det biter så klart bra i alla sammanhang då han kan denna banan. Denna söker dock efter formen och är väl lite överstreckad denna gången och rankas ner på dåligt spelvärde här.

9 Townshend Broline 6% vinner inte så ofta och det är mycket som ska stämma denna gången om det ska räcka då han dessutom är en av dom som står sämst inne på pengarna här. 

Ranking: A 8. B 1.6. C 13.12.10.9.2. D 7.5.11.4.3.14.15.

 

Avdelning 2.

Lågklassigt lopp där en häst sticker ut men över 81% på hästar som tjänat runt 100 tkr är alltid tveksamt och även om vinstchansen är mycket hög så är det inte fel att gardera en sådan för att sikta på högre utdelningar. Väljer man att spika så är det också okej men då tycker jag att man ska spela med tre spikar för att få med fler hästar garderingsloppen. 

4 Astronascente Zack 81% har bra spets- och vinstchans med Goop så klart men procenten är löjligt hög denna gången och väldigt bra värde att försöka fälla. 

5 Nille Sånna 3% kom tillbaka bra i förra loppet efter galopp mitt i loppet och visar att formen är på topp. Från perfekt utgångsläge, efter att ha haft sämre lägen gång efter annan på slutet, så kan det gå om favoriten skulle komma bort.

9 Harrison Boko 5% har ett lopp i kroppen och ska nu gå barfota runt om vilket är intressant. Speedig som visade startsnabbhet sist och får använda den speeden till slut här. Duger. 

7 Carlos Lennon 2% var väldigt startsnabb enda gången han gått barfota runt om tidigare och kanske behöver loppet i kroppen då han varit struken sedan sist. Han kan dock ställa till det för favoriten i starten då Micke J alltid kör offensivt med startsnabba hästar. 

Ranking: A 4. B 5.9. C 7.2.1.12. D 8.3.6.10.

 

Avdelning 3.

Dagens lopp i lite högre klass där flera harvat i snabbloppen några år medan favoriten är ganska grön i högsta klassen då han är fem år i år och kommer från framgångsrika unghästsäsonger. 

5 Patent Leather 40% väljer jag att spika med Jepson upp från bästa tänkbara spåret bakom bilen. Frode Hamre har absolut toppform på stallet och femman I raden på denna I sista starten berodde på att den var bortlottad mot bra konkurrens, där Zarenne Fas vann på 1.09,8 så inget att säga om, bättre än raden och vinner detta loppet varannan gång. 

4 Ragazzo Da Sopra 32% är inte långt efter i strecklistan och många låser på dom två då Goops häst är startsnabb. Denna söker dock efter formen och Goop kan nog tänka sig att släppa till Jepson i detta loppet faktiskt, om den ens kan svara när Jepson trycker av från start. Ingen annan ska räcka här.

Ranking: A 5. B 4. C 7.2.8.3. D 6.9.1.

 

Avdelning 4.

Spårtrappa på Åmål är inte lika roligt som på banor med längre upplopp och rakor, här vinner inte dom sämsta lägen alls lika ofta som på många andra banor. 

5 Kadabra Bolets 37% hr bra läge och stiger på strecken men blir väl lite för stor favorit här och denna ska nog garderas då det inte givet att han kommer till spets nu. Stallet har dock bra form och denna får rankas först trots lite dåligt spelvärde. 

4 Silver Load 12% är det givna spetsbudet och från Westholms formstall är han hästen att slå då jag inte kan tänka mig att dom släpper ifrån sig någon ledning på denna banan. 

7 Listas Psycho 4% ska gå barfota runt om nu vilket den provat två gånger med vinst vid ett av tillfällena som resultat, så det funkar bra. Jepson har kört fyra gånger och varit 1:a, 2:a, 3:a och 5:a med honom vilket också får räknas som riktigt bra. Till låg procent på häst som allt som oftast är med när pengarna fördelas är det klart intressant. 

1 Harry Dynamit 12% körs av duktiga André Eklund frårn ett bra smygläge och kan han få rygg på ledaren kan denna vinna loppet då fälten brukar spricka upp i denna typen av lopp. 

Ranking: A 5. B 4.7.1. C 14.8.3.11. D 9.6.15.12.3.10.13.

 

Avdelning 5.

Ganska lågklassigt lopp där favoriten är bra men fått ett lurigt utgångsläge och även om han är bäst och kanske vinner loppet ganska ofta så är det nog inte fel att gardera honom. 

7 Alex H.P. 45% startar långt ut på vingen men hade ännu värre läge sist och gjorde det bra från kön då. Nu kör väl Rick bara framåt från start över den korta distansen och kan han köras hela vägen till spets så är vinstchansen mycket hög. Kan ju bli vingel från läget och kanske ska garderas denna gången. 

2 Fougueux 9% är mycket startsnabb och det är så klart fördelaktigt över den korta distansen men kommer favoriten med snabb attack tidigt så vet jag inte om han kan svara men vinstchans finns så klart även från på ledaren.

4 Quickly S.W. 12% är ett sto i öppen klass men i så låg klass har det oftast mindre betydelse och med en bra kusk från fint utgångsläge räknas denna mycket tidigt då biken åker på nu. Jepson har kört två ggr och varit tre och vunnit så stort plus mot senaste körsvennen. 

1 Comte Godiva 15% åker dom långt med för denna starten och då brukar det vara riktigt bra ordning från det stallet men nu kan den bli över med startsnabba utvändigt. Kommer dom ut så räknas denna med så klart.

Ranking: A 7. B 4. C 1.2.12. D 6.5.10.8.9.11.3.

 

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

9 Ask Viking 24% kanske tänder till med körspö för har svikit flera gånger som favorit och då värsta motståndaren kanske sitter tidigt i spets så borde det bli svårt. Så klart bra vinstchans trots allt men som nästan lika hårt spelad som favoriten är denna kraftigt överstreckad nu.

4 Fröyu Birk 27% kommer med två raka vinster men då spåren är sämre för denna än för favoriten måste denna ses som överstreckad denna gången och dåligt spelvärde här. 

Ranking: A 8. B 9. C 4.5.2. D 7.6.1.3.

 

Avdelning 7.

Fint stolopp där det är mycket ovisst om hur det blir kört och av den anledningen kan det ju gå för fort en bit och då kommer många in i matchen. Garderingen är på sin plats. 

5 Zante Grif 32% blev bortkörd sist då Robin valde att gå ner i rygg på den han slog gången innan, och när luckan kom blev det galopp. Kanske inte lika rädd för att köra utvändigt ledaren nu och kan då vinna loppet, men då det är många galopper i raden behöver hon garderas. 

4 Make More Cider 36% är ännu hårdare streckad och kanske kan köras till spets för värsta konkurrenten men blir det körning en bit här är det inte alls säkert att denna håller hem. Dessutom är det inte givet att hon får ta över spets då den invändiga säkert kan tänka sig att köra i spets här. Lite överstreckad men med mycket bra vinststatistik så ska den väl ändå med på alla lappar från fint läge. 

3 Global Wonderful 10% är snabbare ut än dom två utvändiga och kanske körs denna i spets och blir då hästen att slå. 

7 Kitsune 6% får första gången Goop upp nu och denna håller bra form.

Med tryck på loppet kommer sämre lägena in i matchen och jag streckar dom annars så dåliga bakspåren på spelvärdet denna gången då 10, 11 och 12är i princip o-streckade och samtliga ser ut att närma sig formen. 

Ranking: A 5. B 4. C 3.12.7.10.11.1. D 2.8.6.9.

 

Avdelning 8.

I avslutningen är det tre hästar som höjer sig lite över dom övriga och den av dom som kan ta sig till spets har så klart bäst chans men oklart vem av dom som är först framme för att ta över ledningen. Det kan ju också bli så att dom kör mot varandra lite för hårt och bjuder in övriga, varav några som inte är många meter sämre än favoriterna, när dom tävlar på topp. 

3 Pleasure For Cash 33% är nedstruken till spar två bakom bilen men framförallt har han spår invändigt om dom värsta motbuden och om allt stämmer så ska han kunna svara dom. Men han är som bekant inte alls att lita på och även om det nu ska bli maxat i balans och utrustning med första barfota runt om, riktig bike och norskt huvudlag är det långt ifrån säkert att funkar då denna är hopplöst osäker. På att han blir nästan dubbelt så hårt streckad som värsta konkurrenterna här så finns det bra värde att gardera, då galopprisken är så hög som den är. 

6 Inspector 19% har vunnit V75 på Åby i vintras och det är bäst merit i gänget (tillsammans med 7 Cyrano De B. som väl är bortlottad nu). Nedstruken till överlägset mest vinstrika spåret för Inspector, på denna banan, med Goop som både tränar och kör så förstår ni att det är toppchans. Från spår precis bakom bilen kan han ta sig förbi dom invändiga och ta sig till spets tidigt och blir då hästen att slå. Eftersom han är betydligt mer stabil och har statistiska spåret med sig väljer jag att ranka honom först på spelvärdet.

4 Hummer Scott 17% är inte mycket sämre än dom värsta här och utmanade Inspector i så väl spetsstriden som till slut i förra starten och duger i klassen. Om dom två favoriterna träter så kan det bli han som profiterar i draget bakom dom, i kanske andra utvändigt. Det finns också liten chans att han kan ta sig till ledningen om Inspector skulle vara det minsta sämre för dagen och om favoriten invändigt kör galopp till exempel. 

5 Love Håleryd 13% är också startsnabb men borde få svårt mot dom tre bästa här. Bra form och återgår till bike efter ett par starter i voltstart där han gått med vanlig sulky. Klart fjärde streck men då han är ganska betrodd måste man helst välja bort en av dom spelade här. 

2 M.T.Nordic Spirit 2% kan nog svara upp innerspåret men borde släppa till den av dom betrodda som är först fram och ställer frågan. Kan gå från rygg ledaren så klart.

9 Rally Gunnar 5% blir det första barfota runt för denna gången och en hybridvagn på. Han har säkert bättre form nu än då han bara var tvåa på Vaggeryd i maj, efter perfekt resa i draget. Skulle max-balans och utrustning funka på favoriten så kanske Jepson kan följa den ryggen och hamna bra på det, så tänkbar skräll trots bakspår. 

7 Cyrano De B. 5% fick väl spar lite väl långt ut på vingen med alla värsta invändigt och även om också han är nedstruken ett spår nu borde han få svårt. Har dock vunnit på V75 mot bra hästar i vintras och mött hårt motstånd på V75 vid flera tillfällen så kanske har lite mer hårdhet än några av konkurrenterna här.

Ranking: A 6. B 3.4. C 5.9.2.7. D 12.8.10.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.6.8.

Avd.2: 4.5.9.

Avd.3: 5 Patent Leather

Avd.4: 1.4.5.7.8.14.

Avd.5: 1.2.4.7.

Avd.6: 8 Nordby Elde

Avd.7: 3.4.5.7.10.11.12.

Avd.8: 3.4.6.

4536 rader som kostar 1134 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.6.8.

Avd.2: 4Astronascente Zack

Avd.3: 5 Patent Leather

Avd.4: 1.4.5.7.8.14.

Avd.5: 4.7.

Avd.6: 8 Nordby Elde

Avd.7: 3.4.5.7.12.

Avd.8: 3.4.6.

540 rader som kostar 135 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.