Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 58 Miljoner Jackpot på V75 Kalmar 21/6

V75-Omgången.

Söndagen i midsommarhelgen är det traditionsenligt Kalmar som står värd för V75 och denna helgen på året byter V75 och GS75 dag. Dessutom kryddas omgången med en rejäl jackpot från femmor efter den låga utdelningen i lördags och en ensam vinnare ska kunna få över 58 miljoner denna veckan. 

Kalmar är lite som ”Axevalla-light” med ett långt upplopp och nästan alltid riktigt fint underlag. Upploppet mäter 207 meter och ban-bredden är rejält tilltagen på båda långsidorna så det är gott om utrymme i voltstartsloppen. Vädret spås vara helt okej med dryga 20 grader och molnigt så banan ska då kunna vara riktigt bra, som oftast. 

 

Bästa Spiken!

Sto-eliten ligger som avdelning tre och den klassen är där det oftast vinns av favoriten och absolut mest sällan är någon skräll. Vi gör det enkelt och spikar där denna veckan då det är viktigt att ha sju rätt en jackpotomgång och då får man spela en del på matematiken. Givet sedan att gardera övriga storfavoriter för att ändå kunna sikta på hög utdelning, då våran spik är en flitigt anlitad sådan.

4 Double Exposure 79% är oerhört stor favorit men det är befogat då Örjan gör det mesta rätt för dagen och Redéns hästar levererar gång efter annan. Gick 09,9 över 1640 meter i stoeliten under Eitloppshelgen i årets andra start. Inför det hade Redén uttalat sig om att hon nog hade haft bra platschans i Elitloppet om han valt att matcha henne mot det och det säger en del. Denna är startsnabb och det är inte helt givet att värsta konkurrenten behöver vara i full form för att svara upp men Double kan nog även vinna utvändigt i den formen hon är i. 

 

Gå Kort!

I Kalmarsundsstayern som går över 3140 meter i fjärde avdelningen väljer jag att försöka spara på strecken då många sprider strecken rejält här, så läge att spela mot kollektivet här, genom att ta lite färre streck. 

14 Mack Dragan 12% gillar jag då han alltid gör så gott han kan och har avslutat riktigt bra på slutet men det har varit svårt att ta något i snabba avslutningar. När det nu är lång distans kommer hans avslutning bita bättre mot enklare hästar där framme och det måste vara högre vinstchans än procenten antyder. Norskt huvudlag aviserat istället för det halvstängda han gått med på slutet och det kan vara en växel att dra till slut här. 

3 Lucky Base 19% är favoriten här och det är intressanta balansändringar på gång med barfota runt om här, vilket ska passa denna. Hans Crebas är liksom Mack Dragans tränare aktiv på Axevalla så det blir lite hemma-tippning från min sida med dom två som ett tänkbart lås. Lucky Base kommer att köras till spets och ska vara i toppform i sin tredje start i nya regin och Crebas låter väldigt positiv kring deras chanser här. 

 

Avdelning 1.

Bronsdivisionen över medeldistans men med voltstart denna gången inleder V75-omgången och det blev en startsnabb och bra häst som drog spår ett vilket så klart är tråkigt om man vill gardera här. Jag gör ändå ett allvarligt försök att fälla favoriten här. 

1 Ingo 31% har mycket bra förutsättningar då spår ett är statistiskt väldigt bra i voltstart samtidigt då denna är startsnabb och har vunnit på V75 från spets tidigare i år så är vinstchansen ganska hög. Dock är det många som vill testa lite från start och då kan det sitta i benen över det långa upploppet, om det kostar för mycket att svara ett par hästar i starten.

2 Andre Ward 17% slog bland andra L’Amour Bonanza lätt från utvändigt sist och Flemming brukar ha bra ordning på dom han kommer till V75 med. Spår två i volten är mycket bättre än många tycks tro och han kan hamna bra till från det utgångsläget om Flemming vill men han kan ibland välja att ta väldigt långsamma starter så svårt att räkna på. Står bra inne i klassen och duger bra här då han går med rycktussar som han aldrig har ryckt, kanske får vi se effekten nu.

3 L’Amour Bonanza3% visade sig haft slem i halsen då han vek ner sig mot Andre Ward och man får väl säga att han ändå höll okej till tredjeplatsen om han var sjuk. Nu blir det tredje starten i PU:s regi och han har form på övriga stallet så denna kommer med betydligt bättre form än sist så klart. Startsnabb häst och kusk så kan utmana favoriten från start och ställa till det för den. Kommer han ner där bakom är han kanske nöjd med rygg på favoriten med. Tre procent är för lågt och denna kan man ta med om garderar lite bredare. 

8 Hobby De L’iton 14% har spår 8 i volten så det finns chans att följa favoritens rygg och komma igenom bra från start. Hittar han luckor sedan så ska han räknas med bra chans i loppet då det är en betydligt enklare Brons än han varit ute i på slutet där han mött bland andra Vikens High Yield och Ike Schermer vid galopperna. 

11 Criterion 4% har matchats mot kulltoppar tidigare i karriären och jämfört med många av dom går han ner lite i klass nu. Han gör första starten som kastrerad nu och vissa får effekt på det då dom kan fokusera mer på tävlandet. Även om Fredrik Wallin inte tror att det är toppform nu och ser det som ett led i matchningen så kan det räcka ändå om favoriten skulle få lite tryck i starten så kommer dom från sämre lägen in i matchen till slut då upploppet är långt på Kalmar. 

7 Image Rapida 10% lär dom försöka få iväg från springspåret och denna har ett lopp i kroppen efter kortare uppehåll efter att han bland annat vann Klass 1-final i mars. Lite grön i klassen och kanske behöver något lopp till innan han vinner men kan ställa till det för favoriten i inledningen med en tryckare om dom prickar från spåret. 

5 Franklin Face 14% står bra inne i klassen och Erik Adielsson bakom en startsnabb häst så tror jag han kan kasta loss även från detta spåret då det är bred bana. Kan ställa till det för favoriten. 

Ranking: A 2. B 1.8. C 11.5.7.3.9. D 12.4.6.10.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen och här sviker favoriten oftast på V75 enligt statistiken dock har några favoriter i klass 2 hållit på slutet då Örjan bar in Jagger Boko till vinst i lördags och han vann även Elitloppshelgens final i Klass 2 med Don Fanucci Zet. Vinnande Armagnac för två veckor sedan blev till slut knapp favorit (0,51% före den tidigare favoriten Mellby Highball). Förra året vann en storfavorit just denna tävlingsdagen, i lägsta klassen, i form av Velten Versailles, för övrigt samma tränare och kusk på en Velten-häst till start som favorit längre fram idag. Oftast handlar det om undantagshästar som senare klättrar fort i klasserna när dom vunnit som stora favoriter redan i lägsta klassen. Jag gör ett försök att gardera denna då det är omgångens näst största favorit och man får bra betalt på motbuden. 

6 Oscar L.A. 54% är kanske en sådan där undantagshäst om man ska lyssna på tränarens snack och visst var den fin vid vinst sist på 13,0 full väg mestadels utvändigt ledaren sist. Det är dock spår en bit ut bakom bilen och jag vill sällan sitta med spik på Joakim Lövgren på V75, han har bra statistik men det beror mer på ett riktigt bra tränarjobb än att han sätter dit styrningarna med precision. Här kan det bli lite vingel om han inte vill trycka av riktigt och ändå inte backa, har då någon fått sitta i fred i spets en bit och han får ett tredjespår genom första svängen vilket det mycket väl kan bli så är det inte lika givet som kollektivet tycks tro. Vinner han från dödens då så är det bara att applådera och han är så klart med på alla lappar men får man in ett motbud fäller man många system här. 

5 O.M.Faststeep 19% är det givan motbudet och även om det är ett sto i öppen klass så funkar det i dom lägre klasserna. Det har varit många valacker i dom två loppen hon vunnit lätt på slutet. Nu blir det rejält kuskplus även om Matilda gjort det bra så är hon född -87 och körde ett lopp i fjol och 9 lopp i år, så det är ganska stor skillnad på rutin när Adielsson hoppar upp och kanske gör det 20 meter, kanske gör det mer än en sekund per kilometer. Oavsett så brukar han få fart på det mesta från start och från statistiskt bästa spåret bakom bilen är det god chans för spets och slut här. 

4 Elche 6% har gjort flera starter i klassen och var favorit redan första gången, för fyra starter sedan, men galopperade då. Har sedan varit bortlottad från 8 och 12 för att sist varit ute över opassande kort distans så står han nu riktigt bra inne i klassen och borde kunna svara för en rejäl prestation. Bra utgångsläge och borde hamna bra på det och trycker favoriten upp tempot utvändigt om spetshästen så kan han slå av dom båda till slut på sin styrka. 

Bakom mina tre första streck är det vidöppet och för er som garderar vidare kan man nog måla på rejält och ta nästan alla. Jag kanske spelar med all utom mina tre D-hästar på någon lapp och tre till sex streck på systemförslaget. 

8 Master Sea 3% vann direkt efter kastration sist då han gick undan före Usain Henna och nu blir det riktig bike på istället för hybriden som det varit tidigare och det är intressant. Tufft läge så klart men gardera man på brett här bygger det ju på att det blir tryck på loppet och dom betrodda ska stanna till slut och då biter styrkan hos denna bra. 

7 Jetstream Rapida 1% galopperade till slut med biken sist och nu går man tillbaka till ordinarie hybridvagn denna gången och denna är Claes val av sina två här. 

1 Eye In The sky 0,6% är nog ungefär lika bra som stallkamraten men åkte dit på speed mot den näst sist, då var det ändå en bra insats med biken på och nu blir det bike igen på denna. Båda Claes Svensson startar med bättre chans än procenten antyder och är tidiga vid bredare gardering. 

Ranking: A 5. B 6.4. C 8.7.11.2.3.1. D 9.12.10.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

3 Une Etoile Gar 9% lär det väl lossna för snart men man vill ju se en vettig insats innan man betalar lika mycket för henne som för Double Exposure på en matematisk kupong. För er som spelar reducerat och har hittat andra spikar så kan man reducera hårt mot favoriten här om man vill sikta på att bli själv på V75. (A-häst på storfavoriten och ett par C eller D-hästar bakom typ, beroende på vad ni gör för reduceringar.) Det finns chans att Nurmos häst kan hålla ut favoriten från start, sida vid sida, och man har ju sett Kontio svara bakom hästar med till synes dålig form mot världselit förr. Nurmos stall över lag har väl haft en uppåtgående formkurva på slutet och kanske hittar även denna till formen. 

5 Activated 5% slogs med Conrads Rödluva om kullens drottning-titeln och slog henne i såväl Drottningens Pokal som Stochampionatet från usla utgångslägen och var riktigt bra så klart. Årsdebut nu i stoeliten och hon har behövt ett par lopp i kroppen i dom två tidigare säsongerna för att vara riktigt på topp. Kan behövas något lopp nu med då uppehållet varit långt men om två träter så biter hennes spurt bra och vid gardering så måste även hon med. 

Övriga ska bara inte kunna vinna även om hästar från Puros stall överraskar gång efter annan så kan väll inte 2 Sharp Dream 3% räcka mot dom här. 

Ranking: A 4. B 3.5. C 2.7.6. D 8.1.

 

Avdelning 4.

Se “Gå Kort!”

Låser på två hästar på spelförslaget men inser att det är vidöppet bakom och nämner något pm alla jag tror kan vinna loppet, övriga borde få mycket svårt mot så många bra hästar. 

15 Speedy Face 12% går liksom Mack Dragan ner en del i klass till denna starten och även hans avslutning lär bita bra här. Han är väl nästa häst om man garderar vidare och vill ha ett tredje streck. Han har dock inte vunnit lopp på över ett år och det var den enda vinsten på hans senaste 34 starter (sedan hösten 2017) vilket är högst tveksamt. Dante är också ett minus, då han varken kör eller vinner speciellt många lopp och det är mycket som kan gå fel över dryga tre varv. 

7 Vagabond Bi 10% har gjort flera bra lopp utan att få vinna på slutet men har visat att han trivs bra över dom drygare distanserna och det är fortsatt toppkusk upp här. 

8 Guillaume Boko 18% överraskade i bronsdivisionen nyligen då det gick över 2640 meter voltstart så han tål lite längre distanser. Örjan upp är kul och denna kan spurta bra med rätt resa här. 

13 Pacific Face 13% blir det första barfota på över ett år för och det är positivt. Hästen är stark och bra men kusken är i den sämre kategorin och vi spelar ju på hela ekipaget så det är bara ett streck i mängden vid bred gardering, på hästen kapacitet och balansförändringen. 

10 Joe Martini 2% gör här andra starten i Johan Lejons regi och har säkert gått framåt med ett lopp i kroppen. Henriette Larsen var andra halvåret 2019 en riktig följetong på skrällar i streckspelen och det var alltid intressant när hon satt första gången på någon speedig häst. Våren har gått lite sämre för henne men hon får ju aldrig dom där riktigt bra uppsittningarna och hon kör absolut inte sämre utan har bara haft lite mer otur över lag måste jag säga. Här skulle hon kunna överraska rejält och detta är ett kul streck för er som garderar. 

12 Dragster 2% är speedig och stark som nu kommer med två lopp i kroppen iför detta och kan han få lifta med rätta ryggar lär det gå fort för även denna över Kalmars långa upplopp. 

2 Palais Bourbon 5% kommer från ett formstall och kanske kan han sno åt sig rygg på favoriten och om luckan kommer så kan även denna överraska. 

Ranking: A 14.3. B 15.7.8. C 10.12.13.2. D 4.5.6.1.11.9.

 

Avdelning 5.

Kalmarsundspokalen som veckans Gulddivision kallas har lockat fullt fält och det är ju kul även om det är oerhört svårt att vinna dom här kortloppen i högsta klassen från bricka 12 och många förordar att bara 10 ska få starta i dom loppen. Här kan det dock bli tal om undantaget som bekräftar regeln då det är en av förhandssnackisarna inför Elitloppet som dragit bricka 12. 

12 Tae Kwon Deo 21% får inget lätt första år i äldre eliten efter sin fina fyraåringssäsong, med galopp i Elitloppets försök och nu spår 12 efter att ha haft spår 8 i sin årsdebut. Ingen smekmånad där inte och Adrian tycker att han behöver ett ordentligt lopp här så det blir nog inte allt för passivt upplägg trots läget. Viss vinstchans men det blir svårt. 

1 Tycoon Conway Hall 22% är väl den bästa hästen i dansk träning för dagen och denna har gjort det bra för Juul men höjt sig ytterligare ett snäpp i Jensens regi efter lång skadefrånvaro. Han vann på en låg 10-tid i andra starten efter att inte ha tävlat på ett och ett halvt år vilket är starka papper och han borde bli mycket svårslagen i spets här. Han är startsnabb och ska kunna hålla upp innersniffen nu då just innerspåret är ganska bra på Kalmar. Flemming är för övrigt titelförsvarare då han vann detta loppet med Slide So Easy i fjol.

5 Gareth Boko 16% vann Gulddivisionen när Kalmar hade V75 i januari efter en riktigt rejäl insats och gick hela vägen in i mål trots tung resa. Sist blev det galopp i Harper Hanovers lopp och när han nu går tillbaka till biken tror jag på en bra insats från bästa tänkbara läge bakom bilen. 

10 Disco Volante 15% rapporterar Melander att det är bra form på efter galoppen i Elitloppsförsöket, och det blir ju lugnare avgång med bakspår nu. Melander visade form på stallet under midsommardagen då Milligans School tog flera längder på och visslade förbi Mellby Free i oerhört snabb avslutning. Disco lär ha en likande spurt att tillgå här då han inte kan lägga lasset i starten denna gången och felfri är han mycket långt framme. 

4 Canari Match 7% kommer från annat formstall med kusk som vinner med det mesta för dagen och trots att hästen kanske söker efter formen så kan det skrälla till här. Startsnabb och bör hitta bra position så måste räknas då flera av dom bra har tuffare utgångslägen. 

7 Baron Gift 7% söker kanske också lite efter formen men har en bra avslutning att tillgå om han får rätt resa och Kontio kan kanske få lite extra fart på honom den här gången. Baronen gillar banan och spurtade oerhört fort i just detta loppet i fjol från sista häst in på upploppet till tredjeplatsen huvud efter vinnaren och för målfoto mellan tvåan och trean. 

8 Stepping Spaceboy 3% har gjort ett par bra starter i sin nya regi och med den nyfunna toppformen så kanske det kan vara en rejäl skräll trots läget. 

11 Esprit Sisu 5% gjorde debut I högsta klassen sist och fullföljde bra som fastlåst bakom riktigt bra hästar och visade att han ska kunna hävda sig mot guldhästarna direkt om rätta luckorna kommer. Får han draghjälp i dom rätta ryggarna här så kan han skrälla redan nu. 

Ranking: A 1. B 12.5.10. C 4.11.7.8. D 9.6.2.3.

 

Avdelning 6.

Silverdivisionen över 2140 meter omgångens tredje största favorit kommer ut här och jag chansar och spikar mot den för att få bra värde i min kupong där jag redan spikat veckans största favorit, så är det givet att gå mot dom andra stora. 

4 Man At Work 46% har jag dissat gång efter annan som stor favorit och som hårt betrodd allt som oftast men sist vände jag då det helt plötsligt fanns spelvärde när han var bortglömd på strecken till 7%. Då var Nurmos stallform på kraftigt uppåtgående och denna skulle få gå med bike från ett bra utgångsläge med offensiv kusk. Jag varnade för den i tipsen och rankade tidigt och han ledde loppet runt om mot bra motstånd även om det inte var den hårdaste Silver-finalen som setts på en Elitloppshelg direkt. Nu vankas det däremot svar invändigt och även om det är samma utrustning som sist så tar han sig inte lika enkelt till ledningen denna gången och då är det favorit i fara. För hårt streckad denna gången och dåligt spelvärde på honom. 

3 Hill Street 18% torskade sist där det var omöjligt att något i snabba sista 600 han gled ändå fram sakta men säkert i tredjespåret men känslan var att Örjan inte riktigt körde för fullt då han såg att det inte gick att nå ledaren. Det enda han inte ville bli var väl tvåa antar jag, då hade han gått ur klassen. Det enda som räknades för min del den gången var ju vinst, då vi hade fått över 360 tkr på sju rätt i tillsammansspelet och på spelförslagen här om han vunnit. Inför det hade han haft en hovböld som han inte stått över mycket för men han går kanske ändå framåt en del med loppet i kroppen. Här har han smaskigt läge efter att ha haft 8,7 och 9 i årets tre starter och nu måste väl Örjan lägga lasset efter så mycket lopp han vunnit från spets senaste tiden så hoppas jag det är något som upprepar sig denna gången. Bra värde i denna spiken till 18%!

Vid gardering skulle jag inte nöja mig med favoriten utan då skulle jag måla på rejält för här finns gott om speediga skrällar till låga procent som inte är speciellt mysket sämre än Man At Work och jag nämner något om ett helt gäng hästar för er som letar skrällar. 

5 Secret Mission 0,5% höjde min utdelning vid miljonvinst för ett och ett halvt år sedan och då var han mer streckad (på 0,6% ;). Från smaskigt läge hittar garanterat Henriette ett bra lopp åt honom och pressar Kontio rejält utanpå Örjan så kan vilken häst som helst vinna loppet och så klart fördelaktigt att vara med där framme då. 

10 Pastor Power 1% var också med på min miljonrad den gången det begav sig men i lägre klass då så klart och har haft svårt att sätta nosen först i silver även om det varit riktigt nära flera gånger. Spåret är kass men snart sitter han där när PU har absolut toppform på stall och styrningar för dagen kan det vara dags. 

9 Zap Di Girifalco 16% är en fin häst men grön i klassen och det brukar vara svårt att vinna i Silver från bakspår med bara en miljon på kontot. Behöver nog ett par lopp i klassen och ett bättre läge då han ser ut bli överstreckad här då många går på denna som första motbud. 

6 Island Life 4% är nedstruken till ett perfekt femtespår bakom bilen och denna kan slå till.

8 Sevillia 4% är också nedstruken ett spår och det gör större skillnad än många tror att få starta från bricka sju istället för åtta, rent statistiskt sett. Inte länge sedan han tillhörde favoriterna i Silver men efter tre galopper fick han vinna ett ganska bra lopp på Jägersro och visar form på nytt som duger här. Trivs på banan med då han vann Bronsdivisionen just denna tävlingsdagen i fjol.

11 Cobbys Olifant 0,7% kan inte utnyttja sin startsnabbhet men kan då ha den speeden sparad till slut. Höll bra i spets till strax före mål då Sevillia gick förbi till slut och gången innan satt han fast med sparat. Denna är både stark och snabb och blir det rejäl körning mellan dom betrodda så har även han vinstchans. 

12 Norton Comander 8% har fått två lopp i kroppen efter en träningsperiod och även om det varit lite långt mellan starterna så borde han ha bättre form än vad raden antyder. Han var bland annat trea bakom Who´s Who och Milliondollarrhyme i Jubileumspokalen i fjol så kunnande finns massor av. 

Ranking: A 3. B 4.5.6.9. C 10.12.8.11. D 1.7.2.

 

Avdelning 7.

Klass 1 över sprinterdistansen 1640 meter auto och här kan det komma att gå undan rejält hela vägen så det behöver inte vara iskallt att starta från bakspår eller hamna en bit ner i kön. Nämner något om samtliga hästar här och börjar sedvanlig stil med startspår och namn så vill ni läsa vad jag tror om någon speciell häst i loppet så är det enkelt att hitta. 

7 Velten Limelight 30% släppte spets till en viss Don Fanucci Zet sist i finalerna och var väl den enda som kunde följa med hyggligt där. Nu blir det så klart upp en klass men jämför man med den enda han tävlade mot i klass i klass 2 då, som tillhör absoluta kulltoppen så går han snarare ner i klass rejält, sedan starten mot Don Fanucci Zet (som i sin tur slog både Aetos Kronos och Green Manalishi i onsdags). Räkna med att Velten kommer att rekordsänka flera sekunder här då han bara gjort 10 starter men har också åtta vinster vilket är näst mest i loppet. Tänkbar spik men läget oroar trots allt så klart. 

1 Pols Crazy Diamond 1% är en rusare som Kevin Gondet säger att det inte mycket att göra åt och bara släpper av honom hela vägen. (Kanske skulle prova med en proffskusk nån gång som kan lugna ner honom lite inför starten och som kan hålla i lite?) Han kör vad som går från start och kan han hålla upp innersniffen så kör han så länge lampan lyser och då kommer alla in i loppet. 

2 Sobel Jasmine 7% är en bilföljare och även om innerspåret är ganska bra på Kalmar så finns det på kartan att denna kan ta sig förbi på första stegen, då hon är väldigt snabb direkt och den andra kanske behöver en bit. Efter spårlottningen sa PU att han hellre hade kört henne än sitt tidiga val här och då stallformen är bra kan denna leda hela vägen om den tar sig förbi den invändiga eller den helt enkelt kommer bort på något sätt. 

3 Zlatan Knick 9% fick loppet sist men gjorde det också bra då värsta konkurrenterna var bortlottade redan på förhand. Här blir det nog ingen ledning och då kan det bli värre men han lär väl hitta ner bakom dom snabbaste och kommer luckan så har ju en vass speed att tillgå. Christoffer aviserar trots allt laddning vad som går och då kan det bli utdragen körning här. 

4 Look Håleryd 14% gör det bra varje gång och är bra för klassen med kusk och stall i form. Från mycket bra utgångsläge lär han hitta ner bra bakom dom tre startkanonerna invändigt och sedan slår han nog många av dom till slut. 

5 Quick Lane 7% var ute i hårda fyraåringslopp under fjolåret och även om han står lite hårt inne i klassen så hänger den nog med bra. Bara ett lopp i kroppen efter lång vinstervila och träning och kanske behöver något lopp till för att riktigt hävda sig i klassen då förra starten var i betydligt enklare gäng, men det blev också vinst då så formen är nog nära. 

6 Ikaros Di Quattro 0,6% blir det barfota fram och bike på så maxning i utrustning och balans men räcker nog ändå inte och står hårt inne i klassen från jobbigt startspår. 

8 Redneck Woodland 3% har gått undan från spets i två raka starter men nu är läget helt annat mot klassen bättre motstånd. Ska inte gå men kör dom tre innersta livet ur varandra så kommer som sagt alla in i loppet. 

9 King Of Everything 16% nämnde jag tidigt i finalerna sist och hade med på kupongerna och spelförslagen här så det var surt att han inte fick sätta nosen först som tre-procentare till 28 gånger pengarna. Tight i mål då som tvåa och nu är han kvar i klassen vilket gör att han står riktigt bra inne i den samma. Fäller många i spurten denna gången med men inte lika rolig som klar andrahandare på strecken denna gången. 

10 Zodiac Dany Grif 11% nämns överallt då det lyser knallrött om skoinfon och på ett fint intryck sist då han höll bra utvändigt i hårt tempo hela vägen. Det var inget märkvärdigt lopp då och han går upp rejält i klass till denna starten och även om han säkert hävdar sig bra så har han bara 20 tkr över klassgränsen till lägsta klassen vilket gör att det borde bli tufft här. 

11 Charlock Wiking 3% är hästen med flest vinster i loppet och då är det inte för att den startat i Holland eller Italien som vissa andra här. Magnus brukar matcha sina hästar snällt och så kommer dom ut som hårt betrodda med fina rader och sviker mot tuffare motstånd på rikstoton. Denna har två andraplatser på V75 och då förstår ni att dom 11 vinster han har inte kan ha varit i lopp med stora prispengar direkt och det borde bli svårt. Dock var han ganska stor favorit sist i ett klass 1 försök på V86 (där han vek ner sig från spets mot en riktigt bra Whelk), och nu spelad till under 3% vilket gör honom till et fynd. Enkla vinster ger också självförtroende och kanske kan han luras först till slut om det går alldeles för fort där framme. 

Ranking: A 7. B 4.2.9. C 10.3.11.5. D 8.6.12.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.8.11.

Avd.2: 4.5.6.

Avd.3: 4 Double Exposure

Avd.4: 3.14.

Avd.5: 1.4.5.10.11.12.

Avd.6: 3Hill Street

Avd.7: 2.3.4.5.7.9.10.11.

1152 Rader som kostar 576 kronor. 

 

Gör utgångsraden lite mindre idag då jag fortfarande inte bestämt för i vilken avdelning jag vill lägga till lite hästar i två eller tre lopp av avdelningarna 1, 2 eller 5. Smaksak vart man vill få med fler och väntar på senare information innan jag bygger klart andels-systemet på ATG-tillsammans. 

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.8.11.

Avd.2: 4.5.6.

Avd.3: 4 Double Exposure

Avd.4: 3.14.

Avd.5: 1.5.10.12.

Avd.6: 3Hill Street

Avd.7: 7Velten Limelight

96 Rader som kostar 48 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!