Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Solvalla 17/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Solvalla är ensam värd för veckans V86 som numera bara går på en bana med tidigare starttid. 19:20 är det som gäller över sommaren, som spelstopp på V86, och ingen express-sändning med delade banor under ett par månader framöver. 

Upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter och dom verkar ha fått till en bra och snabb bana på Solvalla i år. Omgången ser ut att luta lite åt det lägre hållet i utdelningar men jag försöker fälla dom stora favoriterna och spikar mindre streckade hästar. Så kan man fälla ett par av dom stora så sticker utdelningen rätt bra, som det så ofta gör på V86. 

 

Bästa Spiken!

I avdelning sex är det ett V75-försök i klass 2 och favoriten har bricka åtta så där väljer jag att ta ställning och gå mot. 

5 Phoenix Photo startar från bästa tänkbara utgångsläge bakom bilen och har fortsatt Örjan upp, vilket var ett kraftigt kuskplus inför senaste starten. Sist var det också V75 så ett lopp i kroppen i klassen och då rann Goop undan i spets med Armagnac samtidigt som även betrodda Mellby Highball var före i mål då men ingen här av den kalibern kan jag tycka, när favoriten här lottats till uselt utgångsläge. Barfotan bak lyste rött sist och nu när det fortsatt så denna gången kan fulla effekten komma av plusfaktorerna denna gången. Avslutade sista 800 på lite över 1,12-tempo sist och sitter han ett eller två snäpp längre fram denna gången så vinner han nog loppet ganska ofta. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det ett väldigt litet fält och många kanske tar alla där men dom två bästa är nog huvudet högre än övriga där och jag spelar med båda då även en tredje häst drar mycket streck. Med bara fem anmälda så kan ju inte båda bästa hästarna hamna för dåligt på det och någon av dom ska ju bara vinna kan jag tycka. 

5 Mister Hercules 37% gick oerhört fin tid i sitt kvallopp och har inte behövt gå så fort i sina vinstlopp. Den här ska väl vara ett löfte och kanske vinner den bara och kan vara en tänkbar spik. Redén och Khilström fortsätter ju att vinna lopp i parti och minut tillsammans. 

4 Titan Yoda 29% kommer också som obesegrad och har då körts lite snabbare i sina två senaste lopp. Kolgjinis åker långt och denna kanske är lite längre kommen än konkurrenterna här då den gick sitt kvallopp redan för nästan ett år sedan. Känns stabilt med dom två strecken då det är kallt att ta dom tre mest spelade här då många löser loppet så och vissa tar till och med alla här. 

 

Avdelning 1.

Litet fält och jättefavorit som det kanske är läge att gardera denna gången då det inte lopp som måste vinnas och sitter man still det minsta för länge så kan någon annan vinna loppet. 

4 Conrads Rödluva 68% visade sist att hon tål att gå mot hingstar och valacker men det var det nog ingen som tvekade på. Visade även startsnabbhet då och från ett bra läge skulle hon kunna köras till spets tidigt här. Sida vid sida kanske hon får svar av värsta konkurrenten och då backar säkert Örjan ner i ryggar och då kan det vara lurigt att ta hela längder i snabb avslutning. 

3 Inti Boko 17% är startsnabb och Nurmos stall verkar på klart uppåtgående. Galopp direkt före starten i årsdebuten då det lyste rött på barfotan och nu går han så igen. 

2 Ferrari Sisu 2% blir det barfota bak på nu som han gick i ett fåtal starter mot dom bästa kullkamraterna i fjol, bland annat i finalen av Derbyt, (som han hade kunnat vinna om dom valt framspår).  Två procent är oerhört lågt på en sån här klass-häst.

7 Lawmaker 3% är anmäld barfota runt om men det har den varit några gånger på slutet och det skulle inte förvåna mig om det åker på skor nu när dom drog bricka 7 bakom bilen och det var minst tre vassare invändigt på pappret. Har en stark avslutning att tillgå och när det väl blir dags för barfotan kan det ge riktigt bra effekt. 

Ranking: A 4. B 3.2. C 7.5. D 1.6.

 

Avdelning 2.

Treåringslopp för ston i låg klass och det skriker så klart skräll om propositionen men då flera av dom bättre lottats till bra utgångslägen är det nog mellan dom mer betrodda loppet står mellan.

4 You Cold Be Mine 34% har ett fint spar bakom bilen men då det är första starten i auto så är det ändå chansartat hur hon trivs med bilstart. Walmanns stall går dessutom fortsatt usel och i nuläget ser det ut att bli ett om möjligt ännu sämre år än i fjol trots fortsatt dyra hästar i stallet. Örjan upp är så klart ett plus då han vann med hästen sist men den här favoriten är det läge att gardera då hon möter tuffare för varje start. 

6 Saonoi 25% går ner i klass sedan förra starten och näst sist vann hon i bra stil. Även om hon stumnade lite till slut efter att ha gått utvändigt då så var det ändå klart godkänt och nu blir det fortsatt barfota runt om. Veio har fin statistik på sina få styrningar i år så det är ett plus att han kör själv då det brukar vara riktigt bra ordning på dom han kör, med 5/21 har han dryga 24%. Ekipaget är dessutom nedstruket till statistiskt bästa spåret bakom bilen och jag väljer att ranka denna först. 

8 Vanessa Face 3% åker Kolgjinis en bit med för denna starten och det är stor skillnad på att bli nedstruken ett spår från bricka 8, vilket nu är fallet. Första gången rycktussar till denna starten och hon är nog bättre än raden och positivt med lite tätare starter nu. 

1 Selcal7% har ett bra smygläge och kommer från skrällvinst. Emilia får mer och mer förtroenden från tränare i hela Sverige och hon gör det bra mest varje gång och det är kanske ett litet kuskplus denna gången mot sist. 

5 Almas Caviar 7% har ett bra utgångsläge bakom bilen då han är startsnabb ska hon ha god chans att ta sig till spets här och väl där är hon hästen att slå, då hon kommer med form. Ställer Veio en fråga tidigt kanske Mika släpper men har då chans även från rygg på ledaren.

Ranking: A 6. B 5.4.8. C 1.11.3.7. D 9.10.

 

Avdelning 3.

Se“Gå Kort!”

3 Under Armour 22% har ett par vinster med galopp på slutet och osäkerhetsfaktorn gör att han är klart överstreckad här. Visst brukar det vara bra träffprocent på Lugauer när han åker långt med få hästar men det är väl inte riktigt samma gnistrande form på stallet som tidigare i våras. 

Dom andra ska nog bara inte räcka i loppet. 

Ranking: A 5. B 4. C 3.2. D 1.

 

Avdelning 4.

Fyraåringslopp I lite lägre klass som lockat fullt fält och 11 hästar till start i nuläget, efter en strykning. Favoriten blir lite väl hårt spelad och då väljer jag att strecka på rejält även om vinstchansen är ganska hög för den mest betrodda.

5 Slippery Runway 48% tränas av Melander och körs av Emilia Leo som vunnit två raka vinster tillsammans med hästen. Startspåret är bästa tänkbara då han är startsnabb men dom stöter på hårdare motstånd för varje start och innan det blev barfotabalans var den lite trögare. Två starter i rad på optimal balans och kanske klingar effekten av, på en väldigt hårt spelad favorit kan man ju i alla fall hoppas. På intrycket så ska denna rankas först ändå.

2 Zoreen 9% är ett av två ston i loppet men visade sist att det inte spelar någon roll. Visst det var ett P21-lopp men med näst minst på kontot i öppen klass var det ändå en insats som skvallrar om nära till toppformen och Goop vinner som bekant ett och annat lopp för dagen.

11 Mellby Hurricane 11% ska gå i bike till denna starten och även om han kanske är bortlottad så har det varit ännu värre motstånd i två senaste loppen på V75 från bakspår. Nurmos stall-form är på klar uppgång och med bike blir det intressant oavsett läge. 

12 Go West Young Man 13% har ännu värre läge men har visat att han tål en repa i spåren sista 800 och det lär behövas från sämsta spåret. Hybridvagn aviserat vilket hjälper. 

4 S.G.Sherman 5% har varit bortlottad tre gånger i rad och kan bättre än raden säger med barfota runt om och Örjan upp från smaskigt läge så ska denna ha högre vinstchans än streckprocenten skvallrar om. (Kan dock bli skor på till slut då Walmann ljuger oftare än han talar sanning om utrustning och balans.)

Många mer eller mindre ospelade i loppet och flera med mycket missvisande resultatrader och bland toksrällarna kan 9 Solo Flight 0,6% som det är aviserat första gången med bike på och den vinner nog loppet lite oftare än procenten antyder med duktiga Rikard N upp. Jag målar nog på rejält här och hoppas favoriten får lite svar om ledningen och att sedan någon från dom sämre lägena vill tävla och går fram tidigt utvändigt och ser till att tempot hålls uppe. 

Ranking: A 5. B 11.2. C 12.4.9.6.7.10. D 3.1.

 

Avdelning 5.

Underbetyg till tränare som missat denna propositionen, då det finns många hästar med dom pengarna som dessutom vissa tränare säger sig ha svårt att hitta vettiga lopp till. Borde varit fullt fält här men bara 7 anmälda och det är för dåligt när det rör sig hästar som fått tjänat upp till 2,1 miljoner. 

5 Very Kronos 52% blir väldigt stor favorit och hans kapacitet är inte att tveka på men han strular lite väl ofta för att bli så hårt betrodd. Gillar hästen och har spikat med framgång i Silver men lite hårdare mot nu, samtidigt gick han väldigt bra sin debut mot eliten sist som trea i Jämtlands Stora Pris så ned i klass sedan den starten. Så, visst, om han går iväg och allt funkar för dagen så vinner han loppet ganska ofta, men över 50% är för mycket och garderingen är given då han galopperar åtminstone var tredje gång. 

4 Click Bait 24% gör sin första start mot äldre elit här och även om det är stängt vid dryga två miljoner tjänat så är det ändå ett kliv upp jämfört med loppen han gjort mot kullkamrater. Det har dock varit en rejäl höjning av kvalitet på insatser i dom senaste loppen där han kontrade ut Power i Kungapokal-kvalet och sedan var bra som trea bakom Aetos Kronos och Don Fanucci Zet i finalen, före många riktigt bra kullkamrater. Sist stötte han på övermakten i Ecurie D. och även om han lyftes ut i tredjespår och såg fortsatt pigg ut så var det omöjligt att nå den men andraplatsen där var meriterande. Nu siktas det mot Sprintermästaren och han kör nog inte allt som går för vinst denna gången och då. Kanske det inte räcker.

6 Hawk Cliff 10% som har säsongsdebuten avklarad och nu får rejält kuskplus mot sist med Goop upp och en bike på ska han räknas mycket tidigt här. Nurmos ska passas framöver, speciellt på Solvalla och jag streckar hans duo här.

7 Linus Boy 4% verkar svår att hålla fräsch då han bara hann med sex starter i fjol och det är åter lite långt mellan starterna. Han vann dock två av starterna i fjol och vunnit i år så när det är ordning på honom vinner ett sånt här lopp oftare än 4 ggr på 100. Barfota bak och Rickard N har en vinst och en galopp bakom honom så det är nog bra. 

Ranking: A 5. B 6.7.4. C 2.3. D 1.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

8 Elmo Ice 36% blir ganska stor favorit trots läget och har gjort det bra hittills i år men som stor favorit från det startspåret i lägsta klassen faller dom oftare än dom vinner, därav läge att ta ställning mot denna gången.

2 Pine Muscle 13% har varit struken sedan sist men är startsnabb och lär hamna bra på det och ska räknas vid gardering då Goop vinner med det mesta för dagen. Dock kanske det blir lugnt upplägg då det är aviserat skor på denna gången.

10 Prime Lini 13% var jämnt spelad med favoriten i senaste starten men stod då 20 meter bättre till än honom och körde galopp i starten. Bike på nu men är startsnabb så klart missgynnad av bakspåret och kanske lite överstreckad denna gången. 

9 Patch Wibb 2% kommer med ett lopp i kroppen och det är alltid intressant när Untersteiners åker med få hästar till Solvalla och speciellt om det aviseras ändring av sulky, till hybrid i detta fallet.

3 Åsens Boggie 3% kommer från vinst efter resa långt ner i kön. Det var barfota runt om och med lopp ett lopp i kroppen och går nog framåt ytterligare nu och får kuskplus i Adielsson upp från helt okej utgångsläge. 

Ranking: A 5. B 2.8. C 9.10.3.4. D 1.7.11.12.

 

Avdelning 7.

Stolopp över kort distans med tillägg för dom som tjänat lite mer och dom på tillägget står nog ganska bra inne då ett par av dom tjänat över 3 miljoner och är härdade i Stoeliten. 

12 Hevin Boko 27% brukar vara betydligt hårdare spelad än värsta konkurrenten här men när det nu är jämnt på strecken och Hevin inte ens är favorit är det bra läge att ta ställning och spika henne, men har inte bestämt mig ännu. Hela Nurmos stall är klart på gång och många hästar som fått lite träningsperioder kommer ut med bra spring i benen. Anledningen till att denna är mindre spelad än den borde är väl att den varit struken sedan sist men det var för en mindre sårskada och ska inte ha tappat mycket på det. Hevin går bra mest varje gång och presterar ofta bra direkt efter kortare uppehåll. Kort distans är ju ingen fördel för henne men då det blir ett tuffare lopp där dom på 20 meter bakom måste gå ett par svängar i tredjespår så tror jag hennes styrka är mer utslagsgivande i ett sådant lopp. 

11 I love Paris 29% är väl i så fall mer tveksam form på då hon kommer med två raka nollor i raden och nu blir det väl inte så. Kört åt henne som det blev vid vinsten i mars mot bra motstånd (bland andra Hevin då). Växlas ner till hybridvagn när det är voltstart och kanske är värsta konkurrenten snabbare ut dessutom. 

6 Alvena Jet 8% tar nog spets från bästa springspåret och skulle kunna rinna undan om dom kör för sent där bak. Hybridvagn på är nu aviserat efter att ha gått med vanlig sulky innan. 

4 Hankypanky Peyton16% gör comeback efter årsdebuten som gav en tredje diskning i rad efter galopp, så det är tveksamt med hur denna går från speciellt ett bökigt fjärdespår i volten. Kanske kan det vara positivt med volt då det är lite lugnare och den kan trava igång själv. Inledde karriären med sju raka segrar och brukar vara stenhårt spelad varje gång och måste räknas tidigt vid gardering. Och det kan bli så att jag spelar med flera streck här, om jag inte spikar Hevin Boko.

Ranking: A 12. B 11.4.6. C 5.1.2.3.13. D 8.7.9.10.

 

Avdelning 8.

Dagens behållning är ett ruggigt fint fyraåringslopp i Prix Readly Express med 400 tkr i förstapris och det har lockat några riktigt fina fyraåringar. (Bonuspris om man kör svenskt rekord och det är inte omöjligt att slås på en snabb bana med så fint startfält.)

2 Aetos Kronos 28% fortsätter att vinna storlopp men får ändå inte det erkännande han förtjänar och borde väl vara mer jämnt spelad med den stora favoriten här. Han kan spurta ner vem som helst oavsett om det gått långsamt och det är svårt att veta hur bra han är då han bara vinner loppen. Startsnabbhet kommer nog allt mer med åldern som på så många andra, men den behövs ju inte om man kan ta tre längder i 08-avslutningar gång efter annan. 

3 Don Fanucci Zet 44% är givna spetsbudet och därifrån är han hästen att slå och även om han höll oerhört bra i Kungapokalen så är vinsterna tagna i klass 2 mot hästar som tjänat 250 tkr och det är skillnad att stå mot dom eller stenhårda Aetos Kronos till slut. Som sagt häst på klart uppåtgående och från spets kan den rinna undan men till så hög procent rankar jag ner ett snäpp på dåligt spelvärde. 

9 Green Manalishi 14% har inte fått visa sitt kunnande på svensk mark ännu men var betydligt mer spelad än båda mest betrodda här i Kungapokalen. Då blev det startgalopp och fast med sparat bakom hästar och denna kan betydligt bättre än vad raden antyder. Till under 14% måste den med på kupongen trots bakspår då detta är en kanon. 

Ranking: A 2. B 3.9. C 1.7.4. D 6.5.10.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.4.

Avd.2: 4.5.6.8.

Avd.3: 5 Mister Hercules

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.9.10.11.12.

Avd.5: 4.5.6.7.

Avd.6: 5 Phoenix Photo

Avd.7: 4.6.11.12.

Avd.8: 2.3.9.

6336 rader som kostar 1584 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.4.

Avd.2: 4.5.6.8.

Avd.3: 5 Mister Hercules

Avd.4: 2.4.5.9.10.11.12.

Avd.5: 5.6.7.

Avd.6: 5 Phoenix Photo

Avd.7: 12 Hevin Boko

Avd.8: 2.3.9.

756 rader som kostar 189 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.