Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 med Oslo GP på Bjerke 14/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.


V75-Omgången. 
 
Extra V75 på Bjerke i Norge, med deras stora tävlingsdag för året med Oslo Grand Prix i fokus och då är det mycket norska pengar att spela om så klart. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp, vilket är lite längre än den svenska medellängden. Startbilen har vinklad startbilsvinge, vilket ger lite större andel vinnare från spår 7 och 8 bakom bilen än på banor utan den detaljen. Voltsystemet är annorlunda utan några lika snäva spår som i Sverige och i övrigt så har Norge förbud mot körspö.  
 
Bästa Spiken! 
 
I kallblodsloppet kommer omgångens största favorit ut och visst har 1 Odd Herakles 71% radat upp vinsterna med Elitkampen sist som kronan på verket. Dock uteblev den väntade spetsstriden då ingen körde mot honom där och vinsterna innan ramlade han undan då värsta konkurrenten galopperade i båda dom loppen, till slut. Innerspåret är inte så enkelt att svara upp mot dom som kommer från ett par spår längre ut och nu 71% är på tok för högt och jag väljer att gå mot denna gången.  
 
3 Lome Brage 17% är snabbare ut men valdes att backa med från besvärligt åttonde sist, nu kan jag inte tänka mig annat än att han trycker av för fullt nu. Då ska inte Odd Herakles kunna svara, även om han visat upp snabbare speedet på slutet. Lome Brage ska ta spets och då är spelvärdet oerhört högt över den korta distansen då jättefavoriten kan bli fast i rygg. Jag tar ställning och spikar den jag tror kommer till ledningen. 
 
Gå Kort! 
 
I femmåringsloppet blir favoriten hårt streckad och har nog hög vinstchans men vinner inte loppen så ofta och borde väl varit bättre näst sist för att få höga betyg, så formen är ett frågetecken.  
 
5 Zarenne Fas 53% gick klart bra sist bakom bra hästar i sista Elitlopps-kvalloppet och inte mycket att säga om att det inte gick att ta längder då Racing Mange fått fuska undan över ett halvt varv och hästar som ‘Rödluvan’ och ‘Billie´ sitter längre fram. I Säsongsdebuten var han bra som tvåa bakom en för dagen omöjlig Missle Hill, så klart ner i klass nu och kanske en tänkbar spik. Lite väl hög procent och på ett stort system så garderar jag nog.  
 
3 Lewis Ale 24% drar en hel del streck med och har spår invändigt om favoriten vilket gör att han kan ta sig till ledningen tidigt. Kan leda runt om då han nu har två lopp i kroppen i sin nya regi och PU kanske fått fart på denna grunkapabla häst. 
7 Patent Leather 9% kommer in i matchen om dom två förhandsfavoriterna träter och spåret kanske inte är så farligt då det är så litet fält och han lär hamna hyggligt på det. 

 
Avdelning 1. 
Långlopp med fullt fält fördelat på tre startfållor och dom på mellanfållan står tufft till denna gången och borde få svårt att både slå dom där framme och hålla undan för dom bästa där bak. Jag spelar med ett par från grunddistansen och fyller på med så många man har råd med från bakersta fållan. 
 
2 Strong Case 11% är det givna spetsbudet och antingen leder han länge eller om någon av dom starkaste från bakre fållan kommer tidigt kan han få ett bra lopp i rygg på en av dom bästa. Innerspår i alla svängar är fördelaktigt i dom längre loppen och då kan en med mindre pengar på kontot så lå en mer rutinerad häst, om den andre tvingas gå ett par svängar i tredjespår.  
3 Inicsdue Gnafa 4% Är ett intressant nyförvärv i Goops regi som hade varit streckad på mer än det dubbla om Björn kört själv. Struken i tilltänkta debuten men borde vara väl förberedd nu och ska räknas tidigt till låg procent. 

10 Tessy D’Ete 24% är knap favorit och har gjort det bra i svenska stoeliten där den vann i regidebuten näst sist. Sto i öppen klass brukar bli tufft, speciellt över 3000 meter och jag rankar ner ett par snäpp på dåligt spelvärde även om spurten lär gå fort.  
12 Etenclin 18% Har tre raka vinster på hemmaplan efter skadebekymmer men hävdade sig bra i Vincennes-konkurrens innan det och ska duga riktigt bra här. 

14 Noble Superb 11% Är fem i år och kommer från bra unghästsäsonger så det kan bli tufft att vinna över 3000 meter mot mer rutinerade konkurrenter. Slog dock bland andra Zarenne Fas i ett fint femåringslopp tidigare i våras och ska duga även. 

15 Ragazzo Da Sopra 17% vinner inte så ofta men vann en hård Silverfinal i fjol och vann sedan i gulddivisionen mot bland andra Racing Mange, Heart Of Steel och Perfect Spirit i höstas. Duger mycket bra här med Goop som har både stall och styrningar i absolut toppform. 
 
Ranking: A 15.12. B 3.2.10. C 14.13.11.1.5. D  7.6.4.9. 
 
Avdelning 2. 
 
Mycket lågklassigt lopp och här rekommenderar jag att man streckar på många, framförallt från dom bästa utgångslägena där nog dom bästa i loppets lottats till bra spår. 
 
1 Indiana Fortuna 32% är stor favorit och det bygger på att många hoppas på spets och att loppet är svårt så det landar i chansspik. Jag är inte lika övertygad och visst kan den vinna från spets men med två nollor i rad är formen ett klart frågetecken. Rankar ner ett par snäpp på dåligt spelvärde och det finns på kartan att den kan bli av med ledningen från lurigt innerspår.  
 
2 Unblemished Record 6% Är också startsnabb och tar den sig förbi favoriten kan denna vinna från rygg ledaren om den i sin tur släpper till någon, men kan också rinna undan från spets. Ett lopp i kroppen efter frånvaro och går garanterat framåt med det. 

3 Shapes 22% Tränas och körs av Goop som vinner med avd som helst för dagen och denna är nog ganska bra för den låga klass den är kvar i. Räknas mycket tidigt. 
4 Staro On The Rocks 10% Tränas och körs av Frode Hamre som har bra form på stallet och från ett bra utgångsläge kan det bli spets, både av egen kraft och om 2 tar spets och släpper. Hamnar bra till oavsett och räknas.  
5 Ribot 7% Kan öppna hyggligt och hamnar bra på det från bästa spåret och till bara 7% är det intressant trots kanske lite bättre hästar invändigt. 

6 The Baron 13% Tål lite jobb i spåren och är en stark avslutare och med flera invändigt som kan öppna skulle det kunna bli lite tryck på detta loppet och då är sitter inte favoriten säkert även om han skulle lyckas hålla upp innerspåret eller komma ut. Denna fäller många i spurten då han visade absolut toppform vid vinsten sist. 

7 Welcome Malcom 1% Har tråkigt läge men har en okej spurt att tillgå och med tryck på loppet kan den skrälla om den har tur med positionerna. 

8 Taylor Destrier 6% Har ännu sämre läge från start men i den låga klassen tål denna lite jobb och med minsta klaff kan det vara skrällen. 

 
Ranking: A 3. B 6.4.1.5. C 2.8.7.12. D 9.11.10. 
 
Avdelning 3. 
 
Se “Gå Kort!” 
 
2 Samo Different Day 6% gör comeback nu efter lång frånvaro och även om han såg fin ut när han drog på en bit i sitt kvallottningen så måste han väl ändå behöva ett lopp i kroppen för att matcha dom bästa här. 
 
Ranking: A 4. B 3. C 7.2.6.5. D 8.1. 
 
Avdelning 4. 
 
Jämnt lopp på pappret där många sprider strecken och kanske läge att ta ställning här för att koppla grepp mot många andra system. 
 
4 High Into The Sky 22% har gått förbi den tidigare favoriten på strecken under dagen och med rätta. Frode säger att detta är stallets bästa chans och med spår invändigt värsta motbudet ska chansen att hålla sig före den hela vägen vara god. Tar nog spets av egen kraft från perfekt utgångsläge och även om nån invändigt är snabbare från start lär dom nog vara nöjda med ryggen på denna. Hög chans till Spets och slut i jämnt spelat lopp och jag spikar. 
 
5 Twigs Cesar 22% tränas och körs av Goop och är första utmanare och även om formen är på topp så är det nog en enklare häst än mitt spikbud. Första utmanare vid gardering. 

2 Sam The Man 13% Är startsnabb men då formen är ett litet frågetecken borde dom vara nöjda med rygg på favoriten här. Kommer favoriten bort kan denna leda runt om men kan också överraska från rygg på ledaren om luckan kommer.  
3 Hands Down 12% Är kanske inte lika bra som tre mest betrodda här men om dom kör lite mot varandra har denna en avslutning som bör bita bra från ett klart bra utgångsläge. 

11 Ivan B.R. 19% drar mycket streck och har 5/10 vilket så klart är bra, men bakspår med flera där framme måste innebära att denna är bortlottad här. 
12 Undigious Diamant 6% har ännu sämre spår och det ska bara inte gå.  
 
Ingen riktig känsla för någon av dom mindre betrodda som skrällar här då fyra av dom bästa fått så bra spår och då är det helrätt att spika. Spela med fyra-fem streck över 10% är iskallt, då värdet inte stiger mycket med någon men man slösat flera streck.  
 
Ranking: A 4. B 5. C 2.3.12.11.1. D 9.10.8.7. 
Avdelning 5. 
 
Se “Bästa Spiken!” 
 
Bakom dom två streckade hästarna är det låga procent rakt över och vid gardering så är väl förhoppningen att det blir hård körning mellan dom mest betrodda och då ska man nog ta ett par streck till.  
9 Vixus 2% är nog inte mycket sämre än favoritdjuren men bakspår över kort distans sätter så klart ner chanserna. Konto på Melko-tränat har gått bra under hela våren så kan funka även här.  
5 Roli Eld 7% har betydligt bättre läge och borde vara över 10% och om favoriten fastnar invändigt vinner denna säkert oftare en gång på tio.  
 
Ranking: A 3. B 1. C 5.9.4. D 2.10.8.7.6. 
 
Avdelning 6. 
 
Någon form av norsk silverfinal där det är öppet ston som tjänat hur mycket som helst. Men detta loppet är ihåligt och en hel del hästar hade inte ens platsat i svenska bronsdivisionen vilket gör att det är oerhört låg och ojämn kvalitet på loppet i år.  
 
5 Calina 54% är en av dagens största favoriter och visst kommer hon med meriter då hon vunnit lopp nere på Vincennes och tjänade mer under förra året än någon av konkurrenterna fått ihop i hela sina respektive karriärer. Dock vann hon bara ett lopp och aktionen är inte alltid helt 100%. Frode tycker inte ens denna är hans bästa chans för dagen och då är det klart givet att gardera på. Hon har hög vinstchans från statistiskt bästa spåret men procenten är för hög. 
 
9 GoGo Hall 12% tränas av Frode också och denna varnar han för trots bakspåret och ligger bra i procenten. En duktig avslutare som lär plocka ner många över upploppet och passas tidigt här.  
6 Code Bon 21% duger mycket bra i klassen och har två lopp i kroppen efter lång skadefrånvaro. Är han tillbaka på topp så vinner han loppet men kan behöva lite mer fart i kroppen då han var borta från allt tävlande i nästan två år. Var jämnt spelad med favoriten här direkt i comebacken, från bakspår och fick nöja sig med andraplatsen då och det ska vara jämnare på strecken mellan dom. Rankar denna först på spelvärde. 
1 I Am The Tiger 3% är inte så snabb ut att han kan försvara innerstaden och då är det chansartat så klart men bir det tryck på loppet så hänger han med bra i tempona och kommer då luckan kan han skrälla till låg procent.  
 
Ranking: A 6. B 5.9. C 1.7.3.10. D  2.11.4.8.12. 
Avdelning 7. 
 
 Oslo Grand Prix och dagens huvudlopp där prissumman är kraftigt sänkt I år pga covid-19 och det är bara 350 tkr i förstapris i detta anrika loppet som alltid brukar dra yttersta eliten.  
 
1 Elian Web 32% är kraftigt överstreckad favorit som kommer från ett rejält misslyckande i Elitloppsförösket där han för en gångs skull blev synad lite I spets och vek ner sig totalt. Dom skyller på halsinfektion och nu ska han vara medicienrad sedan sist och då kommer detta loppet lite snabbt inpå kanske. Hästen är startsnabb och får han fuska undan mellanvarvet kan han rinna undan då det är frågetecken på ett par av dom andra betrodda med. Rankas dock ner på dåligt spelvärde. 
 
5 Vitruvio 27% Var ute mot världseliten i vintras på Vincennes så raden är lite missvisande och han är titelförsvarare här. Ny hos Goop men honom i sulkyn så måste detta vara givna förstahästen trots oklar form. Perfekt utgångsläge och visat sig funka riktigt bra här tidigare. Tänkbar spik i annars svårlöst lopp. 
 
9 Looking Superb 11% Möter eliten hela tiden men kommer med oklar form hit och bakspår är inte enkelt att vinna storloppet från. 

2 Ble Du Gers 6% Gillade jag nere i Danmark då han sprang och tittade på annat och vinglade men bara vann enkelt. Kunde inte hänga på i världsrekordtempot I Harper men med den genomköraren så går han nog framåt i nya regin och räknas med bra läge I litet fält. 

4 Mister F Daag 11% Är ny i högsta klassen men kommer från bra unghästsäsonger där han mött bra kullkamrater och kört in mycket pengar så han lär duga även här. Speciellt som flera har tveksam form och han har ett av dom bästa utgångslägena.
Ranking: A 5. B 9.2.1. C 4.6.7. D  3.10.8.
 
Stora systemet 
Avd.1: 2.3.10.12.14.15.
Avd.2: 1.2.3.4.5.6.8.
Avd.3: 3.4.7.
Avd.4: 4
Avd.5: 3
Avd.6: 1.5.6.9.
Avd.7: 1.2.4.5.9.
2520 Rader som kostar  1260:-
Lilla systemet 
Avd.1: 2.3.10.12.14.15.
Avd.2: 1.2.3.4.5.6.
Avd.3: 3.4.7.
Avd.4: 4
Avd.5: 3
Avd.6: 5.6.9.
Avd.7: 5.
324 Rader som kostar  162:-

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.