Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Midnattstravet på Boden 13/6

V75-Omgången.

Boden är värld för lördagens V75 och kör då sin senare omgång, som kallas midnattstravet vilket ger en första V75-start vid 19:30. Banan har ett långt upplopp med 200 meter och bredden är väl tilltagen, över medel med. Ingen open stretch eller vinklad vinge att ta hänsyn till, så inga konstigheter i övrigt. Tiderna på vissa hästar är lite långsammare från den banan, men det beror mest på att det är isbana på vintern här uppe och då blir tiderna lite lugnare över lag men även sommartid är det kanske lite långsammare bana än genomsnittet. 

 

Bästa Spiken!

1 Deep Pockets 39% i Bronsdivisionen som ligger som femte avdelningen står han väldigt bra inne i klassen. Han är startsnabb och även om innerspåret bakom bilen har lite sämre vinststatistik på denna banan så ska det nog gå att svara upp innersniffen för denna. Örjan rankar sig själv etta och då det är jämnt spelat mot värsta motbudet så är det bra värde att spika här. Kort distans och stallet har siktat på denna uppgiften så det är betydligt högre vinstchans än procenten antyder. 

 

Gå Kort!

Kommer nog att försöka spela med tre spikar denna veckan då jag tycker det är tre starka favoriter i omgången så då är det läge att försöka fälla dom mest betrodda i alla dom andra fyra avdelningarna. I Diamantstoet som ligger som andra avdelningen så kommer ett par väldigt fina ston ut som båda var ute final av Diamantstoet i senaste starten, dom två höjer sig men det är iskallt att låsa på dom två betrodda så minst en tredje häst är aktuellt här.

8 Indra´s Secret 46% fick bäst läge av dom betrodda här och ska ha bra chans att hålla sig före den hela vägen här. Plus att det är Bergh upp nu men möter mer rutinerade motstånd för varje start och till den höga procenten är det överstreckat. 

13 Karamel Hill 25% kunde köra en lugn dödens sist och öka hela vägen in till slut då den fångade in ledaren ur sista svängen men hade inget svar då Ingves fick perfekt lucka med Sharp Dream från Puros stall där hästarna vinner nästan varje gång. Borde väl stått emot lite bättre för att få högsta betyg och nu är det bakspår på tillägget och då behövs lite jobb i spåren. 

4 Lupin Håleryd har varit ifrån ett tag och ska vara väl förberedd inför detta. Dunder har riktigt bra statistik och denna är inget undantag då den vunnit 6/6 från spets och har totalt 6/12, så får han ta över ledningen leder han nog länge om inte Bergh kommer tidigt med hög fart. Sost var det försök mot just Karamel Hill och då satt han fast och fick luckan sent mellan hästar och det fanns inte riktigt plats nån gång där. Då startade båda på 20 meter tillägg och nu står denna 20 meter före. En strykning på startvolten gör att denna får bättre läge och tar nog spets av egen kraft. 

 

Avdelning 1.

Klass 1 över 2640 meter voltstart gör att det inte är lika viktigt att kasta loss från start, då det kan sitta i benen över ett långt upplopp på en drygare distans. 

10 Vaduz Wise As 30% är inte så stor favorit och det beror nog på bakspåret och nollan sist i resultatraden. Nollan kommer dock från start i Harper Hanovers lopp och där gick ju Moni Viking världsrekord så inte mycket att säga om att det inte gick att ta något i den snabba avslutningen. Nu ner rejält i klass och då ska det bita bra då denna är ensam om att kunna springa en låg 13-tid över distansen. Kontio vann med denna näst sist i regidebuten och han lär köra offensivt tidigt här och kostar det inte för mycket att ta sig fram i dödens vinner han nog detta ganska enkelt. 

1 Gordon Mearas 18% går bra mest varje gång och med Örjan upp är det nog väldigt hög chans för spets och då kan denna rinna undan om favoriten får trafikproblem eller kommer bort på annat sätt. 

Båda springspårshästarna är startsnabba och har offensiva kuskar som gärna laddar vad som går från dom lägena och det kan göra att det blir lite för snabb öppning och det bjuder in favoriten. 

6 Ithinkima Genius 6% går upp rejält i klass till denna starten och står hårt inne. Det hade behövts barfota och bike för att vara aktuell men han kan ställa till det för betrodda Gordon i starten med Mika Forss upp som är offensiv och startsnabb, som kusk.

7 Redhot Tap Dancer 8% får på skot bak men går fortsatt i bike och är startsnabb med duktig kusk men ska nog ha lite kortare distans när han möter lite hårdare motstånd. Blir han hängande lär han vara nöjd om Kontio kommer fram och avlöser honom i dödens. 

4 Enriko Ha 20% var kraftigt förbättrad sist med barfotabalans och så blir det igen för Goop som vinner med det mesta för dagen och hittar den ner bakom dom startsnabba här och får en bra resa lär han plocka ner många till slut här. 

3 Dante Godiva 12% drar en del streck och är en fin fyraåring men gör årsdebut efter över ett halvårs frånvaro från tävlandet och lär behöva loppet i kroppen.

 

Ranking: A 10. B 1.4. C 7.3.6.5.2.8.11. D 12.9.

 

Avdelning 2.

Se “Gå Kort!”  

Bakom mina tre streck är det öppet så skulle alla tre komma bort av någon anledning så blir det skräll oavsett vem som vinner. 

2 Bling Bling 3% gör comeback här och stallet har ständigt bra statistik vilket gör att denna borde vara väl förberedd. Hybridvagn aviserat och den är ju med i främre träffen från början och stämmer det med löpningen så kan det vara en skräll. 

15 Miss Sober 1% tjänade en miljon under fyraårs-säsongen och har provat på stoeliten under våren så kunnade finns här och hon lär spurta ner många. I takt med att fler blir strukna, (två strukna i skrivande stund,) stiger chansen då hon startar ensam på bakre fållan. 

Ranking: A 8. B 13.3.2.15. C 10.7.14.11. D 6.12.5.1.

 

Avdelning 3.

Lägsta klassen och här har favoriten lottats till bakspår och i lägsta klassen sviker favoriten oftast och jag spelar på att det kan bli skräll här även om jag rankar dom betrodda högt.

11 Yankee Blue 25% later det oerhört bra från Salmela på och han tror det hade vart bra chans oavsett balans men vill prova barfota och bike för att ha det testat om det blir aktuellt med finalerna längre fram. Fyra år och om det strular med positionerna så finns det ju andra uppgifter att sikta mot och tror inte Ulf vill köra flera svängar i tredjespår och om han väntar för länge med attacken så kan det bli tempotorsk. Hög vinstchans men också chans för trafikproblem från läget. 

6 Jagger Boko 24% är helt okej ut bakom bilen och när det nu blir bike på så kan denna köras framåt tidigt och med Khilström upp är det klart kuskplus. Kan han komma till ledningen är det mycket hög vinstchans men det kan också kosta lite väl mycket från en bit ut bakom vingen. Rankar honom först på bättre utgångsläge än favoriten. 

Då det kan strula för favoritduon och dom kan komma bort av olika anledningar så bredare gardering är given. Flera hästar i loppet som är streckade under 1% och nästan alla har betydligt högre chans att skrälla än så och vid gardering kan man nog ta samtliga och hoppas på rejäl skräll.

2 Greenwich 2% gick utvändigt den stora favoriten sist och även om han inte var riktigt nära i mål så höll han bra och nu är det barfota runt om och nästan 20 meter försprång i starten med skillnaden på spåren. Stenhårt inne men denna belyser hur lite som lär skilja på hästarna i loppet men hur mycket som ändå skiljer i procenten. 

10 Let´s Dance L.A. 4% är det rejält kuskplus med Goop upp som vinner med det mesta för dagen och även om han står hårt inne i loppet så kan det vara en tänkbar storskräll. 

5 Gigaro AM 11% har statistiskt bästa spåret och var klart förbättrad på barfota runt om sist och med hybridvagnen. Nu blir det samma vagn för tredje starten i rad och barfota som sist och man slipper att det lyser rött på den optimala balansen denna gången. Vann från bakspår på Solvalla då och med bättre läge och klart kuskplus så är denna mycket tidig. 

9 First Ideal Man 9% står bra inne i klassen och spurtar bra varje gång. Nu när det blir rycktussar för första gången kan det ge ytterligare en växel och denna lär flyga fort över det långa upploppet. 

Ranking: A 6. B 5.11.9. C 3.7.10.1.4.2. D 8.12.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp i ganska hög klass med fullt femtonhästars-fält fördelat på två startfållor där dom på start står ganska bra inne propositionsmässigt. Jämnt lopp där favoriten blir lite överstreckad och läge att gardera på rejält här. 

1 Spang Viktor 29% hade jag som bästa spiken förra veckan till 16% och han infriade mina förhoppningar trots att det var lite rulligt i aktionen så måttades han in till säker seger. Nu går han upp i klass till denna starten och lite bättre hästar runt om gör att det inte alls är säkert att fältet spricker upp som sist och då är det favorit i fara. Han är nog ändå bästa hästen på grunddistansen och därför rankar jag honom ändå först denna veckan med då Björn sa att det inte var slutsålt i mål sist och den kan säkert rekordsänka en bit till men är inte helt att lita på. 

4 U.R.Faxe 10% stod 20 meter bakom favoriten sist och fick då inte riktigt fäste. Nu lär det vara betydligt bättre bana och med 20 meter bättre läge än sist så är denna mycket tidig med fortsatt Khilstörm upp. 

2 Norrlands Scott 10% gick första barfota runt om i sin 87 start och vi slipper att det lyser rätt här och då han blev fast med rubbet sparat kan effekten komma bättre till användning nu. Ordentligt kuskförstärkt från ett bra utgångsläge kan Goop servera honom en bra resa och denna måste vara riktigt tidig. 

6 Rubus 12% mötte favoriten sist höll klart bra och går säkert framåt med det loppet. Härifrån kommer han nog till spets lite enklare än sist och sitter då favoriten fast eller kommer bort så kan denna leda hela vägen nu.

8 Lille Jim 4% fick galopp med chans på vinst sist och nu blir det kuskplus i Kontio från ett klart bra utgångsläge och denna kan skrälla.

9 Don Viking 8% trivs på olika former av barfotabalanser och går inte ofta så men nu när det dags så måste chansen att överraska här lite vara klart bra. 

14 Granetta 6% har uselt läge och jag vet att många nämner denna tidigt men ston vinner inte dom här loppen ofta och från läget krävs många streck för att denna skall vara aktuell. 

15 Järvsöodin 13% har bakspår på tillägget men denna har mött hårdare motstånd än så här. Ohlsson kör och JO Persson tränar hästen med mest pengar på kontot här och då kan det gå trots det svåra utgångsläget. 

Ranking: A 1. B 4.2.6. C 8.9.15.14.3. D 5.10.7.12.11.13.

 

Avdelning 5.

Se “Bästa Spiken!”

5 Ribaude 32% blir överstreckad här efter att suttit fast sist och spurtat bra med sen lucka gången före, båda mot hårt motstånd men behöver lopp på rulle och lucka till slut igen och då är det chansartat trots Goop. Borde skilja lite mer på denna och favoriten då mitt spikförslag är en klart bättre häst i grunden även om denna nog har byggt bra form inför detta. 

6 B.W.Ruthless 7% kommer med toppform och trivs på banan och ska räknas när det nu blir optimal balans och bike på. 

2 Liam Dana 3% är startsnabb och Westholms stall är i absolut toppform och denna kan vara en tänkbar skräll från kanske rygg ledaren på favoriten och lucka till slut om det blivit tryck på loppet. 

9 Tyson Bi 10% lär också försöka hålla upp rygg på ledaren från sitt bakspår och lyckas det kan han vara den som får fin lucka till slut men det kan gå även från tredje invändigt. Då krävs så klart att det blir ordentlig fart på loppet och att det spricker upp till slut vilket gör det mycket chansartat. 

Över lag en dålig Bronsdivision denna veckan och det finns kanske ingen som är given att den bara åker fram och trycker upp tempot och får Örjan fuska undan 500 meter på mellanvarvet så lär dom få oerhört svårt att fånga in den. Berghs hästar lär väl söka sig framåt från dåliga lägen och är ju stekta om dom sitter kvar där bak för länge och den av dom som hittar fram tidigast har viss segerchans. 

Ranking: A 1. B 5. C 2.6.9.12.8. D 4.3.7.10.11.

 

Avdelning 6.

Även Silverdivisionen är en av dom klart sämsta i år, på pappret. Den som sticker ut blir också väldigt stor favorit och är ganska given att gå på om man spelar med tre spikar.

2 Giant Shadow 68% kommer från andraplats bakom, för klassen, omöjliga Seismic Wave i finalen av Bronsdivisionen. Tre lopp i kroppen nu efter vinterträningen och nu räknar jag med en absolut toppinsats och trots att han är ny i klassen så tror jag på absolut toppchans och spikar. 

4 Even´s Cool Boy 9% blev trött sist som uppanmäld mot stenhårda konkurrenter och är förlåten. Två raka vinster innan det och får nu hybridvagn på från absolut toppläge. Två lopp i kroppen nu lär vara långt framme i detta loppet. 

Tunt bakomoch11 Tjacko Zaz5% som hittat stallformen hos Westholm får nu kuskplus och är tänkbar skräll om favoriten kommer bort. 

6 Thankfull 7% är bra men femårigt sto som kommer från unghästsäsongerna och rakt ut i Silver är oerhört tufft. 

3 Jaques Noir 6% har precis gått ur klassen under och det ska väl inte gå då han står klart sämst inne på pengarna här men räkna med att Nurmos har hela stallet på g då han alltid brukar tävla in mer pengar på det senare halvåret. 

12 Macelleria 0,5% har varit aktuell I loppen på slutet men det har inte riktigt stämt fullt ut och från sämsta spåret behövs mycket tur men han duger bra i klassen och som totalt ospelad så är han ett roligt streck vid gardering.

Ranking: A 2. B 4. C 11.3.12.6.8. D 7.5.9.1.10.

 

Avdelning 7.

Gulddivisionen är Norrbottens Stora Pris och det är en på pappret mycket sämre upplaga än tidigare trots en halv miljon till vinnaren och underbetyg till tränarna som missat att anmäla till detta loppet. Visst, ett par Elitloppsdeltagare finns i startlistan men dom två mest tveksamma inbjudningarna i årets lite sämre Elitlopp.

2 Antonio Tabac 22% har fyra lopp i Westholms regi och har visat allt bättre form, liksom i princip hela Jörgens stall för dagen. Mika Forss körde banrekord på Hagmyren sist från spets på snabbare tid än värsta konkurrenterna gick som medgångstider i Elitloppet. Tar väl spets här står nog distansen i den formen han är i vilket gör att denna ska vara klar förstahäst i loppet. 

10 Milliondollarrhyme 28% blir favorit här och ska väl så vara trots allt, men har inte visat mycket sedan vinsten i SM i höstas. Inte säkert att det blir det tryck på loppet här för att hans spurt ska bita som då. Blir det dock lite fart i loppet så spurtar han ner många till slut då det är fortsatt barfota runt om, som det var första gången sist. Ska väl vara bäst men mycket snack och liten verkstad i år även om han gled med till finalen av Elitloppet på ett bananskal. Här rankas mest tidigt på att det är oerhört dålig klass på loppet för att vara ett storlopp. 

3 Makethemark 24% har varit rent usel i år och Salmela har ursäkter varje gång och sist var det dåligt fäste och nu blir det annorlunda balans med tåskor istället för plastade hovar. Funkar det och den har den formen som Salmela hävdar så duger den så klart här men borde väl vara lite under 20% och rankas ner lite på dåligt spelvärde. 

9 Mindyourvaleu W.F. 8% är betydligt mer intressant som Bergh hade Elitloppsförhoppningar med och gjorde betydligt starkare intryck i lopp inför det, jämfört med dom två som var inbjudna dit. Kördes i ryggar sist och det tror jag inte hans likör riktigt att vänta på sen lucka och speeda fort, han ska nog gå en rejäl långspurt för att få upp farten som bäst. Bergh håller hästen högt och denna vinner nog snart någon titel, kanske nu. 

6 Dreammoko 3% går bra mest varje gång är oerhört snygg häst med utstrålning. Kuskminus nu men hästen är så bra att denna duger här med stigande form. 

7 Zaniah Bi 4% är ett sto som kommer från unghästsäsongerna och dom vinner inte i högsta klassen ofta och Goop har nog valt att köra denna före sin andrahäst och det är nog mest för ägarnas skull är min misstanke. Läget uselt och det lär bli tufft, men det kan faktiskt gå. 

4 Stoletheshow 3% har kkommit bra in i sin femårssäsong från en framgångsrik unghäst-karriär och denna är i absolut toppform och då duger den bra från ett av dom absolut bästa utgångslägena. 

5 Esprit Sisu 6% kommer från två galopper men visat att hans startsnabbhet biter bra även i högsta klassen. Från absolut bästa startspåret kan han hamna riktigt bra på det och med Örjan upp denna gången så kan detta var skrällen man vill ha i avslutningen. 

Ranking: A 2. B 10.9. C 4.5.3.6.7. D 8.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 10 Vaduz Wize As

Avd.2: 4.8.13.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.4: 1.2.4.6.8.9.14.15.

Avd.5: 1 Deep Pockets

Avd.6: 2Giant Shadow

Avd.7: 2.3.4.5.9.10.

1728 Rader som kostar 864 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 10 Vaduz Wize As

Avd.2: 4.8.13.

Avd.3: 2.3.5.6.9.10.11.12.

Avd.4: 1.2.4.6.8.9.14.15.

Avd.5: 1 Deep Pockets

Avd.6: 2Giant Shadow

Avd.7: 2.9.10.

189 Rader som kostar 94;50 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!