Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Vaggeryd 10/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Ensam bana på V86 vilket ger ett tidigare spelstopp vid 19:20 på Vaggeryd denna veckan. Upploppet är 200 meter och banan är smalare än medel, lite snäva svängar med något lägre dosering än på många andra banor men i övrigt inga konstigheter. 

V86 går sedan förra veckan på en och samma bana vilket gör tävlingsdagarna under onsdagarna betydligt längre. Detta pågår normalt under somrarna för att främja dom mindre banorna då dom ska vara mer attraktiva att besöka. Men under rådande förhållanden borde dom styrt om detta och satsat på att fortsätta med delade omgångar, vilket hade funkat även med ett par mindre banor. Det borde ligga i fokus att få till så bra Tv-sändningar som möjligt nu, och där har ju Express-upplägget lyckats bra annars. 

 

Bästa Spiken!

I avslutningen är det nog fel favorit och jag väljer att spika andrahandsfavoriten på högt spelvärde där det är nästan lika på strecken mellan dom. 

2 Zante Grif31% slog favoriten sist dom möttes och satt då snäppet längre fram men gick först i tredjespår och bjöd värsta motbudet rygg då. 3,2 stod Zante i då mot favoriten här som stod i 14 ggr. Många stänger på båda eller plockar med någon mer och ska man gardera så måste man spela med minst någon mer än båda dom här. Medeldistansen kanske är mer gynnsamt för min spik och då det är mindre chans att denna sitter fast är det en vettig spik. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen så ska det väl inte kunna gå utanför dom två mest betrodda och även om det ofta är kallt att låsa på dom två mest betrodda så är det skillnad då det skiljer så mycket procent som det gör denna gången. Man får bra rens på andrahandaren men samtidigt har storfavoriten hög vinstchans så låset är stabilt. 

2 Ivory Di Quattro 65% är riktigt bra men hade sin toppform inför Harper Hanovers lopp sist och har fått snabba pengar då den var två sist. Det var bakom Moni Viking som gick världsrekord i Harpers och vann på V75 två lopp före det och ett par enklare lopp både före och mellan. Upp i klass nu och det kommer säkert funka bra en bit till upp i klasserna men detta loppet måste man inte vinna och är det minsta retur på formen så kanske det blir lugnare upplägg.

1 Velten Versailles 21% är en riktig klass-häst med 7/8 vinster som duger riktigt bra i klassen och går garanterat framåt med årsdebuten avklarad. Även om inte innerspåret är bra på banan så är denna mycket startsnabb och kan hålla upp innerspåret men kan också öppna så bra att han kommer ut även om någon skulle få till det bättre i startrusningen. Flera av Engwerdas hästar har gjort det riktigt bra på slutet och stallet har bra form. 

 

Avdelning 1.

Kortlopp, vilket flera lopp kommer att vara under denna tävlingsdag och på aktuell bana är det nog lite extra gynnsamt att vara med i främre träffen trots ett ganska långt upplopp. 

5 Robertino 35% är en stark favorit då Goop har absolut toppform på såväl styrningar som träning. När det dessutom handlar om överlägset bästa spåret bakom bilen på banan och det aviseras första barfota runt om och bike på så ska den väl bara vinna. Bäst spår, bäst kusk, mycket intressant förändringar och ”bara” 35% låter som en vettig spik i svår omgång. 

12 Alex H.P. 21% är bra för klassen men lottad till ett besvärliga spår 12 bakom bilen över sprinterdistans är det oerhört kallt som hårt betrodd. Bara en bland flera vid bredare gardering på dåligt spelvärde. 

1 Akela Play 17% har ett lopp i kroppen då han satt fast i debuten på skandinaviska banor och går säkert framåt med loppet. Startsnabb men innerspåret bakom bilen är inte helt optimalt på Vaggeryd och nästan alla andra som skulle kunna ta sig förbi initialt kommer säkert att släppa till favoriten om den kommer tidigt. Det scenariot gör att det skulle kunna bli tredje invändigt och chansartat för denna. Håller dom spets körs den säkert där men Fiore har usel form på styrningarna i år med ynka 5% så det kan bli fel här, även om alla kan vinna från spets. 

4 Cash Bore 4% vann ett liknande lopp från samma utgångsläge i mars när Johan körde honom och han borde hamna bra på det från bra spår även om han inte visat någon startsnabbhet tidigare. Bortlottad två ggr i rad innan detta och nu är det aviserat bike på för första gången och kan det ge honom lite mer fart i starten så blir denna att räkna med. Intressant streck till låg procent vid gardering.

Ranking: A 5. B 1.12.4. C 11.7.3.9. D 8.6.2.10.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

Övriga ska bara inte kunna slå min duo. 

Ranking: A 2. B 1. C 3.7.4.8. D 6.5.9.

 

Avdelning 3.

Voltstartslopp över 2640 meter I väldigt låg klass där många är i början av sina karriärer och då ska ingen vara hårt streckad här, som favoriten är denna gången trots bakspår. Jag väljer nog att gardera på rejält här. 

10 Vice Versa Diamant 45% är som sagt väldigt hårt streckat här och det största frågetecknet på denna är väl det lite tveksamma travet som inte stämmer 100% varje gång. Det kan bli problem med dom lite annorlunda svängarna här och kostar lite att gå i spåren på denna banan. Given att gå mot här. 

4 Ready Trophy 16% är med där framme när prispengarna betalas ut mest hela tiden för tränaren Mika Aho och nu blir det största kuskpluset man kan få med BG upp. Trots spår 4 i volten så rankar jag först då han verkar kunna kliva iväg oavsett spår och gör tredje starten i rad från just 4 i volten. 

12 Bravo Sabotage 14% är hårt spelad varje gång med 3/4 vinster. Erik är bra på voltstart och från bricka 12 kan man ibland slinka igenom och hamna en bit fram om man hittar nån lucka att sticka in nosen i och ta sig fram i. I så här låg klass kan det också vara en del galopper och det kan bli färre att runda än man först är rädd för. Tidig trots uselt läge.

3 Enorm Då 4% kommer från skräll-vinst och har mest poäng i loppet och nu är det dags för första gången barfota runt om. 

7 Irruta Boko 3% är startsnabb och prickar duktiga André från springspåret så sitter nog denna i spets. Vem som helst kan leda loppet runt om men om han släpper till någon bra så funkar det så klart från rygg ledaren också. Ryckhuva testas denna gången och det kan ge bra effekt. 

1 Sallys Love 4% är det aviserat hybridvagn på i intressant debut i ny regi nu. Spår ett i voltstart är mycket bättre i voltstart på denna banan och efter, (bara) närmare 400 starter så är 1 totalt överlägset övriga spår här. 

Båda Untersteiners brukar ta för sig bra på Vaggeryds tävlingsdagar och har inte så långt att åka hit och tävlar ofta här. Deras hästar i loppet räknas vid bredare gardering, det är kanske inte fel att strecka samtliga i loppet då det känns väldigt jämnt mellan hästarna då två av dom bästa dragit svåra bakspår.

Ranking: A 4. B 12.10.3. C 7.1.5.11. D 6.2.8.9.

 

Avdelning 4.

1640 meter auto för ston I låg klass och här kommer en stark favorit ut som har god chans att leda loppet runt om och tänkbar spik. 

1 Perfekt Gehör 46% har gjort ett par starter på svensk mark och snabbstartat båda gångerna men valt att släppa från sig ledningen i senare skede. Bra genomkörare och kanske lite sparat vid båda starterna som kan komma väl till pass nu. Goop upp är ett jätteplus och även om spår ett bakom bilen inte är bra på banan så är denna så snabb att ska någon under dagen hålla upp innerspåret så är det nog denna. Gått barfota bak innan och nu är det aviserat skoryck även fram och hög chans att Goop spårar runt om med denna.

 

2 Best Occasion 23% har inlett karriären lovande med två raka vinster men på betydligt beskedligare tider än favoriten gått på slutet. Behöver nog lite mer tempon i kroppen för att slå den utvändigt och det är överstreckat på denna. Rankas ned lite på dåligt spelvärde och vid gardering är den bara en av många då loppet är öppet bakom favoriten. 

10 Syria Då 9% har mest startpoäng i fältet och kommer med två raka vinster. Har dock mycket strykningar och långa frånvaron i historiken och det tyder på att hon är svår att hålla fräsch och frisk vilket så klart är ett frågetecken. Ska med vid gardering men även denna är bara en i mängden. 

5 We The People 4% har bästa spåret statistiskt, ska gå med rycktussar nu och duger bra här.

6 Untamed 3% är obesegrad felfri med 2/4 och får klart kuskplus till denna starten. 

3 Atalanta 6% är startsnabb och får kuskplus vilket kan ställa till det för favoriten, denna hittar bra position oavsett och räknas tidigt vid gardering, då hon kan leda hela vägen om favoriten kommer bort. 

7 Breakfast 5% har spår en bit ut bakom vingen men är startsnabb och kan hitta ner i banan. Stallet har absolut toppform med två vinster och en andraplats på V64 under tisdagen. Även om Joakim vinner mycket lopp även som kusk så är detta ett klart kuskplus. 

Ranking: A 1. B 3.6.2.5. C 7.10.12.11. D 4.8.9.

 

Avdelning 5.

 

Klass 2, Försök över 1640 meter och bra pengar att köra om i rikstoto-lopp. Öppet som det allt som oftast är i lägsta V75-klassen och jag väljer nog att gardera på ordentligt här och det behöver inte vara fel att ta alla i loppet. 

2 Elche 19% är kanske rätt favorit då alla är streckad till under 20% i loppet så kan man se att spelarna sprider strecken rejält och det är kanske värde att spela med denna som a-häst trots allt. Totalt bortlottad två ggr i rad på V75 och starten innan det galopperade han som favorit så han är härdad i klassen. När han nu står bra inne i loppet från ett vettigt utgångsläge kan det vara dags för vinst.

1 M.T.Oscar 15% blir nog över från innerspåret men om fältet spricker upp och luckan kommer lär det bita bra över det långa upploppet. Rankar ändå ner på dåligt spelvärde då han känns lite överstreckad nu. 

4 B.G.Pastor Jonte 9% gjorde det klart bra som trea på V75 sist och ännu bättre vid vinsten näst sist på barfota runt om. Nu blir det den balansen igen och från ett bra startspår ska han kunna starta ganska snabbt och hitta en vettig position. 

5 Booze 11% har ett bra spår och kan starta ganska snabbt där ifrån. Gjort ett par bra lopp i rad på barfota och bike, trots usla lägen. Går så nu igen och från ett bättre spår måste segerchansen vara ganska hög. 

6 Mint Sånna 8% Goop upp, det räcker så, räknas vid gardering. 

7 Bordeaux S. 16% Jepson för tredje gången i rad på denna fyraåringen från Riordan. Absolut toppformhär och mest startpoäng och pengar i fältet gör honom given trots läget. Han tål en del spår på vägen och Jepson är duktig på att inte spilla allt för mycket krut vid sina avancemang. 

8 Rapido S.W. 2% är väl bortlottad denna gången men om det blir någon invändig strykning så är han aktuell då biken åker på till denna starten.

9 Jetstream Rapida 2% är väl med bortlottad men står bra inne i loppet och verkar gilla den korta distansen. Slog stallkamraten Eye In The Sky i våras och nu är det hemmabana.

10 Missing Tooma 2% testas med Adielsson denna gången och denna duger säkert i klassen om den har lite tur med loppet, då det lär behövas från detta läget.

11 Exclusive Matter 14% har bra farter och nu blir det bike. Hamnar han bara hyggligt på det lär han plocka ner många över det fina upploppet. 

Ranking: A 2.5. B 7.4.11. C 1.9.6.10.8. D 12.3.

 

Avdelning 6.

Lite högre klass men också detta loppet går över den kortare distansen 1640 meter auto. Ston får ha tjänat lite mer pengar än hingstar och valacker och lite större chans för ston som vinnare i dom här loppen än ordinarie, öppna klasser.

2 Zlatan Knick 47% har mött hårt motstånd från dåliga lägen på slutet och det ska så klart vara bra vinstchans när han går ner i ordinarie klass. Han är startsnabb men kanske kan någon utvändigt ta sig förbi i starten och då det är kort distans lär ju några prova en bit och då kan det sitta i benen över det långa upploppet. Att han är nära 50% är lite för hårt och jag bara måste gå mot här. 

4 Call Me Brodda 8% var oerhört startsnabb från just bricka 4 sist den startade på Vaggeryd och segerreceptet då var bike på, nu blir det så igen. Hon slog då hingstar och valacker och höll igång bra mot Rally Gunnar till slut, som fått bra lopp i draget bakom, svarade även spets lätt mot Sobel Jasmine. Här kan det bli spets och slut med rejält kuskplus i startsnabbe och duktiga tempobedömmaren Erik Adielsson upp. 

Bästa hästarna i loppet är nog dom två stona med sämsta lägena och jag garderar med dom två också och den av dom som får bäst resa är garanterat med på linjen till slut, kanske båda. 

12 Anthara Bi 16% var å väg mot pangstart i Diamantstoets Final under Elitlopps-helgen, men blev dömd för tjuvstart och i den giltiga såg det ut att kunna bli bra igen men så kom galoppen och den dagen var förstörd. Hög kapacitet för klassen men läget är bedrövligt och Goop verkar ju kunna trolla för dagen så inget är omöjligt. 

11 Jonah Vredebest 15% vann lätt från spets i årsdebuten sist och Ebbinge vinner mycket lopp för dagen. Riktigt tråkigt läge över distansen men hästen har 5/11 vinster och bara missat plats en gång i livet. Mest pengar på kontot och flest poäng, sånt brukar spela roll till slut. 

6 Hope Of Joy 6% kan vara loppets överraskning som blev fast med sparat i ett bra lopp för klassen sist. Stenströmer visade upp sina hästar i absolut toppform på V75 i lördags och denna återgår till bike som den gick in näst sist från sämre spår. Det kan ge önskad effekt denna gången istället och detta är en tänkbar skräll i lite skiktat lopp där många fastnar för spik på favoriten. 

Ranking: A 4. B 2.12.11. C 6.3.1. D 7.5.10.9.8.

 

Avdelning 7.

Stayerlopp över lite udda distansen 3640 meter med fullt femtonhästars-fält med ekipagen fördelade på fyra fållor. Här brukar ju bästa hästen från bakersta fålla käka upp dom flesta och ganska ofta avgå med vinsten. Jag brukar försöka spika den men svårt nu då favoriten inte startat på väldigt länge och 15 Ready Rib 48% kan behöva loppet i kroppen. Dock är det en häst med skadebekymmer i historiken och då kan första starten efter vila vara då han är som bäst. Han har vunnit flera gånger efter uppehåll så kanske kan man spika honom trots allt. Det är ju ändå en viss Gopp som tränar och kör, men jag gör nog ett försök att fälla honom denna gången. 

4 Droit Au Coeur 6% avslutade förra året med ett par raka vinster varav den första kom efter nio månaders tävlings-frånvaro, så denna kan göra starka prestationer direkt efter träningsperiod. Kan nog få ett bra lopp där framme då han ska vara ganska startsnabb och kommer han iväg från spår fyra får han nog ett lopp på innerspår och vid luckor till slut kan han skrälla här. 

11 Vikens Dome 4% är stark och den dryga distansen måste passa bra och från ett springspår på sin fålla ska nog Bergh kunna hitta en bra position före övriga på tilläggen. Står lite hårt inne men var tvåa i detta loppet i fjol mot bra hästar och kan få revansch nu.

14 Vagabond Bi 15% star också han lite hårt inne på sitt tillägg men då hästen vart ute mot hårt motstånd på slutet ska det inte spela så stor roll. Bra som fyra bakom bland andra Moni Viking för tre starter sedan och visade fortsatt bra form sist som tvåa. Stallet har haft lite otur med mycket andraplatser i år och denna är inget undantag. Har han den där lilla extra turen denna gången så kan det bli en vinst här.

13 Vischio Holz 8% är nog Jepsons val mellan denna och den precis innan nämnda och då måste denna vara lika tidig på lappen. Låga odds gång efter annan och skyhög kapacitet men inte alls att lita på. 

Målar kanske på med några till men på ett mindre system kan favoriten vara chansspik och på mellanstort kan det räcka med nämnda hästar. På ett riktigt välgarderat behövs nog ytterligare tre-fyra hästar, så följ min ranking vilka jag bedömer ha viss chans. 

Ranking: A 15. B 4.11.14.13. C 10.6.9.3. D 2.5.1.12.7.8.

 

Avdelning 8.

Se ”Bästa Spiken!

1 Zuleika Font 36% gick väl framåt med loppet den förlorade mot min spik och gjorde en riktigt bra insats i starten efter och håller absolut toppform. Det gör även min spik, går framåt med loppet och håller bra form. Innerspåret ligger lite i fatet för favoriten här och då det är risk att hon inte kan försvara innersniffen kan hon hamna i bryderier denna gången. Spår ett är inte med bland dom fem mest vinstrika spåren i autostart på Vaggeryd och det är fördelaktigt för dom en bit ut i startrusningen här. 

6 Sunettan Palema 7% har 2/2 sedan regibyte till Hans Crebas som har bra form på stallet och räknas vid gardering. 

9 Global Anniversary 13% ska gå första barfota runt om och med cant se back-huvudlag denna gången och vid gardering är den tidig trots bakspår. 

10 My Liberty 0,33% ska gå barfota runt om för första gången på länge och Dahlén börjar få form på stallet så denna borde vara spelad på åtminstone några procent. 

3 Fleur Mearas 2% är en häst som söker lite efter formen med Bergh upp denna gången och hon har bra kapacitet för klassen och helt okej utgångsläge.

Ranking: A 2. B 9.6.1. C 3.11.10.5.4.12. D 7.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 5 Robertino 

Avd.2: 1.2.

Avd.3: 1.3.4.5.7.10.11.12.

Avd.4: 1 Perfekt Gehör

Avd.5: 1.2.4.5.6.7.9.11.

Avd.6: 2.4.6.11.12.

Avd.7: 4.11.13.14.15.

Avd.8: 2 Zante Grif

3200 rader som kostar 800 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Robertino 

Avd.2: 1.2.

Avd.3: 1.3.4.5.7.10.12.

Avd.4: 1 Perfekt Gehör

Avd.5: 2.4.5.7.11.

Avd.6: 2.4.11.12.

Avd.7: 15 Ready Ribb

Avd.8: 2 Zante Grif

280 rader som kostar 70 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.