Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Axevalla 7/6


GS75-Omgången. 
 
Axevalla är värd för GS75, banan har som bekant Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. Spelstopp på GS75 är som vanligt 15:00. 
 
Statistik och Spelteori. 

Det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans. Dock har andelen spetshästar vunnit lite oftare under just GS75, men det är för litet urval att dra några slutsatser av och räkna med att det är lättare att vinna från andra positioner här än från ledningen jämfört med nästan vilken annan bana som helst. 
 
På GS75 har man nu mera har möjlighet att spela för bara alla rätt och därmed få 2,5 ggr utdelningen på sju rätt och då avsäga sig utdelningar på sexor och femmor. Man kryssar då i GS7 när man lämnar in och det är ganska bra att gå för det om man spelar tillsammans med några eller framförallt om man har spelat med ganska hårt streckade spikar. Har man en mer chansartad rad där man spikar ett par lågprocentare och plockar bort en del av dom betrodda så kan det vara lika bra att ha öppet för sexor och femmor då dom kan ge oerhört bra om man är nästan rätt på det.  
 
Bästa Spiken! 
I första avdelningen väljer jag att spika ekipage från firma Reden/Kihlström då det ofta är bra värde att spika i inledningen av streckspelen, där annars många gardera på ren rutin, för att vara kvar. 3 Maxus 38% brukar bli lottad till lite sämre lägen men gör det oftast bra ändå. Nu har han fått ett klart bra spår där Örjan bör servera honom ett bra lop från och jag räknar med att han är starkast över det långa upploppet oavsett upplägg i detta gänget. Han är kanske inte hästen med absolut högst vinstchans i omgången men i förhållande till spelprocenten är klart bra spik. 
 
Gå Kort! 
 
I andra avdelningen är det väldigt lågklassigt lopp och väljer att spela med få streck då ett par höjer sig där. 
 
6 Girlluggae Racing 21% har visat hon kan slå hingstar och valacker redan som treåring och hon är en hårding fält klassen. Comeback nu efter vinterträningen och räknar med hon är ännu bättre denna säsongen och mot ett sämre gäng kan hon vinna direkt. 
7 Winnetou Diamant 46% är stor favorit här och är säkert bästa hästen men bara tre år och bara tre starter totalt gör att jag ändå rankar min ide före. Denna är given på kupongen med och kompletterar låset. 
 
Avdelning 1. 
Se “Bästa Spiken!” 
 
Motstånd saknas så klart inte här då det är högsta klassen och hästarna tillhör väl strax under dom bästa i ordinarie Gulddivisioner. 
6 Star Advisor Joli 9% är startsnabb och trots spår en bit ut kan han spetsa här då det är optimal balans med barfota runt om denna gången.  
5 Lawmaker 6% ska gå barfota runt om för första gången och det är så klart intressant från spåret som är statistiskt bäst. Kusken är dock inte den bästa och han brukar ha nära till misstagen då han möter dom bästa.  
7  Chianti 23% tränas och körs av Goop som vinner med allt för dagen men från läge så långt ut bakom bilen känns det klart överstreckat denna gången då hästen inte vinner på beställning sista året.  
 
Ranking: A 3. B 6. C 7.5.4. D 2.1.8. 
 
Avdelning 2. 
 
Se ”Gå Kort!” 
 
Mycket ihåligt lopp med många icke-vinnare och vid bredare gardering landar man på dom som kommer bakom mina två i strecklistan och därav är det vettigt att försöka klara sig på väldigt få streck här.  
 
Ranking: A 6. B 7. C 12.13.3.9.5.4. D 2.1.10.14.15.8.11. 
 
Avdelning 3. 
 
Andra Testet StoChampionatet 2020 är ett fyraåringslopp för ston som siktar mot Axevallas storloppet i sommar. Det går så klart över den distansen, 2640 meter och inte alla som gjort speciellt många, om ens några starter, över den drygare distansen. Detta gör det så klart ovisst och över det långa upploppet tar den extra halv-kilometern ut sin rätt hos många medan vissa visar sig tycka om det.  
 
2 Diana Zet 69% överraskar Daniel Reden gång efter annan med att vara så bra som hon är och hästen kommer med meriter långt utöver det vanliga. Seger i Drottningpokalen sist och Oaks-vinst i fjol bland annat. Hög segerchans men aldrig startat över 2640 meter och nära 70% är mycket i ett lopp hon inte måsta vara på topp i, även om dom så klart går för vinst. Till så hög procent vill jag ändå gardera denna gången.  
 
1 Mahama Lane 9% är startsnabb och kan leda loppet runt om ifall Örjan hamnar bra på det i andra tredje ytter och sitter kvar lite för länge. Troliga spetshästen i sånt här lopp måste räknas tidigt. 
10 Zolly 1% är en klasshästar som blev struken för hosta och halsinfektioner förra sommaren. Hon kom tillbaka och var bra under hösten och gör nu comeback. Då hon visat at hon kan slåss 
med dom bästa i kullen vill jag ha med henne till så här låg procent trots skor på och årsdebut från svårt läge.  
11 American Hill 8% ska också kunna blanda sig i detta då Marc ofta kör offensivt när han har att åka med och Lugauers hästar allt som oftast är i fint skick när dom kommer ut. Kommer från vinst och har dokumenterad form.  
5 Global Allegiance 0,6% är totalt ospelad och gjorde bort sig med galopp sist då det var voltstart. Bästa spåret i Auto nu och tillbaka till hybridvagnen så kan detta vara storskrällen i omgången.  
 
Ranking: A 2. B 1.10. C 11.5. D 3.7.9.4.8.6. 
 
Avdelning 4. 
 
Lägre klass och spårtrappa och här brukar dom med lite sämre lägen ha bra chans att komma in i matchen då dom får ha betydligt mer på kontot än konkurrenterna från mer fördelaktiga utgångslägen. Öppet lopp och jag rekommenderar att strecka på rejält här om man inte chansar hårt och går på en man tror på. 

4 Silent Honor 22% är nog rätt favorit och dom som står bra till här är nog inte så mycket sämre än dom står illa till. Denna har bra moral och kämpar gärna och stallet visade form under lördagen då Valvet Gio var riktigt bra utvändigt ledaren i Jämtlands Stora Pris. Jepson trivs bra på Axevalla och en stark häst från bra utgångsläge måste ha hög chans och detta är faktiskt en tänkbar chansspik i omgången men jag väljer ändå att gardera på. 
 
14 Starbec´s A.To Z. 19% har lite mer på kontot och lite mer startpoäng än favoriten men startar i tredje ledet och det är inte alltid helt givet att man rundar så stora fält på snabba sommarbanor. Första gången Nike på är så klart ett stort plus och gör honom tidig. 
1 The Trick Vick 3% kommer från hemmatränaren formstall och får Örjan upp från perfekt smygläge. Stenströmmer fick med sig två vinster från V75 under lördagen med vinsten i storloppet och omgångens största skräll var han huvudpersonen under den stora jackpot-omgången i går. Skräller kanske igen här då form finns på hästen och det kan vara dags för hans första vinst i 23:e starten. 
6 Artico Zack 16% är ny i Goops regi och även det stallet har kanonform och Björn har oerhörd form på sina styrningar för dagen med fyra vinster under lördagen och då brände ändå hanns bästa chans i Fort Knox med jobbig resa och galopp.  
 
Ranking: A 4. B 14.6.1.11.10. C 2.12.13. D 8.5.9.7.3. 
 
Avdelning 5. 
 
Guldstoet för treåriga ston med 350 tkr i förstapris är dagens höjdpunkt och ett lopp där alla lär vilja vinna.  
5 Hills Angel 82% har så klart oerhört hög vinstchans från sitt perfekta spår och med sin form på topp. Goop tränar och kör men över 80% på treårigt sto är mastigt och på ett större system så är det lockande att gardera henne denna gången, om man siktar på lite större pengar. 
 
Flera testas barfota första gången och alla försöker nog toppa sina hästar till detta då det är mycket pengar att köra om.  
3 Saonoi 2% kördes offensivt sist och går säkert framåt ytterligare med den genomköraren och förmen är nog bra då den vann lätt sist.  
1 Martha Zon 3% kommer från två passiva upplägg från usla startspår och har inte pressats i dom starterna. Borde gå framåt med det och från ett bra smygläge kan hon skrälla om luckan kommer till slut över det långa upploppet.  
I ett litet fält kommer även dom från svårare utgångslägen in i matchen och jag streckar nog även 7 Aperfecttrick 0,5% och 9 Tequila L.L. 6% där den förstnämnda går första barfota och bike denna gången. Den senare var nära favoriten i mål sist har hon gått framåt ytterligare eller att favoriten kommer bort så är hon tidig utmanare. 
 
Ranking: A 5. B 3.9. C 1.7.4.2. D 6.8. 
 
Avdelning 6. 
 
Silverdivisionsförsök och här väljer jag att ta ställning och spika från Goops formstall från bästa tänkbara startspår. Många av dom bra har fått bra startspår och vid gardering borde dom med sämre lägen och bakspår få svårt att slå alla där framme.  
 
5 Zap Di Girifalco 52% blir ganska stor favorit trots att han är ny i klassen men detta är en lite enklare Silver än många gånger på slutet. Denna var det lite snack om inför Brons-finalen bakom Seismic Wave trots spår 12 då och loppet innan vann han lätt från spets från innerspåret på Mantorp. Här kan han köras till spets tidigt och då borde han ha mycket hög chans att rinna undan.  
 
1 Smeviken Cruiser 2% har gjort tre bra starter i Andres regi och vann i den första. Startsnabb och kan sitta i rygg på favoriten, alternativt tredje invändigt, trycker då någon på så kan fältet spricka upp och denna kan skrälla med rätta luckor.  
2 Doctor Doxey Zenz 5% är inte körande Mathias Andersson snäll mot i sina styrningar och allt som oftast kör han för fort mitt i loppen. Han kan förstöra loppet för favoriten om han är före för att överta spets eller om han trycker på utvändigt. Loppförstörare som sällan vinner själv.  
3 Urgent Call 12% är startsnabb och kanske tar sig förbi båda invändiga och tar spets, men borde väl släppa till favoriten då han är ganska grön i klassen med.  
 
Ranking: A 5. B 1.3.4. C 8.2.12.11.9.6.7. D 10. 
 
Avdelning 7. 
Ett fint lopp för kvinnliga körsvenner avslutar omgången och loppet har ett förstapris på 150 tkr vilket gör att det lockat ganska fina för klassen. 
 
5 Inez Alki 22% har ett bra utgångsläge och får kuskplus till denna starten i Emilia Leo. Hästen har visat att hon klarar att slå hingstar och valacker och det ska vara hög segerchans för denna fina hästen då det nu är aviserat bike och barfota runt om. 
 
Motstånd saknas inte och jag garderar nog trots allt men detta kan annars vara en fin chansspik om man fått slut på strecken här. 
1 Zizou 6% har bra smygläge och står bra inne I loppet, tänkbar skräll då det nu blir barfota runt om. 
2 Mas Capacity 12% kommer från framgångsrika Melkos stall och har ett bra utgångsläge vilket ska var gynsamt. Galopperar ofta men besitter hög kapacitet för klassen.  
7 Man Of Steel 6% blir det bike på nu och ska säkert vara bättre till denna starten då förra loppet var första på många månader.  
9 Southside Queen 16% slog hingstar och valacker sist och är missgynnad av läget då hon är mycket startsnabb och därför lite överstreckad denna gången. Visst kan hon vinna men bara aktuell vid riktigt många streck. 

4 Mr Southwind 25% är loppets knappa favorit och då den är startsnabb så kan den leda runt om vilket den gjorde sist på barfota runt om och fortsatt så nu. 
 
Ranking: A 5. B 7.2. C 4.1.9.11. D 3.6.10.8.12. 
 
Stora systemet 
Avd.1: 3 Maxus 
Avd.2: 6.7. 
Avd.3: 1.2.5.10.11. 
Avd.4: 1.2.4.6.10.11.12.13.14. 
Avd.5: 1.3.5.7.9. 
Avd.6: 5 Zap Di Girifalco 
Avd.7: 2.4.5.7. 
1800 Rader som kostar 1800 kronor. 
Lilla systemet 
Avd.1: 3 
Avd.2:  6.7. 
Avd.3: 1.2.10.11. 
Avd.4: 4.14. 
Avd.5: 1.3.5.9. 
Avd.6: 5 
Avd.7: 5 
64 Rader som kostar 64kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!