Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Solvalla med Elitlopps-försöken 31/5

V75-Omgången.

Elitloppshelgen och som vanligt dubbla V75-omgångar på lördag och söndag. Söndagens omgång startar redan i lopp ett klockan 15:00 och har Elitloppets Försök som avdelning sex och sju, sedan avslutas tävlingsdagen med Finalen 20:30. Båda omgångarna går så klart på Solvalla, som har upploppslängd på lite över medel med sina 196 meter, annars inga konstigheter och vädret ska vara riktigt bra hela helgen. Solvalla firar för övrigt 6000 tävlingsdagar på söndagens Elitloppsdag. 

Vi öppnar andelsspelen båda dagarna med spel för 200:-/andel och det finns några platser kvar i TRAVPUNKTSE där vi inte tar någon extra avgift och spelar med ca 9-12 andelar per system. Ännu mer spelvärde på söndagens tävlingar, där loppen är ser mer svårlösta ut på förhand än på lördagen. Lite mindre fält på söndagen och provar att spela med en spik och försöker lösa flera av loppen med lite färre hästar. 

 

Bästa Spiken!

Mycket vinns från spets denna helgen på en oerhört bra bana och bakspåren har fått svårt. Jag spikar en som troligtvis körs till spets i Ungdomseliten, avdelning fem.4 Chapuy 41% blir kanske lite väl stor favorit men han funkar väldigt bra från framspår och vill vara först, det är bra egenskaper och hög chans till spets och slut från kanonläge bakom bilen. 

 

Gå Kort!

I fyraåringseliten som avgörs i tredje avdelningen kommer en stor favorit ut från besvärligt läge och då han nu möter tuffare motstånd för varje start är det inte helt givet att han bara vinner igen. 

8 Ecurie D. 57% var grymt bra sist då han klev fram utvändigt direkt från bricka 12 mot bra hästar och bara vann. 9 vinster på 9 försök är starka papper men spår 8 på Elitloppshelgen är ingen picknick och det finns på kartan att han kan torska denna gången. 

1 Osterc 12% är mycket startsnabb och matchades mot dom bästa i USA innan han kom till Sverige och nu är det dags för lättning i balansen. Mycket bra chans att hålla upp innerspåret och därmed hög vinstchans där det kommer att vara många ledare som rinner undan på söndagen på en snabb bana. 

 

Avdelning 1.

Elitkampen det är som vanligt ett rivigt lopp för högsta eliten av kallbloden över 1640 meter. 

10 Månprinsen A.M. 25% är nedstruken ett spår och bakspåret spelar mindre roll för honom då han inte är startsnabb. Tar ner många med tempo på loppet och ska räknas trots läget.

4 Odd Herakles 30% är bästa norska kallblodet för dagen och har absolut toppform med uppradade vinster på slutet. Blir väl hästen att slå i loppet och kan vinna oavsett position och upplägg. 

3 Polara 6% är den finska gästen med bäst utgångsläge och kommer med ett lopp i kroppen inför detta. Borde gå framåt med loppet och till den låga procenten är den absolut intressant här på riktigt bra kapacitet. 

8 Lome Brage 16% är ledaren i loppet efter en bit då han är väldigt startsnabb men då det kostar lite att ta spets från bricka 8 bakom bilen kan det sitta i benen till slut och jag tror att han får svårt att stå mot dom bästa.

6 Josveis 8% har spår en bit ut bakom vingen men kan snabbstarta och kanske kan få lopp i rygg på ledaren här.

5 Tangen Haap 5% startade sist på opassande längre distans och han skrällde i detta loppet i fjol från bakspår och från ett bättre utgångsläge denna gången borde han hamna bra till och kan skrälla igen. 

Ranking: A 4. B 10.3. C 8.6.5.2. D 7.1.

 

Avdelning 2.

Fyraåringseliten för ston och det ä ren öppen historia i år då det är hästar precis under yttersta kulltoppen och många har nog viss utveckling kvar och kan överraska med starka prestationer än tidigare. Jag spelar nog med alla hästarna här då det är ett litet fält och ingen känns chanslös. 

1 Dontlooseallmoney 17% är startsnabb men det är inte helt enkelt att hålla upp innerspåret på Solvalla men skulle det lyckas är hon hästen att slå. Är dock den som varit närmast absoluta kulltoppen och kan vinna loppet från rygg på ledaren med så klart och måste ses med högst vinstchans. 

2 Sashay My Way 16% stod för en klart bra långspurt i Drottningens pokal sist men det är svårt att ta något i snabb avslutning och även om det bara blev en femteplats så var det en bra insats. Bakspår då och hamnar säkert bättre till nu från bättre utgångsläge. 

3 Aura S.L. 9% har ett lopp i kroppen efter lite tävlingsuppehåll och går säkert framåt med lopppet och ska räknas från okej läge. 

10 Golden Tricks 13% går säkert också framåt med ett par lopp i kroppen och Redén/Khilström vinner väldigt mycket lopp för dagen så även denna ska räknas tidigt då det nu avisteras barfota runt om. 

9 Gina Mearas 5% har också två lopp i kroppen inför detta och ska även denna gå barfota runt om nu och ska kunna spurta snabbt i ett litet fält. 

Ranking: A 1. B 2.3.10. C 9.4.6. D 7.5.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

4 Admiral As 10% ska testas I bike denna gången och har ett bra fjärdespår bakom bilen, den håller dom högt i stallet och Rios stall har formkurva som pekar uppåt. Klar tredjehäst i loppet. 

3 Click Bait 7% är kanske den som snabbstartar utöver Osterc och kan leda hela vägen om Osterc skulle galoppera eller komma bort på annat sätt. 

Ranking: A 1. B 8. C 3.4.2.9.10. D 7.5.6.

 

Avdelning 4.

Omgångens största favorit kommer ut i treåringseliten och har dessutom bra läge, en ett par av motståndarna är också riktigt bra och jag spelar med två motbud men rankar favoriten klart först.

4 Hell Bent For Am 70% har visat upp sig i kanon-slag vid två raka segrar och ska ha väldigt bra chans från fint utgångsläge. 70% på treåringar är dock väldigt högt och han stöter på tuffare motstånd för varje start så det finns incitament för att försöka fälla.

5 Kuyt F.Boko 6% la en speed sist när han körde till utvändigt mitt i loppet och var lite stum till slut trots att han tog ner ledaren lätt. Han hade ett långt uppehåll med vinterträning och går garanterat fram rejält med det loppet i kroppen och är säkert bättre nu. 

1 Philosopher 7% var grymt bra efter stor startgalopp sist då han spurtade ner Kuyt F.Boko och hittar han ut från sitt innerspår så flyger han lågt även denna gången och räknas tidigt här. 

Ranking: A 4. B 1.5. C 2.3.6. D 10.11.7.8.12.9.

 

Avdelning 5.

Se “Bästa Spiken!”

9 Tabasco C.D. 16% är värst mot min spik men bakspår är lurigt i lopp som går snabbt hela vägen. Kusken bakom honom kör inte lika mycket lopp som körsvennen på favoriten och det spelar roll i dom här loppen, speciellt när det är svårt läge och fler chanser att göra misstag. Vid gardering är det ändå första utmanaren även om denna fyraåringen har större uppgifter i sikte längre fram på säsongen.

2 Emmylou 5% är bra men sto i öppen klass är inte alltid så enkelt men hon är startsnabb och kan vinna från rygg på ledaren. Kommer favoriten bort så kan hon även leda loppet runt om med mycket duktiga Emilia Leo. 

Ranking: A 4. B 9.2. C 5.3.12.6. D 1.10.7.8.11.

 

Avdelning 6.

Första försöket till Elitloppet och det är vidöppet när förhandsfavoriten fick sämsta tänkbara utgångsläge. Alla är bra och räknas med chans och det är inte fel att strecka samtliga i loppet. 

8 Earl Simon 16% var förhandsfavorit innan lottningen och nu bara 16% då det blev jobbigt läge och han måste ju inte vinna för att ta sig till final, det gör det öppet. 

1 Vivid Wise As 19% var den tidiga favoriten efter vinsten i årets första, större snabblopp, Grand Criterium de Vitesse, som jag såg live nere på Cagnes Sur Mere. Var lite frågetecken för formen då han var riktigt knackig i aktionen sist men garanterat åtgärdad och bättre inför detta, men läget kan bli en fälla.

3 Disco Volante 14% är väldigt startsnabb och är den som kan ställa till det för Goops betrodda från innerspår. Disco har dock inte startat på ett tag och formen är ett frågetecken även på honom. 

4 Missle Hill 22% är favorit då det finns chans att han är först fram för att kanske få överta ledningen av Disco? 

2 Sorbet 10% är stenhård och kan vara den som håller uppe tempot utvändigt ledaren om det inte är så att Missle Hill sitter där. Är dom båda där framme är dom kanske mer intresserade av att dämpa tempot då det är två stallkamrater. 

6 Milliondollarrhyme 12% vann ett enklare SM i höstas med en bra spurt men saknar i övrigt meriter och titlar mot eliten och var en av förhandsfavoriterna redan innan han var inbjuden men här är han mer rimligt spelad. Medgångstyp som kan vinna loppet om han får rätt resa. 

5 Chief Orlando 4% gör garanterat ett allvarligt försök mot ledningen men borde inte ta sig förbi dom två startsnabba precis invändigt. Kan göra att öppningen blir snabb och skulle dom två invändiga ha en sämre dag kan han sitta i spets. 

7 Looking Superb 3% är väl tillsammans med Milliondollarrhyme den mest tveksamma inbjudningen till Elitloppet men har betydligt mer starter mot eliten och kan ta ner många på hårdhet trots jobbigt startspår.

Ranking: A 8. B 4.3. C 2.1. D 5.6.7.

 

Avdelning 7.

Andra försöket till Elitloppet och även här lottades förhandsfavoriten till sämsta tänkbara utgångsläge och när det är Örjan som kör lär han vara väldigt nöjd om han kan nå en andraplats, därav kanske man kan plocka bort honom i detta försöket. 

8 Propulsion 18% kommer ut här utan att ha startat sedan i januari och behöver säkert försöket i kroppen för att vara på topp i finalen. Här är nog målet bara att ta sig till final och Örjan blir nog klart nöjd om han når andraplatsen här. Går kanske fram tidigt utvändigt men det kan kosta mycket att ta sig dit då det kan vara upptaget där, spelvärdet är dåligt oavsett.

1 Elian Web 25% har inte förlorat i spets på svensk mark och i detta försöket var det inte lika många startsnabb som i det föregående försöket så då är väl chansen hög att det kan bli spets och slut. Tränaren har fortsatt toppform på stallet och hästen har vart bra hela vintern och våren. 

3 Tae Kwon Deo 17% vann lätt från utvändigt ledaren och börjar växa in i eliten efter ett bra år som fyraåring. Han vann bland annat Sprintermästaren då och visade att han tål två heat på samma dag. 

4 Attraversiamo 14% var ännu bättre som fyraåring och vann bland annat Derbyt trots at han inte var på topp. Erik låter väldigt uppåt på honom och håller denna riktigt högt och är denna på topp kan den vinna loppet från utvändigt Elian eller från andra par utvändigt. 

Jag försöker nog spela med dom tre första jag har i rankingen men det behöver inte vara fel att ta med några till. 

2 Billie De Montfort 5% ska gå barfota runt om och har körts väldigt passivt i flera starter i rad. Duger bra i klassen och borde kunna stå för en riktigt bra prestation denna gången. 

5 Cokstile 13% har ett bra startspår och kommer han bara ner i ett bra läge så biter spurten bra och ska vara i absolut toppform efter två lopp i kroppen. 

6 Racing Mange 4% fick sitta i fred där framme sist efter snabbstart och kvalade in hit, hade annars inte varit aktuell för inbjudan då många måste varit före på listan av tilltänkta deltagare. Duger inte mot dom bästa här oavsett upplägg. 

7 Makethemark 3% var tidigt inbjuden då han haft flera bra säsonger bakom sig och var trea i finalen i fjol. Inte visat något i år och är mycket tveksam, så ska inte ha någon rimlig chans att vinna loppet.

Ranking: A 1. B 3.4.8. C 2.5. D 6.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.4.10.

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.9.10.

Avd.3: 1.8.

Avd.4: 1.4.5.

Avd.5: 4 Chapuy

Avd.6: 1.2.3.4.5.6.8

Avd.7: 1.3.4.

3402 Rader som kostar 1701 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.4.10.

Avd.2: 1.2.3.10.

Avd.3: 1 Osterc

Avd.4: 4 Hell Bent For Am

Avd.5: 4 Chapuy

Avd.6: 1.2.3.4.6.8

Avd.7: 1.3.4.

216 Rader som kostar 108 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!