Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Solvalla 30/5

V75-Omgången.

Elitloppshelgen och som vanligt dubbla V75-omgångar på lördag och söndag. Lördagen har ordinarie spelstopp vid 16:20 medan söndagens omgång startar redan i lopp ett klockan 15:00. Båda omgångarna går så klart på Solvalla, som har upploppslängd på lite över medel med sina 196 meter, i övrigt inga konstigheter och vädret ska vara riktigt bra i helgen. Solvalla firar för övrigt 6000 tävlingsdagar på söndagens Elitloppsdag. 

Vi öppnar andelsspelen båda dagarna med spel för 200:-/andel och det finns några platser kvar i TRAVPUNKTSE där vi inte tar någon extra avgift och spelar med ca 9-12 andelar per system. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen så kommer en riktigt bra häst ut för klassen, som matchar dom bästa i kullen och var tvåa i kungapokalen sist. 843 tkr på kontot har 8 Don Fanucci Zet 51% som går ut i klass 2 och visst bränner favoriter ofta i lägsta klassen, speciellt i finaler men detta är nog undantaget. Örjan låter väldigt nöjd och detta sover han nog inte bort i kön då han själv säger att den ska tåla nån sväng ute i spåren mot detta motståndet. Vettig spik till runt 50%.

 

Gå Kort!

Tänkbart att försöka gå kort i Diamantstoets Final i fjärde avdelningen då det är många som garderar brett där. Favoriten är bra men ett par hästar än nog ungefär lika bra. 

6 Karamel Hill 32% har ett klart bra andraspår i volten och ska kunna komma iväg bra därifrån och Goop har kört offensivt med henne tidigare och det lär bli så igen. Kommer hon fram och kan ta över spets tidigt så ska hon nog rekordsänka rejält här och blir svårslagen. 

10 Anthara Bi 13% är nog inte mycket sämre än favoriten och har gått bättre tider i loppen. Hon kan vara lite knepig men från bästa springspåret så kan hon mycket väl köras till spets innan favoriten hunnit få upp farten. Dom lär väl inte kriga allt för mycket oavsett då det är stallkamrater och så får vi se vem som är bäst till slut. 

8 Sharp Dream 13% är en av få hästar i Puros stall som satsar på kvalitet före kvantitet och denna står riktigt bra inne på pengarna. Puro har 11 vinster på 24 starter i år och 46% finns det ingen annan som startar frekvent på V75 som är ens nära. Bökigt fjärdespår i volten men klev iväg från just det spåret sist vid vinsten på Åby. Fick dålig draghjälp sist och stannades snarare upp i ingången till sista svängen och fick ge sig på själv i fjärdespår och stred bra över upploppet. 

 

Avdelning 1.

Stoeliten och här är det allt som oftast en stark favorit som vinner oftare än i någon annan klass. Så även denna gången och tänkbart att spela med en tredje spik denna omgången då det låter uppåt på favoriten här. 

4 Double Exposure 68% har Redén höga tankar om och har sagt att han tror hon skulle haft bra platschans i Elitloppet i år om han kunnat matcha mot det. Khilström säger att det hans klart bästa vinstchans i helgen och dom uttalandena tillsammans med vad hon visat tidigare gör henne till helgens största favorit. Bara ett lopp i kroppen efter lång frånvaro gör väl ett litet frågetecken till formen. 

6 Tessy D’ete 10% kommer med visad form och hade bricka 12 i förra starten men nedstruken ett spår och Jepson hittade andra ytter från det läget. Sedan slog hon flera av dagens motståndare och hon har gjort bra lopp nere på Vincennes och har hårdhet som räcker. 

7 Mellby Free 9% har stått I låga odds mot bland andra Une Etoile Gar i stoeliter i fjol och kom då från ruggigt bra unghäst-karriär. Årsdebut och tufft läge men mycket tidig vid gardering på grundkapacitet. 

3 I love Paris 2% vann stoeliten i mars på barfota runt om på 10-tid och har när det var första barfota 2018 vann hon på 1.10,0 så det ger bra effekt på henne att rycka skorna och räkna med bra insats igen. Procenten är för låg och måste med vid gardering. 

Bakspårshästarna ska vara bortlottade och 2 Hevin Boko 4% vill väl ha minst medeldistans för att komma till rätta mot dom allra bästa i klassen.

Ranking: A 4. B 6.7. C 3.2.10.9. D 1.5.8.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

Bakom den stora favoriten är det en lite sämre klass 2 final vilket gör att spiken sticker ut lite extra och för er som garderar och hoppas på att favoriten kommer bort så behövs nog nästan alla hästar för att känna sig säker. 

1 Velten Limelight 14% hade inte en chans att försvara innerspåret från samma läge sist och fjärde invändigt och turliga luckor till slut är väl inte att räkna med igen så klart överstreckad här.

6 Gardner Shaw 12% är startsnabb och nu blir det optimal balans med barfota bak.

4 Mr Marvelous 10% var rejält knackig i värmningen sist men presterade desto bättre i loppet och Reios stall är klart å g för dagen. 

7 Västerbo Pokerface 4% har nästan lika uselt spår som favoriten men är kvar i för låg klass i förhållande till kapacitet och vid gardering så är han mycket tidig med lopp i kroppen. 

Ranking: A 8. B 7.6.4. C 1.9.3.12.11. D 2.10.

 

Avdelning 3.

Final i Silverdivisionen och bakom favoriten så är det faktiskt inte jättebra final, men det finns viss risk att favoriten gör bort sig och garderingen känns given.

6 Very Kronos 34% är bra men spår en bit ut bakom vingen och en hel del galopphistorik gör att man faktiskt kan gardera med gott samvete. Båth har bra form men det hjälper ju inte om hästen strular och även om det är bra vinstchans trots läget så är galoppen aldrig långt borta. 

2 Prosperous 13% är bra och får allt som oftast dåliga lägen, från bra spår räknas han väldigt tidigt så klart.

3 Coogan12% ä ren helt annan häst i år än han var i fjol men har dom fått ordning på hoven. Galopp sist när dom plastat ordentligt efter att han trampat på något vasst starten innan och inte helt givet att han funkar. Räknas vid gardering men borde vart under 10% kanske.

11 Vincero Gar 14% funkade väldigt bra för Goop sist och nu blir det barfota och bike så räknas så klart riktigt tidigt vid gardering då vi tidigare sett han tåla att gå i spåren. 

5 Man At Work 6% är entligen spelad där han borde vara, runt 6% och nu med bike på och från statistiskt bästa spåret så matchar nog spelprocenten vinstchansen och då kan han komma med på en välgarderad kupong.

10 Pasto Power 1% spurtar alltid bra och har städat av värre silverdivisioner men kanske skulle haft spetschans för att vara riktigt aktuell, bara en bland många vid väldigt bred gardering nu.

Ranking: A 6. B 2.11.3. C 5.10.12.9.1.4. D 7.8.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

Om jag spelar med tre spikar så tar jag med några till här med och närmast till hands vid bredare gardering nämner jag några till.

14 Indra´s Secret 16% är bra för klassen men bakspår på tillägget och kuskminus är faktorer som talar mot och procenten är kanske lite för hög denna gången. 

11 Jasmin Band 1% står lite hårt inne i loppet men får Erik Adielsson upp denna gången som är vass från springspår och skulle kunna få lite fart på henne redan från start kanske. Blir det tempo på loppet så har hin en tung avslutning och går in i mål. 

15 Mille Millionaire 7% står ensam på 40 meter tillägg, men det ska nog inte kosta så mycket vara ikapp fältet som själv där bak och är inte så mycket värre än bakspår på tillägget. Ett par starter i nya regin efter långt vinteruppehåll och Örjan fortsatt upp. 

2 Infinite Knight 1% fick bra resa och fin lucka sist och borde väl skjutit till lite bättre för att få toppbetyg men går säkert framåt med det loppet i kroppen. Kan det bli rygg ledaren eller tredje inner så kan det gå denna gången istället. 

1 Gorgeous L.A. 3% är behandlad sedan sist därav lite långt mellan starterna men är startsnabb från så bra spår och släpper väl till den som är först fram av dom betrodda på tillägget. Med lucka till slut kan det gå. 

Ranking: A 6. B 8.10. C 14.11.15.1.2.5.13. D 5.4.7.3.9.

 

Avdelning 5.

Här behöver vi ha skräll, som jag har byggt systemet och då ska vi hitta minus på dom betrodda. Klass 1 och en av dom bästa har fått bra spår men är inte så startsnabb så det kan gå att fälla denna gången. 

5 Armour AS 31% är en bra favorit och kanske hade vart ett spikbud til och med i en vanlig omgång men nu bara ensam a-häst i öppet lopp. Han är inte startsnabb så det kan bli vingel trots bästa spåret bakom bilen och tredjespår in i första svängen är inte kul för någon. Riordan har form på stallet och visst kan det gå ändå och jag rankar först. 

6 Van Gogh Z.S. 30% var favorit tidigare i veckan med spår en bit ut bakom vingen borde det bli svårt. Han sjunker på strecken men är bra för klassen så svår att ta bort på kunnande men bara en i mängden till den höga procenten.

1 Master Blaster 11% är Eriks val bland ett par han var uppsatt på och denna lär hävda sig bra med bike och ska kunna svara det mesta från innerspår och måste vara mycket tidig. 

12 Strong Heartbeat 11% är så klart bortlottade men är väldigt bra för klassen och händer det lite i loppet kommer han in i matchen och procenten är inte farlig här. 

11 King Of Everything 3% är löjligt lågt streckad och duger hur bra som helst i klassen. Kan inte utnyttja startsnabbheten men har då speeden sparad till slut och med minsta klaffpå loppet flyger han lågt över upploppet.

7 The Gambler 1% är alldeles för lite spelad I förhållande till kapacitet och räknas vid gardering på enormt spelvärde. 

10 Valiant Dream 4% kördes nog lite preparé sist men var desto bättre på bettet loppen inna då han vann sitt försök på Örebro och räknar med han är minst lika bra nu som då. 

Ranking: A 5. B 1. C 6.12.11.7.10. D 2.3.4.9.8.

 

Avdelning 6.

Bronsdivisionen och detta är en öppen historia då favoriten lottats till ett besvärligt innerspår bakom bilen. 

1 Seismic Wave 35% är rätt favorit och Örjan låter väldigt nöjd men jag tror inte det blir så lätt att svara allt utifrån i starten och får han någon som försöker initialt och senda värsta motbudet utanpå tidigt kan han falla. Lyckas han svara spets och får sitta i fred blir han så klart mycket svårslagen. Spelar på att det blir tryckare och garderar.

6 Vikens High Yield 28% är så klart oerhört bra för klassen men har spår en bit ut och kan få en jobbig sväng för att ta sig fram, minus på kusken och spåret gör att han bara är en i mängden vid gardering denna gången som hårt streckad. 

12 Zap Digirifalco 7% var ruggigt bra sist och går säkert framåt ytterligare med lopp i kroppen då han är ny i Goops regi. En strykning på bakspåren gynnar mycket och Jepson upp är bra.

2 Gigant Shadow 16% förordade jag spik på näst sist och blev inte besviken. Ett lopp till i kroppen har nog gjort gott och han borde vara nära toppformen nu. Goops val av flera och det smäller högt i öppet lopp. 

5 Guillame Boko 2% har bästa spåret och var ruggigt bra sist, som bortglömd nu kan han streckas vid gardering då han inte är sämre än dom betrodda här.

Ranking: A 1. B 2.6.12. C 5.3. D 9.4.7.11.8.

 

Avdelning 7.

Harper Hanovers lopp och här ska man så klart leta vinnaren bland dom bättre på bakersta fållan. Jag gör så men fastnar inte för favoriten som blir kraftigt överstreckad här.

15 Moni Viking 37% skenar på procenetn och är ett dugg bättre än min idé här. Han har mött klassen under dom min förordade mött i Frankrike och har dessutom väldigt långt mellan starterna nu och ska man hitta negativt på en favorit så har jag just hittat ett par saker. Visst, jag förordade spik på honom sist, men då var han inte stor favorit och mötte betydligt enklare gäng.

13 Ble Du Gers 11% är märkligt lågt streckad här och har mött världselit i Frankrike och vart med dom på linjen. Han har över 9 miljoner på kontot och vann lätt långloppet på Lunden när dom hade Copenhagen Cup-dagen. Visst han trivdes inte på banan med konstiga svängar mm men det funkar garanterat bättre på Solvalla och som lågt streckad är det givet att ta ställning denna gången. Spik och bara galopp mot som jag ser det. 

4 Atik D.L. 5% har riktig toppform och många av Dahlens hästar höjer sig rejält på barfota och så blir det här n. Räknas mycket tidigt vid gardering med fortsatt duktiga Jepson upp och första barfotan. 

7 Vaduz Wise As 5% var bra i regidebuten sist och måste räknas tidigt från springspåret nu. 

10 Viking Brodde 13% gjorde kanonlopp i comebacken och räknas igen även om det brukar vara svårt att vinna loppet från mellanfållan. 

12 Gareth Boko 3% har gjort det bra gång efter annan i gulddivisionen och är snäppet under dom bästa vi har och oerhört bortglömd på strecken denna gången. 

14 Hard Times 0,5% har fått en hård vinter nere i Frankrike och har säkert gått framåt med det och ska räknas vid bredare gardering som totalt ostreckad i loppet. 

Ranking: A 13. B 15.4.7. C 10.2.12.3.14. D 6.9.8.5.1.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 4 Double Exposure

Avd.2: 8 Don Fanucci Zet

Avd.3: 2.3.5.6.11.

Avd.4: 6.8.10.

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.6: 1.2.3.5.6.12.

Avd.7: 13Ble Du Gers

1080 Rader som kostar 540 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4 Double Exposure

Avd.2: 8 Don Fanucci Zet

Avd.3: 2.3.6.11.

Avd.4: 6.8.10.

Avd.5: 1.5.6.11.12.

Avd.6: 1.2.6.12.

Avd.7: 13Ble Du Gers

240 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!