Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Express på Åby och Örebro 27/5

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Örebro med spelstopp 20:30. Ovanlig kombination men det beror på att Solvalla har tävlingar hela helgen, med bland annat STL-finaler och Elitloppet. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Örebro har ännu kortare upplopp med bara 175 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor.

Omgången är intressant spelmässigt med tre lopp som har fulla femtonhästars-fält och flera lopp med tolv startande och bara ett med tio. Mycket hästar i loppen gör att det oftast blir svårare och mängden olika kombinationer ökar väldigt mycket, vilket höjer chansen för större utdelningar. Ganska låg klass på loppen över lag, för årstiden, gör det ännu mer svårbedömt och det är nog ingen vild gissning att det kommer att bli riktigt hög utdelning denna veckan.

 

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen går jag rätt ut på favoriten, dels för att han går ner rejält i klass till detta loppet och dels för att ett par av dom värsta motbuden är överstreckade. 10 Vagabond Bi 34% blir ganska stor favorit men det är berättigat då han varit ute i två riktigt hårda V75-lopp på slutet och nu möter enklare motstånd. Det blev galopp på barfota runt om sist och nu ska det vara stabilare balans med skor fram och från innerspåret i volten på tillägget räknar jag med att Jepson får iväg honom fort och kommer ut direkt. Ganska enkla hästar på grunddistansen och räknar med att han plockar ner dom över passande distans. 

 

Gå Kort!

I avslutningen sticker ett par hästar ut lite men med positiva utrustningsändringar på en startsnabb från optimalt läge så väljer jag att spela med tre hästar där.

10 Summit In Sight 27% är nästan lika hårt streckad, också han har ett lopp i kroppen och även om han var lite seg till slut och galopperade så kan han nog betydligt bättre än så. Var ute i heat mot Green Manalichi, Osterc och Gimpanzee i Hambeltonian i fjol, även om det blev galopp då så säger det en del om hur den matchats tidigare. Tjänade över en miljon på 15 starter under fjolåret med sex vinster och nu är det bike på och Örjan upp. 

2 All Star 30% är knapp favorit och har ett lopp i kroppen och helt okej utgångsläge och bör därför hamna bra till direkt och ska räknas tidigt. 

4 Devil Sound 6% är startsnabb och från bästa tänkbara spåret så ska det vara god chans för spets här då det är maxning i balans och utrustning. Tillhörde kull-toppen i fjol men fick inte till det fullt ut i dom större loppen men kvalade in och var jämnt spelad med Betting Gangster i finalen av korta E3 bland annat. 

 

Avdelning 1.

I inledningen har manga av dom bättre lottats till bra spår och det ska väl stå mellan dom på framspåren när den 8 Bordeaux S. 8% som hade sämst läge av dom lite bättre hästarna blivit nedstruken ett spår. Kommer från start över 3140 meter i klass 2 och var före bland andra Dwayne Zet i mål som tvåa och det ska duga långt här. Mycket jämnt mellan dom flesta på framspåren här och svår-rankat, jag spelar nog med sex hästar.

5 Hurricane Silas har bra startspår och får rejält kuskplus i form av Goop upp och det är så klart positivt. Bara varit ute i enklare lopp men har visat bra form så det duger även här då han står bra inne på pengarna. 

1 Comte Godiva 19% har också bra form och ett bra startspår och ska räknas tidigt här, då rygg ledaren kan vara ett vinnande koncept på Åby.

2 Aqua Photo 5% gick okej på Åby sist och visade att han ska duga i klassen även i Sverige och han går säkert framåt med det loppet i kroppen.

4 Utah Broline 12% blir det första gången barfota bak nu och det är så klart intressant när PU:s stall närmar sig formen allt mer.

6 Mellby Highball 13% ska också den gå första gången barfota bak och då det dessutom är debut i Beghs regi och hybridvagn aviserat så är det så klart intressant. Nedstruken till 5 nu med. 

Ranking: A 5. B 8.1.6.4. C 2.9. D 12.11.7.10.

 

Avdelning 2.

Fyraåringslopp som har det minsta startfältet för dagen och dessutom en strykning, men det är inte helt enkelt bara för det. Några sticker dock ut och jag tror att man ska känna sig ganska säker med dom fyra mest streckade och för den som vill chansa lite kanske man kan stänga på två eller tre hästar. 

7 Kinky Boots 46% är givna favoriten som var riktigt fin sist. Spåret är dock långt ut på vingen och det gör det lite chansartat. Många spikar honom, då det är svårt att hitta spikar i omgången men då är det så klart givet att gardera, jag rankar dessutom ner på uteblivet spelvärde.

9 Harper Seabrook 6% var riktigt bra då han gick fram och slog Bythebook via en rejäl långspurt med utvändigt den redan halvvarvet kvar. Bjöd rygg till, men gick I från Summit In Sight som galopperade in på upploppet, den liksom Bythebook är miljonärer och inga sådana hästar denna gången. Med den formtoppen och uppvisningen på barfotan runt om ska det vara riktigt hög vinstchans på samma balans denna gången.

2 Easy Cash 22% blir det första gången barfota runt för denna starten och Westholms stall håller absolut toppform för dagen. 

10 Mr Alabama 14% tränas av Redén och körs av Khilström och då räknas ekipaget alltid med chans, men ska man välja bort någon i kvartetten så blir det ändå han som får stå utanför på att han kanske har sämst form av dom nämnda. 

Ranking: A 9. B 2.7. C 10.6.5. D 3.1.4.

 

Avdelning 3.

Se “Bästa Spiken!”

På tilläggsfållan startar även en av dom som stiger på strecken 14 Hakon Von Haithabu 13% men denna har bytt till b-tränar regi. Även om hon har få starter per år så är det inte speciellt spelvärt att strecka betrodd häst från en tränare som inte haft en vinnare sedan sommaren 2014. Dessutom är det klart vingelläge från spår fem i volten på tillägget. 9 Farlander AM 21% blir mycket streckad och det är så klart bra chans om den får liknande resa som sist med perfekt lucka och bra styrning av Goop. Fortsatt Goop upp men på bakspåret på grunddistansen så kan dom på 20 meter tillägg vara i kapp tidigt och då borde han få svårt att stå mot min vinnare här. Mest intressant av dom betrodda bakom är 3 Quantum Rock 15% som mötte hårda kullkamrater i fjol och gjorde det bra. Årsdebut efter lång paus men tränat bra inför detta men låter långt ifrån toppad och behöver kanske loppet i kroppen.

Vid gardering behövs nog många streck och intressanta skrällbud är två som kommer att köras på innerspåret och hamnar dom inte allt för långt bak kan dom gynnas av open-stretch. 1 Bear Amarante 3% har statistiskt bästa spåret i voltstartsloppen och bör gå framåt med ett lopp i kroppen och går fortsatt i bike då det är spår ett ska det funka. 8 First One In 5% växlar ner till vanlig vagn i voltstart men duger nog bra i klassen ändå då det kompenseras med kuskplus nu. 

Ranking: A 10. B 3. C 9.8.1.14.7.12. D 2.4.11.6.13.5.15.

 

Avdelning 4.

Örebro Cup Final där hästarna fått kvala in och här står nog favoriten ganska bra inne på startfållan från perfekta spår ett i volten. Jag väljer nog ändå att ta med ett par på tillägget men det behöver inte vara fel att spela med favoriten som spik här. 

1 Morris F.I. 44% är inte startsnabb men desto starkare till slut och har vunnit i bra stil i två raka segrar och har 5/11 i karriären. Kontio kan nog få fart på denna småtröga hästen från bästa tänkbara startspår och det är hög chans på att dom leder runt om och även om någon skulle vara snabbare från början kommer han nog ut tidigt och kör sig till spets. Galopp i historiken på hästen och skickar Kontio vad som går i starten så har han kört galopp med större favoriter än så här så därav garderingen på det större systemet.

12 Ara 17% har gått riktigt bra sedan han kom till Westholms regi och stallet håller som tidigare nämnts, absolut toppform. Springspår på tilläggsfållan kan man hamna bra till ifrån men kan också bli hängande. 

11 Olisheik 14% blev fast med rubbet sparat sist men kommer med fem raka vinster innan det och har gjort många starter i karriären och vinsterna har börjat komma senaste två åren. Chansartat med spår fem på tillägget men sparat sist och barfota bak denna starten är så klart plus. 

9 Bacchus L.I. 5% har funkat bättre och bättre i senaste tre starterna på barfotablans och nu är det Khilström upp vilket så klart är intressant. Dessutom från bra stall med hög segerprocent. 

6 Enge Eros 13% är startsnabb och kan vara den som tar sig förbi favoriten i starten men tror det är en enklare häst och får han tryck av favoriten så blir det svårt att stå mot dom på tillägget till slut med. Kommer favoriten bort och han får fuska undan mellanvarvet så kan han absolut vinna från spets, viss chans även från rygg på ledaren så klart men överstreckad denna gången. 

4 Glide Devie 2% som lågt spelad är i så fall betydligt mer intressant då det blir aluminiumskor nu i stället för järn och första gången med rycktussar och norskt huvudlag. Skadedrabbad häst som nu gör fjärde starten i Kylin Bloms regi och går framåt för varje start. 

Ranking: A 1. B 12.11. C 9.4.6. D 

 

Avdelning 5.

Kortlopp där det dessutom tillkommit två strykningar vilket gör att bricka 8 och även någon från bakspår får ses med betydligt bättre chans nu.

3 Inovation Love 42% blir lite för stor favorit här då det inte blir spets och han tröttnade rejält till slut sist. Kanske behöver ytterligare lopp i kroppen för att vara spelad till en bit över 40% i jämnt lopp. 

5 M.T.Mighty Winner 20% är spetsbudet från optimalt spår bakom bilen och blir väl hästen att slå. Det verkar positivt från stallet och denna har dom hoppats på mer från. Matchades en hel del på V75 i fjol och rätt motstånd nu då han står bra inne i loppet. 

8 Zio Tom Jet 15% kommer med bättre form från vinst och är nedstruken till spår sex vilket är klart okej statistiskt på Åby.

2 Sanda Love 6% gör comeback men med bra kapacitet från ett bra startspår och ett stall i form så är nog vinstchansen något högre än procenten antyder.

10 Zefiro De Cedri 5% var tufft anmäld sist i stenhårt lopp och går ner i ordinarie klass nu. Första gången på kort distans i Sverige och nuvarande regi men tävlade mycket över distansen i Italien. Tänkbar skräll från formstall. 

1 Valetta 8% borde bli över från start men med open-stretch kan det bli läge till slut om hon inte hamnar allt för långt ner. Sto i öppen klass och då hon inte vinner speciellt ofta så ska hon få svårt här och sjunker, med rätta på procenten. 

Ranking: A 5. B 3.8. C 2.10.1. D 4.9.12.11.

 

Avdelning 6.

2640 meter med fullt femtonhästars-fält fördelat på tre startfållor där dom som står på grunddistansen måste få riktigt svårt att slå dom hårdare på tilläggen. Generellt sett brukar inte dom loppen heller vinnas från mellan-fållan och jag letar i vanlig ordning spikbud från bakre fållan. 

9 Amazing Warrior 55% är stor favorit och man behövde inte leta längre än så för att hitta en vettig spik. Voltstarten ska vara fördelaktigt då det handlar om spår ett i hans volt och han stressar upp sig bakom bilen. Visst står han hårt inne på sitt tillägg men då han mycket pengar på kontot i förhållande till kapacitet tror jag han löser uppgiften. Kapacitetsmässigt har han nog ingen överman i fältet och jag förordar spik.

11 McGarret 12% gick bra efter galopp I tufft fält sist men körsvennen har tre vinster på 127 starter i år och blygsamma 2% i vinststatistik medan tränaren står utan varken vinster eller andraplatser efter 27 starter i år. Då förstår vem som helst att 12% är för högt oavsett motstånd och tidigare upphämtningar och han är loppets och omgångens klara avslag.

6 Qvidja´s First 15% söker kanske efter formen men kommer han tidigt fram och kan köra sig till spets så blir han så klart svårslagen, men inte givet att han kommer fram så enkelt då voltstart kan vara mindre positivt för honom.

10 Natosi Goj 7% är kanske mer intressant då den gjort några bra insatser på slutet och här är nog formen nära toppen. Khilström kör och han står bra inne i loppet. 

Ranking: A 9. B 10.6. C 7.4.11.3.14. D 1.8.12.5.13.15.

 

Avdelning 7.

Här står flera av dom på grunddistansen bra inne i loppet och jag har svårt att se någon från 20 meter bakom vinna det loppet. Väljer då att försöka gå kort med några från främre fållan. 

6 Irish Steel 42% är en vettig favorit från ett bra utgångsläge. Crebas har fått en riktigt bra start på året och är en av många duktiga tränare i lite yngre generation från Axevalla, som för övrig är en av banorna med lägsta medelåldern på sina tränare. Hästen har bra statistik men så klart ovan det svenska voltsystemet och därav väljer jag att gardera henne.

1 Omega Superstar 4% är ny i Berghs regi och det är aviserat barfota bak och hybridvagn direkt. Denna har nog för lite pengar i förhållande till kapacitet och det är positiva träningsrapporter och efter bra ban-jobb ska den nog kunna prestera bra direkt från bästa tänkbara utgångsläge.

8 Dixi 19% har gjort det bra på svenska banor för en duktig tränare i form. Som ensam på bakspåret i främre fållan kan nog Goop välja upplägg, startar den framför bra så kan han köra invändigt och utnyttja stretchen till slut annars lär han kunna ta sig ut direkt i starten. 

3 La Cerise 9% sjunker lite i procenten och det är väl nedväxlingen i utrustning som kollektivet ogillar, när häst går från bike till vanlig vagn är det inte lika hett och därav rankar även jag ned lite. För er som garderar bredare är den ändå ganska tidig.

5 Bahama Breeze 6% är betydligt mer intressant och kommer från stall i bra form med riktigt bra statistik. Spår fem är tråkigt då hästen är startsnabb, men är inte beroende av spets och kan vinna från andra positioner än ledningen. Vann lopp med 100 tkr i förstapris för tre starter sedan och var fyra från omöjligt läge Breeders Crown stoserie sist så hon står ruggigt bra inne i loppet här.

Ranking: A 6. B 8.5.1. C 3.9.15.11.14. D 7.13.2.10.4.

 

Avdelning 8.

Se ”Gå Kort!”

1 Ad Hoc 16% är ganska hårt streckad men från innerspåret med ett par startsnabba utvändigt borde han bli över från start. Kuskminus och chansartat läge till så hög procent och det är givet avslag på honom den här gången.  

Ranking: A 10. B 4.2. C 7.1.6.5.9. D 3.12.11.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.5.6.8.

Avd.2: 2.7.9.10.

Avd.3: 10 Vagabond Bi

Avd.4: 1.9.11.12.

Avd.5: 3.5.8.

Avd.6: 9 Amazing Warrior

Avd.7: 1.5.6.8.

Avd.8: 2.4.10.

3456 rader som kostar 864 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.5.6.8.

Avd.2: 2.7.9.

Avd.3: 10 Vagabond Bi

Avd.4: 1 Morris F.I.

Avd.5: 3.5.8.

Avd.6: 9 Amazing Warrior

Avd.7: 6.8.

Avd.8: 2.4.10.

270 rader som kostar 67;50 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.