Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot V75 Gävle 23/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Jackpot på V75 som går på Gävles snabba bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom, och dom kortare rakorna ger ett upplopp på en bit under medel, med sina 187 meter. Trots det kortare upploppet vinns det inte mer vinster från spets här än på genomsnittet och banan har varken vinklad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter.

Vi har öppet våra andelsspel på ATG-tillsammans, både dom ordinarie systemen för 200:-/andel och ett större som är öppet vid jackpot för 500:-/andel. Inga extra avgifter tillkommer på TRAVPUNKTSE och TRAVPUNKTSE JACKPOT, (som systemen heter) via ATG-tillsammans. 

 

Bästa Spiken!

Gulddivisionens Final i sjätte avdelningen, över 1609 meter där vinnaren får en Elitlopps-biljett och det har hänt fler än en gång att den som vinner detta loppet dyker upp långt fram i finalen om dryg vecka. 

2 Billie De Montfort 38% var tidigare i veckan spelad till under 30% och har stigit kraftigt sista dagarna, med rätta. Här går hon ner i klass då hon var trea i snabb avslutning bakom Elitlopps-klara Cokstile och en fin Cyber Lane sist och gången innan var det Finalen av Paraolympiatravet där hon avslutade snabbast av alla men bara nådde tredjeplatsen då det gått alldeles för långsamt på mellanvarvet. Innan det har hon mött franska eliten så senaste tre loppen har hon varit trea i samtliga och då haft fem, nu Elitlopps-klara deltagare före sig i mål. Är inte så tvärspeedig med sin helfranska stam, så inte lätt att ta längder från tredje invändigt i snabba avslutningar men får några meter till att få upp farten så har hon mycket fart i kroppen. Hon kan öppna väldigt snabbt bakom bilen och kan springa fort hela vägen så nu är det upplagt för spets och slut denna gången. En vettig spik i omgången, då favoriterna i tre andra lopp är hårdare streckade än denna. 

 

Gå Kort!

Då jag förordar spik på omgångens största favorit och senare ytterligare en favorit som spik så behöver man sticka ut lite i övriga lopp för att få potential och då det ser ut som att många kommer att sprida strecken rejält i tredje avdelningen är et läge att gå kort där. 

11 Mas Capacity 20% stod för en rejäl avslutning sist och slog en så bra häst som Got To Dash trots stor startgalopp. Värsta konkurrenten då borde väl vunnit loppet men kanske behövde den loppet i kroppen medan Mas Capacity är i absolut toppform för dagen. Lottas alltid till dåliga lägen på slutet så även nu och med två strykningar i loppet redan så blir det lite högre vinstchans än annars och ska väl vara favorit. Men då han är hopplöst ojämn är garderingen given. 

4 Merritt 16% var väldigt bra i vintras och fick sist lite längre mellan starterna som resulterade i vinst på positivt intryck. 6/12 vinster sedan den kom till Wäjersten i höstas och gick första barfota i nya regin sist vilket det blir igen och eventuellt lite ändringar i huvudlaget. 

5 Ferrie De Fael 10% har ett bra startspår statistiskt och här är det intressanta plus som förordar tidigt streck på detta kapabla sto. Helfransk stam och har gjort många starter nere i Frankrike och har därför aldrig gått i beke tidigare vilket det är dags för nu. Kommer från vinst i lärlingslopp med körsven som kört tre lopp i år och ett lopp per år senaste åren, så vi snackar ett ganska rejält kuskplus med Khilström nu. 

 

Avdelning 1.

Voltstart i Bronsdivisionen över medeldistans och det skiljer mycket på hästarna här och är nog lika bra att ta ställning och spika omgångens största favorit direkt.

7 Vikens High Yield 62% är kvar i för låg klass och ska nog bara vinna loppet. Springspåret är väl inte så bra då han inte är speciellt startsnabb ännu men utan hästar utanför kan han trava iväg i sin egen takt och bara köras framåt. Alla släpper nog då hästen har mycket stor respekt med sig här och det gör minst ont för systemet att inleda med stor favorit som spik, värre när dom kommer i sista avdelningen för värdet. 

6 Falcon AM 20% är väldigt klar andrahandsfavorit och är det givna spetsbudet med väldigt tunt bakom så blir det kallt att låsa på dom två, då många system som garderar här hamnar i just det låset. Denna är dock bra och vann både försök och final i lägre klass på V75 förra sommaren före bland andra Macelleria och Global Winner, men även en Bronsdivisionsvinst efter det, så står bra inne i klassen. 

11 Hobby De L’iton 6% är väl lite bortlottad denna gången men är bra för klassen också. 

2 Mr Clayton J.F. 2% borde väl vunnit näst sist efter bra resa för att få toppbetyg men hästen verkar hålla fortsatt bra form. Bra läge för startsnabb häst och intressant då med Adielsson upp och norskt huvudlag så blir det småintressant från rygg på ledaren. 

8 Ribaud 2% står kanske hårt inne i klassen men har bra smygläge med bra kusk och stall i form. 

5 Golden News 2% ska räknas ganska tidigt vid gardering då Hans-Owes hästar allt som oftast är startsnabba och Jansson är duktig i voltstart. 

Ranking: A 7. B 6. C 11.2.5.8. D 1.3.10.9.12.4.

 

Avdelning 2.

Stolopp med fullt fält och ungdomslopp, som är en variant på det som tidigare kallades lärlingslopp. Den här lopptypen ska det vara lite högre skrällchanser i och jag väljer att strecka på en del här och rankar upp lite skrällar, då det är det man vill ha här. 

1 Frozen Queen 19% är knapp favorit i jämnt spelat lopp och dom på grunddistansen står väl ganska bra inne i loppet men denna är inte så startsnabb att den kanske kan bli över från start. Tränaren har bra form och hästen har vunnit mycket lopp men det blir hårdare för varje start nu och jag rankar ner på lite dåligt spelvärde. 

8 Lady Youline 18% är nästan lika mycket streckad men har på åtta försök. Inte vunnit lopp med 100 tkr eller mer i förstapris. Hon står dock mycket bra inne i loppet och med duktig kusk måste hon räknas tidigt, efter att ha tagit en så pass stor skalp som Ultra Bright sist. 

3 Carry Cash 17% är startsnabb och kan rinna undan från ledningen och kommer med bra form från bra formstall för dagen. Westholm har dock ett intressant skrällbud med i loppet också. 

2 Infinit Knight 3% kommer gå framåt med loppet i kroppen och nu lyser det inte rött på barfotan då det blir så igen nu, efter att fått gå så för första gången sist. 

Ett par Intressanta lågprocentare att ranka upp är också båda ekipagen från Johan L Sundgrens stall, som inledde året i mycket bra stil och där är det bra statistik och fin form på hästarna. 

13 Jasmine Band 3% rankade vi tidigt här då hon skrällde på V75 i april och nu får hon samma kusk upp igen. Hon tål en repa ute i spåren och funkar bra även om det blir mycket regn, vilket det var vid förra V75-vinsten. 

7 Restless 2% kan det vara mycket positivt med lite regn för då hon är känslig för pollen och från ett bra smygläge med kusk som är väldigt duktig i dom här loppen lär den dyka upp där framme till slut om rätta luckorna kommer, vilket det ofta brukar i denna lopptypen. 

Kompletterande två strecken går till 11 Lyx Håleryd 11% som kan bli hängande från femtespåret i volten på tillägget men har så bra grunkapacitet att det kan gå ändå. Även 12 Argbiggan 17% kanske kan bli hängande från springspåret även om hon är startsnabb så är det inte helt enkelt att komma ner med många hästar invändigt. Löser det sig så är hon bra nog och hon skulle ju kunna hitta ner i bra slagläge långt fram om dom prickar från spåret men väljer att ranka ner på dåligt spelvärde denna gången. 

 

Ranking: A 8. B 13.7.3.1. C 2.12.11.9.4. D 10.5.14.

 

Avdelning 3.

Se”Gå kort!”

Bakom min trio är det väldigt öppet och gå kort eller ta alla är väl alternativen.

9 Key West Snapper 2% ska lättas lite i balansen och går nu med antingen bike eller hybrid, förmodligen hybrid. Ska vara mycket bättre än sist. 

3 In Love Boko 7% var spänd inför förra loppet och kom inte alls till sin rätt, nu ska dom återgå till ordinarie balans och utrustning och räknar med en betydligt bättre insats denna gången. 

Ranking: A 4. B 10.5. C 3.1.9.2.6. D 12.8.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp i lite lägre klass än vad vi är vana vid på just V75, dock är detta en final som ekipagen kvalat in för att få vara med i. En hel del fina hästar och jag garderar på brett här då favoriten inte är helt att lita på. 

9 Spang Viktor 29% gör det bra då han vaknat på rätt sida och har vunnit var annat lopp på slutet och har bra kapacitet för klassen. Har dock en hel del galopphistorik och då känns det som läge att försöka fälla honom som favorit på stort streckspel. 

4 S.T.C.C.Faksen 16% är startsnabb från alla spår och ska ha bra chans att ta hand om ledningen efter en bit här och är då hästen att slå. Då dom på grunddistansen står bra inne i loppet här så väljer jag att ranka troliga ledaren först här. Tänkbart lås på denna och favoriten för er som behöver spara streck här. 

3 Nordby Elde 0,4% är också startsnabb och får nog rygg på ledaren här. Han ska gå i hybridvagn och första gången med barfota runt om. Första gången med ryckhuva blir det med och det blir intressant at se effekten av den om luckan kommer till slut. Bra smygläge är det även för invändiga duon 1 Moe Pilen 3% och 2 Prince C.K. 17% som bör få bra resor i främre träffen och med Jansson och Goop upp på dom ska båda starta med chans, den ena som skräll och den senare som kanske lite överstreckad. 

10 Gott Klirr 17% blir det eventuellt första gången med rycktussar denna gången och det är så klart intressant.

12 Pyrmo 6% är snabb och har springspår på tillägget och kan Ohlsson komma bra till så är mycket vunnit och här är det dags för första barfota runt om på länge (,två år sedan han gick så).

15 Aas Balder 4% har en bra speed om den får rätt ryggar på vägen och ska nu gå i bike. 

11 Rubus 4% står bäst inne på pengarna och har varit överraskande bra i två senaste starterna så kan vara en tänkbar storskräll. 

Ranking: A 4.9. B 2.10.12. C 3.1.15.11. D 8.6.7.13.5.14.

 

Avdelning 5.

Silverdivisionen med en ganska stor favorit som dock är ny i klassen och även om han är bra så vill jag gardera denna gången. 

6 Valley Brodde 44% kommer med tre raka vinster men i lite enklare sällskap och även om han är bra så är spåret en bit långt ut på vingen och motståndet hårdare nu. Räknar med att han duger nu, då det inte är värsta Silver direkt och rankar honom först men spelar med ett par streck till. 

2 Vikings Brodde 15% sprang in mycket pengar som fyraåring och mötte kulltopparna i fjol och gjorde det bra. Nu blir det till att starta mot äldre och visst ska han duga i enklare Silverdivisioner men kanske behöver lopp i kroppen efter lång vinterträning men Nurmos hästar kan ju funka direkt också så plockar med honom direkt.

8 From The Mine 5% är startsnabb från alla spår och kan haman hyggligt på det trots uselt startspår. Körande Magnus A brukar hålla denna högt och har nu två lopp i kroppen efter vinterträningen och kommer garanterat hävda sig bra i klassen. Blir nog hårdare streckad i nästa start, så bra att strecka nu när man får bra betalt och spåret är inräknat i den låga procenten.

4 Smevikens Cruiser 2% var riktigt fin I debuten I nya regin näst sist och i förra starten så blev det kanske lite mjölksyra till slut efter en ganska snabb start, men höll klart godkänt till tredjeplatsen. Snabbstartar igen och släpper till någon av dom bättre denna gången och då finns det chans att skrälla från rygg på ledaren om luckan kommer till slut. 

11 Figaro Vici 11% ska gå första gången med urryckare denna gången och fortsatt Goop upp är så klart bra. Bra form på stallet och denna är inget undantag, tidig här.

Ranking: A 6. B 2.8. C 11.4.7. D 9.1.5.3.10.12.

 

Avdelning 6.

Se "Bästa Spiken!"

Motbud saknas så klart inte i högsta klassen och det behövs lite streck för er som vill gardera loppet. 

1 Conrads Rödluva 23% var jämnt spelad med favoriten tidigare i veckan men nu har kollektivet styrt om strecken lite och hon kommer nog att sjunka lite till. Redén vill väl att det blir lugnare upplägg i debuten mot eliten och han tror att hon ska kunna vinna PDA i framtiden efter ett lopp på rulle. Han tror att hon ska kunna avsluta mycket snabbt med rätt lopp i ryggar och lucka till slut och då är det väl ett sådant upplägg han vill se även här och då är det chansartat med kort upplopp och en rutinerad hårding i spets. Överstreckad är hon hur som helst nu. 

9 Rose Run Sidney 2% snabbstartade sist och att hon blev lite trött till slut var inte konstigt. Nu är det läge för ryggresa och spara speeden till slut. Startrygg på favoriten från start och borde kunna hamna bra på det trots bakspår och blir det lite tryck på loppet kan denna skrälla rejält.

5 Zarenne Fas 5% går säkert framåt med loppen den fått och borde vara bättre än sist och stämmer allt nu så slår denna många från statistiskt bästa läget. 

4 Racing Mange 15% har ett riktigt bra startspår för en startsnabb häst men i ledningen blir det ju upptaget då jag inte tror att dom tar en hel längd på Billie. Då blir det svårt, men skulle favoriten ha en dålig dag och komma bort på något sätt så kan denna sitta i spets tidigt. 

3 Baron Gift 8% borde få en resa i främre träffen men ska väl kanske inte slå dom bästa här så kanske lite överstreckad även om viss skrällchans finns. 

6 Diamanten 3% fick ett wildcard till detta loppet och det borde vara bra ordning även om han inte startat sedan han var slagen av Elitlopps-klara Sorbet. 

7 Ferrari B.R. 3% närmar sig toppformen vad ser ut som men är väl klart bortlottad från spår långt ut på vingen. Om det blir invändiga strykningar så kan denna vara en faktor i spetsstriden då den ofta körs offensivt, men borde inte blanda sig i slutstriden.

Ranking: A 2. B 1.9. C 5.6.4.7.3. D 10.8.

 

Avdelning 7.

Lägsta klassen och det är i denna klassen favoriten oftast bränner och nu ligger loppet som sista avdelningen på stort streckspel då får den helst inte vinna, för då stiger inte värdet mycket alls.

5 Expensive 46% är dock väldigt bra för klassen och är nu nedstruken ett spår vilket är positivt för en som inte är så startsnabb. Vann direkt med kuskpluset sist och fortsatt Kihlström upp och denna plockar ner allihop om han hamnar bra på det. Svår att spela utan här men då det kan bli lite vingel trots bra spår så tycker jag att man ska gardera denna storfavoriten. 

2 Arabesque 23% kommer från stall med oerhörd toppform med sina fyra vinster på fem starter i maj för Magnus Träff. Denna har tagit en av dom segrarna och hästen är mycket startsnabb och god chans för spets och slut och jag väljer att ranka denna först då det nu ska lättas i balansen. Barfota bak och tog ledningen från bricka sju bakom bilen sist så blir hästen att slå. 

10 Mellby Hurricane 13% är riktigt bra för klassen och då det är flera startsnabba där framme så kan han komma in i loppet till slut trots bakspår. Jag tar nog med honom då det skiljer så mycket på strecken här och det är bra spelvärde denna gången. 

6 B.G.Pastor Jonte 1% är nedstruken till bästa tänkbara spåret och kan han hitta ner i bra slagläge så kan det vara en rejäl skräll. Vann på första barfota sist och det blir så igen nu. 

Ranking: A 2. B 5.10. C 6.4.1. D 8.11.12.7.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 7 Vikens High Yield

Avd.2: 1.2.3.7.8.11.12.13.

Avd.3: 4.5.11.

Avd.4: 1.2.3.4.9.10.12.

Avd.5: 2.4.6.8.11.

Avd.6: 2Billie De Montfort

Avd.7: 2.5.10.

2520 Rader som kostar 1260 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 7 Vikens High Yield

Avd.2: 1.2.3.7.8.13.

Avd.3: 4.5.11.

Avd.4: 4.9.

Avd.5: 2.4.6.8.11.

Avd.6: 2Billie De Montfort

Avd.7: 2Arabesque

108 Rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.