Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby & Solvalla 20/5

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

V86-Express går på Åby och Solvalla denna veckan med spelstopp vid 20:30. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Bästa Spiken!

Ser inte hur 8 Coogan 65% ska kunna förlora sitt lopp, då han känns oerhört överkvalificerad för den klassen på loppet. Läget är uselt men han har för lite pengar på kontot och lär springa genom Silverdivisionen där han vann direkt i debuten i klassen och har väl siktet inställt på finalerna under Elitloppshelgen, men tror nog att denna kan vinna lite hur som helst. Loppet är 2640 meter och då lär spurten bita bra om han väljer kö-resa, men det är ju alltid ledigt i dödens. Redén vinner oerhört mycket för dagen och 31% i segerprocent för året är oerhört bra, då dom flesta hästarna i hans stall är ute i höga klasser och unghästarna är ute i årgångslopp. 

 

Gå Kort!

Kommer nog att chansa med tre spikar denna veckan, då får jag råd att ha med fler hästar i alla övriga lopp men försöker hålla det i kort i ett av loppen, och spelar där med tre streck. 

I andra avdelningen är det kort distans och då bör det stå mellan dom bättre lägena, då några av dom bästa i loppet fått spår långt ner på vingen i främre ledet. 4 Suprise Rose 39% glänste i lite enklare gäng sist och blir ganska stor favorit nu. Hon är bra men möter fina hingstar och valacker invändigt och inte alls givet att hon slår dom så hon kommer med som tredjestreck då det är bättre spelvärde på två andra. 

2 Captain My Captain 14% har galopperat bort en hel del pengar i karriären och gör nu intressant comeback efter att ha trampat sig lite sist. Tränat bra och nu är han anmäld barfota runt om men det kanske bara blir barfota bak. Mycket startsnabb och kanske leder loppet hela vägen denna gången.

1 Inspector 21% vann V75 i vintras med skor, från rygg på ledaren, i snabb avslutning och jag förordade spik eller gå kort med honom den gången. Kan bli liknande upplägg nu och det blir optimal balans. Bästa hästen och är startsnabb men kanske får svårt att hålla upp innerspåret, kanske kan kanske ta över från Captain om dom vill ge den ett snällare upplägg. Båda är med i främre träffen hela vägen och måste räknas riktigt tidigt oavsett om det är ledningen eller rygg på ledaren som gäller. 

STRYKNING PÅ STORFAVORITEN 4 SUPRISE ROSE! Spelar med två streck i nuläget. 

 

Avdelning 1.

Öppet lopp inleder över kort distans på Åby för ston i låg klass. Kanske räcker det med dom mest lägesgynnade men jag räknar med en del körning och att positioner byts som det kan bli ibland på Åby och någon av bakspåren kommer säkert igenom bra och därför hoppas jag på skräll här och spelar med alla 12 ekipagen. För den som spelar mindre räcker kanske hälften av hästarna 1-6 förordar jag i så fall. 

1 Oliviera 19% är knapp favorit och kanske kan hålla upp innerspåret eller få rygg på ledaren initialt. Men då en mindre betrodd i 7 Global Wounderful 5% är mycket startsnabb så kanske den i sin tur släpper till någon annan och då kan favoriten hamna en bit ner invändigt. Det är hur som helst chansartat läge för favoriten och läge att gå mot. 

3 Jetske Beemd 15% är riktigt bra för klassen då hon inte galopperar och Frode Hamre har visat upp sina hästar i bra form på slutet och denna ska ha bra chans från klart okej utgångsläge. 

4 Zante Grif 19% är lika betrodd som favoriten och har ett bra läge bakom bilen men några av Hagoorts hästar har visat att dom kan behöva ett lopp i kroppen då det inte gått att tävla nere i Holland under rådande förhållanden. Kapacitet som duger men överstreckad. 

5 Confusion Tårs 8% är startsnabb och har statistiskt bästa spåret. Har lite lopp i kroppen till skillnad mot några av konkurrenterna och ska ha bra chans. 

2 Livi Othella H.M. 3% står bra inne på pengarna och har mött tuffa motståndare gång efter annan och kanske går ner lite i klass nu. Kanske behöver loppet i kroppen, men till låg procent och barfota bak från bra läge så kan det gå. 

6 Electric Rain 7% får ändå tipsnicken då PU visar uppåtform på stallet och denna ska testas i bike nu. Skor på bak kanske är ett plus då det blev galopp på barfotan sist. Spår sex är betydligt bättre på Åby än genomsnittet av landets banor och det beror på att det är lättare att köra sig till ledningen från spår en bit ut här då många släpoper ledningen lättare med tanke på dom dubbla open-stretcheen. Kul bud till för låg procent och ensam A-häst. 

Ranking: A 6. B 4.1.5.3. C 2.9.7.11.10. D 8.12.

 

Avdelning 2.

Se”Gå Kort!”

12 Award Kronos 12% är så klart värst mot min trio, men hon är rejält bortlottad denna gången, nu nedstruken ett spår vilket så klart är positivt. Om fler strykningar tillkommer under dagen så kan det vara aktuellt att ta med även henne för er som garderar lite bredare. Övriga borde få svårt att blanda sig segerstriden. 

Ranking: A 1. B 2.4. C 12.5.3. D 7.9.6.8.10.

 

Avdelning 3.

Spårtrappa och favoriten har ett läge långt ner på vingen och det brukar ju vara hårdare hästar från sämre lägen som vinner dom här loppen oftast. Denna gången skiljer dock inte så mycket som det kan göra ibland i spårtrapporna, där ibland bricka 15 kan ha tjänat mer än dubbelt så mycket som bricka 1 i lägre klasser, eller att det skiljer många hundra tusen mellan dom bättre och sämre lägena, i högre klasser. 

3 Reddington 45% var regelrätt slagen från ledningen i ett liknanade lopp för ett par veckor sedan men då var det Flemmings Emoji som kom tidigt fram i dödens och dom två gick ifrån övriga med många längder in på upploppet. Borde gått framåt ytterligare med andra loppet i kroppen efter långt vinteruppehåll och Pu börjar få rejäl form på stallet för dagen. Nu kanske han dessutom får sitta ifred i spets lite längre och fuska bort ett halvvarv och då ska den kunna gå från övriga själv till slut och detta är en vettig spik. 

Bakom är det vidöppet och vid gardering behövs nog riktigt bred pensel för att känna sig helt trygg. 

7 Vien Ici 10% kommer från stall med stigande formkurva sista veckan, litet minus med skor på men hästen står bra inne i loppet och Jepson kör bra för dagen.

8 Global Warrior 8% växlar istället upp utrustningsmässigt med hybridvagn till denna starten och ska räknas trots läget, då han är startsnabb och ska kunna hitta hygglig position.

12 Alex Mede S.M. 4% avslutade oerhört snabbt sist och visar kraftig uppåtform och ska räknas trots uselt startspår, men med lite kuskplus i andra starten i ny regi. 

13 Imagine Boko 7% är hemmahäst från toppstall i form från helt okej spår i trappan, men då det är tredje ledet så är så klart chansartat ändå. 

15 Quite A Quality 2% har svårt läge men förvånansvärt ofta vinns ändå denna typen av lopp från värsta utgångsläget. Även om Lugauers stall visat lite nedåtform en period så har det varit litet upp-swing nu igen med tre vinster på senaste sju starterna. 

1 Carotene 3% kommer från just Lugauers stall men gör debut i ny regi till denna starten och är en fin häst som inte fått ut bråkdelen av sitt kunnande i loppen. 

6 Iwan Boko 5% ska gå i biken denna gången och barfota runt om och på ganska startsnabb häst borde den kombinationen falla väl ut.

Ranking: A 3. B 13.7.8.12.15. C 6.1.5.4.9. D 14.11.10.2.

 

Avdelning 4.

Lågklassigt lopp för ston som är tidigt i sina karriärer och här kommer omgångens största favorit ut vilket är givet att försöka fälla även om hon så klart är riktigt bra. 

1 Ring Of Fire 65% är startsnabb och har vunnit 3/6 men samtidigt är det bara två hästar av nästan 100 hästar i hela omgången som har tjänat mindre pengar än henne och det är orättvist att göra ett så orutinerat sto till omgångens största favorit.  Visst har hon god chans att leda runt om men i takt med att man går upp i klass kostar det allt mer att försvara innerspåret på Solvalla och inte helt givet. 

2 Body Contact 7% har strulat på slutet men går nu ner i klass då det näst sist var kval till Drottningens Pokal och sist mötte hon hingstar och valacker. Nu ska dom nog ändra lite i balansen och kanske blir det barfota runt om, fortsatt bike och nu Örjan upp som vunnit med henne tidigare. Melander har bra form på stallet och denna är kraftigt understreckad denna gången. 

9 Unique Q.C. 8% är också från Melanders stall och även denna går ner rejält i klass till detta loppet och då kan det gå trots bakspår, med duktiga Rikard N som vunnit med henne tidigare.

5 Souzy 9% är ett år äldre än dom tre värsta konkurrenterna och även om hon bara har en vinst i karriären och varit en hel del upp och ned i prestationerna så har hon många fler lopp innanför västen. Dessutom statistiskt bästa spåret och nu Goop upp första gången på länge vilket så klart är stort plus. 

4 Tingaling 7% ska lättas i balansen och gå i bike, det kan ge en rejäl skjuts från ett bra utgångsläge med offensive Forss upp. 

Ranking: A 1. B 2. C 9.5.4. D 3.8.6.10.7.12.11.

 

Avdelning 5.

Lite högre klass på loppet över medeldistans på Åbys bana och favoriten är i bra form och tänkbar som ensam A-häst och kanske spik men många intressanta motbud så en eller många gäller, där jag fastnar för många.

3 Final Dream 32% visar bra form för dagen och vann på V86 från open-stretch efter snabb avslutning sist. Startsnabb och lättplacerad och en ganska bra favorit och för er som gör ett mindre system kan det vara en vettig spik till inte allt för hög procent. 

6 Walkie Talkie 14% gör sin andra start i Berghs regi och denna har gjort många bra insatser för tidigare tränare. Dock har vinsterna kommit mot bara ston, (förutom ett lopp i betydligt lägre klass för ett par år sedan). Går säkert framåt med ett lopp i kroppen och Bergh har ju som bekant toppform på stallet. 

9 Louie Brodde 23% vann från utvändigt ledaren sist i ett lopp där flera underpresterade för dagen och även om insatsen var bra blir han lite överstreckad denna gången. Det var så klart effekten av bike sist som spelade in och det är oklart nu hur han går, då han är anmäld med vanlig vagn men Båth har sagt i intervjuer att han ska gå som sist.  Räknas så klart med rankas ned på dåligt spelvärde. 

7 Ferrari River 4% är betydligt mer intressant då raden är sämre än formen. Blev lite het på för lång distans sist och nu är det mer passande medeldistans. Hästen är startsnabb så ska kunna hitta hygglig position trots läget då Conrad aviserar offensivt upplägg från start. 

1 Zecchinodoro F.K.S. 11% är ny i Biancis regi men kommer med bra meriter för klassen efter 14 vinster på 33 starter. Har bra speeder i kroppen och från innerspåret kan det kanske bli rygg på ledaren och stretchen till slut. 

11 Vischio Holz inledde riktigt när han kom till Sverige som fyraåring men fick lite mellanår som femåring för att växa in i klassen. Struken ett par ggr i fjol då Dahlén hade en del strul i sitt stall under perioder av förra året. Hästen har dock kapacitet som räcker här och Jepson kör i form. 

2 Cuba Libre Ice 5% vann sex raka vinster mellan tre och fyraåringssäsongen och har sedan varit skadedrabbad. Ingen tvekan om att han har kapacitet för klassen då han endast behövt 22 starter för att tjäna sin miljon vilket inte många hästar gör på det sättet. Comeback sist efter ett års frånvaro från tävlandet och går säkert framåt mycket med ett lopp i kroppen även om det blev galopp då. Men med till synes krafter kvar och nu är det hybridvagn aviserat från ett klart bra läge. Kanske behöver ytterligare ett par lopp för att vara på topp men då det är vinstvan typ så är det farligt att inte ta med till låg procent.

Ranking: A 3. B 7.6.1. C 11.9.2. D 4.5.10.12.8.

 

Avdelning 6.

Vidöppet stolopp I hög klass över kort distans och jag väljer att chansspika en tror har mycket bra chans att hålla ledningen och därmed måste vinstchansen vara betydligt bättre än procenten den är spelad till. Speciellt då jag tycker att dom två mest betrodda är överstreckade här. Motstånd saknas så klart inte och för er som väljer att gardera loppet krävs nog åtminstone fem streck totalt. 

1 Emmylou 6% är startsnabb och borde kunna hålla ut övriga om Emilia väljer det upplägget, hon kan även släppa till någon bra konkurrent och luckor brukar komma i denna typen av stolopp där viljan att kämpa utvändigt hos vissa kan vara lite tveksam. Emmylou har varit behandlad sedan sist och hon har bra statistik sedan hon kom i duktiga David Perssons regi inför fjolåret, med sex vinster och sju andraplatser på 25 starter för honom. Hög vinstchans både från spets och rygg ledaren och jag chansspikar till för låg procent i annars öppet lopp då det dessutom är aviserat bike till denna starten, till skillnad mot sist. 

2 Anita Roc 30% är svårbedömd som ganska klar favorit efter ett lopp i Goops regi där hon vann ett P21-lopp i betydligt enklare sällskap. Barfota aviserat nu är så klart ett plus och är kanske värsta motbudet, men överstreckad denna gången, då hon bara är fyra år mot äldre. 

4 Global Vintage 22% är hårt betrodd direkt i comebacken efter uppehåll. Mött bästa kullkamraterna som tre och fyraåring och tjänade det mesta av sina pengar som treåring. Hade det tuffare i fjol och borde behöva ett par lopp för att växa in i klassen mot äldre konkurrenter, därför bedömer jag även henne som överstreckad. 

8 Vichy Grif 4% hade riktigt bra form under hösten men haft svårt att hitta tillbaka till den och fått tuffa lottningar gång efter annan, så nu igen. Med tre strykningar i loppet kanske hon kan hitta ner någonstans och lever hon upp till sitt fulla kunnande så är hon riktigt bra för klassen. 

6 I´m A Beliver 6% gör comeback nu efter vinterträningen och var ute i ganska tuffa Diamantsto-lopp under vintern och gjorde det bra. Risk för att bli hängande här men med strykningar i fältet bör det inte bli för långt fram till slut. 

Ranking: A 1. B 2.4.8.6. C 3.11. D 5.7.

 

Avdelning 7.

Bra klass på sprinterloppet på Åby där favoriten var lite besvikelse sist men säkert kan bättre, garderingen är dock given då spåret lan bli en fälla. 

1 Ike Schermer 34% kanske behövde loppet i kroppen sist och borde gå framåt med det loppet innanför västen. Spår ett är dock inte optimalt med flera snabbare utvändigt från start, visst kan han kanske komma fram till rygg på ledaren och på Åby kan det ju lösa sig även från tredje invändigt men inget att gå på som stor favorit. 

4 Ingo 23% är betydligt snabbar ut bakom bilen och över kort distans från ett perfekt startspår så måste upplägget vara givet. Comebacken avklarad efter lite frånvaro från tävlandet och det var vist direkt i enklare sällskap men han duger även här efter flitigt tävlande på V75 under vintern är han klart härdad i klassen. Från spets blir han hästen att slå. 

8 Kennedy 2% gör intressant debut över distansen och efter att mött stenhårda kullkamrater under fjolåret så och provat på Vincennes under vintern så har han nog hårdhet som räcker för att öra ett bra lopp direkt. Spåret sätter ner chanserna men Lutfi är ju offensiv och procenten är därefter så spelvärt garderingsstreck trots spåret.

2 Andre Ward 8% är Flemmings bästa chans för dagen och när han själv inte kör är det ett litet plus då han kan komma fel på det i taktiska upplägg och bli hängande lite väl långt ner i fälten lite för länge själv. Stefan Persson är klart bra och läget är helt okej. Intressant med kort distans för denna, vilket den inte provat i Sverige tidigare. 

10 Harley D.E. 27% är hårt streckad trots bakspår men Frode Hamre kommer med absolut toppform på det mesta han tar med till Sverige och denna är inget undantag. Kommer med fem raka vinster och betydligt fler lopp i kroppen än värsta konkurrenterna har så det kan gå trots bakspår över kort distans då det är fortsatt duktige Jepson upp. 

5 Gizmo De Veluwe 2% är tänkbar skräll från optimalt spår bakom bilen och hästen är startsnabb och båda årets vinster har kommit över just kort distans på Åby så distansen och läge är plus, även om tränaren tror att längre distanser är bättre. Första gången Kim Eriksson är intressant med. 

Ranking: A 4. B 10.2.1. C 8.5. D 9.7.3.11.6.12.

 

Avdelning 8.

Se ”Bästa Spiken!”

Om favoriten kommer bort så kan så klart 1 Reverend Wine 22% rinna undan från ledningen om han får fuska bort för mycket av loppet. Han söker dock efter formen efter att ha varit riktigt bra i vintras och intressant att se om Goop kan få lite extra fart på honom. Spelad till 22% är det dock iskallt spelteoretiskt att låsa med honom och favoriten här och ni som tror mycket på denna ska i så fall ta ställning och spika honom mot den klara favoriten. Jag tror dock att favoriten är så pass mycket bättre häst att Örjan vinner hur han än kör. Många övriga som söker efter formen här och ett par av dom som kunde ha utmanat har dragit bakspår. 

Ranking: A 8. B 1. C 9.3.12.11. D 2.10.5.7.6.4.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.2: 1.2.

Avd.3: 3 Reddington

Avd.4: 1.2.4.5.9.

Avd.5: 1.2.3.6.7.9.11.

Avd.6: 1 Emmylou

Avd.7: 1.2.4.5.8.10.

Avd.8: 8 Coogan

5040 rader som kostar 1260 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.

Avd.2: 1.2.

Avd.3: 3 Reddington

Avd.4: 1.2.5.9.

Avd.5: 3 Final Dream

Avd.6: 1 Emmylou

Avd.7: 1.2.4.8.10.

Avd.8: 8 Coogan

240 rader som kostar 60 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.