Manfred Kåvestams blogg

Speltips: EXTRA V75 Charlottenlund 17/5

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Söndag med extra V75-omgång då Charlottenlund i Danmark har startat upp sitt trav med deras storlopp för året, Copenhagen Cup. Ett lopp där segraren allt som oftast brukar få en inbjudan till Elitloppet då det ligger när i tiden till det. Dock ett lopp över medeldistans och i år är det rejält sänkta prispengar men ändå okej startfält. Bankroppen är lite annorlunda med bara 950 meter på ett varv och ändå upplopp över 200 meter vilket gör att kurvorna är ganska snäva. 

Spelstopp är redan 15:00 för V75 under söndagen och vi stänger vårt andelsspel hos ATG-tillsammans en timma innan. När det som nu är lite mindre fält och lägre omsättning på extra-omgången spelar vi för halva insatsen. 100:-/andel istället för ordinarie pris på 200:-/andel. 

 

Bästa Spiken!

Högst segerchans har favoriten i storloppet för dagen då 5 Zacon Gio 58% kommer med 13 raka segrar varav ett är VM-loppet näst sist så långresor är inga problem. Gör bra lopp direkt efter vila gång efter annan så det oroar heller inte så mycket, så det är väl bara detta med lite snävare svängar som skulle kunna vara ett frågetecken. Copenhagen Cup ligger som avdelning sex denna gången och spiken är given. 

 

Gå Kort!

I avslutningen är det lång distans och några franska styrkefenomen gör väl upp här. 20 meter försprång har favoriten 6 Etenclin 25% mot dom värsta konkurrenterna. Radat upp vinster på Wolvega för Paul Hagoort och Robin Bakker men har även vinster på Vincennes.

Det är dock alltid lurigt att starta på mellanfållan i tilläggsloppen och jag väljer att ranka 13 Bleu Du Gers 19% först. J-M Bazire skickar en häst till Danmark och det måste vara bra ordning där, som alltid på hans hästar. Hästen har överlägset mest tjänat i loppet och har mött eliten, var bland annat trea bakom Clean Game näst sist. Går ner rejält i klass och borde vara bäst, men då värsta konkurrenten kan komma fram tidigt och det inte är helt enkelt att gå flera svängar i tredjespår på denna banan så väljer jag att spela med båda. 

 

Avdelning 1.

Snabblopp och Danmarks bästa häst 3 Slide So Easy 30% kunde vart med i huvudloppet för dagen men valde detta då det är över kortare distans och Flemming kan Lunden. Flemming ligger dock lågt och aviserar ett lugnt lopp och att han varit svår att få igång i år. Rankas ändå tidigt på sin höga grundkapacitet.

6 Jairo 20% blev nedstruken till ett bättre femtespår och när dom ligger lågt på värsta motbudet så tycker jag nog man ska spela med denna som första-streck men fler än dom två mest betrodda ska man nog snegla på om man ska gardera loppet, då denna inte visat toppform på slutet.

10 Tsunami Diamant 13% är intressant gäst men bakspår på kort distans i hög klass där det går fort hela vägen ska det vara svårt men fältet är så litet här att det kan gå ändå.

1 Thunder Peak 12% är en fin häst men är grön i högsta klassen och riskerar att bli över från start här, men i litet fält kan luckor komma. Från bättre spår startar 5 Uno Italia 9% som hade kunnat starta i Silverdivisionen i stället och står  lite hårt inne i loppet men när det är intjänade pengar i Italien så är det lite skillnad och det kan gå. 7 Parizan Face 11% skrällde ett par ggr i silver i fjol och var tvåa i en final. Två lopp i kroppen efter Frankrike-äventyr i vinter och i ett litet fält ska han räknas då han är nedstruken till bästa spår fem. 

Ranking: A 6. B 3.10. C 5.1.7. D 9.8.

 

Avdelning 2.

Stoeliten och litet fält, då brukar favoriten allt som oftast vinna men det är några bra hästar med i loppet och man kanske ska strecka tre-fyra hästar för att känna sig någorlunda säker här. 

4 Ultra Bright 42% har väl god chans att vinna loppet när det nu är Goop upp som kör i bra form, efter lördagens tre vinster på V75. Formen på hästen är det desto större frågetecken för då den hade två galopper i rad inför tredjeplatsen i billigare gäng på Visby sist. Till hög procent känns det givet att gardera denna gången. 

1 Sharon Gar 19% är en intressant Italiensk gäst som tränas av Holger Ehlert och då brukar det vara stenhårda hästar det handlar om. Och stallet kan få en dubbel, då det är dom som tränar favoriten i storloppet och även har en del andra hästar till start för dagen. Åter efter uppehåll gör det ovisst och bredare gardering är nog ett måste. 

8 Visa As 11% stumnade efter hårt lopp fram till spets efter 500 meter sist. Ursäktad i årsdebuten och kan bättre, går garanterat framåt med loppet i kroppen. Även om läget är iskallt och dom värsta två har tjänat mer och mött mer meriterade hästar så saknar denna inte hårdheten som krävs. 

7 Havefunwithme 17% gjorde det bra som tvåa i loppet mot Visa As sist. Har fått lite hårdhet i vinter nere på Vincennes och kan räcka här men lite överstreckad nu så rankas ner lite på uteblivet spelvärde. Fyra hästar känns dock heltäckt.

Ranking: A 4. B 1. C 8.7. D 2.6.5.3.

 

Avdelning 3.

Silverdivisionen och väldigt få som lockats hit trots att det är försök till Elitloppshelgens finaler. 

4 Commit Boom Bay 22% är ny I Juuls regi och han låter lite imponerad av hästen i intervjuer då den vann i bra stil i enklare gäng sist. Ska ha gått framåt med det och svarat bra på träningen och nu är det dessutom Goop upp. Mem ett sto i öppen klass och inte så ofta dom vinner i Silver även om man knappt kan räkna detta som en riktig silverdivision. Från spets kan alla vinna men man behöver några kantbollar och här ärvdes läge att gå på en annan. 

2 Jet Voice 5% vann nere på Vincennes i vintras och har ett lopp i kroppen efter vinterträningen och borde gå framåt med loppet. Ettan längst upp i raden och då tappar man rejält med startpoäng om det inte blir framskjuten placering här, vilket betyder att det borde vara ordning med formen i övrigt på det stallet. Är nog bästa hästen i fältet och står bäst inne på pengar så sätter den före i rankingen.

6 Roofie 16% har gått bra bakom hårdare motståndare än så här på slutet och har nog full form och då fältet är litet ska spurten bita riktigt bra denna gången. 

7 Cobbys Olifant 5% har årsdebuten avklarad och även om han är ny i Silver så duger han nog då det är en billigare sådan denna gången. 

3 Han Hered 14% har gått klart okej i flera starter i år och Liljendahl har form på stallet med V75-vinst under lördagen och 9 av årets 11 segrar är tagna sedan 26 mars. Lite hög procent och rankas ner på dåligt spelvärde men kan ändå plats på kupongen till slut. 

Ranking: A 2. B 6.4.7. C 3.8. D 5.1.

 

Avdelning 4.

Fyraåringseliten men inte någon vidare elit här och jag tar ställning och spikar den jag tror är bara bäst här. 

3 Velten Von Flevo 39% är startsnabb och från ledningen så ska han bli oerhört svårslagen på Lundens speedwaybana, då han även är snabb till slut. Årsdebut men inte mycket starter på konkurrenterna heller och spikar på grundkapacitet och dokumenterad startsnabbhet. 

7 Ambra Grif 13% drar en del streck och vann ett par lopp i Italien, men detta är ett sto mot hingstar och valacker från ett uselt spår så borde få det tufft nu. 

6 Al Capone Stecca 8% har mest pengar på kontot men gick ur formen på slutet av säsongen och borde behöva loppet i kroppen och från en bit ut på vingen kan det vingel med Gocciadoro i vagnen även om hästen är startsnabb. 

1 Erling 16% har ett lopp I kroppen men borde inte kunna svara favoriten i starten men kan få ett bra lopp i rygg på den och får räknas som värsta utmanaren då det är hemmaplan för denna. 

4 Eric The Eel 15% drar mycket streck men står hårdare inne i loppet och har inte startat sedan oktober då den dessutom gick ur form en del på slutet av den säsongen. Bytt tränare under vinteruppehållet och borde behöva loppet i kroppen. 

Ranking: A 3. B 1.6.7.4. C 2.5. D 8.

 

Avdelning 5.

Ett klass 2 försök och det är lägsta klassen på V75 och då det är få hästar dom flesta andra loppen är det kanske här det behöver skrälla för att det ska bli högre utdelningar på V75. 

1 Velten Limelight 51% vann årsdebuten på Åby sist mot ganska enkelt motstånd där värsta motbudet dessutom galopperade bort sig. Hästen har vunnit 7/8 och är startsnabb men inte alls enkelt att hålla upp innerspåret på Lunden så kan bli över från start här och är då favorit i fara. 

4 Frodo S. 19% står perfekt inne i klassen och var bra som två på V75 sist trots ett lopp utvändigt. Här har dom ett riktigt bra läge och kanske kan köras till ledningen men kan vinna på andra sätt också så tidig,

7 Date Night 2% kan öppna snabbt så nu när dom är nedstrukna ett spår lär dom väl ladda från start här och kommer dom till spets måste chansen vara bra i öppet lopp, även om den går upp i klass till denna starten. 

2 Enjoy The Game vann direkt I årsdebuten och har tre raka vinster och borde duga bra i detta loppet. 

6 Enjoy Banker 8% var betydligt mer betrodd än Frodo S. när dom möttes sist och var inte långt efter i mål efter att varit ute i tredjespår betydligt mer. Härdad i klassen och måste räknas tidigt. 

Vidöppet lopp om storfavoriten blir fast och jag väljer att strecka samtliga hästar här.

Ranking: A 1. B 6.4. C 2.7.8.10.9. D 11.3.12.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

Motstånd saknas inte och fjolårets Elitlopps-trea 1 Makethemark 22% är så klart värsta motbudet och kan kanske hålla upp innerspåret här och leda loppet länge men var helt under isen sist så svårbedömd form och inte alls omöjligt att dom släpper om favoriten kommer tidigt.

4 Milligans School 4% har två lopp i kroppen efter ett par månaders vinterträning och är betydligt bättre än raden, då han gick ur form i slutet av förra säsongen, då han gjorde två oplacerade starter nere på Vincennes på slutet. Bra form på många i Melanders stalla annars nu och dom kan behöva ett par lopp i kroppen. 

7 Mister F Daag 3% gör årsdebut och debut mot eliten efter att varit duktig under sina unghästsäsonger och borde behöva loppet i kroppen från spår en bit ut ska det bli svårt hur som helst. 

8 Vitruvio 4% var ju oerhört bra på skandinaviska banor förra sommaren men det har ju inte varit samma tryck i Gocciadoros övriga hästar senaste månaden. 

Ranking: A 5. B 1.8. C 4.2.7.6. D 9.10.

 

Avdelning 7.

Se “Gå Kort!”

Stor anledning till att gå kort här är att många tidiga system sprider strecken rejält här i avslutningen och hårt streckad är 14 Viking D´Hermes 16% som står tufft till. Den är 11 år men tjänade bra pengar både i fjol och inledningen av året. Bedömmer att det borde skilja mer på denna och min förstarankade vilket gör att jag vill stå över streck på denna till hög procent. Ändras det så kan det vara aktuellt att gardera på med denna. Samma gäller för 8 Tuxedo Bi 15% som har mycket vinster i raden, men i enklare sällskap än dom tuffaste här. Kan vara aktuell om strecken ändras rejält men överstreckad på tidiga kupongerna. 12 Romaneque 8% är ny i Goops regi och gör första starten på mycket länge nu och då är det så klart mycket svårbedömt. 

Ranking: A 13. B 6.14. C 8.12. D 4.2.7.9.11.1.3.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.5.6.7.10.

Avd.2: 1.4.7.8.

Avd.3: 2.4.6.

Avd.4: 3 Velten Von Flevo

Avd.5: 1.2.3.4.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.6: 5 Zacon Gio

Avd.7: 6.13.

1584 Rader som kostar 792 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.5.6.10.

Avd.2: 1.4.8.

Avd.3: 2.4.6.

Avd.4: 3 Velten Von Flevo

Avd.5: 1.2.4.6.7.

Avd.6: 5 Zacon Gio

Avd.7: 13 Ble Du Gers

180 Rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.