Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Mantorp 16/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Den här veckan är det Mantorp som är värd för V75 och det är ju en kul bana då det var just här som jag spelade in över 2,4 miljoner på sju andelar, för drygt ett år sedan. Banan är oftast väldigt bra i underlaget men upploppet är kort, med sina 177 meter, medan bredden är väl tilltagen, vilket är bra för hästarna i voltstarter. Ingen vinklad vinge eller open-stretch här att ta hänsyn till och trots det korta upploppet ligger spetsvinnare så nära medel, på svenska banor, som det går att komma, oavsett distans. 

 

Bästa Spiken!

I avslutningen är det medeldistans i Bronsdivisionen där några sticker ut som hästar med lite högre kapacitet men ändå är loppet jämnt spelat. Många sprider strecken rejält här och då är det som vanligt läge att gå mot kollektivet och försöka gå riktigt kort och helst spika i den typen av lopp. Spetsstriden är lite oviss då Goops nyförvärv ska vara väldigt startsnabb men från innerspåret är det ändå svårt för 1 Zap Di Girifalco 20% att hålla ut 4 Franklin Face 11% som aviseras gå barfota för första gången i sin tjugoåttonde start. Även 5 Randemar R.D. 8% är ju ganska startsnabb från spår precis bakom bilen och det kan bli körning på många händer från framspåren vilket kommer att gynna dom som tar det lite lugnare från start. 

10 Staro McMillan 17% är en klasshäst som galopperat bort mycket pengar i unghästloppen och med avgång bakom hästar där han kan rygga Franklin Face i starten om han vill så borde han kunna komma igenom bra. Oavsett tror jag han bara är bäst i loppet och om han hamnar för långt bak så litar jag på att Juul ger hästen chansen då man hört att han håller denna som en kanon. Han har presterat bra med övernattning tidigare och ska ha utvecklats till i år. Tidigare har man behövt ha helstängt på för att hålla honom fokuserad men i årsdebuten gick han med öppet och det blir fortsatt så. Bästa hästen, men jobbigt läge, men till spelvärd procent och med förmodade körningen där framme så är det en riktigt bra spik i omgången.

 

Gå Kort!

I första avdelningen är det ett stayerlopp i Klass 1 med voltstart och det är inte helt enkelt. Spår ett och sex är ju bästa spåren och det är två bra hästar från dom utgångslägena och kommer dom inte överens om vem som ska köra i spets så kan ju öppningen sitta i benen över den dryga distansen. 

1 Gazza B.R. 27% är favorit och det är häst som kommer med 7/14 vinster men inte heller har startat under hela femårssäsongen. Blev tvåa över lång distans i årsdebuten, bakom tuffa Ivory Di Quattro men var före många rutinerade lång-loppare från tilläggen. Kan hålla spets och är väl hästen att slå då. 

2 Emoji 21% skröt Flemming upp inför senaste starten och det var fram i dödens på så bra häst som Reddington vilken PU håller högt i klassen. Reddington fick då ledningen gratis medan Flemming körde i tredjespår första 600 meterna och sedan svarade dödens mot attacker och när PU stack ur sista svängen satt Flemming bara still för att måtta in segern med Emoji, där dom två var längder före övriga. Flemming har visat fortsatt form på stallet med två segrar på Åbys V64 i torsdags och när han åker lite längre än så brukar det vara ordning på grejerna. Dock bara fyra år och ska väl vara som bäst lite längre fram på året vilket gör att jag inte vågar spika, men för den som chansar lite hårdare är det tänkbar chansspik. 

 

Avdelning 1.

Se”Gå Kort!”

Då många lägger strecken på dom två mest betrodda här kan det vara idé att ta med en tredje häst, lite lägre streckad. 3 Royal T.N. 9% har startat på V75 en del under vår-vintern och gjort det riktigt bra utan att fått vinna. Verkar lättplacerad och startsnabb så han är väl garanterad en resa i främre träffen här och klar tredjehäst i loppet, men bestämmer mig definitivt under lördagen om jag spelar med två eller tre hästar här.

6 Perfect Gede 5% är snackisen och hemmahoppet här till fortsatt låg procent, trodde den skulle stiga mer under veckan då många nämner den. Inte så snabb i volt som bakom bilen, men det beror nog mest på att det inte är toppkusk och då är timingen svårare ur volten, men prickar den så kan det bli körning mot favoriten här en bit. Risk dock för att bli hängande och bara aktuell vid riktigt bred gardering. 

9 Exaudio Vici 19% ’varnar’ Katja Melko för att den bara är stark och inte så speedig, visst är tre kilometer bra då men på V75 brukar man behöva en speed till slut för att vinna loppen. Trots tränare med oerhörd form och häst med 11 vinster på senaste 14 starterna så borde nog denna vara ner mot 10% egentligen, så kraftigt överstreckad nu, men ändå aktuell vid gardering. 

8 Love Håleryd får en fin smygresa och kanske kan hålla rygg på favoriten och därmed en bra rygg. Flera svängar på innerspåret är bra i lägre klasser över lång distans och det brukar kunna spricka upp till slut i den här typen av lopp så denna kan överraska lite här och är tidigast bakom mina tre först nämnda. 

Ranking: A 2. B 1.3. C 8.9.6. D 7.10.4.5.12.

 

Avdelning 2.

En riktigt rejäl häst som kommer ut i debut för Goop här men distansen och spåret är en fälla och garderingen är given här. Kort distans i Silverdivisionen och senaste två åren har det skrällt allt mer i denna klassen, speciellt sedan dom fick starta på här lite längre då klassgränserna ändrades. 

1 Vincero´Gar 35% är mycket klar favorit och var väldigt bra i flertalet av sina starter i Sverige i fjol. Det har dock inte varit lika väl förberett på Gocciadoros djur som han kom med i år och denna har nu varit hos Goop ett par veckor och kanske behöver lopp i kroppen. Svek som jättefavorit när han provade kort distans under förra säsongen i Sverige så kanske tveksam distans och kan bli över från start med flera startsnabba utvändigt. 

4 Religious20% hade dom tänkt att vänta till finalerna under Elitlopps-helgen, men är oroliga att poängen inte ska räcka så här lär man ge allt för vinst. Varit hemma i Finland en sväng och blivit masserad mm sedan sist och ska vara väl förberedd. Om favoriten blir fast invändigt kan han kanske få ta över ledningen av tidiga spetsfavoriten här, han kan även vinna loppet från utvändigt över passande distans. 

3 Maze Runner 7% är givna spetsbudet då den är oerhört startsnabb och när det nu är bike på första gången på länge. Det kan hålla i spets med biken nu men sist åkte den dit sista biten mot Puccy Italia och det ger väl inget överbetyg även om tiden var snabb. Kommer Mika Forss med en resolut styrning tidigt så kan dom nog tänka sig att släppa kanske. 

7 Secret Mission 0,4% har bra statistik på Mantorp med 2/4 där vinsterna är tagna över just kort distans i Silverdivisionen och kvar i klassen. Nedstruken ett spår och var storskrällen till under 1% då jag vann min storvinst här. Han är dessutom betydligt bättre häst än han var för ett och ett halvt år sedan även om han söker formen lite nu. Två lopp i kroppen och tillbaka till riktig bike och nedstruken ett spår gör det intressant.

10 Can Lane 1% har bökigt läge, men med många startsnabba där framme så lär hans spurt bita bra till slut. Kanske behöver ett par lopp till i klassen och ett bättre läge för att göra sig riktigt gällande, men vid bred gardering så är det ändå streckvärt som ospelad nu.

5 Dom Perignon 9% vann finalen i Silver i mars och har ett optimalt startspår bakom bilen, men med ett par lika eller mer startsnabba invändigt så får han nog krypa ner bakom dom. Kan duga ändå med barfota fram denna gången. 

11 Macelleria 6% vann från kön över kort distans på Umåkers V75, men då var det lite enklare och här är många bra där framme så borde bli tufft denna gången. Plus att det är Bergh upp själv denna gången men kanske blir passivt upplägg då dom antagligen siktar mot finalerna om två veckor. 

DOMPERIGNON & HIL STREET ÄR STRUKNA! Båda var aktuella och Hill Street var tänkbar spik tidigare i veckan, nu är mitt stora skrällbud i omgången 7 Secret Mission nedstruken till statistiskt bästa spåret. Bakspåren kommer in i loppet med strykningarna. 

Ranking: A 4.B 1.7.3. C 10.11.5.2. D 9.8.12.

 

Avdelning 3.

Ina Scots Ära- Fyraåringslopp över 2140 meter med 250 tkr till vinnaren och det har lockat några riktigt fina fyraåringar trots att det bara är en vecka sedan Kungapokalen gick på Åby. 

11 Power 27% var ute i just Kungapokalen sist och gick i mål som fyra mot några av dom bästa fyraåringarna i världen och fick sparat efter ett lopp i ryggar. Därför går han ut redan veckan efter och Bergh tror på bra insats och därmed lär dom väl försöka hålla sig före favoriten redan från start. Då den varit ute i betydligt hårdare sällskap än favoriten och gått snabbare tider vid många tillfällen så ska den ju ha väldigt bra vinstchans. 

12 Ecurie D.40% har inte förlorat ännu och man har så klart inte fått se hur bra den är. Har ändå tjänat över 1,3 miljoner på bara åtta starter men kommer att behöva rekordsänka rejält för att vinna detta loppet, det är vad man måste tro på förhand i alla fall. Det är den säkert mogen att göra då det nu ska bli första gången barfota runt om men spår 12 har fällt större favoriter än denna på V75. Då en hel del väljer att spika trots läget så är det läge att gardera på för att koppla grepp mot många av lördagens system och sikta mot högre utdelningar. 

4 Amour AS 13% har inte mött så hårt motstånd ännu men har så pass mycket bättre läge än dom hårt betrodda här vilket ger honom bra chans i loppet. Han har nog gått framåt med loppen i kroppen nu och Riordan håller hästen högt så väntar favoriterna för länge kan denna rinna undan där framme. Kan nog köras till ledningen tidigt här från ett riktigt bra ut startspår.

2 Gerry 2% blev tempotorsk sist i kön mot hästar som Aetos Kronos och Green Manalishi men fick med sig pengar och höll farten bra i snabbt slutvarv då. Två lopp i kroppen går nog framåt.

7 King Of Everything 3% är startsnabb och bör hamna betydligt bättre till än dom betrodda från start och skulle kunna vara en jätteskräll här när han nu är totalt bortglömd på strecken. 

8 Jason´s Camden 10% har gjort en start i Redéns regi och kommer nog att tjäna bra pengar men känns bortlottad nu kanske. 

Ranking: A 11.12. B 4.2. C 7.8. D 3.6.1.5.9.10.

 

Avdelning 4.

Diamantstoet, Försök och det är femton hästar fördelade på tre startfållor denna gången vilket är lite mer ovanligt men med bara två hästar på grunddistansen så lär väl övriga ta in dom första 20 meterna ganska enkelt. 

10 Caramel Hill 48% har gjort ett par bra lopp I Goops regi och nu har dom fått ett springspår och körs väl framåt direkt. Är dock redan klar för finalen i Diamantstoet under Elitloppshelgen så skulle dom missa det minsta från springspåret så är det ju inte helt säkert att det bli offensivt upplägg denna gången. Väldigt stor favorit så läge att gardera denna gången. 

13 Vikens Fingerprint 14% är väl en bättre häst men har 20 meter ytterligare tillägg mot favoriten och många att runda. Förmodligen blir det skor på denna gången men hon är så pass bra att hon ska räknas mycket tidigt denna gången, då hon går ner kraftigt i klass.

Tänkbart lås på dom två första i rankingen men med många i fältet och luriga lägen på dom betrodda så kan det vara någon som får perfekt lopp och överraskar här. 

5 Apple Rose 2% blir det barfota för nu vilket den gjorde ett par bra lopp på i fjol och ska kunna öppna klart bra från sitt andraspår i volten och kan vara tidigt framme och hamna bra till. 

14 Mille Millionaire 11% kom till duktiga Fredrik Wallin i slutet av november och har nu debuten avklarad i den regin efter att tidigare tränats av amatör är det så klart mycket intressant. Örjan upp på henne med och avslutade sista 700 på 1.10,5 i årsdebuten och gick i mål som fyra på 1.12,8 vilket ska räcka långt här. 

15 Miss Sober 1% tjänade sina pengar mot dom värsta kullkamraterna som tre och fyraåring och med mest pengar på kontot här borde hon duga bra i klassen. Tre lopp i kroppen och är startsnabb så har bra speeder i kroppen och som totalt bortglömd är hon intressant skrällbud. 

Vid bredare gardering så kan 1 Claire Di Quattro 3% vara aktuell då hon har lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet eftersom hon galopperat bort en hel del pengar. En av få som går med bike i loppet och hon körs ju hela vägen på innerspår så utan galopp kan hon skrälla.

7 Cal Me Brodda 10% har spar fyra på sin volt och det är besvärligt men kommer med två raka vinster och slog hingstar och valacker sist från spets. Kommer hon iväg från sitt spår så kanske hon kan vara långt framme och överta tidigt, då blir hon tuff. 11 Xanthis Delicious 3% har spår 8 på tillägget och får väl smygresa invändigt. Jepson brukar ju kunna hitta luckor sedan. Har 5/12 i nuvarande regi, som hon kom till för ett år sedan och började starta för under sensommaren och inledde då med tre raka vinster. 

Ranking: A 13.10. B 14.5.15. C 11.7.1.8.9. D 6.3.4.12.

 

Avdelning 5.

Lägsta klassen på V75 med Klaas 2 Försök över 2140 meter, men riktigt bra klass på hästarna ändå och inte allas lättlöst.

4 Mr Marvelous 47% är fin och har gjort det bra från svårare lägen på slutet. Anmäld med bike nu men inte alls klart att den ska gå så, även balansen är oklart men lutar åt skor på. Lite väl stor favorit och i denna klassen förlorar favoriterna absolut oftast på V75 och då denna är väldigt hårt streckad är det givet att gardera. 

2 Fire Of Noa 15% var lite slemmigi halsen efter förra starten och fick strykas men har inte stått över några jobb då det var borta direkt. Gjort en start i Röcklingers regi och han har riktigt bra statistik och när det nu är Goop upp på startsnabbhäst är upplägget lätt att räkna ut. Inte omöjligt att denna leder runt om nu när det växlas upp med barfota bak och hybridvagn.

3 Vitro Diablo 4% är också startsnabb och kanske kan få rygg ledaren på antingen Goops styrning och om den tar sig förbi den kan den släppa till favoriten. Oavsett så är den ju med långt framme i loppet från början så klart att den har chans med lucka till slut.

7 Donatello Wibb 3% får rejält kuskplus denna gången och hästen är speedig. Kommer den bara ner i bra position från ett bökigt spår så lär den spurta ner många till slut. 

8 Västerbo Pokerface 9% är bästa hasten I loppet men varit skadedrabbad och har ett uselt utgångsläge. Lite tur med positionerna och denna plockar ner samtliga på ren kapacitet. 

6 Västerbo Imtheman 6% är stark med 8/13 och står perfekt matchad till loppet.

9 She Follow Me 10% var fin på första barfota runt om sist och går så igen. Bakspår och sto i öppen klass gör ändå att hon kanske är överstreckad denna gången. 

Ranking: A 2. B 4.3.8.7. C 6.9.11.5. D 12.10.

 

Avdelning 6.

Gulddivisionen över lång distans och en mycket stor favorit som är klar för Elitloppet och ska få ett lopp i kroppen här. 

4 Chief Orlando 54% gick en snabb tid sist och blev därmed klar för Elitloppet och nu gör man debut över lång distans här. Visst kan man vinna loppet från spets då hästen är startsnabb och har ett perfekt utgångsläge men det är ju inte helt givet att man gör allt för att vinna detta loppet. Kan säkert tänka sig att släppa och köras i rygg på ledaren om värsta konkurrenten kommer tidigt och ställer en allvarlig fråga. 

5 Mindyourevalue W.F. 18% har Bergh sagt att dom är intresserade av Elitloppsbiljett med och förra året var den bra som två i kvalloppet på Gävle inför Elitloppet, från bakspår över kort distans. Nu är det nog ännu mer passande distans jämtemot ett par av motståndarna denna gången. Efter ytterligare en bra vinter i Frankrike så har denna ännu mer hårdhet och ven om den tävlat som bäst där nere så har den inte varit dålig hemma heller. Statistiskt bästa spåret och ofta bra värde i att spela med en andrahandsfavorit på V75 och jag tar ställning och spikar denna gången. Tror att det finns god chans att Bergh kör offensivt när spetsrusningen lagt sig och kanske kan få ta över spets och då är detta hästen att slå. 

1 Charrua Forlan 1% ska gå första gången i bike i sin 98:e start och med barfota runt om kanske det inte blir så lätt att släppa spets till favoriten även om Torbjörn kanske skulle vilja ha den ryggen. Intressant med bike så klart men kanske mer som loppförstörare för favoriten.

2 Mellby Drake 0,4% kan också öppna fort om han är på humör och är en liten faktor i spetskörningen med även om han inte ska kunna blanda sig i segerstriden. 

8 Gareth Boko 5% får nog gå med skor denna gången och då det blev spar åtta bakom bilen måste den ses som bortlottad denna gången. 

11 Handsome Brad 5% gör årsdebut efter lång frånvaro men gillar längre distanser och var tvåa i Harper Hanovers i fjol. Bortlottad och det blir nog passivt upplägg i första starten på länge från tråkigt spår.

7 Dreamoko 7% ä ren snygg fux som hänger med dom flesta men vill sällan vinna då den möter tuffare motstånd och från detta spåret ska det bli svårt.

3 Michelangelo Ås 2% tränas av Redén och. Körs av Khilström men denna söker efter formen till skillnad mot dom flesta i stallet som besitter toppform. Det kan smitta av sig och detta skulle kunna vara jätteskräll då den har bra speed och kan spurta ner många om den får ett bra lopp. 

Ranking: A 5. B 4. C 3.8.11.1.7. D 2.10.6.12.9.

 

Avdelning 7. 

Se “Bästa Spiken!”

Nämnde flera av motbuden tidigare och även om Goops favorit måste vara värst mot så är nog även 2 Thriller N.P. 14% en tuff motståndare som bra inne i klassen. Bra läge och Jepson på den som står bäst inne på pengarna. 

7 Global Winner 11% har hunnit med både försök och final i Bronsdivisionen även om han står fortsatt hårt inne i klassen på pengarna så duger han uppenbarligen bra. Barfota direkt i årsdebuten men känns bortlottad med många startsnabba invändigt. 

Ranking: A 10. B 1.2.4. C 5.3.7.6. D 11.8.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.

Avd.2: 1.3.4.7.

Avd.3: 2.4.11.12.

Avd.4: 5.7.10.11.13.14.15.

Avd.5: 2.3.4.6.7.8.

Avd.6: 5 Mindyourewalue W.F.

Avd.7: 10 Staro McMillan

1344 Rader som kostar 672 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.

Avd.2: 1.3.4.7.

Avd.3: 2.4.11.12.

Avd.4: 10.13.14.

Avd.5: 2 Fire Of Noa

Avd.6: 5 Mindyourewalue W.F.

Avd.7: 10 Staro McMillan

96 Rader som kostar 48 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.