Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 78 MILJONER JACKPOT V75 ÅBY 9/5

Omgången.

Stor jackpot igen, då femmor frös inne förra veckan och en ensam vinnare ska kunna få närmare 80 miljoner denna veckan, men oavsett utdelning så ger det över tre gånger bättre än det hade gjort utan jackpoten. Rätt ute på spikarna förra veckan men gick för kort i fel lopp, men varnade för vinnaren i tipsen, vid bredare gardering. 

Omgången avgörs på Åby med Pokal-loppen för fyraåringar i fokus, där det är mycket pengar att köra om med en miljon till vinnaren. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Statistik och Spelteori.

Brukar påpeka att spår sex bakom bilen är betydligt bättre på Åby än genomsnittet, lite för att kuskarna vågar mer därifrån och det är inte givet att backa som på många andra banor. Ledningen släpps lättare här och då försvinner invändiga ner på innerspåret snabbare och oftare på Åby än på övriga banor vilket också ger dom där ute bättre chans att hitta hyggliga positioner. I övrigt är det, som på i princip alla banor, bricka fem bakom bilen som är bäst och i voltstart är det spår ett och sex som är bäst. 

 

Bästa Spiken!

I Drottning Silvias Pokal går jag på just bricka sex men det är långt ifrån ’bara’ spåret jag går på här. Melander har bra form på stallet när han ställer iordning på sina djur och här lär det vara bästa tänkbara ordning. Hon får nu gå första gången barfota runt om och med helstängt huvudlag lär Kontio lägga lasset bakom 6 Gangae Bae 39% och det finns chans att dom kommer till spets. Hon är så bra att hon kan vinna loppet från andra positioner så släng inte lappen om hon hamnar utvändigt. Mer om motbuden och loppscenario under avdelning tre.

 

Gå Kort!

Väljer också att gå kort i andra Pokal-loppet där hingstar och valacker gör upp i sista avdelningen inom V75. Det blir kanske ett lite tråkigt lås med dom två mest betrodda men då båda ligger runt 25% är det inte så farligt, för spelvärdets skull. 

2 Aetos Kronos 24% är väl den som visat bäst kunnande på svensk mark då han vunnit storlopp från omöjliga utgångslägen tidigare och kan avsluta riktigt bra. Han kan öppna snabbt men är som sagt inte beroende av någon speciell position eller körning för att kunna vinna loppet och då han visad form i försöken hit så ska han vara favoriten och hästen att slå. Då kullen är bra så saknas dock inte motstånd och jag vågar inte spika då han också har gjort sämre insatser i sin karriär. 

5 Green Manalishi 26% har störst meriter i loppet med penningstinna vinster i USA och stiger på strecken här. Det är Goop upp på Melander-tränad kanon från bästa tänkbara utgångsläge och det är väl bara att köra framåt för position. Nu är det dessutom aviserat att gå med bike och det blir nog någon form av skoryck, förmodligen barfota fram (även om det står runt om i tidiga anmälningar) vilket är två stora plus jämfört med debuten för Melander i kvalen hit. 

 

Avdelning 1.

Voltstart i Bronsdivisionen och det är mycket öppet och jämnt, jag rekommenderar många markeringar här. 

2 Fleet Admiral 27% tränas av Redén och körs av Khilström från ett bra spår i voltsstart, även om många påpekar att det är dåligt så säger statistik något helt annat. Barfota nu och det galopperade den med vid ett försök i fjol, men det ska vara ett plus så klart. Räknas tidigt på kusk, tränare, spår och barfota. 

1 Enzo Am 20% har varit bra som tvåa två gånger i rad mot kanoner men så är det ofta med kapabla hästar från mindre stall med kusk som inte vinner V75 speciellt ofta. Dom är bra som tvåa gång efter annan. Spåret och visad form gör ändå att den måste räknas tidigt även om ännu längre distans kanske passar allra bäst. 

6 Andre Ward 9% avslutade snabbt i lopppet där Enzo Am var tvåa sist. Kom i Flemmings regi till hösten 2018 och har 8/17 sedan dess vilket visar att hästen vill vara först och kan Flemmig pricka det minsta från ett fint spår så lär styrkan bita bra i detta loppet. 

9 Whiped Eggs 9% är upp och ner i prestationerna men har fått vara ifrån tävlandet en dryg månad nu och på hemmaplan för Bergh med övriga stallet i toppform så måste denna vara tidig. 

8 Personal Goals 2% har ett bra smygläge i voltstart och ska köras barfota runt om i bike vilket har varit plusvariant tidigare och den kan skrälla trots lite hårt inne i loppet. 

4 Vagabond Bi 5% har ett svårt läge i volten men har stabiliserats rejält och den var mellan Enzo Am och Andre Ward i mål i långloppet som Moni Viking krossade sist V75 gästade Åby. Fortsatt barfota runt om och Jepson och när det inte lyser rött så är det fler som missar barfotapluset.

3 Mr Clayton J.F. 2% borde väll vunnit loppet sist med draghjälpen och upplägget på loppet men andra plats är så klart bra på V75 och står ännu bättre inne i klassen nu och räknas. 

5 Ontrack He´s Black 6% är det kraftigt kuskplus på till denna gången och då kan den överraska. 

11 Guillaume Boko 4% är väldigt bra häst för klassen och Goop skräller ju då och då. 

10 Nero Maximus 15% är det inte maxat i balansen till denna veckan och då den är klar för finalerna så är det nog inte all in i styrningen här heller. Överstreckad denna gången. 

Ranking: A 2. B 6.4.1.9. C 3.8.11.5.10. D 7.12.

 

Avdelning 2.

Kort distans i Klass 1 och så klart är det dom bästa lägena som har högst segerchans men då loppet är väldigt öppet och det kan bli en hel del körning i loppet kan nog även flera av dom från lite sämre spår komma in i matchen till slut. 

 4 Zepelin Kyu Bar 14% var bästa chansen från stall Gocciadoro vid förra V75-starten på Åby och nu har den lopp i kroppen och fått vara i Sverige några veckor till. Loppet blev så klart klantigt kört sist då det var pajasen själv upp men nu kan det bli svårt att få kusk då många vill bojkotta tränaren och oklart om den kommer till start. Startar den så är den tidig men sätt ut egna reserver om ni har med den på lappen. Oavsett kusk så är det plus mot Gocciadoro. 

3 Sugarcraft 23% blir det nu barfota och bike på vilket den är obesegrad felfri med. Är tyvärr ojämn och kan ta till galopp men måste räknas mycket tidigt här. Som favorit vill jag gardera då det ändå inte är givet att han presterar på topp och han står lite sämre inne i loppet än dom värsta motbuden. 

2 In Love Boko 20% blir det barfota första gången i nuvarande regi, från tunga järnskor och denna har tre raka vinster för Elfving. Efter att ha inlett med ett par galopper i höstas är den mycket stabilare efter en vinter i hans träning och efter att ha blivit valack. Hybridvagn även aviserat och denna står perfekt inne i klassen och får räknas som hästen att slå här och tänkbar chansspik.

1 Broad Vision 12% står lite hårt inne i loppet men har så bra utgångsläge att det kan gå ändå, med stretchen så kan han ta det lite lugnare men ändå hamna bra på det direkt. 

Ranking: A 2.  B 4.3.1. C 7.6.10.5.9. D 8.12.11.

 

Avdelning 3.

Se “Bästa Spiken!”

Det finns viss risk att 3 Dontlooseallmoney 17% kan svara invändigt och då körs väl den i spets. Men ibland går det att få upp betydligt högre fart från spåren lite längre ut än just spår tre, även om spåret inte är dåligt för startsnabb häst. 

1 Alaska Kronos 16% är också mycket startsnabb och kanske hellre släpper till favoriten och svarar övriga, det är svårt att veta på förhand. Men om man släpper till annan än Ganga Bae riskerar dom ju att hamna en bit ner invändigt och gå miste om åtråvärda positionen rygg på ledaren. 

5 Diana Zet 13% är Khilströms val och har statistiskt bästa spåret men är ändå mindre spelad än Redéns andra häst i loppet. Måste ranka upp denna på spelvärde och det är givna motbudet mot favoriten, i kraft av kusk, stall och utgångsläge.

Loppet är mycket svårlöst om favoriten kommer bort och många kan blanda sig i matchen, så väldigt många streck kan krävas om man inte ryggar min spik här. 

Ranking: A 6. B 5.1.3. C 2.4.10.9. D 7.12.8.11.

 

Avdelning 4.

Femåringslopp med fina prispengar och det har lockat flera riktigt bra ekipage och loppet kommer att bli bra.

4 Zarenne Fas 60% blir omgångens största favorit denna veckan och med rätta kanske. Den har ett fint utgångsläge och kommer från en mersmakande årsdebut på en topptid bakom Missle Hill. Har dock inte vunnit på svensk mark men varit desto bättre vid vinsterna i Hamburg och på Bjerke under hösten så det är nog bara tillfälligheter att det inte stämt fullt ut i Sverige. Mycket bra häst och tänkbart spikbud på mindre system men för den som jagar högre utdelningar så finns bra motbud att spela med. 

6 Stoletheshow 8% har härdats I några starter I Gulddivisionen i vinter och sist var den bra som trea bakom Attraversiamo i ett fint femåringslopp. Då ingen av dom två mest betrodda är jättestartsnabba så finns chansen att Goop kan köra till spets från ett okej utgångsläge. Väl i spets kan Goop välja upplägg och denna kan rinna undan från ledningen eller släppa och vinna från stretchen så måste räknas tidigt till mycket spelvärd procent. 

10 Ferrari Sisu 4% har jag haft som idé ett par gånger på slutet och sist var det galopp efter en strulig start  (som Marc tyckte borde varit omstart i), och hästen var irriterad. Nu blir det bike på och det är stort plus på denna. Kapacitet finns så det räcker och blir över då han slog Attraversiamo i kvalet till Derbyt och var tvåa bakom den samma i finalen då, före bland andra Campo Bahia.

9 Maxus 6% är Khilströms val i loppet och denna gick bra i samma lopp som Stoletheshow sist och även om bakspåret är mycket missgynnande så ska denna räknas som lite spelad denna gången. 

2 Forfantone AM 15% avslutade fjolåret med vinst i Breeder Crown och har årsdebuten avklarad på barfota runt om men nu är det anmält med skor på bak. Inget man kan lita på och heller ingen idé att lyssna på tränarens intervjuer (som säger att det ska bli exakt samma som sist) då han ljuger och vilseleder mer än något annat i uppgifter om utrustning och balans på sina hästar. För övrigt mycket osnyggt uppträdande från en topp-tränare, om man nu ens ska kalla honom det med den usla statistik han visat upp över senaste ett och ett halvt åren. Klart överstreckad när det är lite minus på kusk och distans även om hästen är bra och kan vinna loppet.

Ranking: A 4. B 6.10.9. C 2.3.7.8. D 12.5.1.11.

 

Avdelning 5.

Silverdivisionen och det är, som vanligt i denna klassen, en mycket jämn historia där det givna spetsbudet blir rätt favorit och tänkbar spik, då det är mycket svårt att ranka övriga bakom. 

2 Harran Boko 35% vann finalen i Silverdivisionen från bricka 12 och det är riktigt starka papper. Var ute över för lång distans sist och tröttnade lite till slut efter att fått ett tufft lopp ute i spåren här är det bättre förutsättningar. Spetsbud och inte den hårdaste Silver i år direkt då måste denna ha riktigt hög chans att rinna undan från ledningen, det gör den till en vettig spik här. 

1 Niky Flax 12% kanske kan få rygg ledaren här och får favoriten någon tryckare på vägen så ska det bita bra över stretchen för denna och det kan gå. 

7 Night Brodde 9% var betrodd I Gulddivisionen mot Disco Volante för tre starter sedan och sen blev det galopp efter det som favorit i Silver. Sist var han bortlottad men gick mycket bra som fyra och är nu lite väl lågt streckad. Kan öppna riktigt fort och är tänkbar till att komma till ledningen mot stallkamraten. 

4 Island Life 17% har ett riktigt bra utgångsläge Bergh ska väl kunna hamna bra på det och på hemmaplan kan det bli vinst. Hästen har dock inte vunnit när det står lite mer på pris-checkarna senaste åren så den är kanske lite överstreckad här. 

5 Wild Love 19% ä ren stark spurtare som fick det serverat sist men vann i Silver och med klaff på loppet så kan den vinna igen, men klar för finalerna och startar annars i Stoeliten så detta är inte viktigaste loppet i karriären så det blir nog körning på chans och procenten är alldeles för hög nu. 

3 Pastor Power 2% gör det alltid bra, kan öppna snabbt och avslutar alltid rejält så bör hamna bra på det och räknas vid gardering.

9 Jet Voice 2% har vunnit nere på Vincennes i vinter för Bergh och var trea i fjolårets Harper Hanovers i tidigare amatör-regi. Står perfekt inne på pengarna i Silver och hålls tempot uppe där framme så lär dennas avslutning bita bra till slut och det är nog betydligt högre vinstchans än kollektivet bedömer. 

Ranking: A 2. B 7.1.9. C 3.4.5. D 6.8.10.12.11.

 

Avdelning 6.

Gulddivisionen över sprinterdistans och här ska det delas ut rosa biljetter till dom som vill vara med i Elitloppet och det kan nog vara ett par aktuella från detta loppet. 

1 Billie De Montfort 41% måste ha bra chans från innerspåret och sida vid sida mot värsta konkurrenten kan nog Goop hålla ledningen. Även hög vinstchans från rygg på ledaren men då det finns liten chans att det blir tredje invändigt så kanske man ändå måste gardera här. 

2 Cyber Lane 35% kan ta sig förbi i starten och försöker svara utvändiga och med biken på nu så kan det gå, med open eye huvudlag och det borde vara full form nu med två lopp i kroppen. JU rankar sig själv klart först här och han tror hårt på sin egen vilket så klart är bra. 

5 Son Of God 9% kan ta sig förbi samtliga invändiga och släpper då kanske till den som är först fram för att överta. Sitter då Cyber Lane utanför Billie så kan JU vara den som får ta över ledningen tidigt. 

10 Cokstile 8% är den som kan profitera på om alla tre värsta motbuden kör mot varandra det minsta för länge. Han lär köras framåt direkt om tempot bedarrar men om det går fort hela första varvet så lär hans sista halvvarv bita riktigt bra till slut istället. 

Ranking: A 1. B 2.10. C 5.9.7. D 4.8.3.6.

 

Avdelning 7.

Se “Gå Kort!”

Låset känns starkt även om det inte saknas motstånd i en riktigt stark kull. 4 Power 16% kanske ska vara som bäst lite längre fram på säsongen men Bergh går aldrig att räkna bort. Hästen tog ju över kungakronan i svenska kullen från Aetos Kronos i slutet av treårings-säsongen och körde in mer pengar än den men räknar som sagt med att Aetos är i bättre form tidigt på säsongen i år igen. 

1 Osterc 8% är intressant från open-stretch och visade kunnande sist med fin speed och här kan Erik välja vem han ska släppa till. Skulle dom bästa komma det minsta så kan han också leda loppet runt om och är given vid bredare gardering. 

6 Don Fanucci Zet 13% har bra spår att vara på Åby, tränas av Redén och körs av Khliström så ska väl räknas nu när det bike aviserat. Han tappade en sko i loppet sist och gick bra ändå men kanske behöver ett par lopp till mot dom allra bästa för att kännas som en riktig utmanare mot dom här. 

Ranking: A 5.2. B 1.4. C 6.3.7.11.9. D 12.8.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.2: 1.2.3.4.

Avd.3: 6 Ganga Bae

Avd.4: 2.4.6.9.10.

Avd.5: 2 Harran Boko

Avd.6: 1.2.10.

Avd.7: 2.5.

1440 Rader som kostar 720 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.8.9.11.

Avd.2: 1.2.3.

Avd.3: 6 Ganga Bae

Avd.4: 4.6.10.

Avd.5: 2 Harran Boko

Avd.6: 1 Billie De Montfort

Avd.7: 2.5.

126 Rader som kostar 63 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!