Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot V86-Express Bergsåker & Solvalla 6/5

V86-Omgången.

Det var en mycket svårlöst omgång förra veckan och ingen hittade alla rätt så nästan 9 miljoner rullar vidare från den veckans åttarätts-pool, det gör att en ensam vinnare kommer att kunna få dryga 20 miljoner denna veckan. 

V86-Express delas denna veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skrällbana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen är favoriten kraftigt överstreckad och det borde vara jämnt på strecken mellan 2 Hector Sisu 52% och 5 Natorp Bo 24% där den förstnämnda borde vunnit sist för att få absolut toppbetyg. Gick utvändigt och kopplade grepp men blev ut-kontrad till slut, kanske såg inte hästen den invändiga och trodde att det var klart, därav ska det bli open eye på nu istället för det helstängda. Natorp svarade däremot för en mersmakande insats i ny regi sist och är startsnabb och har optimalt startspår och därmed tror jag på spets och slut för denne. Då strecken skiljer så mycket som dom gör är det givet att ta ställning och spika och vid gardering så finns många som har extremt låg insatsprocent på sig i loppet. 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen är det ett stolopp där körsvenner födda från 1990 och med färre än 150 starter under 2019 får köra. Det är så klart proposition det skriker skräll om men då några av dom bästa fått bra spår och har duktiga körsvenner förordar jag att man försöker spara på strecken här. 

1 Miss Silver 28% är rätt favorit i loppet då hon varit ute i betydligt hårdare lopp mest hela tiden och har suttit fast mot bra hästar i dom två senaste starterna. Här är det väl bara att gasa vad som går och försöka försvara innersniffen hela vägen, skulle dom bli av med spets så brukar det spricka upp i denna typen av lopp och luckor kan komma, så hon kan vinna på annat vis med. Marcus Lilius är duktig och körde just 149 lopp i fjol för att kunna starta på dom här loppen i år och har redan slagit fjolårets siffror i inkörda pengar med miljonen passerat. 

2 Clerys Sprin D.T. 5% har varit hos Elfving sedan sent höste 2017 och varit lite sjukdomsgrejer på henne så hon startade bara sex gånger i fjol och nu har hon fått några lopp i kroppen och fick vinna i enklare gäng sist. Hon var inte tom i mål då norsken inte ens användes vid vinst från utvändigt. Nu blir det bike på och denna gången lär nog det norska huvudlaget komma till användning. Hamnar hon hyggligt på det från klart okej startspår så kan hon skrälla i detta loppet. Elias som kör har klart bra statistik och gjorde även han strax under gränsen av antalet lopp han fick köra i fjol för att få starta i denna typen av propositioner. 

5 Elsa Mearas 7% har kanonspår och formen är på topp då hon följt med klart godkänt från svåra lägen på tillägg i senaste två starterna. Med dom två loppen i kroppen så kan vi nog räkna med att hon gått framåt efter vinterträningen. Kusken är Olle Wäjersten är bror till mycket duktiga Daniel med samma efternamn och det finns nog mycket häst i den familjen och Olle har gått framåt kraftigt i år i sina styrningar. Elsa står bäst inne på pengarna i loppet och måste räknas mycket tidigt. 

 

Avdelning 1.

En ganska bra favorit från bästa tänkbara utgångsläge men loppet är mycket öppet och då det är ganska låg klass på loppet så brukar det kunna skrälla och jag spelar med många streck här. 

5 Gogobet Sisu 31% vann direkt i nya regin sist och går kanske framåt lite med det loppet i kroppen. Given förstahäst på intrycket sist men vill ändå gardera då det är lite hårdare motstånd än sist. 

1 Atlas Kronos 11% har gjort två starter i ny regi och vann sist. Är toppstammad och kvar i för låg klass för sitt kunnande. Kommer rätta luckorna kan han slå till från bra smygläge.

2 Totte C.D. 17% har tänt till på olika former av barfota på slutet och intressant då han testas med första Mats Djuse från bra spår nu. 

6 Bastian Boom 5% ska det dras lite växlar på och det kan ge bra effekt, barfota runt om och. Bike, ändå bara 5% från toppstall i full form, det måste vara mycket tidigt streck här.

8 Gigaro AM 3% Bergh-tränat och mycket som vinner från det stallet för dagen, denna är ny i hans regi för i år och har gjort det klart bra. Även om spåret är uselt så kan det gå med lite tur och procenten är väldigt låg.

9 Merrimac S.G. 2% ar ute mot favoriten sist och fick ett betydligt tyngre lopp än den från uselt läge då och gjorde det ändå klart bra som tvåa. Står hårt inne i loppet men duger i klassen.

11 Joyful Boko4% står på Katja Melkos lista sedan januari och hon får fram vinnare av det mesta och denna är nog rätt bra för klassen så det kan gå trots läget. 

Spetsbudet:

4 Kainai Goj 17% är spetsbudet i loppet och höll klart godkänt sist men fick ge sig mot en betydligt bättre häst till slut. 

Ranking: A 5.4. B 1.2.6. C 11.8.9. D 3.10.7.12.

 

Avdelning 2.

Flera lopp denna kvällen på Solvalla i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300 tkr i förstapris och detta är för fyraåriga stona och alla loppen håller så klart hög klass där detta inte är något undantag. Väldigt små marginaler i loppet och i princip alla kan vara tänkbara vinnare här på förhand. 

5 Mellby Harissa 31% har två lopp I kroppen och nu blir det kanske årets första barfota runt om vilket är positivt från bästa utgångsläget. Hon är ganska snabb från ett sånt här spår bakom bilen borde hon hamna bra till direkt. Tror dock att ett par är snabbare ut och då är det favorit i fara ändå.

1 Global Allegiance 1% har över en miljon på kontot och då förstår man att hon varit ute mot kulltoppar som treåring och hon vann ett sånt här lopp denna tävlingsdagen för ett år sedan på Solvalla och var tvåa bakom Mascate Match i korta E3-finalen i somras. Hon är ganska startsnabb och bör hamna bra till kanske rygg ledaren och kommer luckan kan det vara dags för skräll. Hon fick inget fäste sist då det blev galopp och gången innan satt hon fast i årsdebuten och går framåt med dom två loppen i kroppen. 

3 Waiting Hill Hall 32% är kanske lite överstreckad även om det är ett fint sto som gick sitt rekord sist så är det hårt mot nu och bara en i mängden på dåligt spelvärde nu.

4 Global Anarchy 4% blir det rejält kuskplus på nu från perfekt utgångsläge och denna kan överraska. Bättre än raden och borde gå framåt efter två lopp i kroppen sedan vinterträningen. 8 Gina Mearas 5% är det årsdebut för men då Johan väljer att åka en bit och starta i så här fint lopp så ska det nog vara riktigt bra ordning direkt och hon måste passas tidigt då hon blivit nedstruken ett spår. 

Spetsbudet:

7 Love No Pain 12% borde väl inte räcka mot så här bra motstånd redan men Katja låter uppåt och hennes stall levererar topprestationer gång efter annan. Nu är det Goop upp och nedstruken ett spår så ska denna nog kunna sno åt sig ledningen. Blir det då inget tryck på loppet så kan hon leda loppet runt om. 

Ranking: A 5. B 7.1.8.3. C 4.11.2. D 9.10.12.

 

Avdelning 3.

Kallblodslopp i ganska hög klass över 2640 meter autostart där favoriten fått ett dåligt bakspår vilket öppnar upp det lite och gör att garderingen är på sin plats nu. 

10 Gott Klirr 42% har varit bra vid vinst i båda sina starter som nybliven femåring vilket annars inte alltid är så lätt bland kallbloden. Går upp i klass för varje start men då det är fortsatt barfota runt om som vin vinsterna så kan det gå igen trots läget men måst ses som lite överstreckad denna gången. 

2 Våler Nikolai 17% är liksom favoriten bara fem år och gör intressant årsdebut här. Han var bland annat tvåa i Svenskt Kallblodsderby i somras långt före en diskad Gott Klirr den gången och som betydligt mer spelad. Är kanske bättre häst än favoriten i grunden och har bättre utgångsläge så måste räknas mycket tidigt.  

Spetsbudet:

5 Backegubben 5% ska gå i hybrid vagn som han hade vid vinsten i Finland över kortare distans i somras. Han är startsnabb och även om han nu är anmäld barfota bak kan det bli så att det ändras till skor men med hybridvagnen är det ändå mycket intressant. Kanske släpper dom till någon av dom betrodda men då kan den även vinna från ledaren om luckan kommer. 

8 Brenne Järven 16% är startsnabb och trots spår långt ut bakom bilen så kan den nog vara tidigt framme här och få överta från Backegubben och då är detta hästen att slå då det är fortsatt bike på här. 

Ranking: A 10.8. B 2.5. C 1.6.3. D 4.9.11.7.12.

 

Avdelning 4.

Treåriga ston och en mycket intressant gäst i favoritrollen gör att det kan vara tänkbart att spika då det är toppstammat med bästa kusken från en duktig tränare. Bakom är det öppet och lite en eller alla som gäller här nästan. 

2 Hill´s Angel 54% blir kanske lite för stor favorit men jag kommer nog att landa i att spika denna, (då jag garderar omgångens största favorit) och spela med tre spik på det stora spelförslaget för att få med fler hästar i övriga lopp. Var riktigt bra som tvååring och åker nu långt för årsdebuten och då borde det vara bra ordning och från ett bra utgångsläge med Goop upp så är vinstchansen mycket hög, speciellt då värsta motbudet på pappret blev struken här. 

11 Emirate 12% rekordsänkte rejält sist vid vinsten men känns lite bortlottad i jämnt lopp nu. 

9 Staro Onyourmarks 5% har startat på en del i år och testas med ny kusk denna gången men känns också bortlottad med bakspår här.

Spetsbudet:

4 Finland 4% har bra startspår och med Örjan upp och anmält med bike är det kanske värsta motbudet från spets eller rygg på favoriten. Men jag misstänker att Goop kör till tidigt och då släpper nog Örjan över ledningen och hoppas på lucka till slut. 

6 BARBRO KRONOS ÄR STRUKEN!

Ranking: A 2. B 4. C 11.9. D 5.1.10.12.8.3.7.

 

Avdelning 5.

Se”Gå Kort!”

Flera andra bra hästar i fältet måste ses som bortlottade, men vid bredare gardering så är så klart betrodda duon 8 Majet Af Djupmyra 16% och 10 Chris Crystal 20%. Den förstnämnda som nu bytt regi från Daniel Wäjersten till Troels Andersen, som har riktigt bra statistik i år. Det blir barfota runt om direkt vilket den vann på vid enda tillfället den gått så tidigare. Då det blir första starten efter en månads frånvaro så kanske den behöver loppet i kroppen även om den vann ett enklare lopp direkt i årsdebuten för tidigare tränare, men spåret är chansartat och det låter som att det blir passivt upplägg och då kan det bli för långt fram. Den senare nämnda gör det bra mest varje gång och höjde sig ett snäpp ytterligare på barfotabalans sist, nu har hon inte hovar att gå så igen men tränaren säger att det är viktigare att det är fortsatt bike på. Dock har det stått 30 tkr eller mindre på prischeckarna hon vunnit (så är det även på ett av mina tidigare streck men då lägena och streckprocenten är så olika så är det betydligt högre värde i den från bricka 2 denna gången.) MAJET AF DJUPMYRA STRUKEN!

 

3 Feerie De Fael 9% har gjort bra lopp nere i Frankrike och är nog bra för klassen men med kusk som är orutinerad i dom här sammanhangen och då hästen aldrig vunnit lopp så är hon nog överstreckad denna gången. 6 Head For Home 3% är i så fall mer intressant vid gardering med kusk som tar väl vara på sina chanser och hästen har skräll i V75 på meritlistan och flera starter mot kulltoppar som gett hårdhet.

Spetsbudet:

1 Miss Silver borde kunna svara ut samtliga från start här då innerspåret är lite bättre bakom bilen på just Bergsåker än många andra banor. 

Ranking: A 1. B 5.2. C 6.8.10.4.3.12. D 7.9.11.

 

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

Det handlar om treåringar och så klart kan vissa gått framåt mycket från lopp till lopp men det räknar jag också med att min spik ska ha gjort, då den bara hade ett snabb-jobb inför förra starten innanför västen. Mycket svår-rankat bakom mina givna a- och b-hästar och för den som garderar blir det inte billigt om man ska vara helt säker här. 

Ranking: A 5. B 2. C 1.4.3.10.12. D 8.9.6.7.11.

 

Avdelning 7.

Snabblopp i högre klass, öppet för dom som gått upp i Silver men inte för alla i den klassen. Då det är kort distans ska man väl så klart gå på spetshästen men jag väljer att spika favoriten som helt enkelt är en häst på väg uppåt i sin karriär mot spetshästen som redan hunnit bli 12 år. 

4 Macelleria 43% blir väl ganska klar favorit här till slut och med alla rätta då han vann i Silverdivisionen på V75 från på pappret hopplöst läge. Absolut toppform på Berghs stall och nu är läget bland dom bästa tänkbara och med ett par startsnabba invändigt borde dom komma ner i banan tidigt och hitta en bra position. Gärna utvändigt ledaren så småningom eller andra utvändigt, tror att den är så pass mycket bättre än värsta motbuden att den vinner loppet oavsett position. 

Spelvärdet blir dåligt vid gardering då det är dom mest betrodda som har högst vinstchans här om favoriten kommer bort. Möjligen att 1 Heading Reference 5% kan vara ett roligt streck från rygg på ledaren eller till och med från spets om givna spetsbudet skulle komma bort. 2 Malkin 16% gör det ständigt bra med hög segerprocent och bra form, men ny i klassen mot mer rutinerade Silverhästar nu.

Spetsbudet:

3 Highspirit 24% är mycket startsnabb och tar väl sig förbi Heading Reference från start väl där är han så klart hästen att slå. Det kan kosta lite i inledningen om Daniel väljer att försöka svara invändigt. Han är 12 år och även om formen varit klart bra i år så tror jag han får svårt att stå mot favoriten till slut men om den och Malkin kommer bort i loppet så leder väl Highspirit runtom. 

Ranking: A 4. B 1.3. C 2.7.9.12. D 5.6.10.8.

 

Avdelning 8.

Omgångens största favorit kommer ut i detta fina fyraåringslopp men då favoriten har större mål än så här är det inte helt givet att formen är på absolut topp. Då jag spikar en ganska stor favorit i loppet innan så behöver jag gardera detta loppet för att få till en bra komponerad kupong. 

4 Hail Mary 61% har vunnit alla lopp utom ett men nu blir nog motståndet hårdast hittills och det är så klart en vettig spik för ett mindre system men för den som vill bli ensam vinnare eller siktar på högre utdelningar så behöver man nog gå lite utanför boxen i just det här loppet, då många system som är kvar till sista avdelningen lär sitta med spik på denna. Inte säkert han kommer till spets dessutom och det kan bli tufft denna gången. 

5 Ubiquarian Face 2% var bortlottad sist och det blev helfel men med två lopp i kroppen efter vinterträningen så kan denna närma sig formen nu. Mest pengar på kontot då han varit ute i stenhårda lopp som treåring och från bästa tänkbara startspår så ska han sluta långt framme nu.

10 Digital Summit 10% har också mött kulltoppar mest hela tiden och blir det körning mellan dom två mest betrodda där framme så kommer även denna in i matchen trots besvärligt utgångsläge. 6/17 och nästan en miljon på kontot väger tungt och kommer med tre lopp innanför västen nu vilket är positivt då det brukar ta några starter för Melanders hästar att komma i full tävlingsform. 

11 Marvellous Tooma var bortlottad sist men sprang under 1.11 sista varvet sist som tvåa från ännu sämre läge, kan han lifta med i rygg på Örjan så kan avslutningen bita bra till slut och tänkbar som tokskräll.

9 Rally Hans 2% gäller också som tokskräll om han kan hålla ryggen på troliga ledaren från start så kan det smälla till rejält om luckan kommer till slut, med Goop upp nu. 

Spetsbudet:

1 Gulfstream AM 15% svarade för en riktigt bra årsdebut näst sist då han svarade en så bra häst som Ostrec hela vägen och tvingade denne till att gå för fullt och därmed rulla över i galopp till slut. Startgalopp bakom hästar sist men nu är det åter start i främre ledet och då är han startsnabb och Conrad soiktar säkert på att försöka leda loppet runt om. 

Ranking: A 4. B 1. C 5.10.11.9. D 8.7.2.3.12.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.5.6.8.9.11.

Avd.2: 1.3.5.7.8.

Avd.3: 2.5.8.10.

Avd.4: 2 Hill´s Angel

Avd.5: 1.2.5.

Avd.6: 5 Natorp Bo

Avd.7: 4 Macelleria

Avd.8: 1.4.5.10.

1920 rader som kostar 480 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.4.5.

Avd.2: 1.3.5.7.8.

Avd.3: 2.5.8.10.

Avd.4: 2 Hill´s Angel

Avd.5: 1.2.5.

Avd.6: 5 Natorp Bo

Avd.7: 4 Macelleria

Avd.8: 4 Hail Mary

240 rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!