Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Vaggeryd 3/5

GS75-Omgången.

Vaggeryd står värd för veckans GS75 och jag har tagit stor hjälp i analyserna av Jens Lönnaeus även denna gången på GS75. Han har bra koll framförallt på hästarna i sydligare delarna av landet där han normalt sett är flitig besökare av travbanorna på Halmstad och Jägersro. Upploppet är 200 meter och banan är lite smalare än medel, lite snäva svängar men i övrigt inga konstigheter. 

 

Statistik och Spelteori.

GS75 går som bekant nu mera att spela i bara sjurätts-potten genom att kryssa i GS7 vid inlämning och det är fördelaktigt om man spelar tillsammans med några och vill sikta på högre utdelning. Man får då 2,5 x utdelningen på sju rätt men avsäger sig då utdelningar på fem och sex rätt. Spikar man lite mer chansartat kan man spela i alla pooler, då det kan ge bra även om man missar ett eller ett par lopp.

Kommer att nämna ’avslag’ i nästan alla lopp och det kommer att betyda att vi bedömer dom som överstreckade, några av dom platsar ändå på kupongen vid bredare gardering trots att det är sämre spelvärde på dom hästarna så har dom så klart viss vinstchans ändå.

 

Bästa Spiken!

I avslutningen kommer en klart berättigad favorit ut i 2 Ad Hoc 46%. Han har hittat formen via två lopp i kroppen och från bra läge med toppkusk ska det vara väldigt hög segerchans. Där bakom ser det betydligt mer skralt ut där många av ekipagen söker efter formen. Given A-häst och omgångens bästa spik på ett matematiskt system.

 

Gå Kort!

Den femte avdelningen är ett långlopp över tre startfållor. Ett kul spellopp, och denna typen av propositioner av lång distans brukar vi alltid tendera att leta på den bakersta volten. Där brukar hårdheten finnas, och dessutom brukar man inte ha svårigheten att finna överspelade ekipage i de främre leden. 

En sådan hittar vi som favorit här i 4 Zelante C R44% som visserligen höjt sig barfota och är en fin löp-häst, men är alldeles för stor favorit i förhållande till chans. Det är också mer sällan loppen vinns från mellanvolten då dom ska slå dom där framme och hålla undan för dom där bak. Nu är det bara ett ekipage på grunddistansen och då kan så klart favoriten vinna loppet men bara aktuell vid bredare gardering.

15Arsenal4% är fältets mest kapabla häst som måste lyftas fram tidigt då vinstchansen är oerhört mycket högre än kollektivet bedömmer. Det här är en häst som hävdat sig på rikstoton och som verkar vara på väg tillbaka efter att ha bytt regi i november har den två lopp i kroppen och går nog framåt med det. Efter att ha galopperat bort en kassaskåpssäker vinst från dödens på Halmstad i comebacken, fick hästen sträcka ut senast och svarade för en fin avslutning. Han har bra facit på lång distans och är totalt bortglömd denna gång. 

Vi fortsätter med en form-toppad från den bakre fållan i 9 Thengill20%. Har sett mycket formstark ut senaste tiden och står bra till här. Stallet låter väldigt uppåt och enda lite sämre insatsen i år kom på en opassande, kladdig bana på Kalmar. 4/12 på barfotabalansen och vann denna helgen i fjol från dubbla tillägg på just Vaggeryd. Om vi inte haft så bra drag i loppet så kunde detta varit en tänkbar spik, men man kan spela ett lås med båda våra förstahästar här.

 

Avdelning 1.

Inledningsvis ett stolopp i låg klass med bara 11 hästar fördelade över två startfållor. Utan större tvekan går tipsnicken till 8 Electric Rain29% som årsdebuterade senast med den äran. Vann direkt efter mycket grovjobb i spåren, och den här finns det utveckling i. Barfota runt om och helstängt huvudlag denna gång vilket gör henne till tänkbar spik faktiskt, då den mötte mycket hårdare motstånd i flera starter under hösten. 

Motbud saknas ej och nämner först och främst den segerlöse 5 Karribean Dreams3% som gör det bra varje gång. Fint avslut bakom Ganga Bae senast och går ner i klass rejält och har ett fint smygläge vilket gör honom till ett mycket spelvärt streck. 

7 Loes19% och 6 Diversity Pellini23% stötte på varandra sist. Då var den först nämnda klar favorit och vi spikade på GS75 för två veckor sedan, medan Diversity Pellini svarade för sin årsdebut. Ombytta roller i odds nu, då Diversity höll undan på målfoto, men båda passas på en välgarderad lapp nu. 

Avslaget:

Betrodd är också 2 Una Face 13%, men klart hårdare motstånd denna gång då det är få på grunddistansen och dom bättre lär komma i kapp tidigt. Intrycket i senaste starterna har inte varit till sin fördel och får därför ses som överstreckad denna gång. Bara aktuell vid riktigt bred gardering. 

Ranking: A 8. B 5.7.6. C 2.9.11.10. D 4.1.3.

 

Avdelning 2.

Spårtrappa i låg klass och då behöver det inte skilja så mycket på kapacitet på hästarna då i princip alla är på väg uppåt i sina karriärer. Dom från sämsta lägena får dock ha mer än dubbelt så mycket på kontot än dom där framme i detta fallet och det gör att dom ofta hittar fram till slut.

Bra favorit i 11 Silent Honor67% som har varit bra varenda gång och har en härligt vägvinnande stil. Jepson på Dahlén-tränat är bra kombo. Dock ganska stor favorit i skrivande stund och här behöver motbuden nämnas även om det kanske är en vettig spik.

Bästa kapaciteten kanske finns hos 10 Alfas Kennedy 4% som i praktiken är ospelad. Galopperar oftare än han travar men god styrka finns härALFAS KENNEDY ÄR STRUKEN!

9 Joke Ribb 3% återkom senast efter paus och kunde inte bruka alla krafter. 

15 Unarmed Face 0,8% blandar mer än han ger, men stall Kolgjini visade absolut toppform under lördagen och den är ospelad här.

14 Scorpions Madness 6% är en finfin travare, som dock komponeras med mindre konkurrensduglig kusk då tränaren envisas med att köra själv. Bökigt spår för häst med startsnabbhet som ett av sina främsta vapen, men kapacitet som räcker bra i detta loppet. 

Spetsbudet:

2 The Hot Bandit 1% är startsnabb och gick bra på första barfota sist, nu ska det kanske bli första gången med bike och Gustav Hellman som tränar hoppas på bra effekt. 

Avslaget:

Ett mycket öppet och spel-vänligt lopp överlag, där vi dock utfärdar en negativ stormvarning för en rejält överstreckad häst i 1 Amore Passo V.W. 12%som inte bara återkommer efter paus, dessutom är det första långlopp och har visat sig vara mycket långsam från start vid tidigare starter från dylika spår. Från mycket svårt att hitta en vettig position och till rådande procent givet att ranka ner.

Ranking: A 11. B 10.2.9.14.15.5. C 1.8.7.12. D 3.6.4.13.

 

Avdelning 3.

Ett mycket lågklassigt sto- och ungdomslopp, där väldigt få av hästarna ens har vunnit och således är procenten alldeles för hög på vissa ekipage. Till exempel på favoriten och vår förstahäst 6 Geena Journey46% som höjer sig här, och som har en segervan kusk. Nerstruken till spår 5, vilket är mycket bra, men mycket hög procent på häst som aldrig stuckit nosen först och vi får bläddra vidare. Bläddringen går först och främst vidare till 5 Sioux Femme Fatale20% som har den läckraste raden hitintills. Svårbedömd efter vila nu men toppkusk för loppet och bra läge gör att hästen är given. 

Spetsbudet:

När man väl är inne och diskuterar kuskar, för kuskar har väldigt stor betydelse i denna typ av lopp, måste 1 Twins Magic16% nämnas. Bra läge, kan öppna och Henriette Larsen kör. Har inte övertygat något nämnvärt hittills dock, vilket gör att bläddringen fortsätter. 

Skrällar:

Endast bra lägen på buden hittills, vilket gör att vi får komplettera med någon där bak, och det görs med hjälp av 9 Lillmarie Komp 4%, som gjorde kanske bästa loppet hittills senast, och 11 Gianna Am2% som vi tror är klart bättre än raden och stod i 4 gånger på Solvalla på näst senast. Sådant brukar räcka långt i denna typ av race.

Ranking: A 6.5. B 1.11.2.9. C 7.10. D 4.3.8.12.

 

Avdelning 4.

Många välbekanta ansikten i ett lopp i lite högre klass än tidigare, ett lopp som kunde samlat betydligt fler deltagare. Ett lopp som bär kännetecknet av att det finns flertalet minus på i stort sett samtliga av de hästar som sticker ut. 

Detta sammantaget gör att vi väljer att placera tipsnicken från det sämsta läget på 8 Hennesey Boko 7%, då litet fält gör att det går att hamna hyggligt på det oavsett utgångsläge. Hennesey har formen på topp om man ser till senaste tidens insatser och det har varit absolut bombintryck över mål i de två starter hästen gått felfritt i. Det har dock varit de två första gångerna hästen travat barfota runt om och skor runt om är aviserat denna gången. Det är klart minus, men då det är en hel del minus på övriga betrodda ekipage gör det att vi väljer Conrads Lugauers travare som etta i vår rank.  Där bakom hittar vi en annan mindre betrodd i 6 Gullabo Däck Bling 5% som svarat för utmärkta insatser i bättre sällskap än detta. Hästen är inte den snabbaste iväg från bricka 6, men med få hästar med kan hästen ändå finna en skaplig position.  

5 Victory Lee 42% hittar säkert ännu bättre position då han är startsnabb, men det är stor skillnad på Adrian och Dante Kolgjini. Den senare kör idag och har inte lika mycket respekt med sig i loppen och därmed betydligt lägre segerprocent i år. Dock har stallet tokform och dom betrodda från Kolgjinis kanske blir lite överstreckade nu, men kan så klart vinna trots det, då det nu är anmält med riktigt bike. För hög insats-procent och kuskminus gör det givet att ranka ner lite på uteblivet spelvärde.

Spetsbudet

En som kan sno åt sig spets från favoriten är formtoppade 2 Perfect Gede15% som kom bort senast på Solvalla i en trasslig situation som favoritspelad. Bra innan vid enkel, barfotadansandes vinst på Eskilstuna. Skor på är det anmält nu, vilket ska vara stort minus, men så lär ju streckprocenten bli därefter, men det är långt ifrån klart. I Rondens intervju står ”..vi får se om vi kan köra barfota vilket i så fall skulle vara ett plus, säger Meicael Stjärnström” Som för övrigt inte tänker släppa till favoriten om han når spets och är optimistisk om chanserna.

Avslaget

Alla dessa rankas före loppets mest överstreckade som vi tror 1 Accolade 18% är. Mycket långsam första biten och lär hamna bland de sista från start. Luckan kommer väl i litet fält då Jepson är duktig, men lär ge sina konkurrenter alltför många fördelar för att ranka upp som tydligt betrodd.

Ranking: A 8. B 6.5.2. C 1.4. D 7.3.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

5 First One In 6%är spännande som borttappad här vid bredare gardering. Hög kapacitet på den här och går ner i klass till den här starten.

10 Liza With A.Z. 6% går alltid bra och då hon är ganska startsnabb ska hon kunna hitta hyggligt läge från detta utgångsläget. Tidig vid gardering på sin fina form.

Avslaget:

3 Cayoucos13% är betrodd men här får vi ställa oss frågandes, formen har inte varit den rätta på sistone. Jänkarvagn från snävt spår i volten känns alltid tveksamt och här får körande Jan Henriksson visa finess i starten.

Ranking: A 9.15. B 4.5.10.3. C 6.1.7.14.12. D 11.13.2.8.

 

Avdelning 6.

Lopp över kort distans och ett av omgångens allra jämnaste lopp följer härnäst, och det är ’fördel ston’ i propositionen att ta hänsyn till. 

5 Sobel Jasmine 28%blir klar favorit, som brukar bomba till spets från dessa spår. Säkert samma visa, men varit struken och ett tag sedan senaste starten och vi måste ranka ner då hennes senaste fyra segrar tagits mot enbart ston. På startsnabbhet och läge går hon dock inte att plocka bort helt. 

3 Durello 14% är det istället som utgör det största intresset. Detta är en häst som kommit mer och mer, och den tid där hästen drogs med aktionsbekymmer tycks nu vara förbi. Sist funkade det inte att dra ner det norska huvudlaget och om allt funkat trodde kusken att han vunnit loppet. Hästen är både snabb och stark och ställs överst i ranken utan några större betänkligheter, trots att tränare och körsven Joakim Lövgren ingalunda är någon husgud. Tänkbar chansspik på kunnande och form då det är mycket jämnt bakom, såväl i strecklista som rank.

 2 Buffon Z S18% gör första för Riordan och är välmeriterad, men samtidigt bara tre år och detta är inte viktigaste uppgiften. Tokform på stallet då dom vann med en från bricka 12 i debuten, direkt på V75 och Stoeliten under lördagen. Dom har här även 1 Echelon 3% som kanske är mer intressant, framför allt för att det kommer ställa till det för favoriten i spetsrusningen. Kom till Riordan i december och har årsdebuten avklarad och lättas nu i balansen vilket variot positivt på denna tidigare.

6 Rally Gunnar10% har varit duktig vid spetssegrarna, men nu är det första gången på 1640a, och dessutom lite vingelläge. Men stallet har visat form i veckan och Jepson har kanske valt denna före Riordans hästar (?) som han annars kör åt en del med. Bör hamna bra till på sin startsnabbhet och rankas tidigt här.  

8 Eye In The Sky 6% är nog bästa hästen och loppets hemmahopp, men kan få svårt att hitta slagläge från början då det är många bra invändigt. Hästen har också underpresterat lite grann den senaste tiden och söker efter absoluta toppformen. Tar med vid gardering men får stå tillbaka lite i rankingen. EYE IN THE SKY SENT STRUKEN!

Avslaget:

4 Call Me Brodda 17% öppnar ojämnt och med många startsnabba och bra hästar runt omkring sig är det oklart var den hamnar. Vinsten sist kom bland mycket enklare ston och hon har 3/37 i vinnarstatistik och kanske lite kusk-minus för dagen. Alldeles för hög insats-procent och bara aktuell vid riktigt bred gardering.

Ranking: A 3. B 6.1.5.2. C 8.4.1.9. D 10.7.12.

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa Spiken!”

Vid gardering hittar vi en fullständigt i 4 Smevikens Cruiser3% som inte sett så rolig ut sista biten i de senaste starterna. Dock har det rört sig om rena taktiklopp, där det varit mycket svårt att plocka längder. Totalt ospelad nu från smaskigt läge, och rankas i alla fall upp. 

Spetsbudet:

5 Xlnt Chilli Trippel23% är en startkatapult som sällan bommar ledningen. Formen är bra nu efter två lopp i kroppen, dock är jag mer oroad för hästens stridsvilja över 2140a i spets. Och med bara en vinst på senaste 17 starterna och segerlös i fjol så är det väldigt hög procent nu.

Avslaget:

1Counterfeightr14% hade sparat på V75 och såg laddad ut. Brukar ju visserligen göra det i fastlåsta lägen, medan det brukar vara värre i slutstriderna och majoriteten av triumferna dessutom tagna i betydligt beskedligare konkurrens än denna.  Hästen står dessutom hårt inne och känns något överstreckad. 

Ranking: A 2. B 5.4.1. C 6.12.8.10.11. D 7.9.3.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.5.6.7.8.

Avd.2: 11 Silent Honor

Avd.3: 1.2.5.6.9.11.

Avd.4: 1.2.5.6.8.

Avd.5: 9.15.

Avd.6: 1.2.3.5.6.

Avd.7: 2 Ad Hoc

1500 Rader som kostar 1500 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 8 Electric Rain

Avd.2: 11 Silent Honor

Avd.3: 1.2.5.6.9.11.

Avd.4: 1.2.5.6.8.

Avd.5: 9.15.

Avd.6: 3 Durello

Avd.7: 2 Ad Hoc

40 Rader som kostar 40 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!