Manfred Kåvestams blogg

Speltips: JACKPOT 75 MILJONER på V75 Örebro 2/5

V75-Omgången.

V75-omgången går denna lördag på Örebro med en jackpot på som kan ge en ensam vinnare över 75 miljoner. Upploppet på Örebro är oerhört kort med sina 175 meter men som bekant går det att vinna bakifrån även med korta upplopp i hårda lopp där det kan gå för fort från start och mjölksyran kan komma tidigt. Ändå stor fördel för dom som är startsnabba och har bra startspår denna veckan. 

Nu börjar storloppssäsongen komma igång i Sverige men första större loppet, Paralympiatravet, förra veckan blev lite av ett fiasko, då Ulf Olsson körde Disco Volante i galopp redan innan starten. Ingen annan hade en plan förutom Kontio bakom Elian Web som enkelt kom till spets och sen gjorde ingen någonting i loppet och det blev en ruggigt dålig vinnartid. Det loppet brukar kräva en hög 10-tid för vinst, nu stannade klockan på pinsamma 1.12,2, men ingen skugga över vinnaren och Katja Melko visar fortsatt toppform på stallet och får en storloppsvinst som kvitto på sitt bra jobb. Kontio gör ju helt rätt som kör en tid som passar hans häst så den kan avsluta tillräckligt snabbt för att det ska bli svårt att längder över upploppet. 

Underbetyg till övriga som valde att inte tävla i loppet men samtidigt positiva avslut av Cyber Lane från rygg ledaren men även av Billie De Montfort från tredje invändigt som inte riktigt hann få upp farten helt med så sen lucka. Ute i spåren gick Looking Superb väldigt fort efter att ha fått draghjälp till upploppet och alla tre visade bra form men ska också kunna avsluta fort efter så långsamma 1500 meter. 

Denna veckan är det dags för Örebros International över 3140 meter men med sänkt prissumma har det inte lockat lika hårt fält som ibland kan vara fallet men hoppas på ett roligt lopp där några kanske vill tävla denna veckan. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen gör en kanon i Nurmos stall årsdebut, men det ska inte spela nån roll då den vann efter över ett år frånvaro från tävlandet i höstas, då det var debut i Nurmos regi. 9 Seismic Wave 32% är obesegrad i Sverige och vid den sämre insatsen i Tyskland hade det varit lite struligt med resan, så den starten kan man glömma. Han har gått världsrekord över distansen i USA och här ser det ut att kunna bli rejäl körning på många där framme och då kommer han i matchen. Han är bästa hästen och har visat att funkar bra på svenska banor och är obesegrad tillsammans med Örjan i tre taka.

 

Gå Kort!

Avdelning fyra är Stoeliten där veckans största favorit kommer ut och visst brukar favoriten infria väldigt ofta i just Stoeliten men jag tycker det finns ett par intressanta motbud och väljer att gardera men gå kort då favoriten har hög vinstchans. 

3 Unique Juni 64% har varit riktigt fin i år och redan kört in över 800 tkr på bara fem starter med vinst på Vincennes bland annat. Hon har ett klart bra utgångsläge och ska bra chans att vinna loppet på visad form och kunnande. 

7 Hevin Boko fick ett fint lopp i bakom favoriten här sist dom möttes men kunde inte ta ner den då men var betydligt bättre i starten innan. Tydligen hade dom inte kunnat träna som dom ville inför det och det var opassande kort distans då. Nu ska hon vara bättre förberedd och distansen ska passa nu, så även om hon har lottats till ett tufft utgångsläge så ska vinstchansen vara högre än 5%. 

5 Willow Pride 13% är en intressant gäst som fått ett perfekt utgångsläge och är speedig. Tar hon sig till spets och favoriten kommer bort det minsta så kan hon rinna undan från ledningen. Skulle också kunna vinna från rygg på ledaren, om man väljer det upplägget. 

 

Avdelning 1.

Klass två och här skräller det ofta men nu ser det ut att vara ganska starka favoriter, kallt att stänga på betrodda så tar med några till men för er som vill chansa lite så kan man försöka klara sig på mina två första-rankade och plocka bort favoriten. 

9 Mellby Hurricane 30% har ett besvärligt läge och statistiken säger att om favoriten har spår 9 i voltstart på banan så vinner den bara 20% av gångerna vilket är lägst, så har favoriten vilket annat spår som helst i voltstart på Örebro så har den högre vinstchans. (Ganska litet urval men baseras på tio års starter på banan, så säger en del trots allt.) Hästen är bra och vinner varannan start ungefär och har toppform, så ska räknas tidigt men jag väljer att ranka ett par hästar före.

3 T.Rex Face 25% vann direkt efter regibyte sist och får nu, första gången, Goop upp från ett bra utgångsläge i volten. Då i princip alla konkurrenter är nyblivna fyraåringar och några är ston dessutom så ska denna femåringen ha hög segerchans här. Speciellt som dom två värsta motståndarna på pappret har bakspår. 

11 Mr Marvelous 17% kommer med bra form efter två starter i kroppen efter vinterträningen. Var bra som tvåa bakom Amiral sist och Liljendahls hästar börjar hitta formen, med allt fler vinster, efter bara en seger till stallet över hela januari och februari. Denna är bra och står riktigt bra inne i lägsta klassen på V75.

Bland skrällarna kan nämnas båda stona från springspåren som borde hamna bra på det direkt. 6 Cherry Oh Baby 4% är startsnabb och kanske kan hitta till spets. Barfota bak och troligtvis helstängt huvudlag på denna gången är plus. 7 Youre Dreamlover 5% tränas av Fredrik Wallin och körs av Jepson, vilka båda är ’coming men’ (som vissa inom travet skulle utrycka det). Lättas i balansen, men fortsatt skor på men går från PG-skor till lättare aluminium-skor. 

12 Fire Of Noa 1% är väl bortlottad men har årsdebuten i nya regin avklarad och Röcklinger har full form på stallet så ser inte att detta borde vara något undantag Bra häst med kuskplus som passas trots spåret.

2 Double Night 4% har ett bra utgångsläge och borde hitta bra position. Gick bra på barfota vid vinsten sist och det blir så igen. Bra tränare och toppkusk gör att den måste räknas vid bredare gardering. Och det behöver inte vara fel att strecka på ännu fler och kanske samtliga här. 

Ranking: A 3. B 11.9.12. C 6.7.2.1.5. D 8.10.4.

 

Avdelning 2.

Silverdivisionen och kan tycka att det är lite konstigt hur strecken är fördelade här och tar lite ställning och plockar bort en hårt streckad och försöker stänga loppet på hästar. 

3 Very Kronos 35% står ruggigt bra inne på pengarn medan flera av konkurrenterna är ganska gröna i Silverdivisionen. Han ska ha tränat bra inför detta och vann faktiskt Silverdivisionen sista han gästade Örebro, så trivs kanske på banan. Var sedan bortlottad i finalen i september men var ändå två bakom en viss Milliondollarrhyme och var då före hästar som Espri Sisu, Gina Schermer, Bucks To Burn och Velvet Gio. Felfri så springer han nog runt detta gänget oavsett löpningsförlopp och kompletterande spik.

Motbud saknas inte och 1 Thrust Control 19% hade nog gett Attraversiamo en match in på linjen utan sin galopp in på upploppet sist. Hästen har dock bara 2/17 sedan han kom till Sverige och Melanders regi, så inte alls att lita på. Kan han hålla upp innerspåret så kan det gå. 

4 Religious 11% är bra i spets och lär laddas vad det går från ett bra spår och kanske kan ta sig förbi dom invändiga och då ska han ha bra vinstchans om favoriten kommer bort. 

2 Pascha Tilly 5% brukar många ha som drag till betydligt högre procent från hopplösa lägen men när han nu fått ett bra spår för en gångs skull så är det ganska tyst i tipsen om honom. Då kan det vara läge att kliva på när det dessutom är intressant kuskbyte med Richard N upp. 

10 Rushmore Face 2% har ett lopp i kroppen efter sina starter nere i Frankrike i vinter, han duger bra i klassen och är ofta riktigt bortglömd på strecken. Tufft läge men kan skrälla. 

7 Dom Perignon 4% vann förra finalen från ledningen runt om men nu kommer det ut hårdare och hårdare motstånd, men han kan ställa till det för Thrust Control i inledningen med sin startsnabbhet och får sedan en bra resa i ryggen på den han väljer att släppa till. 

6 Man At Work 21% blir ständigt överstreckad och borde ligga runt 10% för det mesta i dom här loppen, men hamnar allt som oftast bland favoriterna på strecken och gör det bra utan att vinna speciellt ofta. Vinner snart igen men tror inte det blir nu med s många bra konkurrenter invändigt så känns han bortlottad från spår 6 och ranks ner rejält på uteblivet spelvärde. 

Ranking: A 3. B 1.4. C 2.10.6.7.5. D 9.8.12.11.

 

Avdelning 3.

Gulddivisionen över 1609 meter och den som gör bra ifrån sig här får garanterat en rosa biljett till Elitloppet.

2 Tae Kwon Deo 41% stiger på procenten och blir kanske lite för stor favorit till slut. Vann Sprintermästaren i fjol bland annat och har gjort ett par starter i Guld nu så kan var mogen att vinna loppet. Spelvärdet sjunker dock i takt med att procenten stiger så jag väljer att gardera då han möter ett par riktigt bra motståndare och faktiskt inte slagit så här bra motstånd någon gång. 

10 Perfect Spirit 23% har en gedigen meritlista och han hade nog vunnit loppet sist om inte galoppen kommit in i sista svängen. Redén tränar och Khilström kör hästen som är härdad mot dom bästa och har 10 miljoner på kontot. Bara tio hästar i fältet denna gången och det är så klart positivt och han måste räknas tidigt och tas på största allvar här, då han tillhör världselit och många i fältet är mer eller mindre nya i högsta klassen. 

1 Espri Sisu 15% gjorde det bra i sin gulddebut och kan överraska från ett bra utgångsläge. Kommer favoriten bort kan han leda runt om och om han vill släppa till favoriten kan han vinna från rygg ledaren. 

9 Ghazi B.R. 4% kan ta rygg på dom två betrodda där framme och komma igenom bra trots bakspår och med få hästar i fältet kan han skrälla då han visade form och att han kan spurta bra som två bakom Disco Volante sist. 

Ranking: A 10. B 2.1. C 9.5.4.7.3. D 6.8.

 

Avdelning 4.

Se “Gå Kort!”

 Dom två värsta utmanarna mot min trio har dragit bakspår och borde få svårt att komma in i matchen. För er som vill ha bredare gardering så slog faktiskt 9 I Love Paris 8% både Unique Juni och Hevin Boko när dom i möttes i mars, efter en rejäl spurt då Unique gjort loppet utvändigt ledaren. Sist var dock favoriten långt före denna i mål, men nu är det anmält barfota och det har det inte varit sedan vinsten, så se upp. 

10 Rose Run Sidney 3% har inget roligt utgångsläge och borde kanske få det svårt i första loppet på länge. Det är dock Redén/ Khilström som tränar och kör så ingenting är omöjligt och den räknas vid bredare gardering trots läget.

12 Tessy D’Ete 1% är ny hos Riordan och kanske behöver lopp i kroppen och det ska vara i princip omöjligt att vinna stoeliten som skräll från bricka 12 bakom bilen. Denna har dock mött stenhårt motstånd på Vincennes och tjänat över 6 miljoner vilket värst i gänget här, så tänkbar tokskräll för den som letar något extra här. 

Ranking: A 3. B 7.5.9. C 10.12. D 2.1.11.8.4.6.

 

Avdelning 5.

Vidöppet lopp då favoriten dragit ett av dom sämsta tänkbara spåren bakom bilen, i bakre ledet. 

10 Strong Heartbeat 29% står klart bra inne i klassen då han galopperade med segern på gaffeln sist efter att ha inlett loppet i rygg ledaren och kunnat flytta ut i andra utvändigt mitt i loppet och kunde anfalla så sent som möjligt till slut. Kanske inte ens bästa hästen här och då läget är så struligt och han kommer från galopp är det bra värde att gardera honom nu. 

1 valiant Dream 12% ska laddas vad det går för att hålla upp ’innersniffen’ och det är så klart intressant då det blir barfota runt om denna gången. Kan hålla undan från spets. 

2 Upset Face 6% vann årsdebuten och har ett bra utgångsläge och ska duga här.

3 Roof Party 6% är anmäld med bike, men bestäms på tävlingsdagen. Blir det bike är det mycket intressant då han är startsnabb och hamnar bra till oavsett.

4 Bonny Boy 2% är också han anmäld med bike men i intervju säger Marc att det till 90% sannolikhet blir vanlig vagn, så håll koll om dom ändrar på tävlingsdagen, med bike är det intressant, mindre intressant utan. 

5 Global Venture 5% går upp i klass till denna starten och står hårt inne i loppet, men läget är bästa tänkbara. Han ska nu ska gå barfota fram vilket han har tre vinster och två andraplatser på fem försök med så är det klart intressant. 

7 Zarina Bi 21% tränas av Gocciadoro och körs av Goop och denna verkar vara bra för klassen och startsnabb så kan hamna bra på det trots spåret. Långt sedan starterna på flera av Gocciadoros som inte fått ens ban-jobb på länge. Misstänker at dom han nu haft här någon vecka har fått gå något snabbar sedan dom kom hit och borde visa mer och mer. 

12 Fighter Mearas 14% är riktigt bra för klassen och har tidigare varit mer ojämn och mycket pengar har galopperats bort. Han har nu tre raka vinster och jag spikade sist på V86 och rankar även denna gången tidigt trots sämsta tänkbara spåret. Han har vunnit i 8/9 felfria lopp och vid förlusten var han ändå tvåa så räkna inte bort honom, även om jag vet att läget är kass. 

Ranking: B 1.12.10.7. C 3.5.2.4.8. D 11.6.9.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

Bakom är det öppet men av dom största anledningarna till min förordade spik ligger i att andrahandsfavoriten 3 Randemar R.D. 25% är kraftigt överstreckad denna gången. Visst jag spikade honom sist men han fick segern med sig på det berömda håret, då han gick över i galopp i precis samma ögonblick som han satt nosen på linjen. Det var då första gången barfota och nu blir det skor och det blir svårt att komma till spets här. 

2 Mr Southwind 7% tar spets då han är startsnabb och det nu blir helstängt huvudlag för att det ska gå ännu snabbare. Han svarar nog samtliga här i inledningen men han har minst pengar på kontot och är ny i klassen så har svårt att se att han ska stå mot samtliga till slut om han får sig ett par tryckare i startrusningen, får han däremot vara i fred där framme kan han rinna undan.

5 Syoss 6% är också startsnabb och trivs över kort distans. Med två lopp I kroppen för Wäjersten och med vinst på V86 sist så kommer den i absolut toppform hit från bra spår så räknas han som första utmanare. Även om han inte tar sig förbi invändiga i starten så kan han säkert hitta ner i bra slagläge bakom dom som kör som mest där framme. 

7 Zap Di Girifalco 12% går bra tider i Italien på långsammare banor och gör nu regi-debut för Goop vilket så klart är intressant. Spåret är uselt men Goop brukar ju hitta rätt allt som oftast.

8 Better Boss 12% kommer med ett staket i raden och det borde väl ta slut nu men med fem raka vinster ska den kanske med vid bredare gardering även om den möter betydligt hårdare gäng nu. 

Ranking: A 9. B 5.7.2. C 8.3.6.1. D 11.12.4.10.

 

Avdelning 7.

Örebro International över 3140 meter med femton hästar fördelade på tre startfållor och detta ska kunna bli ett riktigt bra lopp även om prissumman sänkts rejält i år. 

7 Figaro Vici 22% är favorit och oftast vinns inte den här typen av lopp av hästar från mellanvolten. Det blir oftast tufft att både slå dom där framme och samtidigt stå mot dom hårdare där bak. Tjänat sina pengar i Frankrike och ska stå bra inne i loppet men ingen jättebra favorit från spår fyra på mellanfållan. Stod tillägg över kort distans och det passade kanske inte då han kom fram enkelt till utvändigt men kunde inte plocka ner fyraåriga stoet And Stitch som har 185 tkr på kontot och inte heller stå mot Malkins avslutning, så kommer från tveksam insats, som även stallet var besvikna över. Ska vara bättre förberedd nu men bara en i mängden vid gardering här. 

13 Ferrari Sisu 12% var tvåa i derbyt i fjol och hade nog kunnat vinna om dom inte valt bakspår och ingen Attraversiamo eller Campo Bahia med här, som han stötte på då. (Slog Attraversiamo i uttagningen till Derbyt för övrigt.) Kom ut som 44% i ett stayerlopp på Jägersro då han galopperade på upploppet med segern klar, vilket så klart inte är positivt. Det ska bli lite ändringar i utrustningen, samma som han gick med i fjol istället, med kortare käk-rem och norskt huvudlag. Han ska ha gått framåt med loppet och från springspåret är det bara att köra framåt, hittar han inte ner så kan han gå hela vägen till dödens för han ska vara bättre än alla andra här och är en klart tänkbar spik i ett lopp där många sprider strecken. 

Kolgjinis duo 1 Tengil Face 15% och 2 Rajesh Face 8% är värst mot och riktigt startar båda med hög vinstchans här. Tengil från spets, som sist, då jag spikade honom i ett långlopp på V75. Nu blir det eventuellt barfota bak, även om han är anmäld med barfota runt om i nuläget. Rajesh har gått ett par bra lopp i monté och får nu Erik Adielsson upp vilket är intressant. Då den från spår fyra på tillägget är struken blir det mer plats att vända upp och det kan funka med bike. Hög kapacitet och visar han det i loppet så kan han slå detta gänget. 

4 Electrical Storm 15% vann flera lopp i vinter och har ett lopp i kroppen efter vinterträningen. Nu blir det första barfota runt om på några månader och så vann han två raka direkt på i fjol när det var dags för det årets första ryck. Bra häst som alltid gör sitt och här duger han.  

Ranking: A 13. B 1.12.4.7. C 10.3.6.2.8. D 9.14.5.15.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.6.7.9.11.12.

Avd.2: 3 Very Kronos

Avd.3: 1.2.10.

Avd.4: 3.5.7.

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.6: 9 Seismic Wave

Avd.7: 1.4.7.12.13.

3240 Rader som kostar 1620 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.11.

Avd.2: 3 Very Kronos

Avd.3: 2.10.

Avd.4: 3.7.

Avd.5: 1.2.3.5.7.10.12.

Avd.6: 9 Seismic Wave

Avd.7: 13 Ferrari Sisu

56 Rader som kostar 28 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!