Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 29/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Veckans V86-Express delas av Åby och Solvalla med ordinarie spelstopp vid 20:30, men vänta inte till sista minuten att lämna då det krånglat ofta för ATG på slutet. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter långt upplopp och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. 

 

Statistik och Spelteori.

Jag kommer att bygga systemet med omgångens största favorit och två favoriter till dryga 30% som jag tror mycket på så väljer att spela med tre spikar för att få med fler kantbollar i övriga lopp. 

Något att tänka på, generellt sett, hur man bygger sina system, om man tror hårt på flera av favoriterna så måste man kanske spela med fler spikar för att kunna måla på i övriga lopp, alternativt ta bort favoriterna helt i övriga lopp. Finns det två stora favoriter i en omgång och man ändå tror att båda har hög segerchans då kanske man ska spela flerbong, alltså lämna in en mindre lapp flera gånger. För att bygga ett bra system en sådan omgång behöver man ta ställning och spika en av dom och leta anledningar att gardera den andra. 

Mycket viktigt att titta på procenten på hästarna och inte bara spela hästarna man känner igen eller tror har störst chans att vinna, man ska spela dom som har bra/bättre chans att vinna i förhållande till sin insats-procent. 

Vad gäller övrig statistik för banorna så är det precis som vanligt att spår fem bakom bilen är bäst på båda banorna men anmärkningsvärt är att spår sex auto är betydligt bättre på Åby än genomsnittet. Bara ett voltstartslopp denna veckan och där är spår ett bäst statistiskt. 

 

Bästa Spiken!

Från statistikvinst-spåret, fem i autostart, startar omgångens största favorit denna veckan och det är nog oerhört hög segerchans för 5 Giant Shadow 70%. Sust spikade jag direkt i årsdebuten och även om det var lite tur till slut så avgjorde han enkelt med massor sparat som inte allt för hårt streckad den gången. 23 vinster på 27 starter säger det mesta och denna vet vart mållinjen ligger så nosen är nog där denna gången med. Väl mycket streck men bedömer att det ska vara ungefär i paritet med vinstchansen och på V86 gäller det att spara streck till mer garderings-krävande lopp då det är åtta lopp att lösa. 

Goop är uppe på Solvalla och lämnar över denna till Jepson och han är obesegrad tillsammans med hästen efter två försök så inget minus. Kan få spets om 1 Jefferson Dotcom 10% lyckas svara ut övriga så släpper dom när Jepson kommer i andra vågen. Giant är dock så snabb att han kan ta spets av egen kraft med men Jepson behärskar körning först utvändigt med och förhastar sig sällan om han vet vad har i tömmarna. Jefferson är en vass utmanare från stretchen om favoriten skulle vara sjuk eller liknande. Men när favoriten nu har ett lopp i kroppen ska den inte lägga detta loppet om den bara är i hygglig form. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det en proposition stängd vid 990 tkr tjänat och det är ett bra lopp för dom som precis gått ur Brons men där Silver kanske är för tufft direkt. Visst en del Brons-hästar är anmälda men två hästar som står riktigt bra inne i loppet höjer sig mot övriga här. 

11 Valley Brodde 42% stiger kraftigt på procenten under dagen och blir kanske lite för stor favorit då det är bakspår mot ganska bra hästar och han inte har långt från att ta till galopp. Dock tränas denna av Redén och körs av Khilström så det kanske inte spelar så stor roll, den kanske bara är för bra. Jag hoppas Örjan tar det lite passivt och blir tempotorsk där bak, men förstår att det hög vinstchans och garderar inte med så många. 

4 Empire Garbo 33% har två starter i kroppen efter vinterträningen och ska nu testas med bike för första gången, om det faller väl ut i värmningen. Från ett perfekt utgångsläge kan det bli spets och slut om biken får önskad effekt, så väljer att gå på den då det skiljer en del på strecken här. Kallt att stänga på dom två hårt streckade här och då man inte vill spela utan någon av dom så är det läge att krydda kupongen med en skräll och stänga loppet på tre streck. 

5 Sebastian Journey 3% har bra utgångsläge och är startsnabb så kan överraska från ledningen eller rygg ledaren. Sebastian kom till Katja Melko i slutet av januari och allt som startar för henne är toppintressant. Det är inga dussintränare som haft honom tidigare heller så han är bra grundtränad och det handlar bara om att han kan tända till på annat upplägg och miljöombyte och är så fallet vill man ju vara med direkt och ta betalt. 

 

Avdelning 1.

Se”Bästa Spiken!”

Normalt är favoriten klassen bättre än motståndet men skulle han komma bort så gjorde 3 Mr Creation 10% en rejäl insats från ledningen runt om sist på en 10-tid och tar den sig förbi invändiga och favoriten har en dålig dag så kan denna rinna undan, kan så klart även överraska från rygg ledaren om han kan komma åt den positionen. 

9 Final Dream 2% ska gå med bike nu och kommer från stall i form men ska väl inte räcka från bakspår. Blir det dock lite körning där framme och favoriten kommer bort så lär spurten bita bra för denna. 

Ranking: A 5. B 3. C 1.9.4. D 6.2.7.8.10.11.

 

Avdelning 2.

Stolopp i lite högre klass och favoriten här var ruggigt bra vid flera starter i Sverige under förra året. Spelar med många betrodda idag så behöver försöka fälla ett par och här hittar man direkt något att anmärka på och garderingen är för mig given.

8 Visa As 40% får rejält kuskplus men då det är en häst som kan galoppera och gjorde så när Goop körde en gång i fjol så är den inte helt att lita på trots duktig kusk. Spåret är så klart det som är det största orosmomentet och det har fällt större favoriter än så här. Visst litet fält och hästen tål mer än ett varv i tredjespår om så behövs och med Goop ska den rankas först men jag väljer att gardera brett.

3 Carisma Sisu 15% vann från utvändigt om ledaren för tre starter sedan och gick sist mycket positivt på barfota runt om som den vann på direkt i årsdebuten i fjol på. Fortsatt så nu och även om den kanske är lite överstreckad denna gången då hon står lite hårt inne i loppet, så ska hon räknas på form och läge.

4 Queen Of Trixs 7% är betydligt mer intressant i debuten för Bergh. Hon är startsnabb och tjänade en del som treåring i USA. På läge och som spetsbud så ska hon räknas trots att man hellre hade sett Bergh köra henne själv men kuskminus och faktumet att hon bara är fyra år är ’inbakat’ i procenten. 

5 Fame Boko 8% fick lite tempo i kroppen över för kort distans sist och har nu ett mer passande lopp och efter tre lopp för säsongen så kan det vara dags för en topprestation från bästa tänkbara spåret. Lennartsson har dessutom kört i flytet på slutet och det spelar roll med självförtroende på kusken. 

6 Millie Millionaire 7% gör intressant debut i Fredrik Wallins regi där han varit i träning sedan november. Efter att ha varit hos B-tränare innan och ändå gjort det riktigt bra så är det rejält snäpp uppåt och dom är nöjda med förberedelserna inför årsdebuten. 

7 Thankful 7% är kanske liksom favoriten lite bortlottad i sin årsdebut men med rejält kuskplus och en bra startsnabbhet så kan hon hitta bra position och är tänkbar vid bredare gardering. 

10 Havefunwithme 8% har en bra spurt att tillgå och i ett litet fält kan det bita riktigt bra till slut. Erik har kört henne en gång tidigare med vinst som resultat och det är så klart ett plus. 

Ranking: A 8. B 6.4.5. C 3.10.7. D 9.2.1.

 

Avdelning 3.

Låg klass över 2640 meter med femton ekipage fördelade på två startfållor och tre volter och ni hör ju själva att det är i sådana lopp det ska skrälla. Omgångens näst största favorit kommer ut här med bara sex lopp i karriären är det orättvist att göra honom till så stor favorit och garderingen är given. Dessutom är det just ett sånt läge jag skrev om tidigare i texten, att om jag spikar en till 70% så vill jag göra allt för att jobba bort den som är streckad runt 60%, för vinner båda är det svårt att få höga utdelningar, även om det ändå kan gå på just V86, som är så svårt. Släng inte lappen om båda vinner.

3 Eddie The Eagle 59% fick det serverat sist men har vunnit i rejäl stil i flera av sina starter i Danmark. Har 5/6 men vid plumpen var det galopp så inte helt att lita på och nu ändrar man balansen helt från barfota bak till barfota fram. I voltstart med få på grunddistansen så bör dom mer rutinerade hästarna på tillägget komma ikapp ganska billigt över distansen och då det är värsta motståndet han stött på är det klart läge att gardera även om han har bra chans att vinna loppet från ledningen runt om. 

6 Conrads Janne 19% kommer från stall i tokform och har ett bra innerspår på tillägget, vilket Bergh lär kunna ta sig ut tidigt från. Hästen har två lopp i kroppen nu och var ute i V75 i slutet av förra säsongen och kan låga 14-tider över medeldistans så räkna med att favoriten behöver rekordsänka rejält för att stå mot denna. Jag rankar denna först på spelvärde, med favoriten tätt bakom. 

Den som vill gå kort kan stänga på dom två eller chansspika Berghs häst men jag tycker det finns flera roliga skrällbud i loppet till låga procent, så jag streckar på lite här och jobbar för överraskning. 

7 Master Sea 6% får lite tätare starter nu och rejält kuskplus från ett klart bra utgångsläge.

8 Gangnam Style K. 6% har gjort några starter i Lugauers regi och med två lopp i kroppen i år har den en vinst i billigare gäng. Har dom hittat rätt på denna så vet ju hur hästarna från det stallet kan utvecklas. 

9 Aqua Photo 3% har en bra spurt att tillgå och Flemming kan Åby. Hästen står bra inne och duger om dom inte hamnar allt för långt bak.

15 Candy Crush 2% är ett sto I öppen klass från uselt läge, men kommer dom rätt på det i loppet med lite körning på chans så kan hon överraska då hon sett fin ut på barfota fram i senaste två starterna, med sparat sist. 

2 Hoka Hey Geronimo 2% ska testas första barfota runt om och PU hoppas det ska ge effekt då han säger att han går framåt för varje start så kan det räcka här, kanske från rygg på favoriten, via stretchen till slut. 

12 Make A Dream H.C. 0,4% slog sig på sin knäkappa och galopperade sist och har varit ute i ett par betydligt hårdare lopp för klassen i två senaste starterna. Ner rejält i klass nu och från springspåret tror tränaren att dom ska kunna hamna bra på det. Henriette kör på Åby och då är det ofta understreckat, hon skräller detta loppet oftare än fyra gånger på tusen. 

13 Gravity Pace 2% har gått bra på barfota runt om senaste två starterna och så blir det fortsatt och från spår åtta kan han ta rygg på Berghs häst och komma igenom bra, då finns viss skrällchans. 

Ranking: A 6. B 3.7.8. C 2.9.12.15.13. D 11.1.5.4.10.14.

 

Avdelning 4.

Kort distans och ganska bra lopp för klassen med flera som varit ute på V75 och står sig bra i loppet.

6 Jareth Boko 40% hade jag som A-häst på V75 i debuten för Broberg, då till 13%, och han gjorde ett bra lopp men fick se sig slagen av en stark favorit den gången. Nu blir han kanske lite överstreckad från spår ett snäpp längre ut än sist, men ska vara klar första-häst i loppet då det är aviserat riktig bike denna gången istället för en hybrid-variant sist. 

2 Come Together 18% är det också aviserat bike för denna gången men kanske blir vanlig vagn till slut ändå, inte bestämt ännu. Han bör kunna ta över ledningen från startsnabbe 5 Mistelns Napoleon 4% som lär släppa ledningen om han kommer dit. Då han varit borta ett bra tag och opererats sedan sist (enklare grej, en tagg i ett ben, men ändå). Om det blir bike kanske Erik kan rinna undan från spets med Stig H:s häst, det kan gå från rygg ledaren om favoriten kommer tidigt och dom väljer att släppa. 

11 Apple Wise As 7% är ny i Gocciadoro träning och körs av Goop, då kan det gå trots att det är ett fyraårigt sto i öppen klass från risigt läge över kort distans, men bara en i mängden.

9 L.L.Royal 15% visade sig att han hade en halsinfektion vid senaste starten och han är ursäktad att han bara blev fyra på V75 då. Missade bara två jobb efter det och ska var på gång igen. Han är bra för klassen så räknas trots bakspår då det nu ska lättas i balansen med barfota bak.

3 Jas 2% blev fast med sparat sist då han drogs bakåt av framförvarande häst sist och nollan i raden behöver man nog inte stirra sig blind på. Nu blir det tillbaka till maxad utrustning med barfota och bike som han vara fin på innan. 

Ranking: A 6. B 2.9. C 11.3.1.5. D 7.10.4.8.

 

Avdelning 5.

Här väljer jag att spika en häst i årsdebut i ganska låg klass som är nybliven fyraåring och kanske ringer en del varningsklockor men för mig känns det hel-rätt att gå på denna. 

5 Mr Can Trix 36% avslutade förra säsongen med en femte plats och en diskning innan det men det var i absolut hårdast tänkbara konkurrens. I båda loppen handlade det om Breeders Crown och han stötte på hästar som Aetos Kronos, Brother Bill, Ultion Face och Global Adventure som allihop tillhör dom bästa i kullen. Han höll ändå bra efter ett lopp med många hundra meter i tredjespår som femma mot absoluta kull-toppen i sista starten. Inget sådant motstånd idag och tror att han slår dom här på att han är ett par klasser bättre helt enkelt. Han har blivit valack i vinter och har bra ban-jobb i kroppen inför detta så lär prestera bra direkt.

Annars är ju sämre lägena något att leta vinnare från i spårtrapporna och så även denna gången om man vill gardera. 

13 Vien Ici 14% har gjort några starter i nuvarande regi och får nu Jepson upp, som vunnit vid enda försöket tillsammans med hästen. Han har startat på en del redan i år och tål en rejäl repa ute i spåren så kommer favoriten bort så är han tidig utmanare trots start i bakre ledet.

14 Emoji 14% har 7/12 och skulle ha gjort årsdebut redan i mars men ströks på grund av transporthinder, så den är nog väl förberedd inför årsdebuten och Flemmings hästar brukar vara starka till slut. 

4 Reddington 15% gick väl ur form i takt med att konkurrensen blev lite för tuff i slutet av förra säsongen och går säkert framåt med årsdebuten avklarad och räknas tidigt vid gardering här, då han vart ute i V75 och mot hårda kullkamrater i fjol. Stallet håller honom högt och han är första hästen bakom min spik i rankingen. 

Ranking: A 5. B 4.13.14. C 6.9.7.2.1. D 15.8.3.10.11.12.

 

Avdelning 6.

Se “Gå Kort!”

För er som inte är helt nöjdamed min lösning så finns en given fjärdehäst som kanske varit lite av en besvikelse i sin nya regi. 10 My Dream Art 8% har nu några starter för Nurmos och det var positiv avslutning på barfota runt om sist. Det blir så igen och kan han hitta rygg på favoriten sista 800 så kan han överraska. 

Ranking: A 4. B 11. C 5.10.9. D 8.12.6.1.7.3.2.

 

Avdelning 7.

Lurig proposition där det är ’fördel ston’ som gäller och det innebär att dom får ha tjänat betydligt mer pengar och står bra inne i loppet. Flera ston med chans här men ändå hingstar och valacker som är klara förstahästar i loppet. 

2 Zizou 22% är favorit här från bra spår men vinsten kom i P21-lopp och innan det var det uppradade ägg i resultatraden och detta är kanske veckans svagaste favorit. Visst var den fin när det blev barfota sist, som det ofta blir på Veios hästar, men Henna vinner för få lopp för att hon ska vara favorit i något lopp över huvud taget. Tar man få hästar ska man nog kunna plocka bort denna men vid bred gardering är ekipaget ett i mängden. 

5 Arapahoe Ghostdance 18% har bästa spåret och var fin direkt i comebacken efter vinterträningen så måste räknas mycket tidigt här, då han ska gått framåt med loppet.

6 Quite E.Wood 6% är startsnabb och har ett statistiskt bra spår på Åby som han ska kunna köras fram i bra position från. Det blir bike där nu och det är intressant, kan vinna från ledningen eller rygg ledaren från toppstall. 

12 Vichy Grif 5% har mest pengar på kontot och kommer hon bara hyggligt på det så kan slå alla här, läget är vad det är men procenten är där efter. 

8 Xanthis Amazing 2% får rejält kuskplus denna gången och kommer från vinst i P21-lopp (liksom favoriten, men utan att få lika mycket uppmärksamhet för det). Läget är uselt men procenten är låg och det är barfota runt om och bike på aviserat på hästen med näst mest på kontot i fältet. Tänkbar tokskräll.

3 Gomez 10% är en ’Ready Cashare’ som kom till Bergh i slutet av november och har vunnit 14/39 som ska kunna ta ytterligare steg i karriären om allt faller väl ut. Bara nio starter i fjol och med två lopp i kroppen ska den gått framåt och 10% är för lite. 

7 Seven Karats 17% har gjort några starter under våren och kommer från vinst. Hittar hon ner i bra slagläge biter hennes spurt bra till slut. 

Streckar på rejält i loppet då det är svårt och inte mycket som skiljer hästarna åt i detta loppet och många kan vinna med rätt resa.

Ranking: A 6.5. B 3.12.7. C 8.1.2.11. D 4.10.9.

 

Avdelning 8.

3140 meter autostart och då brukar en av dom bästa bli släppt till ledningen tidigt och sen rinner den undan. 

2 Arden Wise As 34% tränas av Gocciadoro och körs av Goop från ett klart bra framspår och ekipaget har riktigt bra chans. Hög chans att det blir så att alla där framme kan tänka sig att släppa ledningen om Goop kör framåt tidigt. Denna är dessutom tillräckligt startsnabb för att ta spets av egen kraft och har mött bra kullkamrater i Italien, Sverige och Frankrike. Anmäld med bike nu vilket man inte får ha i Frankrike, ändå lyser det inte rött (?!) Värsta konkurrenterna har betydligt tuffare utgångslägen och detta är nog en stark spik. 

10 Let’s Go Ernie 16% är stark och sist vann han efter mer än ett varv som första häst i tredjespår mot så bra häst som Digital Dominance så han tål nog distansen. Tränaren och körsvennen Nicklas Westerholm har börjat vinna lite lopp sista veckorna efter en tuffare inledning av året, så det är nog uppåtform på stallet efter att dom flyttat under vår-vintern. 

12 Very Charming 7% är, liksom tidigare nämnda motbud, nedstruken ett spår. Det kanske inte spelar så stor roll om man har 11 eller 12 tänker kanske många men det har det, spår 11 har betydligt fler segrar än 12 på alla banor, procentuellt sett. Detta är en stark spurtare och kan han få rygg på Lets Go Ernie under slutvarvet så kan han överraska.

6 Indy D. 28% fick det serverat sist och känns klart överstreckad nu, även om den kan räcka med rätt resa. 

Ranking: A 2. B 10.12. C 6.7.8.4.3. D 5.11.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 5 Giant Shadow

Avd.2: 3.4.5.6.8.

Avd.3: 2.3.6.7.8.9.12.13.15.

Avd.4: 2.3.6.9.11.

Avd.5: 5 Mr Can Trix

Avd.6: 4.5.11.

Avd.7: 1.2.3.5.6.7.8.11.12.

Avd.8: 2 Arden Wise As

6075 rader som kostar 1518;75 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Giant Shadow

Avd.2: 3.4.5.6.8.

Avd.3: 6 Conrads Janne

Avd.4: 2.6.9.11.

Avd.5: 5 Mr Can Trix

Avd.6: 4.5.11.

Avd.7: 3.5.6.12.

Avd.8: 2 Arden Wise As

240 rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.