Manfred Kåvestams blogg

Speltips: JACKPOT 60 MILJONER V75 Åby 25/4

Omgången.

Mycket kul extra-kryddor i denna lördagens V75-omgång då det för det första är Jackpot och en ensam vinnare ska kunna få över 60 miljoner, då femmorna frös inne från förra veckan. Paralypiatravets final går som avslutande avdelning på V75 och har ett riktigt starkt och jämnt startfält i år. Sen är det ju alltid intressanta lopp när det körs på Åby och speciellt då det bara är dryga månaden kvar till Solvallafinalerna på Elitloppshelgen och då kommer en del utländska gäster för att försöka kvala in till dom tävlingarna.

Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter och ingen vinklad vinge på sin startbil. Banan är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Spår sex bakom bilen är lite bättre här än genomsnittet viket beror på att man oftare chansar framåt därifrån på denna banan, då det släpps spets enklare på grund av det extra innerspåret. Spår fem är som vanligt bäst i autostart och det är flera riktigt bra hästar från just det utgångsläget denna lördagen och det lär vara ett par vinnare med bricka sex som står höst på prispallen denna tävlingsdag. I voltstart är som vanligt spår ett klart bäst och sex kommer strax efter men här har också spår tre bättre vinststatistik än på dom flesta banorna. 

 

Bästa Spiken!

Just spår fem bakom bilen har omgångens största favorit 5 Conrads Rödluva 65% som det låter väldigt uppåt på från stallet inför den här säsongen och med årsdebuten avklarad så ska hon väl bara vinna loppet och vi försöker fälla några andra av dom stora denna gången istället. Hon har nästan tio miljoner på kontot och när hon varit dålig har hon blivit tvåa eller trea not absoluta kull-toppen.

 

Gå Kort!

I andra avdelningen höjer sig några hästar lite och jag väljer att spela med två av dom då det känns kallt speltekniskt att spela med alla tre betrodda här. 

5 King Of Everything 21% håller Claes högt och har fått ett par lopp i kroppen sedan han gick upp i klass så även om han står lite hårt inne så är läget så bra att han ska ha riktigt hög vinstchans. Han ska ta spets från det spåret och kommer Gocciadoro tidigt så låter det som att Claes kan tänka sig att släppa ledningen till den, sen kan det bli ’rygg ledaren och slut' då chansen kommer över upploppet. 

7 Zeppelin Kyu Bar 20% ska vara Gocciadoros bästa chans enligt uttalanden från stallet och denna Ready Cash-sonen ska vara riktigt bra för klassen. Kan vara tänkbar spik då Gocciadoros hästar brukar vinna många lopp direkt då dom kommer väl förberedda till Sverige på våren. Till och med mer än 50% segrar oavsett häst och lopp brukar det vara första veckorna och ändå hänger man sällan på tåget fullt ut och ingen av hans hästar blir favorit denna tävlingsdagen. Bedöm allt från hans stall som klart understreckat. 

 

Avdelning 1.

Se”Bästa Spiken!”

Det är alltid mer okej att spika en stor favorit i första avdelningen än längre fram i omgångarna, då värdet generellt sett stiger sämre desto senare storfavoriterna vinner. 

Så klart oerhört svårbedömt med värsta motbudet då den inte startat på ett tag och inte ens gått banjobb men Gocciadoros hästar kan man bara räkna med att dom kommer göra bra insatser. 3 Zaniah Bi 14% är närmast bakom i rankingen även om hon var dålig i enda starten i år så har hon bra meriter bakom sig och snabba tider i kroppen. 

6 Lyx Håleryd 7% får första gången bike på och första gången Goop upp från ett statistiskt bra spår på Åby. Lika klar tredjehäst i loppet och given vid gardering. Kanske räcker med dom tre för er som garderar loppet då flera av dom bra måste anses som bortlottade.

11 Vikens Fingerprint 1% ska gå andra gången någonsin barfota runt om och har byggt form med lite fler lopp i kroppen än flera av konkurrenterna så skulle kunna vara tänkbar tokskräll. 

Ranking: A 5. B 3.6. C 11.8.1.2.10. D 9.7.4.12.

 

Avdelning 2.

Se”Gå Kort!”

Favoriten10 Ivory Di Quattro 25% känns ju klart bortlottad och spår 10 är riktigt svårt att vinna V75 ifrån, (på aktuell bana vinner spår 15 och 11 bakom bilen betydligt oftare av bakspåren). Det är en bra häst men har svårt att se vart den ska köras då värsta konkurrenterna sitter i antingen spets och utvändigt eller i spets och rygg ledaren, då blir det svårt att slå båda. Vill man ha med honom ändå så tycker jag att man behöver ta några till då man går på att dom där framme ska underprestera eller komma bort. 

11 Armour As 3% var det lite surr om sist på V75 mot bland andra Van Gogh Z.S från lika uselt läge och då blev det galopp. Detta ska vara en häst dom håller högt från stallet som nu ska gå barfota runt om för första gången och får Kontio upp. Har en rejäl snabb spurt att tillgå och blir loppet ’konstigt’ kört för dom på pappret bästa så kan han komma in i matchen. 

1 Twigs Ceasar 5% har ett bra smygläge, Goop tränar och kör och nu körs han barfota runt om med bike på. 

3 Sam The Man 6% ska lättas i balansen, är startsnabb och får rejält kuskplus med Örjan upp från okej utgångsläge och ska få en fin resa.

6 Victory’s Club 4% har ett bra spår på banan och gör första starten i ny regi vilket är intressant. 

Ranking: A 7. B 5.10.11. C 3.1.6.2. D 12.4.9.8.

 

Avdelning 3.

Långlopp med 15 hästar fördelade på fyra startfållor och jag letar som vanligt bland dom bästa längst bak. Nu står favoriten ensam på den bakersta startfållan och då kostar det ännu mindre att ta in dom första 20 meterna och han är ikapp fältet enkelt trots läget och kan vara läge att gå på den. 

15 Moni Viking 25% har varit kraftigt förbättrad i vinter och visat rejäl skalle och nu Goops regi. Finns god chans att han bara rundar dom här och loppet är ganska öppet bakom där flera kanske fått ett par procent extra på sig då många garderar med lite samma hästar här. Så härdad som favoriten är efter många vinster på Vincennes så känns det som klart bra spelvärde att spika honom som ganska lågt streckad favorit. 

13 Prosperous 20% är bra för sin klass men då jag misstänker att favoriten är i kapp dom på den fållan ganska billigt så tycker jag att denna är lite överstreckad. Detta är inte hans viktigaste lopp heller då han kvalade in till Silverdivisionens Final på Elitlopps-helgen så kanske han inte ska köras jätteoffensivt i sina lopp inför det. Klar vinstchans även med passivt upplägg och tidig vid gardering. 

4 Vagabond Bi 3% har intressant läge med Jepson upp och barfota runt om nu. Testades barfota ett par gånger i fjol från spår fyra i volten båda dom gångerna. Nu är den ju betydligt stabilare och kan vara en överraskning om dom värsta där bak kör för passivt. 

6 Cyrius D’Ariane 14% hade jag som tidig idé här i tipsen då den var liten överraskning på V86 sist till under 10%. Nu möter den betydligt hårdare och blir lite överstreckad denna gången, så rankas ner lite på dåligt spelvärde.

12 Bucks To Burn 12% testades i Gulddivisionen sist och det blev väl lite för hårt då han nog inte trivdes på underlaget men nu ut på längre distans i ordinarie klass och det passar bra. Redén och Khilström vinner ju som bekant en del lopp tillsammans och denna duger bra. 

14 Harran Boko 15% har hunnit vinna Silverdivisionens Final från bricka 12 i år redan vilket är riktigt bra. Startar med lite längre mellanrum nu och det är litet frågetecken.

8 Andre Ward 3% har fått mer plats i volten med en strykning innanför och Flemming brukar ju alltid ha någon framskjuten placering på aktuell bana. Klarar distansen bra och har årsdebuten avklarad. 

9 Enzo AM 3% har springspår på sin startfålla kan vara intressant då det bara är tre hästar på grunddistansen så kan han köras framåt mot bra position direkt. Trivs i långlopp och har skrällt rejält i liknande lopp på V75 förra året, vid samma årstid.

Ranking: A 15. B 12.13.4. C 14.6.8.9.1. D 2.3.11.10.5.

 

Avdelning 4.

Vidöppet stolopp bakom en stark favorit och jag spelar nog med många här och hoppas att storfavoriten kommer bort, gärna med galopp i starten kanske även om det kanske är att hoppas för mycket. 

9 Indra’s Secret 61% blir för stor favorit och om Conrads Rödluva vinner första avdelningen så måste denna nästan förlora för att utdelningen ska ha bra chans att ge mycket pengar. Hästen har dock gått riktigt bra i senaste starterna för Bergh vid barfota runt om och så blir det igen. Det har dock stått 30 och 35 tkr på dom två vinstcheckerna och det är mycket bättre mot denna gången och det ska väl inte mycket till för att det ska bli lite för jobbig resa nu. 15 hästars-fält och ingen ann är en spelad till 10% eller mer förutom favoriten så man får bra betalt om man fäller henne här. 

4 Rapide Cash 3% står bra inne på grunddistansen och är härdad med flera starter i Diamantsto-lopp i vinter så kan skrälla rejält nu då det är inte speciellt mycket hårdare mot. Dom låter nöjda från stallet och hästen är startsnabb oberoende av spår så den kan komma iväg bra även från spår fyra i volten med duktiga Jepson upp nu. 

8 Charp Dream 8% tränas av Puro, som har sinnsjukt bra statistik på sin träning för året med 10 vinster på 21 starter och flera av dom tagna i V75. Denna kommer med två raka vinster och kan vara en överraskning här från innerspåret på tillägget. 

10 Visa Spin 10% tränas av Gocciadoro men han sätter upp Goop då det är voltsstart och det är så klart intressant med rejält kuskplus där. 

2 Darah Bibo 5% har gått positivt i ganska tuffa lopp på slutet och har ett bra utgångsläge här och borde hamna riktigt bra till direkt. 

1 Cobbys Nana 6% blir väl över från start men skulle den kunna hålla tredje invändigt och få bra luckor till slut nöter hon ner många till slut. 

13 Royal Baby 2% lät Frode Hamre mycket förvånad över att höra att den bara streckad till dryga 2% av insatserna och sa direkt att det är helt fel och på honom låter det som att han ska tillhöra dom mest betrodda. Den har bytt regi till topptränare och ändå varit ett av Norges bästa ston så måste ju räknas mycket tidigt från bästa springspåret med rejält kuskplus.

14 Darshana 0,2% och 15 Above All 0,19% körs av duktiga kuskar och hänger båda med i sina lopp utan att vinna speciellt ofta men ingen häst i ett sånt här stolopp vinner mindre än 2 ggr på 1000 så dom är understreckade och kapabla att skrälla rejält här.

Ranking: A 9. B 8.13.10.4. C 2.1.14.15.11. D 5.6.7.3.

 

Avdelning 5.

Vidöppen Silverdivision och jag förordar att man streckar på rejält här och det kan bli så att jag tar med alla i loppet. 

5 M.S. Triple J. 25% är rätt favorit från bra utgångsläge med bra kusk men det skiljer för lite på hästarna i loppet för att man ska kunna gå rätt ut på någon här och garderingen är given. Speciellt då han kommer från fyraåringssäsongen och det kan ibland vara tufft att hävda sig direkt i höga klasser efter dom lite billigare unghästloppen i Norge. Rankar ner lite på dåligt spelvärde som favorit här.

2 Pastor Power 3% galopperade sist vilket inte är vanligt men radar annars upp bra lopp från usla lägen och var bland annat två i senaste finalerna. Han spurtar alltid bra och från framspår så spetsar han mot dom flesta i klassen om Peter vill. Här kan han hålla upp innerspåret och välja vem ska släppa till och sedan blir det som sämst tredje invändigt. Med tryck på loppet kan det smälla till över stretchen till slut.

3 Voyager Grif 4% är tillbaka hos Gocciadoro efter en mindre lyckad sejour hos Holger Elert, som kanske mest är känd för att tänja på gränserna med medicinering och även otillåtna preparat. Det kan vara bra medicinerat på denna och då ska den, liksom alla Gocciadoros hästar passas första tiden i Sverige då rätt grejer kan ge bra effekt ett tag. Kan låta hårt men man kan ju inte annat än misstänka att dom har bra koll på vad som är dom bästa ’kosttillskotten’ för dagen i vissa stall. 

8 Grainfield Aiden 14% är stenhård och får nu mer rutinerad och taktisk kusk upp och måste räknas tidigt trots utgångsläget, som nu är avsevärt bättre med invändig strykning. 

11 Night Brodde 9% later det väldigt uppåt på och han jobbar bra och stallet tycker att han håller minst lika bra form nu som vid segern på 10-tid i februari. Vissa hävdar att hästen går bäst i spets men det kan väl sägas om dom flesta att dom ser som bäst ut vid spetssegrar då dom får bestämma själva. Faktum är att den går bra bakifrån också och under 10% är lågt på en som var spelad till 4,5 ggr och andrahandsfavorit bakom Disco Volante i Gulddivisionen för två starter sedan. 

12 Secret Mission 0,4% blir allt mer intressant på spelen i takt med att han blir allt mindre spelad och har varit favorit i silverdivisionen i årsdebuten och vann Silver i december, så den duger i klassen. Totalt ospelad och även om läget är sämsta tänkbara så vinner den nog loppet oftare än fyra gånger på 1000. 

Många som kan avsluta snabbt i loppet med rätt resa och toppkuskar på i princip alla ekipage här så inte fel att strecka samtliga. 

6 Man At Work 24% är nästan lika mycket streckad som favoriten här och man kanske kan tycka att han fått sina chanser av spelarna men kollektivet är envisa på just honom och här är han nästan favorit igen. Nedstruken till perfekta spår fem men bara en i mängden på dåligt spelvärde.

Ranking: A 2. B 11.5.3.8. C 12.6.7.4. D 9.10.

 

Avdelning 6.

Bronsdivisionen över medeldistans och här har jag svårare att se det skrälla då dom bästa nog är huvudet högre än sina konkurrenter.

5 Vikens High Yield 47% är klart rätt favorit och tänkbar spik då det är bästa spåret statistiskt och Bergh har oerhört bra statistik framförallt senaste tio dagarna då hans hästar vinner ungefär var tredje start. Totalt för året har han 51/235 och 22% i segerprocent på väldigt stort stall vilket är oerhört starkt. Hästen har tre av fyra på barfota i Berghs regi och plumpen kom då han blev tempotorsk i en spårtrappa på V75 där det gick ganska snabbt till slut.

4 Zaire Wise As 11% vann i Sverigedebuten i fjol på en 10-tid över full distans från bricka 12 och man kan nog räkna med bra prestation direkt på denna direkt. Den känns väldigt lågt streckad i förhållande till kapacitet för klassen och måste tas på allvar.

10 Ike Schermer 19% vann försök och final I klass ett vid Sverigebesök i höstas, före bland andra Burning Man och har också denna hög kapacitet för klassen men uselt läge. Kommer in i matchen om Bergh och Gocciadoro kör mot varandra där framme. 

2 Nero Maximus 9% kan det bli aktuellt med lättning i balansen och eventuellt bike på denna gången. Hästen var riktigt bra som tvåa i klassen sist bakom en bra Giant Shadow som då fick perfekt resa och var skyldig att vinna loppet. Kanske inte är lika bra som dom tre bästa här men kan överraska om utrustningsändringarna faller väl ut. 

Det är en ruggigt bra Klass 1 när hästar som 6 Iggy B.R. 3%, 7 Adde S.H. 3% och 8 Zinco Jet 4% är i princip ospelade. Dock lite bortlottade men hade ju varit oerhört tidiga i princip vilken Klass 1 som helst veckorna innan. 

Ranking: A 5. B 4.10. C 2.7.8.6. D 1.3.11.12.9.

 

Avdelning 7.

Paralypiatravets Final och det är ett jämnare fält än det brukar vara utan några som sticker ut jättemycket och det är öppet. 

1 Disco Volante 15% har varit riktigt bra i vårvintern med fyra raka vinster och har innerspåret så borde vara loppavgörande. Om någon mot förmodan skulle ta sig förbi i inledningen så finns ju stretchen att tillgå. Oavsett är det hästen att slå då dom kan välja upplägg och bestämmer hur loppet ska bli kört. 

2 Cyber Lane 14% kommer nog försöka ta ryggen på Disco kan man väl föreställa sig och då blir den farlig till slut om Disco får tryck i omgångar där framme. Det var positivt intryck sist och dom två ska väl vara klart före övriga på rankingen på sina fina utgångslägen och formintryck. 

5 Milliondollarrhyme 21% väntar dom med att dra alla växlar på och dom siktar väl mer på Elitloppet redan nu och detta loppet kanske körs lite mer på chans. Visst kan han vinna loppet ändå men som favorit måste han rankas ner på uteblivet spelvärde. 

9 Gareth Boko 3% har varit bra gång efter annan i vinterns Gulddivisioner och sist gick han barfota fram, så blir det igen. Kan han följa ryggen på Cyber Lane till en början och komma igenom bra till en få hygglig position, då kan han skrälla rejält. 

10 Sorbet 12% blev väl lite bortlottad denna gången men visade att han har gått framåt rejält med vinterträningen då han vann på 1.09,8 från utvändigt Diamanten i årsdebuten. Med tryck på loppet och om han kommer igenom hyggligt så kan han plocka ner samtliga till slut.

3 Billie De Montfort 15% vann Prix De Bourgogne på Vincennes i slutet av december, mot världseliten men några av konkurrenterna körde preaparé och hon var en rejäl skräll trots allt och som andrahandsfavorit är hon väl lite överstreckad nu. Goop upp är så klart ett plus och hon har hyggligt utgångsläge även om spår tre kan vara lite lurigt med startsnabba runt om och det gäller att ha lite tur med loppet. 

4 Elian Web 10% och 6 Next Direction 5% är båda startsnabba men borde ju få svårt att ta sig förbi invändiga, trots bra startspår en bit ur bakom bilen. Tror bara inte dom duger oavsett. 

 

Ranking: A 1. B 2. C 5.10.3.9. D 4.6.7.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 5 Conrads Rödluva

Avd.2: 5.7.

Avd.3: 15 Moni Viking

Avd.4: 1.2.4.8.9.10.11.13.14.15.

Avd.5: 2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.6: 4.5.10.

Avd.7: 1.2.5.

1980 Rader som kostar 990 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Conrads Rödluva

Avd.2: 5.7.

Avd.3: 15 Moni Viking

Avd.4: 2.4.8.9.10.13.

Avd.5: 2.3.5.6.7.8.11.12.

Avd.6: 5 Vikens High Yield

Avd.7: 1.2

192 Rader som kostar 96 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!