Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Umåker 18/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Umåker är värd för V75 denna lördagen och det är upploppslängd under medel med 184 meter som gäller. Banbredden är något över medel och inga konstigheter, ingen vinklad vinge och ingen open stretch här. 

Innerspåret bakom bilen är ur-uslet i starten här och det återspeglas i vinststatistiken där banor en bra bit ut är mycket bättre än genomsnittet. Spår 6 och 7 är lika hög vinstchans som spår 4 sett över flera år och runt 1000 lopp. Spår 5 är som vanligt allra bäst, men varken spår ett och två är inte ens med bland dom fem bästa spåren här. Spår ett är som vanligt överlägset i voltstart istället, och där är även spår två riktigt bra på denna, liksom flera andra banor. Omgången ser väl ut att vara ganska skiktad kvalitet i många av loppen och risken är hög för att utdelningen blir låg, men det siktar inte jag på, för då kan man ju lika ge upp eller spela flerbong. Jag garderar alla dom större favoriterna och väljer ett par mer spelvärda spikar då jag hittar anledning att försöka fälla dom största. 

 

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen är det omöjligt att gå på favoriten, då den är 12 år och även om insatsen sist var riktigt bra så går det ett tag mellan dom övertygande loppen. 2 Picasso 26% vann på topp-tid sist men är förmodligen inte tillräckligt snabb från det startspåret för att han ska vara först fram och ställa frågan mot troliga ledaren 1 Cobourg Hanover 4%. Det har förövrigt stått 35 tkr eller mindre på vinstcheckarna till Picasso senaste åren och i fjol vann han inte ett lopp så ska bli svårt mot bättre motstånd. Dom som bara kollar på tider kommer väl spika Troels häst då det var 1.10,1 på tidsnoteringen sist, men här tror jag vi får se skillnaden på att möta bättre hästar och hur missvisande en tid från en ruggigt snabb bana kan vara. 

4 Weekend Fun 16% är oerhört förbättrad på barfota runt om och har gjort bra lopp över kort distans på den balansen. Här kan han nog köras till spets från ett av dom bästa spåren bakom bilen och med kort upplopp så är det oerhört hög vinstchans om han kommer dit. Han kan vinna detta loppet från utvändigt ledaren eller andra utvändigt med och så mycket sämre än dom positionerna kan det knappt bli här. Tvåa sist i bra stil som tvåa bakom Shocking Superman, som är ganska stor favorit i guld nu, så Weekend står riktigt bra inne i loppet med mest pengar på kontot. Vid vinsten för tre starter sedan på V86 var det konstigt kört men han fick gå i dödens en bra bit bakom en lite het ledare men vann loppet till slut. Fjärdeplatsen däremellan var i en tuffare silver än detta från bakspår och från femte ytter blev han lite tempotorsk. Formen är fortsatt på topp och tror att han bara vinner loppet oavsett löpningsförlopp. 

 

Gå Kort!

I inledningen kommer en riktigt bra häst ut i ett fint femåringslopp men det finns chans att fälla honom men ni som letar en tredje spik så är det en stark kandidat.

1 Attraversiamo 70% vann derbyt i fjolårets sista start och har inte gått lopp sedan första september. Han har varit sjuk och åtgärdad efter något virus i lungorna. Han har dock tränat för fullt senaste tre-fyra månaderna men det blir inte maxad utrustning med öppet huvudlag nu, så upplägget låter passivt. Visst kommer han ut eller kan hålla upp innerspåret så körs han väl i spets och kommer ha hög vinstchans men läge att fälla nu i årsdebuten. 

4 Stoletheshow 4%har startat på i vinter och varit ute i gulddivisionen med blandad framgång från riktigt tuffa lägen, med bland annat ett par tredjeplatser där den varit positionen före Velvet Gio respektive Jairo i dom två loppen. Fått mer hårdhet än många här som bara mött kullkamrater och i många av loppen betydligt enklare hästar. Ett riktigt bra utgångsläge och det kan ge resultat här. 

8 Even´s Cool Boy 9% vann direkt i årsdebuten sist och var mycket bättre än tränaren hade räknat med direkt. Nu ska han ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen och i ett litet fält kan han spurta ner samtliga. Tränare och kusk har bra statistik och det är positivt att han låter så uppåt inför detta, det gör nog att han kommer ge hästen en rejäl chans. 

 

Avdelning 1.

Se”Gå Kort!”

Stänger nog på tre hästar här men för er som har råd med fler så är ett par precis utanför systemet. 3 Thrust Control 4% som nu är anmäld barfota runt om och med Goop upp från ett bra spår så kan han ta spets och vinner då loppet lite oftare än 4 ggr på 100. 6 Maxus 7% kördes galopp i årsdebuten och det är Redén som tränar och Khilström som kör så det är kraftigt kuskplus mot Haugstad sist. 

Ranking: A 1. B 4.8. C 3.6. D 7.5.2.9.

 

Avdelning 2.

Öppet lopp i bronsdivisionen där min tänkta förstahäst redan är struken och då en till är struken kommer väl bakspåren in matchen lite enklare och favoriten kanske har bättre chans nu. 

9 Better Boss 27% är mycket svårbedömd och står hårt inne på pengarna så garderingen är given, men svår att plocka bort då den är vinstvan och färre att runda nu. 

2 Kövras So Far 5% är startsnabb men viker ner sig till slut allt som oftast men kan vinna både från spets och rygg ledaren nu, när den fått ett par lopp i kroppen. 

3 Hunkydory Degato gick ett bra lopp bakom Unique Juni sist och nu blir det bike då det är autostart och kanske aktuellt att testa annan kombination av huvudlag ihop med bike. Brukar normalt gå med cant see back-muffar istället för noskt dom hon har i volt, något av dom två nu.

4 Findus M. 9% var tvåa i Lärlings-SM i V75 på Åby i höstas och har vunnit V86 över 3000 meter, så denna är både stark och snabb. Två lopp i kroppen och start i främre ledet är positivt.

5 Vincent Horse 5% har ett bra utgångsläge och kan bli släppt till spets av stallkamraten, han står hårt inne i loppet men från spets kan alla vinna.

6 Counterfeightr 3% är en bra häst i grunden och har dom hittat rätt nu så kan det vara tokskräll, då den nu är nedstruken till statistiskt bästa spåret bakom bilen. 

7 Corroded 13% är Berghs bästa häst av tre i fältet som dessutom körs av Adielsson som är nedstruken till ett bättre spår och räknas med riktigt bra chans.

10 Wasa Thunder 1% van inte lopp i fjol men vunnit ett lopp i år, det var dock ett P21-lopp. Dock med dubbla tillägg på just Umåker så kanske kanske, men sista häst på rankingen och ska man ta bort en eller två så är detta en av dom.

11 Mr Clayton J.F. 14% är riktigt nyttig häst som hänger med vilka som helst men inte gärna vinner så ofta. Örjan upp och barfota nu som den vann på näst sist så det är plusfaktorer. 

12 Lexington Tooma 2% kom till nya regin vid årsskiftet och har nu två lopp i kroppen efter vinterträningen. Duktig tränare med klart bra resultat på litet material och bra kusk upp, från bättre läge hade jag chansat att ranka tidigt men nu är den bara en av riktigt många. 

Ranking: A 7. B 11.4.9. C 2.5.3.12.6. D 10.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa Spiken!”

7 Hill Street 19% gick okej bakom Picasso i sin årsdebut sist för Daniel Redén från ännu värre läge då. Nu är det Örjan upp och kanske mer offensivt upplägg att vänta och då den är väldigt startsnabb om dom vill så kan den hamna bra till direkt och det kan räcka här, första utmanare. 

12 Minnestads El Paso 15% tillhör dom klart bästa i fältet men totalt bortlottad denna gången. 

8 From The Mine 4% brukar Magnus A hålla högt och den sprang genom Brons i höstas på ett ruggigt bra sätt. Tidigt trött i årsdebuten och måste väl visa något innan det går att tro på den. 

9 Everest De Ginai 4% är svårbedömd finne med årsdebuten avklarad från bakspår som rankas ner på läget.

6 Doctor Doxey Zenz 5% har bättre läge än många av dom likvärdiga och är stark så han får rankas före några av dom som annars hade vart före, vid omvända lägen. 

Ranking: A 4. B 7. C 12.2.6.8.9. D 1.11.5.3.10.

 

Avdelning 4.

 

Lägsta klassen och svårlöst då ett par av hästarna inte fått ut allt av sin kapacitet i loppen och därför inte givet att dom får det nu heller så det krävs lite streck här.

2 Pleasure For Cash 20% jobbar fortsatt ruggigt bra och gör debut i ny regi här vilket så klart är intressant. Barfota bak och gick 1.14 full väg utanpå Shocking Supernman i banjobb inför detta och vinner loppet om han får ut sitt kunnande här.

5 Jareth Boko 7% har också bytt regi inför detta och har gått klart bra även för Lugauer. Här blir det barfota och bike direkt från bästa spåret med toppkusk. Mycket tidig.

6 Gardner Shaw 13% låter det uppåt på från stallet och det är kraftigt kuskplus från helt okej läge och ska passas tidigt.

8 Digital Dominance 13% gjorde åter ett riktigt bra lopp men det kostade mycket i inledningen att ta sig till dödens med tredjespår genom hela första svängen. Tog ned ledaren till slut men fick ge sig mot en från tillägget och åter en snöplig andraplats. Läget är iskallt men släpper inte denna ännu då den visade att den tålde hårt upplägg sist då, med tredjespår en bit. 

9 Fille AM 19% vann direkt i årsdebuten och är, liksom dom nämnda, för bra för lägsta klassen och räknas trots bakspår. Har vunnit 6/11 och körts barfota runt om vid alla vinster så är 100% på den balansen vilket gör att han måste rankas tidigt.

10 Otroligosåfin 2% vann sist och segerreceptet stavas BIKE, som så många gånger, och det är sortsatt sådan vagn på nu och då den var så förbättrad på med den så är det intressant igen. 

1 Payet 15% ledde sist runt om på Bergsåker, men det var från spår en bit ut på vingen och inte alls säkert att han kan hålla upp innerspåret nu och är då i fara så klart. Barfota runt om och hybridvagn sist och fortsatt så är så klart bra men här är ekipaget överstreckat och bara aktuell vid riktigt bred gardering. 

Ranking: A 2.5. B 6.8.9. C 10.1.3. D 4.7.12.11.

 

Avdelning 5.

Gulddivisionen ligger, lite ovanligt, som avdelning fem och top-seven, och loppet heter Guldbjörken och är sista uttagningsloppet till nästa veckas final av Paralympiatravet på Åby.

Loppet lockar, som vanligt ett par bra hästar och från bakspår startar en redan etablerad världs-stjärna mot några som är och knackar på dörren till dom större loppen. 12 Perfect Spirit 20% ratas av manga på grund av läget som så klart är riktigt uselt men hästen är av absolut bästa virke. Redén tränar och Khilström kör och hästen har över 10 miljoner på kontot med flera titlar i meritlistan. Det kan så klart bli passivt upplägg från detta spåret men vill Örjan vinna loppet så styr han fram i dödens och vinner loppet enkelt. Dock oklart om Örjan kör så och sitter man kvar i kön mot bra hästar där framme så kan det bli för långt fram och jag väljer att gardera till slut ändå, men bra A-häst som är tredjehandsfavorit.

3 Next Direction 26% är startsnabb och var Elitlopps-finalist i fjol och har titlar från Finland och kan vinna loppet från spets. Dom lär inte släppa till någon och befogad andrahandsfavorit men har faktisikt inte vunnit någon årsdebut och har inte startat sedan i somras vilket gör att det kanske behövs lopp i kroppen för att vara på absolut topp. 

4 Shocking Superman 32% fick en enkel årsdebut då han vann på långsammare tid än han går i ban-jobben. Har bra kapacitet och allt låter positivt men han har inte vunnit några större lopp och är ganska ny i klassen så klart överstreckad här och det borde vara ganska jämnt strecken mellan dom tre betrodda här, så han rankas ner på dåligt spelvärde, då dessutom invändiga hästen aviserat svar.

Känns som att det ska var en bit ner till resterande fältet här men kan nämna ett par intressanta vid gardering. 1 Dreammoko 8% kanske kan hålla rygg ledaren på Next Direction och med lucka till slut kan Goop skrälla. 

7 Son Of God 5% var trea i Derbyt bakom Who´s Who för ett par år sedan och växte in i högsta klassen som femåring men säsongen tog slut redan i somras och borde gått framåt rejält med årsdebuten avklarad. Nedstruken ett spår och är tidig för den som streckar mer än tre här. 

11 Queer Fish 4% var mångas skrik på Bergsåker sist då den startade 20 meter bakom Coogan och blev nästan like hårt spelad på toton. Gick klart bra som tvåa då och nu totalt bortglömd och har till skillnad mot många här varit igång under vinteran och kommer med dokumenterad form. Tänkbar skräll nu.

Ranking: A 12. B 3.4. C 7.11.1. D 2.9.6.8.10.

 

Avdelning 6.

 

Voltstartslopp i klass ett och jag spikar från klart bästa spåret då dessutom värsta motbuden fått besvärliga och chansartade lägen. 

 

1 Master Blaster 32% var okej vid årsdebuten och gör sina bösta lopp i ledningen vilket det ser upplagt för nu. Spår ett i voltstart med kuskplus då det är Erik Adielsson upp denna starten. Bra chans att leda runt om jag spikar.

8 Strong Heartbeat 22% är bra för klassen men här låter det som det kan bli lite passivt upplägg då han är ny i klassen och har ett stängt startspår. Siktar säkert på att hålla ryggen på Erik och från rygg ledaren kan den ändå vinna om luckan kommer i tid, så klar andrahäst i loppet.

11 Van Gogh Z.S. 26% var det maxning i balans och utrustning sist men då värsta motbudet i såväl spetsstrid som vinstchans gjorde bort sig med galopp direkt och Berghs häst fick inget motstånd i loppet och vann enkelt. Nu är den klar för finalerna under elitloppshelgen så detta är väl ett led i matchningen för att vara på topp då. Skor på bak och vanlig vagn nu från ett bakspår så kan det bli lugnare upplägg och kanske lite överstreckad nu.

2 Conrads Gregor 3% får rejält kuskplus och har riktigt bra spår i volten och bör hamna bra på det direkt, kanske kommer ner i rygg ledaren om inte Strong Heartbeat kan täppa till där. Goop kan skrälla rejält här. 

10 Redhot Tap Dancer 6% gör det ruggigt bra här uppe mot enklar motstånd. Vann utvändigt ledaren sist och trivs bra på banan. Med duktig kusk kan det bli en överraskning i loppet.

6 Don Draper 1% har ett bra spår och är anmäld med barfota runt om och bike. Funkar det kan den komma iväg bra då den är startsnabb och kanske kan hitta ner i rygg ledaren om den tvingar Erik att öppna riktigt snabbt. Har 1/3 på barfota runt om. 

5 Andre Agassi 3% sk gå första barfota runt om någonsin och hittar den ner i bra position så kan den spurta riktigt snabbt till slut.

 

Ranking: A 1. B 8.11. C 2.10.6.5. D 7.3.12.

 

Avdelning 7.

 

Kallblodslopp och det är i högsta klassen där många av dom som kommer att göra upp i Elitkampen möts redan här. 

11 Månprinsen 47% drog ett av dom sämsta lägena bakom bilenmen är ändå mycket stor favorit och det är kallt med storfavorit i sista avdelningen på ett streckspel, så även om den har hög vinstchans på kapacitet så är garderingen given över aktuell distans. Bör tilläggas att kusken ’försökt’ köra bort hästen tidigare men att hästen brukar lösa uppgifterna ändå, men ett lugnt tredjespår mest hela vägen så kan även denna förlora loppet. 

 

6 Lomme Brage 28% är givna motbudet som är oerhört startsnabb och vann Elitkampen för två år sedan. Han lär sitta i ledningen tidigt och är hästen att slå. 

3 Tangen Haap 15% vann Elitkampen i fjol och vann mot enklare motstånd sist och visade absolut toppform. Lär köras vad som går för att försöka fånga upp Lomme Brage och även om det inte går att hålla en längd på den eller heller går att ta över från den i andra skedet så kan det ju kosta lite för dom två om det blir lite körning. 

10 Vixus 1% bjuds då in matchen om dom två där framme lägger lite för mycket i inledningen. Detta är en häst som är på gång uppåt och slog svenska eliten redan i fjol, vid ett severige-besök, som sexåring och när den nu är i Katja Melkos formstalls regi så är en procent ett rent skämt. Gång efter annan överraskar hennes hästar med att vara förbättrade och hon har 25/89 i år vilket ger en segerprocent på 28%!

8 Smedheim Solan 2% duger också i högsta klassen med den stallformen Jan Olov Persson har för dagen. 

5 B.W.Sture2% är också från J-O Perssons stall och körs av toppkusk från bästa spåret, så kanske kan skrällla.

1 Myr Faksen 1% kanske kan hålla rygg ledaren på Lomme Brage och skulle kunna skrälla rejält med lucka i tid. 

Ranking: A 11.6. B 10.3. C 8.5.1. D 4.2.9.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.8.

Avd.2: 2.3.4.5.6.7.9.10.11.12.

Avd.3: 4 Weekend Fun

Avd.4: 2.5.6.8.9.10.

Avd.5: 3.4.12.

Avd.6: 1Master Blaster

Avd.7: 3.6.8.10.11.

2700 Rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.8.

Avd.2: 2.4.5.7.9.11.

Avd.3: 4 Weekend Fun

Avd.4: 2.5.

Avd.5: 12 Perfect Spirit

Avd.6: 1Master Blaster

Avd.7: 6.10.11.

108 Rader som kostar 54 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.