Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Halmstad 13/4

GS75-Omgången.

Halmstad är värd för veckans GS75 som gått på mycket nordligare breddgrader gång efter annan i vinter och flyttar dom nu ner till lite mer sommarbanor lär intresset för spelet öka rejält. Banan är snabb och har förmodligen Sveriges bästa underlag så räkna med snabba tider. Upploppet är ganska långt med sina 203 meter och banan är lite bredare än medel vilket är bra i voltstarterna till skillnad mot igår där det var närmare snittet på banbredden och det blev flera omstarter i ett av voltstarts-loppen. Ingen vinklad vinge eller open-stretch så inga konstigheter i övrigt. 

Denna veckan har jag tagit hjälp av Halmstad-specialisten Jens Lönnaeus som sällan eller aldrig missar Halmstadtravets tävlingar live. Nu får tillochmed han stanna hemma i corona-tider och då har jag fått mycket välbehövlig hjälp i loppanalyserna, då det varit oerhört många hästar och lopp att analysera senaste veckan.

 

Bästa Spiken!

I avdelning sex kommer omgångens största favorit ut, 4 Disco Volante 85% som varit lite av senvinterns häst. Här har hästen en toppuppgift där jag väljer att spika då jag tror att hästen vinner oavsett resa. Motbuden ser tunna ut och Melander åker med bara en häst och det är nog snarare för att hämta ett förstapris än att få ett lopp i kroppen. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen kan man nog försöka gå lite kort och spela extra hårt med favoriten på alla varianter av reducerade system. Två eller tre första i rankingen ska räcka långt och har bra spelvärde då en av dom mest streckade motbuden har smått omöjliga spår 12.

Favoriten 7 The Gambler 46%startar alltid med chans. Detta är en häst som tidigt i karriären vunnit när den fungerat, vilket varit mer sällan. Dock har hästen stabiliserat sig och var vass vid segern på V75 den 31 december. Hästen hade tidigare gjort sina bästa lopp i ledningen men visade då att tyngre resor inte bekom honom. Lopp i kroppen nu och var bra direkt efter paus. Härifrån lär det bära av mot ledning och det ska vara bra chans att hitta dit. Som förmodad större favorit är bara frågan om man kan lita på honom till förmodad högre procent. På spelvärde måste jag ändå gardera honom, men håller det kort bakom.  

Första motbud är 6 Conrads Massiv 6% som återkom senast i ett stenhårt V86-lopp där man svarade dödspositionen när sluggern Västerbo Lexington kom tidigt. Det fanns hyfsat fog för denna optimism då hästen höll starkt. Ingen toppform än meddelas från tränarhåll, men i detta lopp står sig ändå hästen väl. 

 9 Loveexplosion H C 8% är härdad i tuffare gäng men som var sämre senast då han varit ifrån innan dess och går nog framåt med loppet i kroppen och tätare starter nu. Given tredjehäst.

 

Avdelning 1.

Tipset till förmodade storfavoriten 7 Power Lane 38% som varit riktigt vass i två raka, där hästen varit ungefär lika överlägsen efter snarlika tempoväxlingar. Det finns en härlig motor i hästen och motståndet ser hanterbart ut. Dock ska man tänka på att hästen reser för första gången och det har fällt bättre hästar. Given förstahäst men garderas. 

5Briljant Smile9% går ner ordentligt i klass och kan öppna, vilket också 4Custom Carrera7% kan. Den sistnämnda mötte kulltoppen i fjol men visade aldrig något särskilt i loppen. Tränar på bra och tränaren låter väldigt uppåt. På kapacitet, spår och kusk ses hästen som väldigt tidig. 

Jag nämner också 2Fetlock Point4% som är en bra dansk häst som var med i dansk uppfödningslöpning ifjol och som är startsnabb och har ett perfekt spår. Uhrberg vann med den sist han körde och det är hästens enda vinst så det är stort plus mot ordinarie körsven. 

1 Samson13% finns det mycket inombords i och ska räknas på kapacitet. Dock har hästen sprungit och brutit i varenda start den senaste tiden och fem andrapris på sex starter är inget man spontant går igång på.

Ranking: A 7.4. B 6.5.2.1. C 8. D 3.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

Från bakspår har vi två hästar som jag tror mindre på idag. 10 Global Warrior6% var uppåt som fastlåst senast på barfotabalans, men hade innan dess gjort ett par svaga prestationer i rad. Tanken var att hästen skulle gå utan skor idag, men på morgonen var det ändrat till skor runt om. 12 Cassiopeia23% är ett bra danskt sto som körs av Björn Goop för första gången, men som given andrahandsfavorit på nästan 20 procent, måste hästen rankas ner. Och står över spel med den på uteblivet spelvärde.

Bland skrällarna nämner jag 3 Benjamin S H3% som är en bra häst men här lär det fattas en bit till toppformen. Och Chiquitita Diablo1% som egentligen inte ska räcka till men barfota runt om för bara andra gången i livet i kombination med jänkarvagn är ändå intressant på en nästan ospelad häst.

Ranking: A 7. B 6.9.12. C 10.3.8.1. D 5.11.4.2.

 

Avdelning 3.

Den tredje avdelningen är ett oerhört lågklassigt långlopp med rena breddloppsstämpeln. Loppet utmärker sig genom att det finns svagheter att gå emot på förhandsfavoriterna, men samtidigt infinner sig känslan att loppet inte kan gå utanför de främsta i ranken.

Klar favorit är som väntat 13 Matteo 49%. Hästen var ute redan i måndags och vann då en delad seger på målfoto från ledningen utan att imponera nämnvärt. Likadant såg det ut vid senaste vinsten innan dess, bestämma i spets och rann med viss tvekan undan. Bakspår på tillägg här och med segrarna från ledning till runt 50 procent behöver man inte tänka länge innan garderingen är ett faktum. 

Lika tveksam håller jag mig till loppets andrahandsfavorit, 4 Digital Crunch 22% som debuter i ny regi. Detta är en häst som glänste med jämna mellanrum hos Stefan Melander. Dock var hästen väldigt ojämn, och klart bäst barfota och med jänkarvagn. Innerspår på tillägg och med skor och vanlig vagn tycker jag inte att hästen kan vara mer än bara en av flera.  

11 Go For Fun8% tycker jag är intressant här. Har vunnit över distansen och går ner i klass här, vilket jag också tycker att 14 Bunny Follo2% gör. Den sistnämnda svarade för en bra avslutning bakom Maestro Crowe över lång distans för två starter sedan, och några sådana motståndare återfinns inte här.

Bland skrällbuden nämner jag även 15 Thefaceofajoker 0,5% och 3 Grace Lane 6% som båda körs barfota runt om, vilket ska vara en plusvariant för dom. 

Ranking: A 11.13. B 4.14.15.3.6.7. C 5.2.9. D 12.10.1.

 

Avdelning 4.

1 Devs Dragon 46% drar till sig många förespråkare och det är inte konstigt. Varit en följetong på V75 och har spetsläge där han försvarar sig bra. Dock är raden smickrande i nuläget, var väldigt mycket tur inblandat i segern på Mantorp när en konkurrent felade med stort övertag. Senast var det pliktskyldigt från ledning. Hästen har hållit en stabil form länge men över den här långa distansen tror jag hästen stöter på problem. 

Jag väljer istället att spika 12 Chablis D K22% som jag tror är en bättre häst, och en häst som är kraftigt på uppgång. Jättefin senast utan skor och det blir samma igen. Jag tror Thomas Uhrberg kör fram utvändigt i ett tidigt skede och över lång distans ska segerchansen vara god.

Där bakom finns 3 Victory Road som är högkapabel men nu var det länge sedan hästen fungerade. Får visa mer innan man kan tro på hästen. OBS – VICTORY ROAD STRUKEN.

 6 Aslan D K 3% ska testas i jänkarvagn för första gången, men känns som det är mer ett platsbud om något. 7 Cheerful Rivner 2% har inte visat något på länge och Peter Untersteiner meddelar att detta blir hästens sista start innan avel. Samma upplägg var det på Zeeland Kronos från samma stall i vintras, som då var remarkabelt förbättrad till just den sista starten. Det kan man ha i åtanke. 11 Racing Ribb 5% är också en duglig häst men lite tveksamheter för formen och körs snällt idag.

Ranking: A 12. B 1. C 7.6.11.5.4.10. D 9.8.2.

 

Avdelning 5.

Omgångens, i mina ögon, öppnaste lopp. Ett vidöppet stolopp med gott om fynd i strecklistan. 

Jämnt spelat på favoritfronten mellan 5 Happy Celebration 33% och 8 Feel The Rush 24% där den förstnämnde gör debut hos Peter Untersteiner, är startsnabb och körs av topplärling från spår 5 med optimal utrustning. Väldigt tidig och rankar den klart före Feel The Rush som gång efter annan blir övervärderad på karriärens tidiga, billiga segrar på Jägersro. Här luktar det trafikproblem lång väg och jag rankar ner. 

Spetsstriden avgör mycket i det här loppet och jag väljer att ranka 6 Valnes Havanna2% etta och är ett tänkbart lås tillsammans med favoriten för den som behöver gå kort här. Var länge en medhängartyp på Jägersro men har höjt sig kraftigt i år och var fin vid segern från spets på Halmstad näst senast. Hästen kan öppna kusligt från början och trots spåret tror jag spetschansen är god. 

3 Afrodite Miguan 7% är en annan startsnabb i fältet som det låter uppåt på tränarhåll, körs av toppkusk och möter lättare. Tappade faktiskt inte alldeles för mycket på en sådan häst som Aura S L i vintras och någon sådan stöter hästen inte på här. Dock endast 1 seger och 8 andrapris i karriären och sådant ska man alltid förhålla sig misstänksam till. 

10 Rosy Wine 13% är kanske loppets bästa häst och barfota är en plusfaktor. Dock sämre bakom hästar och rankas ner lite på det. 

Bland skrällbuden nämner jag även 9 Alibi 2% som vinner sällan men har knallform, 7 Listas Tingeling 1% som lättas i balansen samt 4 Amandarin R D 2% som har bra läge och kusk som tokskrällt tidigare i veckan.

Ranking: A 6.5. B 10.8.7.3.12. C 9.4.11. D 1.2.

 

Avdelning 6. 

Se”Bästa Spiken!”

3 Martin De Bos 3% är ny i högsta klassen men har varit bra genom klasserna och har hemmaplan med ny kusk nu. 6 Speedy Face 2% verkar på gång igen och är alltid som bäst barfota. 8 Heart Of Steel 1% är högkapabel och gör säkert ett bra lopp direkt. 11 Ghazi B R 0,3% har sett bra ut i sina starter på Vincennes och gör säkert ett bra lopp direkt här med, vilket också 5 Benjamin Evo 1% lär göra, som är lottad till ett bra spår. 

Väljer man att gardera är det många om budet och favoriten har oerhört hög vinstchans.

Ranking: A 4. B 8.3.6.5. C 11.7.1.12. D 9.10.

 

Avdelning 7.

Omgången avslutas med ett lopp där många av deltagarna återkommer efter vila eller har varit ifrån och strukna sista tiden. Det gör loppet inte alldeles enkelt att hantera. 

Förhandsfavorit är 5 Shapes 28%, vilket jag inte tycker är omotiverat. Fortfarande grön och kommer från överlägsen seger på Färjestad. Dock har vi sett det gång efter annan att överlägsna segrar för Goop på Färjestad kan vara rejält övervärderade när de ska tävlas på andra banor. Mycket tuffare emot här och tror inte hästen kommer till ledningen här. 

Given förstahäst måste ändå vara 3 Bring Me Bajern15% som har två raka segrar. Hästen är startsnabb, utrustas med jänkarvagn och är anmäld barfota bak, där hästen vunnit 2 starter av 2 möjliga. 

Vidare är 1 Urgent Face 20% betrodd, första barfota runt om. Däremot är hästen inte så snabb ut och både läge och distans får anses som minus.

Ska man titta bakom de betrodda tycker jag att omgångens roligaste skrällbud finns här i 4 Scorpions Madness 2% som nu har ett par lopp i kroppen. Blev imponerad av hästen näst senast utan något riktigt lopp på ett år plockade väldigt mycket på en sådan häst som Four Guys Dream. Bra spår och hästen kan öppna. 

Nämner också 6 Matilda Cash 11% som kan öppna bra och tränas och körs av Conrad Lugauer. Och 7 Maxi 1% som är en spetshäst som nu dessutom utrustas barfota och med jänkarvagn men hästen har varit ifrån och stallet ligger lågt.

Ranking: A 3. B 5.4.6.1.11. C 12.7.9. D 10.8.2.

 

Stora systemet

Avd.1: 4.6.7.

Avd.2: 6.7.9.

Avd.3: 3.4.11.13.14.15.

Avd.4: 12 Chablis Girl

Avd.5: 3.4.5.6.7.8.9.10.12.

Avd.6: 4 Disco Volante

Avd.7: 3.4.5.6.

1944 Rader som kostar 1944 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4.7.

Avd.2: 6.7.

Avd.3: 4.11.13.14.

Avd.4: 12 Chablis Girl

Avd.5: 5.6.

Avd.6: 4 Disco Volante

Avd.7: 3.4.5.6.

 128 Rader som kostar 128 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!