Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 80 MILJONER JACKPOT! Romme Påskdagen 12/4

V75-Omgången.

Finalen av Spring-burst med stor jackpot som samlats ihop under hela våren. Beräknas kunna ge 80 miljoner till en ensam vinnare men då spelutbud i övrigt är tunt så kan det bli ännu högre, i alla falla 53 miljoner tillagt i sjurättspotten. Här gäller det att ha alla rätt, man behöver inte plocka ner månen i varje lopp och vad än utdelningen blir så blir den nästan fyra gånger så hög som den hade blivit utan jackpot. 

Rommes bana ligger i mellan-Sverige vilket lockar tränare från alla delar av landet att anmäla och så är fallet till denna omgången, många hästar som inte stöter på varandra vecka efter vecka och det är en rolig omgång att analysera. Upploppet hör till dom längre med sina 205 meter och det gör också att innerspåret får bättre anlopp bakom bilen, i starten, då hästarna släpps längre in på rakan när starten går. Ingen open-stretch men vinklad vinge på bilen ger dom lite längre ut något mer valmöjligheter än annars. Det gör att spår sju här är faktiskt det tredje bästa här, näst efter fyra och så överlägsen etta, som vanligt, spår fem bakom bilen. 

 

Bästa Spiken!

I guldloppet som går som avdelning sex är det många riktigt bra hästar med och när det är sådana lopp avgör positionerna än mer och bakspår brukar vara så gott som chanslösa i tolvhästarsfält. Därför förordar många att dom lite tuffare loppen borde vara stängda vid tio deltagare för att ge alla startande lite bättre chans. Här har en av dom bästa lottats till spår fem bakom bilen, som bekant är det överlägset bästa spåret med autostart. 

5 Sorbet 63% blir stor favorit, med rätta och det blorde bli oerhört svårt för någon annan att slå honom om han kommer till spets tidigt. Skulle 7 Elian Web 5% ta sig förbi i spetsstrid, tack vare den vinklade vingen så borde Kontio vara nöjd med rygg på favoriten om Örjan ens ställer frågan, då Elian har fått det tuffare på snabbare banor mot bättre motstånd. Om det blir skulle bli utvändigt för Sorbet är det inte hela världen heller då han åkte ifrån Diamanten från dödens i årsdebuten på 1.09,8. Minns för ett par veckor sedan att folk ifrågasatte Disco Volantes förmåga på 2140 meter men liksom den så går så här bra hästar även fort över 2140 meter när dom är i bra form. Sorbet kan låga 10-tider även på medeldistans om det behövs och vinner loppet väldigt ofta och måste vara hästen på söndagen med överlägset högst vinstchans. 

 

Gå Kort!

Det borde gå att komma undan på få streck i inledningen och i femte avdelningen, starka favoriter och riktigt bra andrahandare och även klara tredjehästar i båda loppen. Väljer första avdelningen till slut att gå kortare i och rekommenderar spel med tre hästar där. 

10 Don Fanucci Zet 32% är en bra häst som vunnit fem gånger på sju starter som tränas av Redén och körs av Khilström. Bara det räcker för att sätta hästen först i rankingen. En av dom två plumparna i protokollet kom då han blev över från start från bricka ett och blev störd av galopperande häst framför i attacken. Andra torsken han hade ännu värre läge med spår 8 bakom bilen och blev hängande i starten och följde med okej i mål som fyra mellan bra hästar för klassen. Nu är det dags för lättning i balansen med barfota bak, men det är inte säkert, det blir iaf första rycktussar. Bakspår ska spela lite mindre roll när det är voltstart och Örjan kan säkert hitta hygglig position och kör väl framåt om det blir för illa. Årsdebuten avklarad med vinst direkt och går säkert framåt ytterligare med lopp i kroppen. 

1 L.L. Royal 23% har statistiskt bästa spåret i voltstartslopp och kommer från lätt vinst på V65 på Solvalla sist. Snabbstartade då från spår 7 på tilläggsvolten och körde sedan en lugn dödens och vann i fin stil när han väl tryckte till ledaren och höll undan bra för övriga. Bra även gången innan på V75 som trea bakom King Of Everything och står riktigt bra inne i klassen nu. Spetschans och har aldrig förlorat i ledningen.

7 Pine Muscle 17% har också ett lopp i kroppen efter vinterträningen och nu är det dags för första barfota runt om vilket är intressant så klart. Goop tränar och kör och från springspåret kan han ta sig förbi L.L.Royal från start och då blir han hästen att slå.

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

Set är osannolikt att det går utanför dom tre nämnda men intressant skräll från ganska bra spår är 2 Easy Cash 6% som står bra inne i klassen och vart ute i tuffa gäng mest hela tiden. Dock är det årsdebut och kanske behöver han lopp i kroppen. 8 Next Limit 2% står också riktigt bra inne på pengarna och har sett fin ut på barfota runt om två starter i rad. Kuskplus och bra smygläge med 8 i volten.

Ranking: A 10. B 7.1. C 8.2.3.6.5.9. D 4.11.12.

 

Avdelning 2.

Lång distans I klass ett och autostart över 3140 meter är inte så vanligt men dom vinns oftast från spets. 

5 Tengil Face 13% blev det lite fel för sist då han helt plötsligt hamnade i tredjespår i ett läge där han höll på att kliva upp i vagnen framför, och sedan hittade han inge position och hängde i tredjespår till sista sväng då han gick ner en bit, bakom hästar. Det var kortloppet i klassen som Van Gogh Z.S. vann på Jägersro. Kvar i klassen och fick nu ett bra läge bakom bilen över mycket mer passande distans och kan ha gått framåt med tätare starter nu. Då värsta motbuden fått bakspår och han kan kanske köras till spets efter en bit här så ska vinstchansen vara hög med kuskplus denna gången. Kompletterande spik. 

10 Sigel Garline 19% är favorit och lång distans ska passa bra. Han var ute i hårt gäng sist men hängde med bra som tvåa. Det är dock ingen start sedan 26 februari nu och oklart om han håller lika bra form som då och Torbjörn är ganska kall som kusk med för dagen. Han har inte vunnit lopp sedan spetsvinsten med Dom Perignon, 28 mars, innan det var det vinst 4 mars och han har bara vunnit 7/100 i år. Tränaren däremot har ofta bra fart på hästarna och dom flesta i Hans-Owes stall är startsnabba så bakspår är alltid ett extra minus där. Givet att gå mot som favorit, men tidig vid gardering på kunnande.

9 Cobbys Nana 11% är bra men dom varnar för att dom kanske behöver köra med skor denna gången även om hon är anmäld barfota. Ett minus om skor på och dessutom är hon ett sto i öppen klass vilket oftast är negativt, kanske speciellt över längre distanser. 

11 He´s Marvelous 12% tränas och körs av Goop och dom ska passas varje gång för dagen. Denna söker dock formen och körde in sina pengar som tre och fyraåring så kanske behöver något lopp till för att vara riktigt aktuell.

12 Very Charming 7% har prickat en toppform på slutet och går bra i biken och barfota runt om nu. Står lite hårt inne i loppet och läget är uselt men hästen är både snabb och stark och tål en repa i spåren. 

3 Digital Science 14% gjorde en bra comeback efter vinterträning över aktuell distans sist men är inte snabb ut så kan bli hängande lite från spår tre som är sämre bakom bilen än vad många tycks tro. Lite annat huvudlag kan vara aktuellt och det kan vara förbättrat till denna starten.

2 Accolade 9% var het sist och kvävde sig i loppet och inga fel har hittats. Han ska hålla fortsatt fin form i träningen och nu kanske duktiga Eric Martinsson testar en ryckhuva till denna starten. 

7 Livi Majesty tränas och körs av framgångsrika Daniel Wäjersten som ska testa lite ändringar nu. Hästen ska gå barfota runt om första gången sedan dom testade en gång för ett år sedan och det då blev galopp, nu blir det dessutom första rycktussar som dom provat i träning utan att gett någon speciell effekt, men kan hända något i lopp. Tvåa bakom Hail Mary och Van Gogh Z.S. i sina senaste två lopp, lättar mot nu.

Ranking: A 5. B 7.2.10.3. C 11.12.9.6.1.4. D 8.

 

Avdelning 3.

Kallblodslopp i högsta klassen där bak och femton hästar fördelade på tre startfållor, det är vidöppet. Speciellt då några riktigt bra startar på mellanfållan där ett par av dom ibland går jämnt med dom som står ytterligare 20 meter bakom. Detta är en final i DubbelCupen med 200 tkr i förstapris och alla lär vara toppade till tusen här. 

14 Steinfaks 30% är bra och ska gå barfota fram nu med fortsatt Örjan upp och denna kan snabba tider även om det blir flera svängar i tredjespår. Står lite hårt inne i loppet då han inte har mycket mer rutin eller speciellt mycket mer på kontot än några av dom på mellanfållan. Garderingen är given, men okej A-häst. 

15 Pydin 13% är riktigt bra och har riktigt snabba tider i sig och kan slå alla här med rätt resa och är spelad till rimlig procent och räknas mycket tidigt. 

12 Tangen Haap 14% vann direkt i årsdebuten men körde galopp i starten efter. Nu är det dags för barfota runt om och han kan slå alla i eliten. 

7 Ådne Odin 8% matchar också dom bästa och 20 meter försprång mot dom mest spelade här. Mötte sist två av dom bästa i Norge och har bra farter i kroppen och kan vara långt före dom där bak tidigt. 

10 Don Viking 9% fick en rejäl nytändning när den bytte träning sommaren 2018 och i fjol tjänade han över 700 tkr och går framåt hela tiden. Kanske inte ska räcka mot dom bästa här men är anmäld barfota runt om vilket den har 1/1 på och Adielsson upp nu igen, så kan gå.

11 Järvsöodin gör första starten efter lite vintervila och Jan-Olov Persson har absolut toppform på djuren (och hade vinnare under lördagen som bara hade vinst i monté under fjolåret och senaste för sulky var från 2017). Så vem som från hans stall kan skrälla för dagen och denna är bra och vinst-van med 22/56 och står ofta i låga odds. 

9 Belfaks 4% har galopperat bort mycket pengar och Jan-Olov tycker att denna inte är sämre än dom på bakersta fållan och utan galopp kan den vinna loppet.

8 Lex Peidei 1% var inte alls lika bra i fjol som 2018, men Goop upp och Persson har nu, som sagt, fått ordning på några som varit kalla länge.

Alla fyra som är kvar på startfållan kan faktiskt också. Skrälla och det är inte fel att ta alla i loppet men jag står över dom på grunddistansen för tillfället. 

Ranking: A 14. B 15.7.12. C 10.9.11.2.1.8.5.3. D 13.6.

 

Avdelning 4.

Diamantstoet Försök, som dessutom är ett ungdomslopp denna gången och det är två kriterier för att det ska vara hög chans för skräll och jag rekommenderar att man tar alla om man har råd.

10 Bear Victory 58% står bra inne i loppet både på pengar och kunnande, har dessutom en av dom absolut vassaste körsvennerna i loppet. Men anledningen till att jag inte går rakt ut på denna är för att hon galopperar lite för ofta. 

3 Loveya Fashion 12% står lite hårt inne i loppet men ska vara bra för klassen och får toppkusk upp nu. Årsdebut nu så rankas ner lite på det men Melko har mycket bra statistik i år så tidig. 

1 Lamona Håleryd 7% tränas av Joakim Elfving som har ännu bättre statistik än Melko och denna har fått bästa tänkbara läge i volten. Hon har bara 2/28 men spåren på slutet har varit usla och ändå har hon gjort bra lopp. Kom till Elfving i somras så han kan inte lastas för all dålig statistik hästen haft tidigare och sist gick hon första barfota runt om i nuvarande regi. Hon har gått i spets en gång i hans regi och höjde sig rejält då och vann med sparat, så upplägget är givet.

14 Jasmine Band 4% ska nu gå barfota runt om och får Kim Moberg upp från springspåret vilket är bra faktorer. Johan L började året bra och sedan fick några en träningsperiod och härom veckan skrällde en av hans hästar rejält så stallet är klart på gång igen. Hon vann första barfota i fjol och kan dom hitta bra position från detta läget blir hon tuff trots att hon står lite hårt inne i loppet. 

12 Kavata Käll 8% är det positiva träningsrapporter på och mötte hårt motstånd mest hela tiden i fjol och vann likande lopp i höstas på V75. Kan behöva loppet i kroppen och kusken har inte vunnit lopp i år ännu, så även om kapaciteten är hög kan det bli svårt från spår fyra i volten. 

Ranking: A 10. B 1.3.14. C 12.5.6.7.13. D 2.8.15.9.4.11.

 

Avdelning 5.

Bronsdivisionen över kort distans gör att det kan gå undan och spetsbudet har bra chans, det finns viss risk att invändig häst kan störa i spetsstriden så låser med i bra form.

4 Click Bait 27% var väldigt fin i årsdebuten och har ett bra utgångsläge så kan kanske komma till spets tidigt och då är väl loppet över. Kan även vinna med andra lopp och dödens går också bra, men då kan upploppet kännas längre till slut och lyckas Goop få rygg på honom med värsta konkurrenten så kan den bli svår att stå mot. 

3 Guillaume Boko 23% är Goops häst här som kom igenom bra sist och var med där framme hela vägen in i mål i finalen sist och gjorde klart bra lopp. Står riktigt bra inne i klassen och med rätt resa kan han slå favoriten. Nu blir det bike på denna gången och om favoriten får svar invändigt så kommer denna in i matchen. 

1 Betting Rebel 4% är den som kan svara upp samtliga i loppet från sitt innerspår och det brukar vara kör-order att köra i spets här. Denna har varit igång i vinter och gör det bra mest hela tiden och skulle kunna skrälla om favoriten kommer bort. 

2 Deep Pockets tillhörde absoluta kulltoppen som treåring och var snäppet under dom bästa som fyraåring så står väl riktigt bra inne i klassen och kommer med två lopp i kroppen nu. Måste duga bra här och är startsnabb så får bra position och kan ställa till det lite för utvändiga. 

9 Adde S.H. 15% är bäst av dom där bak och blir det tryck på loppet kan det gå om han kommer igenom bra vilket inte är omöjligt då han har snabba startryggar. 

5 Bon Ego 4% är ett stenhårt sto som skulle kunna slå hingstar och valacker här när hon nu ska gå barfota runt om. Hon har haft dåliga utgångslägen ofta så spår fem är ett stort plus nu. 

10 Chapuy 9% är nästan lika bra som dom bästa här men är missgynnad av ett av dom sämsta lägena. Kommer han igenom och hamnar hyggligt på det så kan ändå överraska då han är i absolut toppform. 

Ranking: A 4. B 3.2. C 1.9.5.10. D 6.7.8.11.12.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

9 Milliondollarrhyme 11%, 10 Milligan’s School 2% och  12 Makethemark 10% är alla tre riktiga topphästar men från dom lägena krävs att det händer något konstigt med favoriten för att någon av dom ska komma in i matchen och det är omöjligt att veta vem av dom som får bäst lopp och bäst ryggar. Ska man gardera på behöver man strecka dom allihop plus kanske Elian Web som kan rinna undan i spets om favoriten kommer bort. 2 Reckless 5% är anmäld barfota fram för första gången men ska väl inte räcka här. Kommer favoriten bort kan dock vad som helst hända med alla bättre hästarna på bakspår. 

Ranking: A 5. B 9.12.10. C 7.4.2.1.6. D 8.3.11.

 

Avdelning 7.

En helt okej silverdivision och inget ”wow” direkt, men absolut ingen dålig silver och flera kan vinna loppet. 

4 Coogan38% har tagit kliv I utvecklingen i vinter då dom hittat något som stört honom och han ska vara åtgärdad och här finns ännu mer utveckling att vänta. Dock helt ny i klassen och det är inte alla som vinner direkt i dom högre klasserna så som stor favorit känns han oerhört kall att gå på i sista avdelningen. Han ska helst inte vinna helt enkelt, för att det ska bli någon bra utdelning på V75.

1 Ural 13% är mer startsnabb än många tycks tro och det är inte helt omöjligt att han tar sig ut tidigt från detta läget om han inte till och med lyckas hålla upp innerspåret. Vinstbud oavsett position på kapacitet trots att det är årsdebut nu.

5 Reverend Wine 9% har bra spår och kusk, bör hamna bra på det från detta läget och räknas i öppet lopp.

6 Pascha Tilly 7% brukar det alltid vara snack om och vid V75-starterna på slutet har han varit klart bra från omöjliga lägen och bricka sex är betydligt bättre än dom han hade på Svenska V75 i vinter. Intressant nu som lågt spelad. 

12 Grainfield Aiden 8% gör aldrig dåliga lopp men spåren han blir lottad till är förskräckliga väldigt ofta. Offensivt upplägg att vänta och den långa distansen ska passa bra då det kanske inte kommer att kosta så mycket att söka sig framåt när tempot bedarrar. 

10 O.P.Q.C. 2% överraskade sist och var före bland andra Narold Vox, som han stod lika start med över ännu drygare distans. Han är gynnad av längre distanser och hans styrka lär bita bra över upploppet om han får rätt resa. 

2 Island Life 17% har två lopp i kroppen och var sist uppanmäld i guld mot Cyber Lane med flera, nere i ordinarie klass nu. Det brukar göra gott att gå med mot bättre hästar någon start ibland för att få känna sig hårdare mot sitt normala motstånd. Stallet verkar klart uppåt på denna.

7 Dom Perignon 3% vann senaste silverfinalen från ledningen runt om och det ska bli svårt att ta sig hela vägen till spets nu, trots vinklad vinge. Kusken har tveksam form på styrningarna för dagen, som jag skrev om tidigare, då han kör favoriten i avdelning två.

11 Da Vinci Boko 1% har gått bra i ny regi och Erik upp på en bra spurtare kan skrälla rejält här. 

Ranking: A 1. B 4.12.2.6. C 5.10.11.7. D 3.9.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.7.10.

Avd.2: 5 Tengil Face

Avd.3: 7.9.10.11.12.14.15.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.

Avd.5: 3.4.

Avd.6: 5 Sorbet

Avd.7: 1.2.4.5.6.12.

3780 Rader som kostar 1890 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 10 Don Fanucci Zet

Avd.2: 5 Tengil Face

Avd.3: 7.10.12.14.15.

Avd.4: 1.3.10.14.

Avd.5: 4 Click Bait

Avd.6: 5 Sorbet

Avd.7: 1.2.4.5.6.12.

120 Rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!