Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Dannero Påskafton 15:00 11/4

V75-Omgången.

Dannero står värd för lördagens V75 som har spelstopp redan 15:00, vilket är tidigt på en lördag. Dannero har lite längre upplopp än medel med sina 200 meter vilket gör att hästar från bakre spåren kommer in i matchen. Det gör också att startbilen släpper fälten något senare och det ska vara gynnsamt för innerspåret bakom bilen. I autostart är ändå 5 bäst även på denna banan och spår ett kommer en bit ner i statistiken här. Medelbred bana och ingen vinklad vinge eller open-stretch så inga konstigheter. 

Inte mindre än fem fulla femtonhästars-fält och tolv hästar i dom andra två loppen så det är dyrt att ”köpa” loppen. Det gäller att komma rätt på det, med garderingar i rätt lopp och spikarna på rätt ställe, som vanligt, men extra viktigt när det är fulla fält.

 

Bästa Spiken!

I avdelning tre är 6 Digital Dominance 29% inte ens favorit denna gången och borde ha betydligt högre segerchans än strecken antyder. Robert Bergh låter positiv och här blir det nog offensivt upplägg och galoppen sist blev han störd till. 

 

Gå Kort!

I första loppet så står det nog mellan dom mest betrodda då det blir mer utslagsgivande över längre distanser och oftare vinner bästa hästen i dom loppen. 

3 Amour Amour 24% är nog en ganska stark favorit då han bör kunna få ta över ledningen tidigt. Med sju hästar på grunddistansen blir det många för dom där bak att runda och favoriten ska ha hög vinstchans. Ett par lopp i kroppen och första barfota fram i år är positivt.

9 Syoss 15% är ny i duktiga Daniel Wäjerstens regi och står bäst inne på pengarna där bak och hästen har vunnit 26/45 starter och vet vart mållinjen är. Spår två i volten är näst bästa spåret i voltstart på Dannero, efter spår ett så klart, så läget är bra. Jag spelar med honom också och kanske ytterligare en till.

11 Soul Tan 14% är en bra häst men har extremt mycket galopper i historiken så spår fyra i volten är inte bra. Kanske är den då lite överstreckad här.

14 Optimum Terminator 16% har ett springspår med Adielsson upp och skulle kunna chansa framåt direkt. Med lite tur kan han ramla ner någonstans och då duger han bra i loppet. Aktuell som eventuellt tredje streck här.

 

Avdelning 1.

Se”Gå Kort!”

15 Jeppas Qurt 5% har bakspår på tillägg och det kan bli ett bra smygläge om han får luckor till slut så duger han bra i klassen.

10 Cesar F.C. 9% star bra inne på pengarna och har ett klart okej utgångsläge. Första barfota i år efter ett kortare uppehåll är intressant vid gardering. 

Ranking: A 3. B 9.14. C 11.15.10.2.7.12. D 1.5.4.8.6.13.

 

Avdelning 2.

Låg klass på kallblodslopp med fördel ston i propositionen med 15 hästar fördelat på tre startfållor. 

4 G.G.Ojjdo 33% kommer från sex vinster på åtta starter och är väl i och med det rätt favorit i loppet. Är mycket orutinerad jämfört med dom som står 20 meter bakom honom här och lite upp i klass nu så garderingen kan vara på sin plats.

11 S.T.C.C.Faksen 11% är anmäld med hybrid-vagn och comebacken avklarad även om det blev galopp så är det ändå ett lopp i kroppen. Fortsatt Ulf Ohlsson upp och okej utgångsläge. 

14 Kjällsjöviking 14% har bästa springspåret och är startsnabb så han ska nog kunna hamna en bra bit fram direkt, även om han står på dubbla tillägg. 

12 Hibovalle 7% gör årsdebut men duger riktigt bra i klassen och ska kunna göra sig gällande även om spåret är bökigt. 

1 Vårbusan 19% är ensam på grunddistansen men är sto mot tuffare hingstar och valacker och borde få svårt att stå mot dom bästa här. Överstreckad nu, men kan räcka från ledningen eller rygg på favoriten om den kommer tidigt. Rankas ner på uteblivet spelvärde.

Ranking: A 4. B 11.14. C 12.1.9.5.6.10. D 8.7.2.3.13.15.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa Spiken!”

1 Mr Marvelous 33% har bästa tänkbara utgångsläget och stallet har absolut toppform senaste veckan efter en tyngre period. Denna gör dock årsdebut och även om den säkert är lika bra som min spik så ska det vara fördel Berghs häst istället då den varit igång. 

Bakom är det tunnare och det är bra läge att ta ställning då dom är precis lika på strecken här. 

Ranking: A 6. B 1. C 3.14.13. D 2.5.15.12.7.4.9.11.10.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp i mycket låg klass över 1640 meter, med 15 hästar fördelade på två startfållor och även om favoriten kanske står fortsatt väldigt bra inne i sina lopp så är den väldigt orutinerad. Orättvist att göra en fyraåring i kallblodslopp med tre starter innanför västen till en av årets större favoriter på V75 i år och jag ska nog gardera med några hästar.

1 Ulvsåsen 74% är den hästen jag pratar om och nu har den fått ett bra utgångsläge i debuten över kort distans. Visst den kanske är totalt överlägsen och då får det vara så då, men det finns oerhört värde i omgången om denna torskar. Spika om ni spelar litet och hoppas på hygglig utdelning, men om ni spelar några stycken tillsammans eller helt enkelt siktar på höga utdelningar så kan ni gardera här.

7 Pulas Prins 1% tränas av Öysten Tjomsland och körs av Jimmy Jonsson, där den förstnämnda inlett säsongen lite sämre än vanligt men får fram bra hästar varje år och denna mådde bra av regibytet till honom i fjol. Ett par galopper i rad och står den på benen så duger den i klassen. Kusken har börjat året desto bättre och har vunnit med 11/32 styrningar, vilket är ruggigt bra.

12 Ängsodin 3% är snabb och är missgynnad av bakspår på tillägget, då den är startsnabb, men speeden lär ju bita bra till slut istället och detta är kanske näst bästa hästen i fältet.

 

Ranking: A 1. B 7.12. C 8.3.14.2.6. D 5.13.6.9.11.4.15.

 

Avdelning 5.

 

Låg klass i ett lopp över 2140 meter auto och det är blandat med ston mot hingstar och valacker där ett par av stona dragit bra utgångslägen men tycker båda är lite överstreckade och garderingen är given här. 

2 Ring Of Fire 30% är ett fyraårigt sto med bara fyra lopp i karriären och nu är det tal om årsdebut. Inte ett lopp sedan i somras och formen är ju ett stort frågetecken då och hon måste kraftigt överstreckad nu.

3 Global World News 22% gör debut för Bergh här men har frågetecken för formen då hon inte startat sedan oktober. Mycket galopper i historiken och överstreckad här.

5 O.P’.S Fantastic 4% har varit igång och kanske inte riktigt räckt till men nu är det första gången med bike och fortsatt barfota runt om i kombination med bättre spår än i senaste starterna. Det kan räcka då det kanske var lite sparat sist ´, då det såg bra ut på barfota runt om för första gången. 

8 Globe Du Chatelet 16% är med I främre träffen gång efter annan trots svåra utgångslägen. Svårt igen men Kuskplus och lättning i balansen gör honom högintressant nu, då han är startsnabb lär han köras offensivt direkt. Kostar det inte för mycket att köra sig till bra position så ska nog vinstchansen vara riktigt hög.

10 Bastian Boom 13% har årsdebuten avklarad och ska gå framåt med tätare starter nu och dessutom lite enklare motstånd än sist. 

1 Praetor6% har också gjort sin årsdebut och borde vara bättre nu. Bra smygläge och kan överraska med bra skräll-kusk.

Ranking: A 8. B 5.3.2.10. C 1.6.11.7. D 4.9.12.

 

Avdelning 6.

Kallblodslopp i högre klass än dom tidigare och även här är det tre startfållor och 15 hästar till start. Svårt lopp och kräver nog några streck. 

5 Elsa Faks 26% är favorit men startar från spår fem i volten och har varit skräll vid båda sina vinster på slutet vilket gör honom till högst tveksam favorit här, då han nu blir kraftigt överstreckad. 

4 Myrsjö Stalo 7% står riktigt bra inne i loppet och får Ulf Ohlsson upp nu. Barfota fram direkt i årsdebuten och borde ha bra chans i loppet.

7 Storspjuver 14% gör comeback nu efter vinterträning och avslutade fjolåret starkt. Han har ett bra provlopp i kroppen inför detta men är inte speciellt startsnabb. Kan han ändå pricka från springspåret så ska han väl kunna köras till bra position då han duger bra i klassen. 

8 Backegubben 15% är väl bästa hästen på mellanfållan men dom på mellan-tillägget borde få svårt komma bra in i loppet men han är ändå aktuell på grundkapacitet.

13 Norrlands Scott 7% är bäst av dom längst bak och höll bra i spets mot hårdare hästar sist. Här ska han ha bra chans att kunna runda samtliga då han har visad form och möter lämpligt motstånd nu. 

11 Järvsögrej 3% har vinster mot mestadels enklare motstånd men bra matchad senaste tiden och vann 4/16 i fjol och redan 2/5 i år. Duger nog som skrällbud i detta gänget.

Ranking: A 4.13. B 7.5.8.11. C 2.3.1.9.12. D 6.14.15.

 

Avdelning 7.

Snabblopp i lite högre klass och det är ett väldigt skiktat lopp här där några sticker ut. Jag spelar med alla betrodda då det ändå kommer att vara värdehöjande så länge den stora favoriten inte vinner. 

1 Zinco Jet 40% har årsdebuten avklarad med en seger i bra stil som resultat och visst har den bra chans att vinna igen. Det förutsätter dock att han kommer ut från sitt innerspår och inte får för tung resa fram till slut. Mycket kan krångla från bricka ett om man saknar startsnabbhet. 

2 Kövras So Far 25% är startsnabb och hittar bra position direkt, kanske spets, men kan även vinna från rygg ledaren. Ett par lopp i kroppen sedan vinterträningen och ska ha god chans att vinna loppet. 

9 Empire Garbo 13% ska gå barfota runt om nu och har årsdebuten avklarad. Mötte hårt motstånd som unghäst och står bra inne i klassen med mest startpoäng av hästarna. 

6 Final Dream 12% är startsnabb och kan ta sig förbi samtliga invändiga och ska i så fall köras i spets. Det blir maxad balans och utrustning direkt i årsdebuten och hästen står bäst inne på pengarna.

Ranking: A 6. B 2.9.1. C 5.7.12.4. D 11.3.8.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.9.

Avd.2: 4.11.14.

Avd.3: 6 Digital Dominance

Avd.4: 1.7.12.

Avd.5: 2.3.5.8.10.

Avd.6: 4.5.7.8.13.

Avd.7: 1.2.6.9.

1800 Rader som kostar 900 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.9.

Avd.2: 4.11.

Avd.3: 6 Digital Dominance

Avd.4: 1 Ulvsåsen

Avd.5: 2.3.5.8.10.

Avd.6: 4.7.13.

Avd.7: 2.6.9.

270 Rader som kostar 135 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!