Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Färjestad Långfredag 10/4

V75-Omgången.

Färjestad är värd för extra V75 på långfredagen och det är utpräglad spetsbana av lite speedway stuk med snabba tider och där ledaren har klar fördel. Banan har ett av dom kortare upploppen i Sverige med sina 177 meter. Banbredden är runt medel och det är ingen vinklad vinge eller open-stretch här. Vinster från ledningen är överrepresenterat på Färjestad, oavsett distans vinns fler lopp från ledningen här än på genomsnittet av svenska banor. Spår 5 bakom bilen har ännu bättre statistik här än på övriga banor, liksom spår 4 och dom spåren är riktigt bra att ha här. I voltstart är som vanligt spår 1 bäst.

Vi spelar för halva insatserna i lagen på ATG-tillsammans och spelstopp för V75 är 15:00, men vi stänger inköpen till lagen 14:00, för att hinna få klart systemen. Systemet baseras på stora spelförslaget i tipsen och byggs klart när vi vet hur många som är med. Det finns några platser kvar i TRAVPUNKTSE200 som i normalfall spelar V75 och V86 för 200:-, så dom här extraomgångarna kostar spelen 100:-/andel. Vi siktar normalt på att ligga runt 10 andelar per system, men siktar nu på att ligga närmare 15 andelar per system.

I övrigt räcker det för många att vara topp-sex i Breeders´Crown-loppen för att det är vad som räcker för att få anmäla till Semifinalerna senare i höst. Många som gör årsdebut här och det är inte nu dom ska vara som bäst så lite svårtippat i några av loppen. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen är det mycket skiktat lopp där det oerhört olika meriter hos deltagarna vilket gör att dom som är lite mer meriterade borde göra upp om vinsten. 

6 Digital Summit 45% har årsdebuten avklarad då han startade från bricka 8 och kördes lite lugnt bakom en undflyende Ultion Face. Med loppet i kroppen och från spår sex bakom bilen borde det väl vara lite mer offensivt upplägg att vänta nu. Örjan kör ju bra i dödens så det funkar det med om Erik kör 1 Arnie Express 14% i spets, trots att den möter hårdare motstånd nu. Den har trots allt startat på i vinter och är i bra form, men borde vara glad för rygg på favoriten här. 

 

Gå Kort!

I avslutningen stiger värdet dåligt med favoriten, men vill inte spela utan den så spelar med få streck, där mina två garderingar kan höja utdelningen lite bättre till slut.

3 Missle Hill 43% gör årsdebut för Redén och där är det ju så gott som alltid ordning. Den ska ha bra chans men i årsdebut blir det lite för högt med över 40% mot bra motstånd direkt. Snabbstartar från öppna spår och kan komma till ledningen tidigt här och är hästen att slå. 

5 Evaluate 17% gör också årsdebut och var mer upp och ner i prestationerna i fjol. Dom dagar han är på rätt humör kan han slå vem som helst i kullen och spåret är bästa tänkbara med toppkusk. 

9 Zarenne Fas 15% kom till Riordan i somras och gick bra på hösten, har han gått framåt ytterligare i hans träning så kan den vinna loppet trots bakspår. Den gick en tio-tid i debuten i hans regi efter uppehåll så kan kanske vara den som är minst beroende av lopp i kroppen här. 

 

Avdelning 1.

4 Ganga Bae 59% är startsnabb och har årsdebuten avklarad och kanske har gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Stallet har bra form och vinstchansen är hög. Garderar ändå det är så tidigt på säsongen och det är inte än dom ska vara på topp. Stefan Melander brukar säga att han vill att det ska ta några starter innan dom är i toppform och framförallt är procenten för hög.

1 Dontlooseallmoney har också årsdebuten avklarad som fastlåst och nu är det bike på och hon är väldigt speedig och kan vinna från rygg ledaren om favoriten inte är helt på topp.

8 Mascate Match 16% gör årsdebut nu men det spelar ingen roll på denna då den inte behöver lopp i kroppen och ”bara” läget mot. Första gången svensk toppkusk nu på häst som vunnit 15/18 mot kulltoppen och mest pengar på kontot. Stått i över 2 ggr pengarna vid tre tillfällen, men vann dom loppen med. 

9 Diana Zet 13% har bakspår och gör årsdebut här men ska gå med maxad utrustning direkt till skillnad mot värsta motbuden. Gjorde tre bra lopp på barfota runt om med bland annat vinst i Oaks på den balansen. Har mest startpoäng i fältet, tränas av bäste Redén och körs av en viss Khilström. Kan bli svårt att komma till från bakspår.

Ranking: A 4. B 8. C 1.9. D 3.10.7.5.2.6.12.

 

Avdelning 2.

Öppet treåringslopp för hingstar och valacker och det är givet att gardera på en del här och det går att spela med alla hästarna i detta loppet och hoppas på rejäl skräll. 

1 Custom Chevall 20% hade väl blivit favorit och räknats med hög vinstchans från i princip vilket annat spår som helst. Här kan det dock bli rejäla trafikproblem då han inte är speciellt startsnabb och lär bli över från start. 

5 Hector Sisu 25% blir favorit och vann i sin årsdebut, har bästa spåret statistiskt. Nu blir det kanske utvändigt ledaren då det är ett par startsnabba invändigt och det är inte helt givet vart denna hamnar.

4 Forever Melon 16% vann ett fint treåringslopp sist och har 3/5. Är startsnabb och körs nog i spets om han tar sig förbi invändiga. 

3 Staro On The Rocks 8% är startsnabb och kanske kan hålla ledningen sida vid sida mot värsta motbudet i spetskörningen. Det låter som dom skulle vara nöjda med rygg på ledaren och därifrån går det att vinna och dom är garanterade resa i främre träffen och ska räknas på det.

2 Global Bookmaker 4% ska gå första barfota och det kan så klart göra hela skillnaden, denna är också startsnabb och kan överraska i så väl spetsstriden som till slut. Rygg ledaren eller liknande funkar också så klart. 

11 Billions 14% är bra men har bakspår, med rätta ryggar biter avslutningen bra och han kommer från andraplats bakom Forever Melon från omöjligt läge och resa. Hybrid-vagn aviserat nu och det kan göra det lilla extra.

10 Big Top Lindy 3% är en USA-import som gör debut för Melander och med Örjan upp är det svårt att inte strecka till låg procent i öppet lopp. 

12 Nutron Håleryd 2% går i bike för första gången och det positivt efter flera raka andraplatser.

Ranking: A 4. B 5.11.1. C 3.2.10.12.7.8.6. D 9.

 

Avdelning 3.

 

Öppet långlopp med hästarna fördelade över fyra startfållor, vilket gör att det bli få på varje fålla och det kan bli lite konstigt kört med mycket skiktad kvalitet på hästarna. 

5 Vikens High Yield 41% är mycket betrodd, kanske lite för stor favorit då dom med mer rutin kommer komma i kapp sin meter under den dryga distansen. Med få där framme kanske han kan köras till ledningen tidigt och därifrån hästen att slå men procenten är lite för hög. 

7 Vincent AS 10% blev lite bortkörd sist och fick säkert lite sparat bakom hästar när Ulf valde att gå ner i ryggar istället för att ge hästen chansen. Nu kör Jepson igen och han känner hästen väl och vet att den aldrig blir trött, så ger man den bara chansen så kommer den att gå hela vägen in även om det kan se oerhört omotiverat ut på vägen.

9 Religious 15% har startat på i vinter och håller bra form, minus är att det blir vanlig vagn nu när det är spår fyra i volten och bara en bland flera nu.

12 Ragazzo Da Sopra 19% är kanske bästa hästen och ofta väljer jag att spika bästa hästen längst bak i långloppen men denna nöjer sig tyvärr med andra och tredjeplats för ofta för att vara riktigt het. Har en bra speed till slut om han får dom rätta ryggarna på starka konkurrenter. 

11 Perfect Dynamite 9% får fortsatt kuskplus till denna starten, då tränaren själv kört några starter innan Rickard N fick köra sist. Tvåa då bakom skräll, men före bland andra Narold Vox då. 

Ranking: A 12. B 7.5. C 9.11.3.2. D 10.4.13.8.6.4.1.

 

Avdelning 4.

 

Treåriga ston och då låter det väl som skrällvänligt och läge att gardera brett, men jag spikar mig istället ur loppet då favoriten visat form och har väldigt mycket mer på kontot och i poäng än sina konkurrenter här. 

3 Florist40% har visat bra startsnabbhet och har slagit några av dagens konkurrenter enkelt tidigare. Borde ha god chans att ta sig till spets och har fem vinster på sex starter varav fyra i rad. 

1 Globalizer 8% är också startsnabb men borde väl vara nöjd med rygg på favoriten då denna bara gjort tre starter i livet. 

4 Finland 12% är också startsnabb men sida vid sida borde favoriten hålla en längd mot den utvändiga, jag tippar på det. 

6 Sashay Kemp 6% är en amerika-import som gör debut i Melanders regi och det är så klart intressant men spår en bit ut på vingen kan innebära vingel. 

9 Aperfecttric 17% är aviserat första bike och nu är det Örjan upp. Räknas trots bakspår.

 

Ranking: A 3. B 9.4.1. C 12.6.8.5.2. D 7.11.

 

Avdelning 5.

Femåringslopp för ston som lockat några riktigt fina hästar till start och några av dom bättre har lottats till bra lägen bakom bilen. 

2 Vivacious Allie 43% har lopp i kroppen efter vinteruppehåll men galopperade då efter 200 meter vilket inte är positivt alls på en stor favorit. Garderingen känns given även om är startsnabb och har hög vinstchans.

4 Miss Sober 10% blir det skoryck bak direkt i årsdebuten här vilket är positivt på henne och hon är också startsnabb från ett så här bra läge. Tvekar favoriten det minsta i starten så kan Bergh vara före och då duger hon från spets.

5 Aleppo Pine 14% är anmäld barfota runt om direkt i årsdebuten, men det är högst tveksamt om det blir så, då Roger Walmann brukar antingen ljuga in i det sista eller påpeka hur liten effekt det ändå har och sen ändrarar han i sista stund ändå. Tränaren får inte fram mycket vinnare senaste två åren och är helt under isen men med toppkuskar kan även det stallets hästar slå till ibland. Dom fick en vinst i på torsdagens V75 i Indy D. och det var stallets första på över två månader, sedan sjunde februari. Hästen är dock bra och har bästa tänkbara startspår, men utvändigt ett par startsnabba så kanske det blir svårt att ta sig förbi. 

Blir det körning mellan dom tre betrodda så kanske det kan bli någon överraskning i loppet.

7 Vikens Fingerprint 10% har två lopp i kroppen efter ett par månaders tävlingsuppehåll och ser ut att komma med form, som bekant kan form slå klass ibland och det skulle kunna gå trots bökigt läge om dom kör lite i starten mot varandra där framme. 

10 Blueridge Sun 4% gör sverigedebut och får Kontio upp samtidigt som han är anmäld med full racer-balans och bike. Kan tända till extra på första körspö. Mycket pengar på kontot och högsta startpoäng i fältet.

Ranking: A 4.2. B 5.7.10. C 3.11.8.1. D 12.6.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

Tidiga spetsbudet borde vara värsta motbudet då många bör köra lite passivt i sina årsdebuter eller från sina sämre lägen. 

Ranking: A 6. B 1.9.8. C 4.12.5. D 11.2.7.10.3.

 

Avdelning 7.

Se “Gå Kort!”

Riktigt bra femåringslopp med 250 tkr i förstapris, men känner att några av hästarna är lite bortlottade här och mina tre streck bör räcka långt. Vill man ha fler streck behöver man nog nästan alla. 

Ranking: A 3. B 9.5. C 7.8.2. D 1.10.6.4.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.8.9.

Avd.2: 1.2.3.4.5.10.11.12.

Avd.3: 5.7.9.11.12.

Avd.4: 3 Florist

Avd.5: 2.4.5.7.10.

Avd.6: 6Digital Summit

Avd.7: 3.5.9.

1200 Rader som kostar 1200 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.8.9.

Avd.2: 1.4.5.11.

Avd.3: 12 Ragazzo Da Sopra

Avd.4: 3 Florist

Avd.5: 2.4.5.7.10.

Avd.6: 6Digital Summit

Avd.7: 3.5.9.

240 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!