Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Gävle 9/4

V75-Omgången.

Extra V75 både skärtorsdagen och på långfredagen, men även lördagens omgång är inga ordinarie V75-lopp. Vi spelar för halva insatserna på dom tre omgångarna i tillsammans-lagen, alltså 100:-/andel, det kan bli så att vi då spelar med lite fler andelar per system istället, beroende på intresse, kanske runt 15 andelar per system så det är okej att löpa flera andelar om man vill ha större del i systemen. På söndagen är det dock spring-burstens final med stor jackpot och då spelar vi ordinarie insatser, 200:-/andel men öppnar även den extra stora för 500:-/andel. TRAVPUNKTSE JACKPOT heter det laget.

Torsdagens omgång går på Gävle och där är det ganska snabb bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom, och dom kortare rakorna ger ett upplopp på en bit under medel, med sina 187 meter. Trots det korta upploppet vinns det inte mer vinster från spets här än på genomsnittet och här finns varken vinglad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter. I övrigt är det mycket hästar i fälten och inte givet på förhand i flera av loppen så utdelningen kan bli bra. 

 

Bästa Spiken!

Högst vinstchans i omgången har nog 5 Stonecapes Superb 49% i avdelning tre, från bästa tänkbara spåret bakom bilen och med visad startsnabbhet ska det vara spets och slut där. Rekordsänkte med en sekund sist på barfota runt om och på samma balans nu så bör denna bli svårslagen från spets, kan dessutom gått framåt med senaste insatsen och är i för låg klass. 

 

Gå Kort!

Sista avdelningen är det hög klass på ett snabblopp som är öppet för upp till 2,7 miljoner tjänat och då handlar det om gulddivisionare. Positioner lär avgöra loppet då alla kan gå fort i spets så ska det bli oerhört svårt att ta något över ett kort upplopp här. 

Jag tror en hel del på 5 Michelangelo Ås 21% som visade positivt intryck sist och har bästa tänkbara utgångsläge. Tränar gör Daniel Redén och att det är absolut toppform på det stallet gör att jag spelar den som förstastrecket, tillochmed tänkbar chansspik på ett mindre system.

2 Minnestads El Paso 27% går kanske inte att spela utan på den höga formen den håller hela tiden. Har gått bra i Frankrike i vinter och vann lopp på denna omgången i fjol på Gävle, från tillägg på kort distans. Täta starter nu ska vara ett plus och borde hamna hyggligt på det direkt från ett klart okej spår. 

 

Avdelning 1.

Tilläggslopp över kort distans och det är läge att ha med ett par av dom där framme, men strecka även några av dom mer rutinerade från tillägget. 

1 Gloria Sisu 10% har spar ett I volten och ska gå första gången med urryckare nu och barfota runt om så det kan gå med lite toppning, även om det är ett sto i öppen klass.

4 And Stitch 26% får kuskplus i Goop, men också ett fyraårigt sto i öppen klass och spår fyra i volten så given att gå mot som favorit här.

8 Figaro Vici 24% är kanske bästa hästen med meriter från Frankrike och kanske bara vinner från helt okej andraspår i sin volt. Rankar den klart först här.

13 Malkin 11% går första barfota sedan i somras och har ett springspår på tillägget här. Det borde väl vara offensivt upplägg då det är kort distans och Anders Eriksson är duktig på att ta tillvara på sina chanser. Tänkbart lås tillsammans med Figaro Vici, men jag streckar nog några till.

7 Toutre 10% kan gå första svängen på innerspår från bra smygläge, hittar han ut i rätt ryggar så kan han gå för fullt sista halvan av loppet då han är stark och rejäl. 

9 Hierro Boko 7% har startat en hel del på V75 och kanske lite enklare mot nu. Barfota bak och ett lopp i kroppen efter ett par månaders tävlingsuppehåll.

Ranking: A 8. B 13.1. C 7.4.9. D 3.11.12.2.6.5.

 

Avdelning 2.

Svårt lopp över 3 km där 14 hästar är fördelade på tre startfållor. Krävs nog några streck för att känna sig trygg här.

1 Jori Boko 23% står själv på grunddistansen och här ska det vara bra chans i ledningen. Då den är själv på sin startfålla så kan den gå fortsatt med bike medan flera av konkurrenterna tvingas växla ner i utrustning då det är voltstart. Mycket speedig så om någon av dom tuffaste kommer tidigt så kan han släppa och vinna från rygg.

Alla på mellanfållan star svårt inne i loppet och borde samtliga få svårt att både slå den där framme och stå mot dom bästa där bak. 

10 Mister Niky 27% är favorit och den är bra men inte helt att lita på då den blandar sina insatser är det givet att gardera men omöjlig att plocka bort.

11 Vincent Horse 6% kommer från Berghs formstall och duger i detta gänget. Anmäld med hybridvagn denna gången istället för vanlig sist, hur det blir med det från spår fyra i volten får vi se, men det funkar nog, då det är bättre med sådana varianter än riktig bike i voltstarterna.

8 Wind Night 6% får bra smygresa med innerspår genom ett par svängar och det kan vara gynnsamt i jämnt lopp, om rätta luckorna kommer till slut.

13 Pirate Broline 2% har springspår på bakersta fållan och kanske kan chansa framåt direkt och hittar den bra i fältet så kan den skrälla.

9 Natosi Goj 9% har sina meriter från monté senaste åren och borde få svårt att räcka i sulkylopp även om Khilström är ett jätteplus denna gången.

Ranking: A 1. B 10.11. C 8.13.14.9. D 7.12.3.6.2.4.

 

Avdelning 3.

Se“Bästa Spiken!”

3 Timorol25% har med gått bra i sina staretr i vinter och kommer från vinst, men har ett par sekunder att rekordsänka för att matcha favoriten här och det känns osannolikt. 

4 S.G.Sherman 8% testas barfota runt om och bike till denna starten från ett bra utgångsläge, med toppkusk och det kan ge resultat. Dock har Roger Walmann usel statistik för dagen med mycket nollor i senaste starterna. Senaste vinsten kom 7 februari och totalt har stallet vunnit 5/72 och har låga 7% i vinststatistik. 

1 Double Formula 3% ska också gå första barfota runt om och har inlett bra för sin nya tränare. Vann första starten och har nu tre lopp i kroppen i den regin. Kanske kan hålla upp innerspåret så pass bra att han kan få rygg på favoriten. Med tryck på loppet och rätt lucka kanske den kan skrälla.

Ranking: A 5. B 1.3.4. C 10.2.12.8.6.7. D 11.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp över 2640 meter med 13 hästar fördelade på två startfållor och dom som står på grunddistansen här ser ut att stå bra inne i propositionen. 

3 Bokli Rapp N.O. 45% tränas av Redén och körs av Khilström och är så klart en stark favorit. Den är dock inte så mycket bättre än konkurrenterna här så att det befogar den väldigt höga procenten och garderingen är på sin plats. 

1 Pyrmo 12% har bra läge och kusk, kan leda loppet runt om, given på kupongen. Tänkbar som lås tillsammans med favoriten men jag väljer att strecka ett par till. 

6 Gomnes Hans T. 9% startar nu i ny regi och har kört in sina pengar i Norge, vilket brukar göra att dom står bra inne i sina klasser när dom kommer till Sverige. Goop upp och körspö är positiva grejer, liksom springspåret som kan vara gynnsamt.

8 Guli Roy 14% är bästa hästen på tillägget och jag kompletterar med den. J-O Persson tränar och Rickard N kör, bara plusgrejer tillsammans med att den har överlägset mest startpoäng i fältet, då den mött tuffare gång efter annan. 

Ranking: A 3. B 1.8.6. C 13.10.11.5. D 9.4.12.2.

 

Avdelning 5.

Omgångens största favorit kommer ut i annars öppet lopp och jag väljer att gardera brett för här finns bra spelvärde på många av motbuden och vill man sikta på högre utdelningar behöver man kanske fälla denna favoriten. 

3 Royal T.N. 62% är bra och har varit ute i tuffa V75-gäng på slutet, men ”bara” blivit tvåa i dom loppen även efter bra insatser. Klar förstahäst men försöker fälla denna gången. 

6 Imagine Boko 7% är bra för klassen och står bra inne i loppet samtidigt som den kommer från formstall. Lite synd att inte Bergh kör själv men då hästen är hygglig ut så blir det väl offensivt upplägg i detta loppet kanske. 

2 Indy D. 9% har varit ute i tuffa lopp mest varje gång och nu blir det barfota runt om och fortsatt Örjan upp så den räknas från okej utgångsläge.

1 Chocoboy4% har varit med och huggt i V75 med och gjort det klart bra, från smygresa och lucka till slut kan den skrälla. 

11 Sugarcraft 11% gör comeback nu och trivs bäst på barfota men ska nu gå med skor, så kanske blir tufft. Hästen är så bra för klassen i grunden så tar med den ändå och hoppas att det är ordning direkt. 

Tar med ett par skrällar där 10 Whelk 2% ska gå barfota och det vann den på föraa gången den gick så. 4 Solitary Champ 2% är lägesgynnad och kan skrälla då den skulle kunna hitta riktigt bra position i främre träffen från detta utgångsläget. 

Ranking: A 3. B 6.1.2.  C 11.4.10. D 5.12.9.7.

 

Avdelning 6.

Sjätte avdelningen är ett stolopp över 2640 meter med 14 ekipage fördelade över tre startfållor och fyra volter. Hög klass på loppet och ett par hästar som var långt framme (etta och tvåa) i en fin sto-elit på Solvalla i sin senaste start möts här igen, och står så klart på dubbla tillägg. 

13 I love Paris 21% vann loppet efter en bra spurt efter bra resa i litet fält. Hon slog favoriten här som hade gjort loppet. Jag tror dock att favoriten är en rejälare häst och kan vinna loppet flera olika sätt än I Love Paris som kanske behöver verkligen rätt resa och spara speeden in i det sista för att vara som allra bäst. 

14 Unique Juni 35% är bästa hästen i fältet och tål offensiva upplägg och här är det nog bara att köra så offensivt som möjligt och knäcka samtliga. Kan gå på lite när som helst och jag tror att hon bara är bäst. Stark spik till inte så hög procent.

10 Adi Gallia 12% startar 20 meter före den mer betrodda duon och står därmed bra inne i loppet med nästan en miljon på kontot. Westerholm har ju börjat vinna lopp och tog en dubbel som kusk på GS75 i söndags, (med en från pappas, Robert Berghs stall och en egentränad). Springspåret kan göra att dom kommer bra till direkt med bara tre hästar på grunddistansen kan dom kanske köra sig till spets tidigt om dom prickar i starten. Det är dock inte helt givet och viss risk för att bli hängande i spåren lite för länge är det alltid från ett sådant läge. Tidig för er som garderar, då det är kallt att låsa på dom två mest spelade i ett sådant lopp, även om 14 och 13 borde vara huvudet högre än sina konkurrenter här.

Ranking: A 14. B 13.10. C 5.8.2.3.6.1. D 4.9.7.11.

 

Avdelning 7.

Se”Gå Kort!”

Värst mot mina två streck är så klart 9 Linus Boy 28% som är favorit, men det är bakspår på kort distans mot ungefär lika bra hästar och då måste jag plocka bort honom på uteblivet spelvärde. 

Ranking: A 5. B 2.9. C 1.6.11.12. D 4.3.7.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.7.8.9.13.

Avd.2: 1.8.10.11.13.

Avd.3: 5 Stonecapes Superb

Avd.4: 1.3.6.8.

Avd.5: 1.2.3.4.6.10.11.

Avd.6: 14 Unique Juni

Avd.7: 2.5.

1680 Rader som kostar 840 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 8.13.

Avd.2: 1.8.10.11.13.

Avd.3: 5 Stonecapes Superb

Avd.4: 1.3.6.8.

Avd.5: 1.2.3.6.11.

Avd.6: 14 Unique Juni

Avd.7: 5 Michelangelo Ås

200 Rader som kostar 100 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!