Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 19 Miljoner Jackpot på V86 Åby och Solvalla 8/4

V86-Omgången.

V86-Express denna veckan delas av Solvalla och Åby vilket alltid är mycket intressant då fler får chansen i loppen och det blir lite annorlunda kört när Åby är med i mixen. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. 

 

Statistik och Spelteori.

Stor jackpot på V86-Express denna onsdagen och en ensam vinnare kommer att få närmare 20 miljoner. Hög omsättning på travet generellt sett, då dom flesta andra sporter att spela på ligger nere under corona-tider, det ger extra-värde i streckspelen över lag nu. 

Denna omgången tror jag en hel del på ett par av favoriterna och då är det läge att för det första försöka gå på tre spikar istället för två, för att få med fler hästar i övriga lopp och höja potentialen. Spelar man med en eller två mer chansartade spikar räcker det bra med två spik, även på V86. Och om man väljer att spika omgångens största favorit eller näst största favorit så måste man nästan försöka fälla den andra, åtminstone gardera med någon häst. Tror man att båda har för hög vinstchans och vill spika båda så måste man nästan hitta en tredje spik för att få med riktigt många hästar i flera andra lopp. 

På Åby är en sak lite anmärkningsvärd i spår-statistiken, att bricka 6 i auto har betydligt högre procent vinster här än på övriga banor. Detta beror förmodligen på att det är lättare att bli släppt till spets här vilket gör att kuskarna vågar chansa och köra framåt, även från spår som är på gränsen till för dåliga. 5 och 4 är som vanligt bäst bakom bilen, både på Åby och Solvalla. Solvalla ligger väldigt nära snittet inom den mesta spårstatistiken, så inga konstigheter där. 

 

Bästa Spiken!

Spikar omgångens största favorit, i avdelning sex, 1 Perfect Spirit 63% som har årsdebuten avklarad med mycket sparat. Nu är det innerspår, men hästen är så pass startsnabb att han ska ha hög chans att försvara ’innersniffen’ nu. Håller han spets är det nog inte ens hårt i mål till slut, men om någon kommer förbi så blir det ju iaf lite spännande. Han får nog överta från dom flesta om han tar sig ut direkt, då han nu möter ”vanlig sverige-elit” och han själv är ”världs-elit”.

 

Gå Kort!

Kommer som sagt att gå på tre spikar denna gången då har jag råd att ta många streck i alla andra loppen och går väl inte så kort någonstans. Kanske skulle man kunna spela med lite färre i sista avdelningen där favoriten 6 Digital Track 45% är väldigt hårt streckad efter ett fint intryck sist som lite hårt anmäld då och står bättre inne i detta loppet. Bra vinstchans med lugn dödens nu kanske men inte helt givet. 

3 Ilenna Bonanza 15% är spetsbudet och kanske kan leda runt om då det är mycket positiva grejer på den. Barfota runt om och bike på, med kuskbyte och körspö, då hon oftast startat i Norge tidigare. Vinst-van som har 10 vinster på 24 starter och kan bli en tuff nöt att knäcka när den nu har ett lopp i kroppen efter vinterträningen. 

 

Avdelning 1.

Omgångens näst största favorit går ut här och visst har Goops 2Frodo S. 53% ska ha bra vinstchans men är för stor favorit i så här låg klass. Gjort det bra men möter tuffare för varje start och garderingen är given här, speciellt som jag spikat omgångens största favorit denna veckan, så vill jag ju att den ska förlora, för att få bra potential. 

1 Bugsy 16% är startsnabb men kan välja vilsamresa på innerspåret och avslutar då bra på stretchen till slut. Kan även vinna från spets om favoriten kommer bort. 

4 Lemon Brodde 2% är bättre än raden och Bergöf skrällde med egen-tränat igår på V64, så stallet håller form. Kan komma ner på innerspår och extraspåren till slut kan vara segerreceptet.

6 Gooner 5% galopperade bort sig sist men vann på bra sätt i två raka innan det och från statistiskt bra spår bakom bilen här har han bättre chans än en på 20, som han värderas till här.

7 Mister Selfie 4% gör debut för Bergh här och är en Love You avkomma som det kan bli sko-ryck direkt på. Intressant till låg procent även om läget är bökigt.

8 Prince Palema 3% har ännu värre utgångsläge men har inte varit sämre än trea på åtta starter sedan han kom till Sverige. Vann direkt i ny regi sist och ska nu lättas till barfota fram för första gången. 

11 Pantani 5% körs av Jepson för första gången och kan gynnas av kuskplus och körspö nu. 

13 Tiger Face 2% är det aviserat barfota runt om för första gången, och även om spåret är uselt så visste man det när man anmälde då det är en spårtrappa och fördelaktigt att det inte är fullt fält, för kunde blivit bricka 15 här. 

Ranking: A 2. B 1.4.6. C 8.7.11.13. D 3.9.12.5.10.

 

Avdelning 2.

Lopp i ganska bra klass på Solvalla över 2140 meter med autostart och flera av dom bästa har bra spår vilket ska göra det svårt för skrällarna att komma in i matchen

2 Jaguar Hill 39% har gjort det bra på slutet med biken på. Ny regi sedan årets starter efter lång frånvaor, men kusken är den samma. Bra som tvåa sist från utvändigt ledaren och det kan bli samma visa igen, kanske är jättebra men bara når andraplatsen. Som stor favorit är det klart värde att gardera denna gången.

1 S.G.Charpentier 15% är startsnabb och skulle kanske kunna hålla upp innerspåret här och blir då hästen att slå. Han kan även vinna från rygg ledaren då Örjan trots allt hittar en och annan sådan lucka till slut. spår 12 tre av fyra starter i år och från bra läge så kan det vara dags att snygga till sin missvisande rad.

4 Valiant Dream 21% är också startsnabb och har ett bra utgångsläge. Kan ta sig till spets och kan överraska då, kanske lite överstreckad här ändå. 

6 Maximus M.M. 12% är mycket startsnabb bakom bilen och trots spår en bit utanför kan han ändå ta sig förbi samtliga invändiga, tar han det lugnt kan han säkert hitta ner någonstans bra och oavsett så har han något högre vinstchans än vad dom tidiga streckspelarna bedömt honom till. Två lopp i kroppen och fast med rubbet sist.

Vid bredare gardering så får man anta att det blir hård körning på flera händer från start och att dom då bjuder in bakspåren till slut. 

10 Eicas 5% vinner inte så ofta men på just barfota runt om har han seger iaf. Och nu är det så aviserat. Visade form sist och står perfekt inne i loppet.

9 Young King 4% ska testas barfota bak första gången och den skulle kunna skrälla då den vet vart mållinjen ligger, med statistiken 8 vinster på 23 starter. Lite hårt inne i loppet men duger.

 

Ranking: A 2.6. B 1.4. C 10.9.5. D 3.8.12.

 

Avdelning 3.

Stolopp med spårtrappa i ganska låg klass och här har favoriten en väldigt lämplig uppgift på förhand då dessutom en invändig strukits och det bara är att köra framåt och ta över här. 

6 Restless Heart 43% tränas av Conrad Lugauer och körs av Marc Elias dom ligger på 23% respektive 18% så dom tar väl tillvara på chanserna och med favoriter vinner dom väldigt ofta sina lopp. Denna kommer från galopp men var nog lite störd då dom flyttade ut till slut och fick sen sidledsförflyttning av den framför med. Hade ju då spår ett och blev över rejält från start och spår en bit ut är nog positivt. Nu är dessutom värsta motbudet struken och då borde den vara bäst.

10 Zolid Wise AS 18% är startsnabb så missgynnad av spåret och Wilhelm Paal kör i allt annat än form för dagen och ekipaget är överstreckat från detta läget.

9 Laurenti 2% körs av Henrietta Larsen och hon är den enda som vunnit med denna sedan den kom till PU i höstas. Nu är det dessutom bike på till denna starten.  

11 My Liberty 5% kommer från vinst från svårt utgångsläge sist och kan spurta ner dom flesta igen, då den gått bra för Jepson. 

3 Sephora 7% kommer från formstall och borde hamna bra till från start då utgångsläget är bra här. Tänkbar skräll om den kommer ner på innerspår och får gå på stretchen till slut.

5 Briljant Senasation 7% är PU:s val i loppet och är nu nedstruken ett spår vilket kan vara positivt. Hästen har dock inte vunnit lopp på tolv starter så kanske får svårt igen.

8 Umbra 4% tål en repa ute i spåren och kan överraska med rätt resa här.

Ranking: A 6. B 11.9. C 10.3.8.14.5.12.13. D 15.7.2.1.

 

Avdelning 4.

Kor distans och ett par av dom värsta motbuden har fått betydligt bättre utgångslägen än favoriten, det borde gå att lösa loppet på ganska få streck. Kunde vart kortloppet denna gången men kanske ritar på några fler streck här till slut då loppet är öppet och i låg klass skräller det ofta.

9 Mellby Hurricane 44% har bakspår över kort distans vilket är chansartat även om han är bästa hästen. Startsnabb så missgynnad av läget och bara en av några stycken. 

1 Aft Galley 18% är tillbaka hos Melander igen och är startsnabb. Kanske tänder till på att komma ”hem” igen och kan Örjan svara spets så kan den leda runt om.

4 Vavin Love 13% har ett av dom bästa startspåren och vann i billigare gäng sist. Kan duga även här från spets. 

7 Isa 15% har gjort två starter i ny regi, då tränaren kört själv och nu är det kuskplus med Adielsson upp. Chansartat läge och sto som står hårt inne i öppen klass så kanske blir för tufft.

6 Tricky Treat 1% tränas av Hans-Owe Sundberg som alltid har startsnabba djur och detta är inget undantag. Tänkbar i spetsstriden och hittar den till spets eller rygg ledaren så kan det vara en jätteskräll. 

10 Son Of Quarcio 2% gör sällan ett dåligt lopp men gör första starten på ett tag nu så formen är ett frågetecken och spåret är uselt.

Ranking: A 9. B 1.4. C 6.10.7.3. D 5.12.11.2.

 

Avdelning 5.

Kort distans på Åby i väldigt låg klass och svårt att gå rakt ut på någon här men måste man välja så är ju Goop från bra utgångsläge med egen-tränat ett vettigt val.

6 Un Mec D’or 21% är nedstruken till 5 bakom bilen och Björn lär väl köra offensivt nu när det varit riktigt dåliga lägen ett par starter i rad inför detta. Hög vinstchans om han kommer förbi invändiga i starten. 

12 I Keep Tabs 29% är favorit från värsta tänkbara spåret och visst kanske den är bra för klassen men det är ändå inte enkelt från så dåligt läge. Kusken är heller inte så rutinerad och hela ekipaget ska i mål. 

1 Enjoy Banker 28% är också bra för klassen men spår ett är nog inte alls bra för honom, han lär bli över invändigt. Kan han klara av att få tredje invändigt kan det gå från stretchen, men kan hamna ännu sämre till. 

4 Denco’s Benito 3% får första barfota runt om och första gången med Henriette Larsen och kan vara tänkbar skräll från okej utgångsläge.

10 Sobel Nils 6% får också den första barfota runt om och gick bra sina starter i fjol, så gör intressant comeback nu.

5 Cash Bore 8% kommer från vinst och har riktigt bra spår. 

7 Tuzziman 1% har gjort tre starter för Bergh och går säkert framåt med loppen i kroppen och nedstruken till ett okej sjätte-spår bakom bilen (på Åby).

Ranking: A 6. B 4.12.10. C 1.5.7. D 9.11.3.

 

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

Bara ett rimligt motbud i loppet i 3 Sir Ratzeputs 21% som var smällfin isin comeback för två starter sedan och efter det blev det galopp på V75, från start och var kanske lite överladdad då. Om möjligen 4 Charua Forlan 5% kan ta sig förbi båda invändiga i starten och då Ratzeputs är startsnabb kan han hålla inne favoriten och sedan köra fram för att ta över, då kan det gå. Men klarar favoriten att hålla upp innerspåret eller möjligen ta sig ut tidigt så ska det bli svårt för övriga här.

Ranking: A 1. B 3. C 4.6.7. D 5.8.9.

 

Avdelning 7.

Tar ställning i ovisst lopp och gör jag som jag ofta gör i lopp över 3 kilometer. Jag spikar bästa hästen som står längst bak.

Bedömmer att det är 9 Panamera 17% som jag spikade på V86 i februari-stayern på Jägersro och då infriade han. Vunnit lopp både före och efter det, även om det sist bara blev en andraplats. Lite sparat då kanske med vilsammare resa, men gick inte ta dom längder som behövdes till slut i en snabb avslutning på en spetsbana. Under 17% är ett fynd på den mest rutinerade av dom betrodda här. 

7 Ivory Di Quattro 31% är överstreckad här, då statiskt sett vinns få lopp från mellanfållorna i dom här loppen. Visst är den bra men mött enklare och bara vunnit lopp med max 40 tkr i förstapris. Står dessutom hårdast inne på sin fålla och hårdheten över längre distans brukar visa sig till slut. 

1 Gazza B.R. 26% ä väl i så fall en värre konkurrent till min spik, men då det är oklart vilken form den håller och borde behöva ett lopp i kroppen för att stå mot samtliga över denna distansen. Inte startat sedan 2018 och bara dryga 200 tkr på kontot. Visst har den kapacitet för att vinna här då den visade bra kunnande vid fem raka vinster som fyraåring, men då formen och huruvida den trivs på distansen är båda två stora frågetecken så måste den ju vara kraftigt överstreckad.

Många i loppet som gör debut över aktuell distans så svårbedömt om någon kanske trivs extra bra men plus på barfota runt om för 6 Celsius Evo 7% är så klart intressant på Veijo-häst. Vann 2018 på den balansen i första försöket, men har även en nolla med galopp på barfota runt om i ett försök i fjol, så en av två där.

2 Springbank 3% kan väl vara aktuell som skrällbud från startfållan som andrahäst från favoritens formstall. Hittar den i rygg på Goops så kanske Bergh trycker på med favoriten för att ge bästa chans till stallkamraten med. 

10 Je T’Aime Explosiv 6% bytte regi i höstas och har inte varit sämre än trea på fyra starter där och visade fortsatt form som tvåa över aktuell distans i förra starten. Då var det rött på skorycken och han slog bland andra Vincent AS. 

Ranking: A 9. B 1.10.7. C 6.2.11. D 4.3.8.12.5.

 

Avdelning 8.

Se “Gå Kort!”

Samtidigt kan ju dom två favoriterna köra en del mot varandra och därmed bjuda in övriga, så blir nog att jag fastnar för några bortglömda skrällbud också. Men går kort på mindre system. 

4 Ava 3% aviseras eventuellt första gången med bike och det brukar vara mycket positivt på många av Claes Sjöströms djur. 

9 Bigarrå 2% har besvärligt utgångsläge men när PU skickar få (eller en) hästar till Solvalla brukar det vara riktigt bra chans och då är under tre procent för lågt, med Erik upp som kör i bra form. 

2 Easy Creation 5% är anmäld med bike och skulle kunna skrälla med bra resa bakom dom betrodda här. 

10 Lovely Secret 8% vann på första barfota på svenska banor för tre starter sedan, nu är det åter dags för barfota efter att ha gått med skor sist mot stenhårt motstånd, där Conrads Rödluva vann. Ner i ordinarie klass nu och då kan det gå trots spåret.

5 Die Kaiserin 15% kanske är lite överstreckad nu men har spåret med bäst statistik och även om formintrycken på slutet bara är okej så kan det gå, då hon står bra inne i loppet, men bara aktuell vid många streck. 

Ranking: A 6. B 3. C 9.4.10.5.2.1. D 7.11.12.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.6.7.8.11.13.

Avd.2: 1.2.4.6.

Avd.3: 6 Restless Heart 

Avd.4: 1.4.9.

Avd.5: 1.4.5.6.10.12.

Avd.6: 1 Perfect Spirit

Avd.7: 9 Panamera

Avd.8: 2.3.4.5.6.9.10.

4032 rader som kostar 1008 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.4.6.

Avd.2: 1.2.6.

Avd.3: 6 Restless Heart 

Avd.4: 1.4.9.

Avd.5: 1.4.6.10.12.

Avd.6: 1 Perfect Spirit

Avd.7: 9 Panamera

Avd.8: 3.6.

360 rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!