Manfred Kåvestams blogg

Speltips: JACKPOT GS75 Umåker 5/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Jackpot på GS75 denna veckan, och i denna spelformen fördelas jackpot-pengarna i alla tre prispoolerna, så på sjuor, sexor och femmor enligt utdelnings-procenten i poolerna. Detta till skillnad mot andra spelformer där allt hamnar i högsta utdelnings-poolen, (alltså bara på sjuor på V75, bara på åttor på V86 och bara på sexor i V64). Det gör att man kanske kan spela i alla pooler denna gång istället för att välja bara GS7, där man går för bara alla rätt och får då 2,5 ggr eventuell utdelning. 

Umåker är värd för GS75 denna söndagen och det upploppslängd under medel med 184 meter som gäller. Banbredden är något över medel och inga konstigheter, ingen vinklad vinge och ingen open stretch här. Lite tråkigt att dom lagt in två lopp med bara sex hästar i fälten denna veckan, då dom måste kunna välja ett annat av ramloppen. 

 

Statistik och spelteori.

Spår fem är bäst bakom bilen här som på dom flesta banorna och spår ett i voltstart, men just här är statistiken ännu bättre för spår två i voltstart än på dom flesta andra banorna och är på Umåker är det näst bästa spåret. Det är anmärkningsvärt då många nämner spår två som ett svårt eller dåligt spår i volten vilket inte alls stämmer. Det vinns betydligt fler lopp från det spåret i volt än vad spelare och aktiva tror. Medan det vinns betydligt färre lopp från spår två bakom bilen än vad spelare och aktiva tycks tro. Viktig statistik att ha i bakhuvudet, där kollektivet tror fel. 

Ett spel som är extra viktigt på V64 vid jackpot, som i fredags gav 4677:- på sex rätt, 35:- på femmor och fyrorna frös inne till ny jackpot. Spelar man då tillexempel ett system med två hästar i varje lopp så blir det 64 rader, och får då vid alla rätt på en vanlig lapp en sexa och sex femmor som då ger 4887:- totalt. Spelar man istället för bara V6 hade man på samma lapp fått 11 692:-. Missar man ett lopp hade man på det första systemet fått två sexor á 35:- och 70:- medan på det andra inte ger något i utdening. Det extra man får då det går in väger upp det man förlorar dom gånger man har ett eller två fel. Spelar man med favoritspikar och ett litet system är det i princip alltid bäst att kryssa i för alla rätt. Spelar man lite mer chansartat eller har med väldigt många skrällar på ett större system så kan man få riktigt bra för sexor och femmor på GS75, så då kan man spela i alla pooler, speciellt nu när alla pooler är kryddade med jackpot.

 

Bästa Spiken!

Det här blir ingen spik som har högt spelvärde men som jag ser det så bara vinner hästen och det är att slösa med strecken att gardera, då GS75 kan ge bra utdelningar även när en jätte-favorit vinner, då det är enkronas rader.

I andra avdelningen är det ett fyraåringslopp med sex hästar fördelade på tre startfållor och med så få hästar i fältet så radar dom nog upp sig och det lär inte kosta mycket att ta in tilläggen. 6 Hail Mary 85% har årsdebuten avklarad på bästa sätt då han växlade tempo rejält i loppet och vann mycket enkelt. Detta loppet vinner han nog bara så det är bara att spika och gå vidare.

 

Gå Kort!

I femte avdelningen startar omgångens största favorit i 4 Gorgeous L.A. 69% kommer från tre raka vinster, men dom två första var i P21-lopp med 10 tkr i förstapris och sist gick hon första barfota och med bike, då hon fick spets gratis och gick undan. Nu är det anmält skor och vanlig vagn plus att motståndet är lite hårdare. Tydligen siktas det mot ett V75-lopp om två veckor, därav ingen maxning i utrustningen till denna gången. Blir väl mest spelad på att det är bästa kusken i fältet, då det är ett ungdomslopp och stänger ute många av proffsen.

9 Emelie K. 8% vann sist mot hingstar och valacker på V86 vilket räcker långt här, hon var dessutom trea i ett Diamantsto Försök på V75 29/2. Första barfota runt om på ett helt år sist med och går så igen, borde vara närmare favoriten i strecken och jag rankar först på spelvärdet, trots bakspår. Skulle kunna vara en tänkbar chansspik. Denna har med en duktig kusk i Ludwig Wickman, som inlett året oerhört bra. 

Detta är en spårtrappa och det gör att sämre spåren brukar hävda sig bra och vid ett tredje streck så står 8 Miss Duffy 9% riktigt bra inne i loppet. Olle Wäjersten har tagit väl tillvara på sina chanser i år och han har kört denna en gång tidigare och vann då från bakspår på tillägg i en start på Bergsåker i mars. Fortsatt bra form och duger bra i loppet trots spåret. 

MISS DUFFY STRUKEN!

 

Avdelning 1.

Kanske omgångens mest öppna lopp, även innan favoriten ströks, så var tråkigt att den försvann när man ändå vill gå mot brett här. 

2 Harper Seabrook 25% är klar favorit nu i stället och får en hel del extrastreck från dom som spikat den tidigare favoriten (6 Helix). Låg klass på loppet och denna nyblivan fyraåringen gör årsdebut här och blir överstreckad. Nicklas Westerholm har 2 vinster på 52 starter så kall att gå på som klar favorit i öppet lopp. Ekipaget rankas ner på uteblivet spelvärde.

5 Master Sånna 13% är det barfota bak och hybridvagn aviserat till denna starten och med två lopp i kroppen bör. Denna vara framåt och ska räknas riktigt tidigt från statistiskt bästa spåret. Men bara en vinst på 24 starter så inget att gå rakt ut. 

8 Wasa Rebel 15% gynnas av strykning invändigt och skrällvann sist för Ohlsson, och han kör igen. Det var dessutom första barfota på länge då och så blir det även nu.

9 Al´s Raging Ace 15% vann debuten i ny regi sist, dock från spets med toppkusk upp så lite minus på att Roger kör själv och framförallt att det nu är bakspår. Roger är dock okej som kusk och känner hästen väl och har vunnit med honom som körsven åt tidigare regi. Hästen står bra inne i loppet och minusfaktorerna är oddshöjande så denna är mycket tidig. 

10 Just Celebration 9% överraskade rejält I ett ganska bra fyraåringslopp näst sist och i förra starten tröttnade han till slut efter tung inledning på V75. Ner i betydligt lägre klass nu och här har den betydligt högre vinstchans än vad procenten antyder, trots utgångsläget.

4 Boston Flip 3% hängde med klart bra sist som tvåa och ska hamna bra till här från ett bra utgångsläge. Barfota runt om sist var ett plus och fortsatt så nu. Tänkbar jätteskräll.

Ranking: A 10.2. B 9.8.5. C 4.12.1.3. D 11.7.

 

Avdelning 2.

Se“Bästa Spiken!”

Efter fem raka vinster har2 Gazoline Mearas 9% två raka galopper på slutet av förra säsongen och nu ör det dags för årsdebut och gissar att dom är nöjda om den bara går felfritt hela loppet denna gången. Kommer favoriten bort så är den helt överlägsen övriga i loppet och en vettig reserv. 

Ranking: A 6. B 2. C 1.3.4. D 5.

 

Avdelning 3.

Kallblodslopp för fyraåringar som bara lockat sex hästar trots att det var för flera klasser med tre olika startfållor. Favoriten står längst bak, men kostar inte mycket att ta in tilläggen i så små fält, dock skiljer det kanske inte lika mycket på hästarna här och vem som helst kan vinna loppet. Rekommendationen är att strecka alla och vända blad. 

6 Järvsö Elling 40% blir lite för stor favorit, så överlägsen ska den inte vara här och garderingen är given även om vinstchansen är god. Överlägsna tider i fältet men då det är fyraåringar med få starter innanför västen har man ju sett vissa rekordsänka flera sekunder från en start till en annan så tiderna tidigt i karriären på kallbloden kan vara väldigt missvisande.

5 Buska Blyg 18% blir hårt spelad varje gång och det tyder på att dom har höga tankar om hästen. Står bäst inne på pengarna på mellan-fållan och ska räknas mycket tidigt på bättre spelvärde än favoriten här.

1 Fräcke Prins 13% ä ren sådan som lär kunna rekordsänka många sekunder den dagen han går felfritt hela vägen och travet flyter på. Vann i debuten, vilket är hans enda felfria lopp ås passas tidigt här.

Båths duo 2 Gorm 15% och 3 Axel Sigfrid 5% gör båda årsdebut här och kanske är det passiva upplägg på dom två och lopp i kroppen som gäller. Fältet är så pass litet att dom kan vinna ändå, på grundkapacitet, men chansar bort dom på mindre system. 

4 MånOdin A.M. 8% har startat på i vinter och kanske kan formen göra att han kan hävda sig mot dom i grunden bättre hästarna här och är med på stora lappen men ratas om man ska spara streck. 

Ranking: A 6. B 5. C 1.2. D 3.4.

 

Avdelning 4.

Här är det lopp för högsta klassen enligt propositionen, men inte högsta klassen på alla ekipage direkt. Det borde vara oerhört svårt för dom flesta att överraska här då dom tre mest betrodda höjer sig rejält.

Den som visat lite mer i vinter är väl favoriten 4 Digital Ink 42% som startar mot hårt motstånd mest hela tiden. Nu är det första starten på ett tag och visst har många av Berghs hästar gått bra direkt i årsdebuterna men denna har varit anmäld till starter hela tiden men blivit struken tre gånger i rad. Det är så klart inte positivt då det varit olika anledningar till strykningarna, (8/2 str, hosta… 29/2 str, hovböld… 18/3 str, påg.vet.behandl.) vilket gör att denna måste bedömas som överstreckad denna gången.

2 Mr Golden Quick 24% har två lopp i kroppen efter vinterträning och formen borde vara i stigande. Denna vann långlopp på V75 i oktober, långt före bland andra Digital Ink och var också betydligt hårdare spelad än favoriten här, i en Gulddivision, som dock Digital Ink skrällvann i. Dom har mött ungefär samma motstånd i höst och en gången har den ena varit mer spelad eller före den andra i mål och tvärt om. Det skiljer alltså inte så mycket på dom och då måste Mr Golden Quick rankas före på bättre spelvärde och det gör honom till en tänkbar chansspik. 

Vid gardering är det kallt att låsa på dom som är så hårt streckade, men svårt att se någon skräll räcka till vinst här och vid ett tredje streck hamnar man på 3 Eder Bob 16% som vann Silverdivisionen i höstas före Antonio Trot och många av deltagarna i detta loppet, som betydligt mer spelad än dom. Årsdebuten avklarad efter ett längre vinteruppehåll och denna är startsnabb så kanske kan rinna undan i ledningen. 

8 Höwings Star 6% är det aviserat barfota runt om och bike på, när han gick första barfota 2019 vann han direkt och på första barfota 2018, samma sak, vinst. Nu är dock läget bökigt, men om balansen står sig är han ändå aktuell. HÖWINGS STAR ÄR STRUKEN! 6 Zorro Swing 6% är nästa på tur, men ska inte räcka mot dom bästa här då han fått svårt att matcha bättre hästar när han kom upp i Silver. Så när han nu möter guld-hästar ska det bara inte gå, och han får dessutom några extrastreck från dom tidiga lapparna som hade med den strukna hästen.  

Ranking: A 2. B 3.4. C 8.6.5. D 1.7.10.9.11.

 

Avdelning 5.

Se”Gå Kort!”

Övriga borde få svårt att räcka i loppet och tror man inte på någon av mina streck behöver man strecka alla. 2 So Chic 9% drar lite streck men dennes körsven körde i 41 lopp i fjol och vann ett, och var inte tvåa i något, i år har han en tredjeplats som bäst på 12 försök. Senaste två starterna har Rickard N kört så det är kraftigt kuskminus här. Nu när det är strykning på en av mina streck är denna ändå tidig vid bredare gardering.

Ranking: A 9. B 8.4. C 10.3.2. D 6.5.1.7.

 

Avdelning 6.

Autostart över 2640 meter i lite högre klass och två-tre hästar är betydligt mer streckade än övriga. Jag tar ställning och spikar här. 

5 Corroded 33% årsdebuterade i Belgien med en vinst och var sedan betrodd i ett lopp nere på Cagnes Sur Mere, där han galopperade. Antar att loppen där nere berodde lite på att han går bäst barfota runt om, även om starten i Frankrike var i mars. Han gick sedan ut i ett voltstartslopp på Bergsåker i den där lite konstiga V75-omgången. Där blev han femma med sparat som fastlåst bakom Coogan och Queer Fish. Går ner rejält i klass nu och man kan läsa sig till att ägarkonstellationen kan ha detta som hemmabana och från statistiskt bästa spåret bakom bilen ska vinstchansen vara riktigt hög. Vettig spik. 

1 Lexington Tooma26% är dock på väg uppåt i karriären som nybliven femåring och med startsnabbhet i arsenalen skulle han kunna hålla upp innerspåret här och från ledningen eller i rygg på favoriten om han släpper så kan han vinna loppet och är given första utmanare. Årsdebuten avklarad på ett bra sätt som tvåa efter rejäl repa ute i spåren från omöjligt läge i första starten Magnus A körde honom i regidebuten. Fortsatt Magnus A upp men hästen står hårt inne i loppet och tror inte den räcker mot favoriten. 

8 Ontrack He´s Black 15% har bra kapacitet för klassen men Nicklas Westerholm har inte kommit rätt på det i år med bara fyra tränarsegrar på 51 starter och ännu sämre har det gått då han kör själv, med bara två vinster på 52 försök. Nu får han ju köra mer åt farsan (Robert Bergh) och dessutom kommit iordning mer med nya stallet då han flyttat i vinter. Det bör väl ramla in mer segrar framöver men man måste ju gå på det som är dokumenterat, och det är inte dokumenterad form på varken stall eller styrningar inför detta. Detta tillsammans med det ofördelaktiga läget gör att denna är överstreckad här, speciellt som segrarna i Westerholms regi kommit på Romme i enklare gäng.

 2 Marciano 4% är nog en av dom bästa hästarna i grunden här, men gick ur form i höstas då han samtidigt mötte bra hästar så raden är väl lite missvisande. Med ettan högst upp behövs bra resultat och det borde var iordning redan i årsdebuten. 

10 Hochthereitis Sox 2% är mer intressant vid gardering i så fall, då det är comeback efter långt vinteruppehåll. Salmela inledde året trevande men har sedan betydligt bättre statistik och formen på större delen av stallet verkar vara på absolut topp för dagen. Startsnabb så läget är minus, plus är att det är ett par strykningar där bak och han har en bra speed till slut. 

6 B.W.L.Ruthless7% står hårt inne i loppet men är en av Salmelas som visat rejäl form på slutet och vann över 3160 meter sist så gynnad av längre distanser och tänkbart skrällbud. 

7 Zooropa 9% står även hon hårt inne men vann mot hingstar och valacker sist från ännu sämre utgångsläge och efter en rejäl repa ute i spåren. Borde väl vara runt 5% kanske, men tränare och kusk har extremt bra statistik och vid gardering ska den nog med på lappen, trots läget. 

Ranking: A 5. B 1. C 2.10.6.7.8. D 11.3.4.

 

Avdelning 7.

Kort distans och helt okej klass på loppet så inte helt givet att den stora favoriten bara kommer till ledningen och vinner. 

2 Redhot Tap Dancer 50% kommer från tre raka vinster i spets och gör väl allt för att komma dit igen. Har dock startat mest på 2140 m och 2640 meter så det måste ju finnas någon tanke där från tränaren och kanske är inte korta distansen det som passar allra bäst? Vinstchansen är så klart hög nu när det maxas i balansen, men det lär behövas nu, då den måste springa några sekunder snabbare tider än den gjort i vinter. För stor favorit och garderingen är given. 

4 Rapidoux 13% avslutade säsongen lite sämre i vinter då det var skor på, men nu är det comeback efter vinterträning i nya stallet och Westerholm låter pappa köra denna gången vilket är ett stort plus. Får för lite streck tack vare den tveksamma raden på slutet men längst upp i raden har den vinst på 1.11,6 från i höstas. Det var från bakspår på Jägersro och det är ingen i fältet som varit nära en sådan prestation. Från ett av dom bästa utgångslägena bakom bilen och då mycket poäng försvinner om det blir sämre insats nu, så måste den vara bra i ordning. Klar förstahäst, tänkbar chansspik eller lås med skräll från bakspår. Ett annat alternativ är att spela med tre hästar, med favoriten, men jag fastnar nog ändå till slut vid att spela med ytterligare en lägesgynnad skräll på det större systemet.  RAPIDOUX SENT STRUKEN!

11 Conrads Gregor 4% star ofta I låga odds och vann fyra av fem lopp i fjol och har 5/12 totalt, så är riktigt vinst-van vilket är plus. Ett annat plus är att det nu är aviserat barfota runt om för första gången och det kan ju som bekant ge bra effekt. Ryktas dessutom om första bike, även om det inte är anmält så ännu.

1 Mycrazydream 3% har ett bra smygläge bakom dom två betrodda här och med lucka i tid så kan det vara en jätteskräll från formstall, med duktig körsvenn.

10 Tottenham 15% har lopp i kroppen och nu blir det skoryck vilket alla tre vinsterna i fjol kom på. Vann bland annat från spår 12 så kan göra en del i spåren och duger bra i klassen. 

7 Whataboutyou Zaz 5% gick bra som treåring och fick det lite tuffare i fjol, men vann ändå ett lopp med 100 tkr i förstapris, dock mot bara ston, så kanske får svårt i öppen klass. Men denna tappar mycket poäng vid sämre resultat, då ettan är högst upp i raden, så borde vara laddat inför denna starten. 

Hanna Olofssons trio 3 Satellit L.A. 4%, 5 Atlas Eagra2% och 9 Barbed Wire Bronco 0,4% borde alla få svårt trots bra utgångslägen på dom två första. Den första står stenhårt inne i loppet och den andra har gjort sina flesta bra lopp på isbanor senaste åren. Bakspår på den sista och det ska inte gå mot dom bästa här.

Ranking: A 4. B 11.2. C 1.10.7.5.3. D 6.9.8.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.5.8.9.10.

Avd.2: 6 Hail Mary

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.

Avd.4: 2.3.4.8.

Avd.5: 4.9.

Avd.6: 5 Corroded

Avd.7: 1.2.11.

648 Rader som kostar 648 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.4.5.8.9.10

Avd.2: 6 Hail Mary

Avd.3: 2.5.6.

Avd.4: 2 Mr Golden Quick

Avd.5: 9 Emelie K.

Avd.6: 5 Corroded

Avd.7: 2.11.

36 Rader som kostar 36 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.