Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 1/4

V86-Omgången.

V86-Express delas denna veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skrällbana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna. 

Inte många utländska gäster fortsätter att. Anmäla till loppen nu längre och därför ska det inte behöva bli lika många strykningar som det varit senaste veckorna. Vi borde kunna räkna med någorlunda intakta fält och det är fina lopp med ganska många ekipage i nästan alla lopp. Detta gör ju i sin tur att utdelningen bör ha god chans att bli hög och spelvärdet på V86 är som vanligt bra, speciellt då många andra spelformer på andra sporter ligger nere för tillfället.

 

Bästa Spiken!

I inledningen är det alltid bra värde att spika på alla streckspel, oavsett procent, då många näst intill tvångsmässigt, sprider strecken där, i hopp om att ’vara kvar på kupongen efter första loppet’. Har man en att gå på där är det speltekniskt fördelaktigt att gå på hårt på den, då man får fördel mot andra systemen, som garderat. 4 Angel Of Attack 41% har varit och mött gulddivisionare mest hela tiden senaste åren och har över tre miljoner på kontot. Han kommer från tre raka, bra insatser på Cagnes sur Mere där jag för övrigt såg honom live i senaste starten, då han vann efter snabbstart och sedan släpp och säker vinst vid lucka till slut och snabb spurt från tredje invändigt. Absolut toppform och han går som bäst på barfota runt om och har tagit stora kliv i utvecklingen senaste säsongen, då han bland annat var tvåa i C.L.Müllers Memorial i höstas, bakom Velvet Gio och före bland andra Ringostarr Treb, från spår 10 bakom bilen på Jägersro. 

KÖRSVENSÄNDRING TILL PER LENNARTSSON ÄR LITE NEGATIVT, (men procenten har gått ner så fortsatt spelvärde i spiken, trots att Bergh inte kör själv).

Här ska han ha riktigt bra chans att ta spets direkt och därmed också väldigt hög vinstchans. Speciellt då värsta motbudet är ny i högsta klassen. Och även om 2 Bucks To Burn 31% också gjort ett par bra lopp nere i Frankrike har det varit i betydligt enklare gäng än vad favoriten mött, (och det har dessutom inte räckt till vinst, även om senaste spurten var riktigt bra). Bucks har väl fått lite annat upplägg nu och är startsnabb med, skulle kunna gå bra direkt här, men spelvärdet är dåligt då många låser på båda och dom närmar sig varandra i procenten. 

 

Gå Kort!

I sjunde avdelningen är det kort distans och bra kapacitet för klassen på några av hästarna från bra lägen och det gör att dom med sämre lägen bör få oerhört svårt att vinna loppet. 

4 Arnie Express 54% är stor favorit med rätta, då han står riktigt bra inne i loppet. Startsnabb och från ett av dom bästa tänkbara spåren är denna eventuell tredje spik på systemet. Dessutom toppkusk och tränare med ständigt bra statistik, om jag spelar med tre spikar blir det den tredje.

Vid gardering så är 1 Captain My Captain 8% intressant denna gången från ett bra utgångsläge för honom då han är startsnabb och från rygg på favoriten kan han överraska. Var bra som tvåa sist från bakspår över kort distans, bakom Merritt i den konstiga V75-omgången på Bergsåker för tio dagar sedan. Galopperat bort en hel del pengar i sin karriär men är bra däremellan och minuset är väl att han står lite hårt inne i detta loppet kanske, men vill inte släppa honom helt då jag spelat honom gång efter annan. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

Nämnt värsta motbudet och näst värst mot är väl6 Narold Vox 7% som visade lite uppåtform sist på barfota efter ett par lopp där det såg ut som den fina vinterformen kanske var över. Blir det tryck på loppet biter hans styrka bra till slut, men han vill nog ha längre distanser för att riktigt komma till sin rätt. 

8 On Track Piraten 7% har inte visat form på länge och är dessutom bortlottad nu, här slösar ändå spelare lite streck, gå inte i den fällan för att det är den mest namnkunniga hästen i fältet. 

9 Michelangelo Ås 2% är i så fall mer intressant som motbud, då han var bra och vann direkt på första barfota efter vinterträning i fjol. 

3 Magnifik Brodde 7% vann en tuff silverdivision förra vintern före bland andra Disco Volante, och har en del vinster i enklare gäng efter det men matchats snällt och haft problem att duga när det vart hårdare motstånd hela fjolåret. Är startsnabb och får väl rygg på favoriten här men det krävs nog att ett par av dom värsta har en riktigt dålig dag för att förlora mot denna. 

Ranking: A 4. B 2.6.9. C 3.5. D 8.7.1.

 

Avdelning 2.

Låg klass på loppet och tror mest på flera av fyraåringarna i loppet som är på väg uppåt i karriärerna, medans dom äldre här tagit 20-40 starter på sig att tjäna 120-160 tkr, vilket inte är speciellt imponerande. 

5 Dwayne Zet 50% är mest intressant från bästa tänkbara spåret bakom bilen är han tränad av Redén och körd av Khilström vilket är bästa tänkbara där med så klart. Dubbla galopper i årsdebuten är ju inget vidare intryck och procenten är alldeles för hög för att gå på rakt ut och garderingen är given. 

4 Stoncapes Superb 23% har varit igång i vinter med blandade resultat och en vinst från dödens i januari som topprestation. Nu blir det aviserat barfota runt om för första gången och från ett riktigt bra startspår så ska det kunna bli hur bra som helst med Erik upp för första gången.

7 Rotate 13% är anmäld första barfota bak och testas med ny kusk efter mycket galopper. Årsdebuten avklarad och Björn Goop i toppform upp på häst från stall i form måste räknas mycket tidigt så klart.

Från Melanders stall kommer ett par till intressanta fyraåringar med duktiga körsvenner i 9 Solo Flight 3% som nu har två lopp i kroppen och testas med Rickard N nu. 11 Iceland Radio 3% blev lite störd sist vid galoppen innan start och har sin etta längst upp i raden så det borde vara väl förberett nu för att inte tappa för mycket startpoäng. Emilia Leo får ny chans och denna kan duga trots att det är ett sto i öppen klass. 

Ranking: A 5. B 4.7. C 9.11.1.2. D 6.3.8.12.

 

Avdelning 3.

Spårtrappa för ston I lite lägre klass, men ganska fin stil på några som höjer sig i loppet och det borde gå att klara sig på ganska få streck. 

7 Frozen Queen 37% var ute på V75 i Diamantsto Försök sist och går ner i ordinarie klass nu, där hon brukar bli riktigt hårt betrodd. Gjorde det bra i förra starten som trea och när hon började starta i Sverige inledde hon med ett staket (fem raka vinster) från usla lägen flera av loppen, vilket är respektingivande. Inte för hårt streckad här och klar förstahäst i loppet då spår 7 bakom bilen har betydligt bättre statistik i spårtrappor än i vanliga auto-lopp.

14 Angel Ovea 14% är dock en riktigt bra utmanare och spåret är besvärligt men denna får ha betydligt mer på kontot än nästan alla konkurrenterna här. Hon har dessutom matchats en del mot hingstar och valacker, sist var det dessutom i öppen klass i ett V75-lopp. Daniel Wäjersten har riktigt bra statistik både som kusk och tränare så när hästen bara möter ston denna gången så är hon given på kupongen och tänkbart lås tillsammans med favoriten. 

6 Valuta E.W. 16% är startsnabb och nu är det aviserat att det ska på en bike, så det är så klart intressant med ett lopp i kroppen. Lika klar tredjehäst som dom två första i rankingen. 

4 H.P.R.Dominica 6% har gjort en start för Bergh, men nu är det kuskminus, då Berghs alla hästar har lite högre segerprocent då han kör själv, så det är i princip alltid minus när någon annan kör. Stark men fick galopp i årsdebuten så bara aktuell vid bred gardering.

3 Love No More 10% har också årsdebuten i ny regi avklarad, nu blir det lättning i balansen och denna ska ha gått framåt med loppet i kroppen. Vinsten i ett betydligt enklare gäng och borde kanske vara ett par procent lägre streckad för att vara riktigt intressant. 

10 Listas Thaitanic 7% har väl kanske mött enklare innan, men har vunnit 5/14 starter och ett par av vinsterna är tagna på Bergsåker så kan duga med rätt resa och behöver väl lite tur.

15 Miss Duffy 6% mötte ett par alldeles för tuffa motståndare sist i ett V75-lopp men gjorde det klart bra. Mycket mer pengar på kontot än övriga, så står bra inne i loppet nu och tål en repa i spåren.

Ranking: A 7. B 14.6. C 4.15.3.10. D 13.11.5.9.2.8.1.12.

 

Avdelning 4.

Guldklockan och lopp för körsvenner födda -85 eller senare med B- eller K-licens. Lite lägre klass på hästarna och här sticker en ut rejält vilket gör honom till en vettig storfavorit och given spik. 

1 Eye In The Sky 59% är en två år äldre helbror till King Of Everything som spås en bra framtid. Denna fick fyraårssäsongen förstörd av skadebekymmer och är kvar i låg klass för sin kapacitet. Sist testades barfota runt om för första gången vilket funkade och så blir det igen, dessutom är han nu anmäld med riktigt bike istället för hybrid, som på slutet. Marcus Lilius är riktigt bra kusk i sammanhanget och vinstchansen ska vara riktigt hög då han visat startsnabbhet och hållit upp innerspåret bakom bilen på Mantorp, vilket är sämre läge än här. 

Värsta motbuden är bortlottade och det gör det betydligt enklare att spika favoriten. 9 Drooping 13% kommer från formstall med duktig kusk men från bakspåret gör dom väl bäst i att försöka hålla ryggen på favoriten och hoppas på lucka till slut, så chansartat. 

8 Big Shot 6% är bra för klassen och har mött bra motstånd på slutet, men Jesper Olsson kör extremt få lopp och utgångsläget är mycket besvärligt. 

7 United Broline 7% övertygade I enklare sällskap sist på barfota fram och så blir det igen men borde inte räcka nu, krävs att favoriten kommer bort och gärna någon strykning invändigt för att göra sig gällande. 

3 Irrawaddy 6% är startsnabb och den som kan ställa till det för favoriten i spetsrusningen men den bör väl släppa om den kommer ut och vill överta. 

2 Jetstream Rapida 4% gjorde det bra sist och har nu betydligt bättre utgångsläge och stallkamrat med favoriten och bör väl se till att han kommer ut om någon eller några andra passerar dom i inledningen. 

Ranking: A 1. B 9.3.2. C 8.7.4.12.5. D 6.11.10.

 

Avdelning 5.

 

2640 meter i fyraåringslopp för låg klass och elva var anmälda men Stefan Arvidsson verkar ha haft otur i dagarna, med strykning för hosta på färske V75-vinnaren 6 Youhadmeathello och nu är även 11 Lyckans Orlov struken, för sårskada, i loppet. Bara Nio hästar till start och ingen behöver hamna allt för illa på det och jag förordar streck för samtliga.

3 Quickatore 40% blir lite för stor favorit och visst har han varit bra vid ett par segrar i Sverige, men har även en diskning efter galopp till slut där emellan. Garderingen är så klart given.

5 Bastian Boom 6% är startsnabb och från bästa spåret ska segerchansen vara riktigt hög i förhållande till procenten.

8 Lover Bac 4% hade vart mer intressant om Bergh kört själv, men nedstruken ett spår och barfota runt om är aviserat så ändå ganska tidig. 

10 Soleil D’Inverne 1% har ett par galoppmisslyckanden på rad nu, men det var på vinterbana och helt andra förutsättningar nu med barfota fram och tränaren har riktigt bra statistik. Hästen är inte sämre än några av dom betrodda här och då procenten är som den är i ett litet fält så måste denna räknas tidigt.

9 Empty The Thanks 0,4% kommer från Båths stall där unghästar kan vara 20 meter bättre från start till start när han väl hittat någorlunda rätt på dom. Årsdebut och förstår att dom ligger lågt i förväntningarna nu men ingen har så låg segerchans i loppet som spelarkollektivet bedömer honom till. 

1 Digital Asset 20% gör väl vad som går att för att försvara innerspåret och räknas så klart både med spatschans och från rygg på ledaren, men procenten är lite för hög. 

Ranking: A 5. B 3.10.8. C 1.4.9. D 2.7.

 

Avdelning 6.

Långlopp för ganska rutinerade hästar men båda dom mest betrodda är mycket galopp-benägna och det gör att man får svårt att gå på någon av dom fullt ut, då det är voltstart.

4 Digital Science 34% har till skillnad mot Brghs hästar på Bergsåker ett rejält kuskplus i bästa Goop som kommer från trippel på V75 i lördags och oerhört mycket pengar och segrar inkörda under vintern i Frankrike. Nu lär vi få se en och annan trippel på banorna framöver då travet i Frankrike tar paus i Corona-tider. Denna har nog överlägsen kapacitet för loppet men har väldigt mycket galopper och strykningar i historiken. Första starten på ett tag kan vara ett plus då det verkar oerhört svårt att hålla honom fräsch och sådana hästar ska alltid passas extra i första starten efter uppehåll. Den vågade litar på att Goop löser det och blundar sig genom loppet, hästen kan även vinna med galopp på vägen så släng inte kupongen även om han står och studsar tidigt i loppet, men invändig strykning och mer plats i volten är positivt.

2 Admirer20% är också väldigt osäker men när han är felfri kan han öppna snabbt och från spets vinns väldigt många av loppen, och fler desto längre distansen är. Lugauers formstall åker med bara en häst till Solvalla och då brukar det vara klart, men så enkelt är det inte med denna.

5 Messiah 3% kör Daniel Redén själv denna gången och oftast gör han det när det är passivt upplägg aviserat och hästen ska få ett lopp i kroppen, kanske vill han känna på hästen om det är något problem, då han mest hängde med i loppet sist. Dock vinner hästarna ändå 20% av starterna när han kör och denna är stark och kommer hit med årsdebuten avklarad. Under tre procent på vilken häst som helst från Redéns stall är alltid för lågt.

7 Arctic Agent 3% körs ofta offensivt och gör Admirer bort sig kanske Jorma kan köra hela vägen till spets om även favoriten krånglar, nu när det dessutom är strykning invändigt, av en som annars var ett spetsbud. Hästen vann tre raka lopp i våras och har väl visat något bättre form igen nu på olika barfotabalanser efter både strykning och sämre lopp i vinter. Skulle kunna överraska då han verkar trivas vid årstiden och går som bäst med olika former av barfotabalanser.

8 Noughty Boy 7% skrällde för Emilia i ett lopp över distansen på V86 i februari, mot lite enklare motstånd, och har tjänat det mesta av sina pengar i monté. Visade sig dock trivas över distansen och även om denna står hårt inne kan det vara tänkbar överraskning om båda betrodda gör bort sig. 

9 Guilty Pleasure 1% var ute i loppet som Noughty Boy vann och var betydligt mer spelad än den då och tröttnade efter ett offensivt upplägg i dödens. Står stenhårt inne och söker efter formen, men är inte sämre än konkurrenterna bakom dom två mest streckade.

11 Carlos Messi 3% var stor favorit i loppet som Noughty Boy vann och då aviserade kusken att han skulle köra som att han hade bästa hästen och sedan kröp han ner i tredje invändigt och blev fast. Pajas i sulkyn men hästen duger och nu är det barfota runt om, måste nog med på större lappar trots läge och kusk.

6 Iller Tooma 6% en struken invändigt och ett fint sringspår gör att han kan ta spets och släppa till någon av dom bättre. Troels har betydligt bättre resultat i inledningen av året än tidigare, både som kusk och tränare, så tänkbart ekipage som kan skrälla här.

Ranking: A 4. B 2.5. C 7.9.6.11. D 8.1.

 

Avdelning 7.

Se”Gå Kort!”

3 Ready Lane 18% är så klart tänkbar utmanare mot mina två nämnda och han har inte gjort mycket starter och har varit svår att hålla fräsch. Är startsnabb men spår tre brukar inte vara så bra, så det är tveksamt var han hamnar. Visst kan han ta sig förbi invändiga och släppa till favoriten så finns chansen. Han galopperar dock så ofta att jag måste ranka ner honom ett snäpp här men tänkbar tredjehäst om man har råd att låsa på tre hästar eller spelar reducerat. 

2 Vareity Show 3% har mött enklare men tränaren kan få fart på sina hästar och har riktigt bra statistik, så från ett klart okej utgångsläge bör han hamna okej på det. Tänkbar skräll för er som letar.

6 Nolimitjimmit 5% har varit bra i tidigare regi och börjat bra även i nuvarande, i enklare gäng, men ska duga bra i klassen.

9 Andre Agassi 4% gör årsdebut nu och är lite bortlottad med bakspår men vann Amatör-SM i höstas så har visat även han duger i klassen.

Övriga borde få svårt att blanda sig i matchen på allvar här. 

Ranking: A 4. B 1.3. C 2.6.9. D 12.5.11.7.10.

 

Avdelning 8.

I avslutningen är det ett lopp i ganska hög klass där flera av hästarna kommer från klart okej insatser strax bakom kulltopparna som tre och fyraåringar, blandat med några äldre som härdats i klassen.

7 Deep Pockets 32% trivs över den korta distansen och kvalade bland annat in till sprintermästaren och Breeders Crown i fjol. Är startsnabb men från spår lite väl långt ut på vingen och utan vinst sedan maj i fjol så är han kanske lite väl stor favorit. Garderingen är given.

2 Farsetti Hanover 16% är ett intressant nyförvärv hos Daniel Reden vilket så klart alltid är intressant. Okej utgångsläge och Örjan upp är plusfaktorer och måste med på lappen direkt då den varit fin i sitt kval, med ett snabbt sista halvvarv. 

10 My Dream Art 2% har uselt startspår men visade bättre takter sist på V75 efter att ha varit en besvikelse i debuten för Nurmos. Stark häst i grunden som är härdad i klassen och nu blir det första skorycket i Nurmos regi, kanske bara är starkast här, till låg procent chansar jag och streckar igen iaf.

3 Cantona Mearas 3% är också han härdad i klassen och med mest pengar på kontot så står han bra inne i loppet. Vinsterna har tagits med lite lägre prissummor men då han startat på medans flera av konkurrenterna inte har så mycket lopp i kroppen kanske form kan slå klass. Bröderna Persson har ju som bekant fått rejäl snurr på en och annan i stallet i år med så till låg procent är den kul.

8 Zeus Bi 4% är väl bortlottad denna gången kanske men har bra farter i kroppen och med årsdebuten avklarad på mersmakande sett kanske den kan räcka här på visad form, efter ett långt vinteruppehåll. Körde dock in sina pengar som treåring och hade ett tufft fjolår mot hårdingar i klassen och fick inte med sig en enda vinst då. 

6 Thats Art 17% har fått det lite tuffare när han mött hårdare hästar men varit desto morskare i enklare gäng. Kanske inte räcker mot dom bästa här men det blir barfota runt om första gången denna säsongen och PU brukar ha bra statistik när han skickar få hästar till Solvalla på onsdagar. Ny kusk kanske han tänder till på med och kanske behöver streckas men rankas ned lite då han är hårt streckad och är en av dom med minst på kontot här.

5 Mr Creation 4% är startsnabb och har bästa tänkbara utgångsläge bakom bilen. Får lite kuskplus denna gången mot ordinarie körsvenner och detta är en tänkbar skräll med lopp i kroppen. 

Ranking: A 2. B 7.10. C 3.8.6. D 5.12.11.1.4.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 4 Angle Of Attack

Avd.2: 4.5.7.

Avd.3: 6.7.14.

Avd.4: 1 Eye In The Sky

Avd.5: 1.2.3.4.5.7.8.9.10.11.

Avd.6: 1.2.4.5.6.7.8.9.11.

Avd.7: 4 Arnie Express

Avd.8: 2.3.5.6.7.8.10.

5103 rader som kostar 1275;75 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 4 Angle Of Attack

Avd.2: 4.5.7.

Avd.3: 7.14.

Avd.4: 1 Eye In The Sky

Avd.5: 1.3.5.8.10.

Avd.6: 2.4.5.

Avd.7: 4 Arnie Express

Avd.8: 2.7.10.

270 rader som kostar 67;50 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!