Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 25/3

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express denna veckan delas av Åby och Solvalla och har spelstopp 20:30 på onsdagen som vanligt. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. 

Smålurig omgång med fulla tolvhästars-fält och inte lika många strukna i små fält som det varit ett par veckor nu. Alla vet vad som gäller, så inga danska och norska ekipage som anmäler för att sedan stryka. Det gör att omgången har potential och det kan ge riktigt bra även om ett par favoriter vinner så kan det slå bra med bara ett par överraskningar. 

 

Bästa Spiken!

I stayer-loppen gillar jag att spika, där visar sig oftast bästa hästen vinna allt som oftast. Distanser över 3140 meter blir alltid utslagsgivande och en sämre häst kan i bland inte vinna med all tur i världen mot den hårdare motståndare. I sjätte avdelningen som går på Solvalla är dagens minsta fält, med tio hästar är det extra gynnsamt för dom längst bak, med färre att runda. 8 Vincent AS 52% blir stor favorit men det är berättigat, han är klart bästa hästen och har överlägsen kapacitet. Han är dock väldigt knepig och kan galoppera eller helt enkelt inte vara på humör, så han tävlar mot sig själv i loppen. Fick förra säsongen förstörd då Dahléns stall drogs med borelia på sommaren och han kom sen inte riktigt igång på hösten. Vann ändå ett av loppen under hösten, då han slog bland andra Reckless och Sevilla på V75 under Jägersros Derby-dag. Årsdebut spelar ingen roll och barfota är ett plus, sund spik, då han är överlägsen felfri i detta gänget. Kan även vinna med galopp på vägen, så släng inte kupongerna om det blir gunga och ser omotiverat ut mest hela loppet, han kan ta tag i grejerna och växla ett sånt här gäng på sista 500 oavsett position. 

 

Gå Kort!

I avslutningen blir 5 Chapuy 56% väldigt stor favorit och det ska han vara i ett passande lopp då han lottats till bästa tänkbara läget. Han är väldigt startsnabb och tar säkert spets även om det är ett par snabba invändigt. Att han avslutade fjolåret med galopp i två av dom sista tre starterna är så klart inte positivt och kanske är han svår att hålla fräsch eller liknande då han startade med fyra veckors mellanrum under hela hösten. Inte helt given att gå på rätt ut i årsdebuten till så hög procent och tycker man kan gardera, men inte ta många. 

10 Hector Boko 15% har varit igång i vinter och hunnit vinna ett fint Klass 1-försök på V75 i år, då han tidigt kördes fram utvändigt och vann med en dryg längd före Volare Gar. Sedan blev det galopp i finalen och även i starten efter det, vilket så klart inte är bra men sist gick han felfritt och blev fast med sparat, så på g igen nu. 

 

Avdelning 1.

Svårt fyraåringslopp där flera av dom bättre gör årsdebut här och måste inte vara på topp direkt, medan ett par av dom på start har visat tidig form och gjort ett par starter redan i år. 

Klar förstahäst är Berghs 12 Västerbo Lexington 21% med mest pengar i loppet och Berghs hästar har kommit ut i bra form direkt i årsdebuterna. Det är dock spår fem i volten och han har lite galopper i historiken så garderingen känns given. 

13 Piteraq 18% har springspår på tillägget och testas nu barfota fram direkt i årsdebuten vilket är intressant då han är bra och kan hamna långt framme direkt.

11 Mister Donald 20% var hårt spelad gång efter annan i fjol och lär bli så även nu. Dock har Goops årsdebuterande hästar inte bara gått ut och vunnit sina lopp. Det kan ta ett par starter till han är på topp, nu kan han vinna loppet även utan full form och är tidig.

5 Ferdinand Eme 10% har bara tre starter innanför västen men svårt att veta hur bra den är och lär utvecklas rejält med starterna i kroppen. Näst sist blev det lite spår till slut i snabbare avslutning som trea, dom andra loppen har den vunnit. Nu lär han ju försöka vara med långt framme direkt i loppet och då kan det bli långt fram för dom årsdebuterande, bättre hästarna där bak. 

7 Around The World 8% har springspår nu och fick bra ryggar sist och kunde vänta till in på upploppet innan dom behövde vrida på själv och då vann den. Veio har riktigt bra form på stallet nu och hästarna trivs då dom kan balanseras valfritt och denna rycker dom bakskorna på denna gången. Häst som fått grundträning i Italien och bytte regi inför denna säsongen och den har gått framåt och balansförändringar är då extra intressant. Henna kanske får lite bättre självförtroende nu när det börjat komma lite vinster på slutet. 

Kusk i självförtroende är verkligen Stefan Persson som inlett året lysande och för över det på hästarna han kör, är känslan, då många presterar förbättrat.  2 Go For Fun 4% var just en sådan som var förbättrad sist och skulle kunna skrälla igen med rätt resa från ett bra utgångsläge. 

Ranking: A 12. B 13.11.5.7. C 2.10.3.1.9. D 8.4.6.

 

Avdelning 2.

5 Super Sarah 53% har fått ett bra utgångsläge men är inte så startsnabb så kan bli hängande lite trots ett bra spår. Går ner lite i klass nu efter ett lopp på V75 mot King Of Everything sist, från bricka 8 och loppet innan var det ett lopp i Tidiga Unghästserien. Förstahäst men behöver gardera då hon möter många som är ett år äldre här och varit ute i lite fler lopp. Loppet är vidöppet och nöjer man sig inte med att spela med ett par motbud behöver det inte vara fel att heltäcka loppet. 

1 Moon Zappa 13% lyser det inte rött om hovarna på då hon fick gå barfota redan sist, spår sju bakom bilen då och hittade ner till plankan men blev fast med krafter sparade. Petri Salmela har haft bra form på stallen sista två-tre veckorna så denna kan vinna loppet. Kanske kan hålla ledningen sida vid sida på värsta motbudet i spetsstriden. 

Även om 2 Heavenly May 4% tar sig förbi så kanske den kan se Salmelas häst som en bra rygg och släppa till den. Heavenly var ute mot stenhårda kullkamrater hela fjolåret och kvalade in till Oaks så hon borde duga bra i klassen från ledningen eller rygg ledaren kan första vinsten komma här.

6 Cobbys Nana 19% var ute på V75 och gick bra som trea bakom Maestro Crowe och Bottnas Fantom över 3140 meter och går ner i klass nu. Måste räknas riktigt tidigt på styrka och form. 

Bland skrällarna kan 12 Ekebys IA 0,4% som funkar på lång distans och gick bra för Julia Smedman sist på barfota fram, nu blir det litet kuskplus och ett par strykningar i loppet gör att hon kan komma lite bättre på det än förväntat när startlistorna kom. Inte många hästar i jämna stolopp har vinstchans på en bit under 1/200 speciellt inte på hästar från tränare i toppform, Li Hannés hästar har vunnit 5/24 i år och det är riktigt vasst på ett litet material. 

9 Minou Båven 2% nämns nog i många tips och lär väl stiga lite på procenten, gick positivt på barfota runt om sist så det lyser inte rött på skorna här heller men är så klart ett plus. Och med ett par strykningar så ökar chanserna för bakspårshästarna.

4 Veritas Grif 2% har ett bra utgångsläge och borde hamna bra till här då hon står bra inne på pengarna och har ett par lopp i kroppen på olika barfotabalanser vilket har funkat klart bra. Monté sist men vissa kan ju tända till efter någon start i monté men man ska ju så klart inte gå på hästar i sulkylopp som tjänat merparten av sina pengar i annan sport, men så är inte fallet här. 

3 Queen Adele 3% har gjort årets starter I Finland men har sina vinster från svenska banor och vann på första barfota i fjol. Nu har hon gått barfota i Finland och därför lyser det inte rött här, men häst som kan vinna loppet från okej läge. 

Bra kuskar på 7 Souzy 1% och 10 White Witch Doc 0,3% som båda skulle kunna vara riktiga rysare i loppet med tur på vägen. Så har jag nämnt något om samtliga i loppet, tre hästar kanske räcker men behöver inte vara fel att ta så många plånboken räcker till här då det inte skiljer jättemycket från dom mest betrodda till dom mindre spelade i prestationer och kapacitet. 

Ranking: A 5. B 6.1. C 2.12.4.3.9. D 7.10.

 

Avdelning 3.

Förra loppet på Solvalla var över 2640 meter auto, så gäller även förutsättningarna för detta loppet på Åby i lite lägre klass vilket oftast betyder att det är lite mer svårbedömt på förhand och detta är inget undantag. 

Favoriten11 Global Agreement 45% har vunnit sina felfria lopp och i så här låg klass spelar det mindre roll att han är nybliven fyraåring, även om det alltid är en faktor att väga in (och många fyraåringar i detta loppet där flera hästar gör årsdebut eller andra starten för året gör det extra ovisst). Viss galopprisk och bakspår på Åby gör dock att man måste gardera loppet även om det är ganska stark favorit.

5 No Limit La Ma 4% har ett bra utgångsläge och har varit igång i vinter till skillnad mot några av konkurrenterna i loppet. Form och läge gör den spelvärd. 

6 Jeppas Tarpon 6% gör debut för Johan L som hade vinnare i söndags på GS75, så stallet som inledde januari väldigt bra är klart på gång nu igen och skall passas. Spåret är bra på Åby där det vinns betydligt fler lopp från bricka 6 bakom bilen än på övriga banor. 

8 Twigs Got U. 14% har spar längst ut bakom bilen men det är störe vinstchans därifrån i just spårtrappor så det kan gå trots läget då hästen visade form sist.

13 Icarus Boko3% är det aviserat barfota runt på till denna starten och det är intressant från Goops stall med Jepson upp till den låga procenten. 

1 Ninia´s Boy 19% har bricka ett i spårtrappan vilket oftast brukar vara lite sämre då dom alltid får ha minst på kontot därifrån och ofta blir över invändigt mot dom mer rutinerade hästarna. Dock är det så pass låg klass här att det inte skiljer så mycket på dom och han borde hitta bra position då han är ganska startsnabb. Med open-stretch går det ju att vinna fårn rygg ledaren eller tredje inner men rankas ner lite på att han är väldigt hårt streckad denna gången. 

Ranking: A 11. B 5.6.8.13.1. C 14.3.2. D 9.7.12.10.4.

 

Avdelning 4.

Lite mer rutinerade hästar än i föregående avdelningar men ändå ett svårbedömt lopp att räkna på och ett par av dom bättre hästarna har lottats till svåra utgångslägen. Dessutom ska hela ekipagen bedömas och här kör bara kuskar födda -85 eller senare med B- eller K-licens, det innebär att det är ungefär som ett lärlingslopp var förr. Vi ser mer variationer av vilka som får köra vissa lopp och det är väl bra men gör det lite svårare att räkna på. 

4 Ivory Di Quattro 19% har dock fått ett bra utgångsläge med en duktig körsven, men det är första starten efter vinterträningen så det är så klart ovisst. Dock har många av Berghs hästar som bekant presterat bra direkt i sina årsdebuter och denna körs barfota fram direkt, vilket ska ses som positivt. Kom till Berghs regi i somras och har vunnit 4/8 där och han får ofta bra fart på avkommor från Love You. Tänkbar chansspik på utgångsläget och mer tveksamheter på värsta motbuden. 

2 Enriko Ha 15% är startsnabb och har varit ute i försök och final på V75 i vinter, och duger bra i klassen. Lite längre mellan starterna nu och Sverre varken kör eller vinner lopp speciellt ofta så ett par små minus och kanske lite väl hårt streckad men ändå tidig. 

9 Lovely Secret 37% är väldigt överspelad denna gången från ett mindre bra spår bakom bilen och skor på denna gången. Vann sist mot bra hästar från rygg ledaren men värsta motbudet då galopperade och bara fyra hästar i loppet. Barfota första gången sist så skor på nu är så klart ett minus i kombination med längre distans och tveksamt utgångsläge för ett sto i öppen klass gör att den är kraftigt överstreckad denna gången trots bra kusk. SENA ÄNDRINGAR: BARFOTA OCH BIKE, (irriterande mörkning vid anmälning och det skulle behövas ett bestraffningssystem för dom inte respekterar utrustnings-infon.) Fortfarande överstreckad, men flyttas upp i b-gruppen på utrustnings-plus.

10 I.T.Investor 15% vann V75 på Axevalla för fyra veckor sedan och slog då bland andra Choco Garline, Carlos Ken och Uret från liknande läge och tål en repa i spåren. Var trea mot hårt motstånd på V75 även gången innan och går nu ner i klass. Kusken kör bra och känner hästen väl medan tränaren också har bra resultat på ett väldigt litet material. Anmäld barfota runt om men blir nog barfota fram vilket den gått bra på tidigare. Klart första motbud mot min tipsetta och tänkbart lås tillsammans med Ivory och kanske Enriko. 

Tänkbara skrällar är 1 Ultra Mark 2% som gör första starten i Dahléns regi och kommer med italienska pengar på kontot vilket brukar bita bra i mellan till låga klasser. Duktig körsven i form som inte är någon som drar många extra streck. 11 Bordeux Doc 3% kommer med två lopp i kroppen och får lättning i balansen till denna starten med barfota bak. Hästen är oftast betrodd och var två på V75 i höstas som en av favoriterna, det ska duga bra i klassen, även om han är en av dom med minst pengar på kontot här. 7 Titan Giro 4% får en av dom bästa kuskarna i fältet upp här och närmar sig formen. Startsnabb häst som vunnit 3/5 från spets så om han hittar hela vägen till spets kan det gå.

Ranking: A 4. B 10.2.9. C 1.7.11. D 6.8.12.5.3.

 

Avdelning 5.

Kort distans och dom bästa har fått dom bästa utgångslägena här och då ska det ju stå mellan dom, när dom nu är jämnt streckade är det givet att ta ställning och spika, då det är iskallt, speltekniskt, att låsa på dom två. Spik eller fyra streck är rekommendationen. 

4 Vikens High Yield 43% var natten till onsdagen mindre spelad än värsta konkurrenten, men dom flesta verkar tänka som jag här nu under dagen. Att dom tidiga spelarna var fel ute och Vikens ska var favorit med spår invändigt om värsta motbudet. Han var rejält skrik på V75 sist där många spikade men från uselt läge och med mycket hästar i vägen mest hela tiden så blev han ”bara” trea. Fortsatt barfota runt om och är väldigt bra kapacitet för klassen på denna och Berghs hästar har ännu bättre statistik när han kör själv, vilket är ett plus. Spik.

5 Il Duce Boko 35% var favoriten här hos dom tidiga spelarna och drar fortfarande mycket streck då många dubblar loppet med honom. En Lugauer-häst som vunnit både försök och final på V75 i vinter. Det var i Klass 2 och med snabba pengar så gick han upp två klasser till loppet efter och var oplacerad i mål trots rekordsänkning och bästa tänkbara utgångsläge. Möter nu en häst i som är mer härdad i den klassen och att det är jämnt på strecken tycker jag helt enkelt är fel.

Mer intressanta vid gardering är i så fall 6 Bossy Alley 7% som före Vikens High Yield sist på V75 efter offensivt upplägg. Inför det hade hästen 3/3 på barfota runt om så andraplatsen mot en smygkörd var åter en bra insats på den balansen, så blir det igen. Bricka 6 bakom bilen är bra på Åby och denna är främsta motbudet. 7 Franklin Face 7% är härdad i klassen och har redan vunnit ett försök i Bronsdivisionen i år, före Man At Work. Han är startsnabb och är ven han ett vettigt motbud. 

För er som letar storskräll så kanske 11 Gizmo De Veluwe 3% kan överraska om dom andra betrodda kör hårt mot varandra så duger han bra här med duktig kusk trots ofördelaktigt utgångsläge. 

Ranking: A 4. B 6.5. C 7.11.1. D 3.2.10.9.12.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

Öppet bakom min spik och det behövs många streck om man inte väljer att singel-strecka här. 4 Xanthis Coktail 6% är det form på och denna torskade på målfoto sist den startade inom V86. Fortsatt Rickrd N som hästen verkar trivas bra för, med en vinst och två andraplatser på tre försök tillsammans. 1 Staro Mojito 2% är spetsbudet då dom bara är på grunddistansen, och ledaren räknas alltid, men denna är totalt bortglömd på strecken. Rejält kuskplus på 3 Magic Allybis 2% är på det tänkbar skräll med invändig resa och lucka till slut. I övrigt är alla längst bak klart dugliga hästar och alla fem på bakersta fållan är anmälda barfota runt om. 9 Toutre 16% är igång och har form men har bara 1/11 över 3000 meter eller längre. Lite överstreckad denna gången (skrev det när han var över 18% på onsdagsmorgonen) då det nog ska vara lite jämnare spelat bakom favoriten och vid gardering så behövs i princip alla streckas, då det finns små-plus på var och varannan av motståndarna. 

Ranking: A 8. B 4.9. C 1.6.3.7. D 10.5.2.

 

Avdelning 7.

Kort distans på Åby och favoriten har fått bakspår vilket gör det nödvändigt att gardera loppet även om det är rätt favorit här så krävs det inte mycket för att komma bort från bakspåret då det är hästar i hög klass som springer fort hela vägen så kostar det att ta ett par svängar i tredjespår. 

9 Mack Dragan 44% städade av ett billigare gäng i årsdebuten och nu är det maxat i utrustningen aviserat och vinstchansen är så klart hög. Ingen i Sverige kör mer behärskat i tredjespår än Jepson (förutom Örjan, men han är i klass för sig i världen på att hushålla med krafterna så han går utanför ’toton’ i den kategorin,) så ska någon vinna loppet från det läget så är det Carl-Johan. Tänkbar spik för en liten kupong trots läget men på seriösare lappar ska man nog ändå försöka att fälla, men given a-häst på reducerade systemen. 

6 Melby Drake 16% har ett bra utgångsläge då spår 6 på Åby är och nosar på dom annars överlägsna 5 och 4 i vinststatistiken, det då fler satsar framåt därifrån på denna banan med tanke på att man enklare kommer ner till plankan på banor med open-stretch. Det släpps och byts positioner mer ofta i inledningen av loppen och ingen är rädd att bli fast. Detta är bra för Mellby Drake som kan bli släppt till ledningen, alternativt köra sig dit och blir då en tuff nöt att knäcka för övriga. 

10 Master Crowe var klart godkänd i skymundan bakom bland andra Disco Volante i gulddivisionen på Halmstad sist. Kommer att växa in i klassen bra med tanke på Puros resultat i övrigt och hästen har vunnit 20/50. Kan få rygg på favoriten under slutvarvet här och då kan han spurta ner samtliga. 

5 Speedy Face 8% har redan tjänat över 150 tkr i år på tre starter nere i Frankrike med 0-3-4 som resultat så det är klart att det varit stenhårt motstånd med höga prispengar. Har hårdhet som räcker långt i loppet och från ett bra utgångsläge ska vinstchansen vara hygglig. 

Bland övriga, men som jag avstår kan ändå 2 Island Life 13% vara intressant som stallkamrat till Mellby Drake kan det bli tal om att köras hårt för ledningen och bara släppa till stallkamraten. Från rygg ledaren kan det gå. 11 Eldorado B. gör intressant start i ny regi, men bortlottad denna gången och passas med spetsläge nästa gång om han ser fortsatt bra ut i loppet. 1 Global Takeover 4% kan blanda sig i spetskörningen men ska knappast kunna duga till att göra upp om vinsten till slut. Uppanmäld och borde vara nöjd med vilsamresa i tredje invändigt och ta pengar men ibland brinner det för Uhrberg i spetskörningar när han ser att han har chansen att hålla upp och han kan ställa till det. 

Ranking: A 9. B 6.10. C 5.2.11. D 1.4.8.12.7.3.

 

Avdelning 8.

Se”Gå Kort!”

Låser nog loppet på dom två nämnda, men ska man ha en till så är 2 Sebastian Journey 10% intressant då han startar i främre ledet, då han är väldigt startsnabb. Kanske kan ställa till det lite för favoriten i spetsstriden om Chapuy är det minsta ringrostig i sin årsdebut. 7 Up To Me 4% slog Sebastian Journey sist efter bra spurt från rätta ryggarna, tufft läge nu men anmäld barfota runt om vilket kan väga upp för svårt spår. 6 Concrete Dee 5% har åkt dit mot den i rygg ett par gånger i rad men är ingen dålig häst. Startsnabb och bör hamna bra till trots spåret och kanske skräller nu. Fördelaktigt för både 6 och 7 med invändig strykning under onsdagen. 

Ranking: A 5. B 10.2.7. C 6.4.12. D 11.3.1.8.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.5.7.11.12.13.

Avd.2: 1.5.6.

Avd.3: 1.5.6.8.11.13.

Avd.4: 1.2.4.9.10.11.

Avd.5: 4 Vikens High Yield

Avd.6: 8 Vincent AS

Avd.7: 5.6.9.10.

Avd.8: 5.10.

5184 rader som kostar 1296 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 11.12.13.

Avd.2: 1.5.6.

Avd.3: 1.5.6.8.11.13.

Avd.4: 2.4.10.

Avd.5: 4 Vikens High Yield

Avd.6: 8 Vincent AS

Avd.7: 6.9.

Avd.8: 5.10.

648 rader som kostar 162 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.