Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Färjestad 22/3

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.Färjestad är värd för GS75 denna veckan och det är utpräglad spetsbana av lite speedway stuk med snabba tider och där ledaren har klar fördel. Banan har ett av dom kortare upploppen i Sverige med sina 177 meter. Banbredden är runt medel och det är ingen vinklad vinge eller open-stretch här. Vinster från ledningen är överrepresenterat på Färjestad, oavsett distans vinns fler lopp från ledningen här än på genomsnittet av svenska banor. Spår 5 bakom bilen har ännu bättre statistik här än på övriga banor, liksom spår 4 och dom spåren är riktigt bra att ha här. I voltstart är som vanligt spår 1 bäst. 

 

Bästa Spiken!

6 Rapide Cash 73% är spelad till väldigt hög procent, men omsättningen är låg så borde gå tillbaka lite under söndagen. Hon vann ett försök till Diamantstoet i vinter och var två bakom Aura S.L. och var för e bra ston i mål. Nu startar den en bit ut bakom vingen men då det är spårtrappa brukar det gå bättre från dom spåren och Kim lär köra offensivt och vinstchansen ska vara riktigt hög.

 

Gå Kort!

I inledningen kör Ville Karhulahti Maria Thörnqvists 4 Maze Runner 67% som är väldigt stor favorit. Hästen är startsnabb och har ett av dom bästa spåren så spetschansen och därmed vinstchansen ska vara riktigt hög över den korta distansen. Rann undan på 1.11,1 på en annan spetsbana, Eskilstuna, sist. Har dock fler andraplatser än vinster och har aldrig vunnit två lopp i rad, men aldrig heller gått i två så här billiga lopp i rad.  

10 Only One Winner 16% var riktigt bra som unghäst hos Nurmos, men efter en hel del skadebekymmer hamnade den i Nathalie Bloms regi och har gjort flera bra för henne. Är nu hos Björn Goops och då det är debut i den proffsregin nu så är det så klart intressant. Hon körde allt som. Oftast själv så kuskpluset är rejält nu. Hästen är startsnabb och ska kunna följa ryggen på favoriten här och komma igenom bra och då streckprocenten inte är så farligt hög så är den klart streck-värd trots spåret.

 

Avdelning 1.

Se”Gå kort!”

5 Wollafur 4% har bästa spåret men varken hästen eller körsvennen vinner speciellt ofta. Detsamma gäller för 1 Puccy Italia 10% som borde bli över en bit ner invändigt och ska få väldigt svårt att vinna loppet trots att stallformen är i stigande. 9 Peder Mykla 1% vann fem lopp på 16 starter i fjol och hade lite nytändning. Är nog värsta motbudet bakom min duo trots bakspår och tänkbar tredjehäst i loppet. 

Ranking: A 4. B 10. C 9. D 5.1.11.3.6.12.2.7.8.

 

Avdelning 2.

Öppet fyraåringslopp för ston i låg klass och jag tar ställning och spikar då loppet är ihåligt och värsta motbuden fått sämre utgångslägen. 

2 Janis Brown 36% körs av Rickard N som vinner många lopp i år och tränaren verkar ha bra form på stallet med en vinst på V75 under Bergsåkers tävlingar på lördagen. Misstänker att det är bra ordning även på denna som startat på i vinter och bland annat spurtat hem ett lopp på Solvalla i fin stil. Galoppen sist är så klart inte så rolig men då den gjort det bra i Solvallakonkurrens i ett par starter så ska den duga riktigt bra här. 

10 Divine League 22% blir också hårt streckad men har dåligt utgångsläge. Dom möttes i mitten av januari och då var denna spelad till över 50 ggr och var femma i mål medan favoriten här var spelad till 12 ggr och var trea. Med lägena dom har så tror jag favoriten ska vara före i mål denna gången med. 

3 Livi Opal H.M. 16% kanske är värst mot då denna är startsnabb och i spets kan ju vem som helst vinna men tror väl favoriten ska ha bättre hårdhet och plockar nog ner denna till slut. För er som vill fälla favoriten är denna tidig på startsnabbhet och det låter positivt från stallet. 

4 Janssons Frestelse 1% är också startsnabb men är nog nöjd med rygg ledaren. 

7 Someone Skift 16% får Goop upp och är startsnabb så den körs nog framåt och räknas om han kommer till spets så klart, men från spår sju kan det bli vingel, och lite överstreckad blir den nog på kuskpluset.

Ranking: A 2. B 3.7. C 10.4.6.1. D 5.8.9.

 

Avdelning 3.

Kallblodslopp över 2140 meter med femton hästar fördelade på två startfållor och här ser det ut som att dom som startar på grunddistansen står väldigt bra inne i loppet. 

1 Tjötta Godtfred 17% har mest pengar på kontot av dom där framme och har bästa tänkbara startspåret. Dessutom har han redan hunnit vinna två lopp i år och inte varit sämre än fyra i mål på årets fem starter. Tar nog inte spets så spåret kan bli en fälla men är ju med i främre träffen i alla fall och ska räknas tidigt.

2 Mån Viktor 16% är ojämn men bra då han är på topp och nu är det klart spetsläge och på denna banan är det ju guld värt. Hög segerchans och lättas i balansen första gången på länge och körs för första gången med urryckare så måste räknas mycket tidigt. Tänkbar chansspik till vettig procent då Micke J inte är känd för att släppa spets och speciellt inyte på hemmabanan.

3 Jokke Ålj 23% avslutade fjolåret med ett staket, fem raka vinster och har nu ett lopp i kroppen. Denna brukar köras till spets och gör nog ett försök men där är det upptaget denna gången och då är det favorit i fara. Den hamnar hur som helst bra på det direkt och ska räknas med hög segerchans. Även om den har 6/11 i fin stil så står den lite hårt inne på pengarna nu och orutinen oroar ju så klart. 

4 Egge Piril 12% är lite lägre streckad än dom invändiga men är en vinst-van hemmahäst som har 8/23 totalt och vann 6/12 i fjol så ska räknas direkt i årsdebuten. 

Tror att det ska vara svårt att ta 20 meter på dom här och att vinnaren är bland dom fyra är ingen vild gissning och jag spelar förmodligen med alla fyra. Speciellt som den mest betrodda på tillägget har ett svårt femtespår i volten och står lite hårt inne. 11 Orvar Mollyn 14% heter han och har inte startat sedan oktober så kan behöva loppet för att vara på topp. En annan lösning kan vara att chansspika Mån Viktor.

Ranking: A 2. B 1.4.3. C 11.7.10.5. D 6.8.9.12.13.14.

 

Avdelning 4.

Spårtrappa med femton hästar till start för körsvenner som inte startat mer än 50 lopp under fjolåret. Väldigt öppet med orutinerade kuskar och hästar i lite lägre klass och det krävs en hel del streck här. 

9 Prince Palema 29% är favorit men läget är tveksamt, speciellt i spårtrappa. Nybliven fyraåring som gärna nöjer sig med att bli tvåa-trea i loppen och har god chans att hamna där igen. Rankas ned lite på uteblivet spelvärde, men streckas då den har mest poäng och trots allt är med där framme gång efter annan. 

3 Goetmals Joe 21% har vunnit 6/18 och var ute på V75 I senaste starten. Nu är det årsdebut men man har anmält barfota runt om vilket är intressant och denna ska räknas tidigt. 

6 McClintock 11% blir det med barfota första gången på länge och är ofta med i främre träffen till slut men nöjer sig allt för ofta med andraplatsen för att det ska gå att gå på denna rakt ut. Dock står han sällan i höga odds och gör det ofta bra och 11% är klart rimlig procent här.

1 Mimmi Dynamite 14% är nu anmäld med bike, har mest gått i svensk variant tidigare och detta är så klart intressant. Kan smyga med invändigt och överraska till slut, trots ett att det är ett sto i öppen klass kan hon duga då loppet inte är hårt och rygg på ledaren kan vara mycket fördelaktigt då kanske inte så många i loppet kan göra loppet på egen hand, så att säga. 

12 Hugo Brew 3% var oplacerad i ett hårt ramlopp till Färjestads V75-omgång, då från omöjligt läge mot betydligt bättre motstånd. Nu är den i ordinarie klass och trots uselt läge igen så kan det bita bra denna gången, då han tål en repa ute i spåren i detta sällskapet.

10 Notation3% har också ett bökigt läge men i spårtrappor vinner dom lite oftare från svåra spår då dom får ha betydligt mer tjänat mer rutin än dom från bättre spår. Löste det efter jobbig resa näst sist och var klart godkänd sist med så har form till skillnad mot många av konkurrenterna här. 

2 Overlord 1% har bra utgångsläge och kusk som redan hunnit vinna lopp i år och som vann flest lopp under fjolåret, av alla som kör i loppet. Hästens tidigare staistik kanske man inte ska stirra sig blind på då den bytte regi i höstas och bara gjort fyra starter för nuvarande tränare och har nu årsdebuten avklarad. Till en procent kan man chansa på att den ska ha gått framåt med loppet och att den skulle kunna vara förbättrad i nya regin. 

13 Lovely Vacation visdade uppåtform på slutet av fjolårssäsongen men blev sjuk och ströks för feber och fick på tidig vila och vinterträning. Nu är det årsdebut och även om den inte vunnit lopp på ett par år och även om kusken körde dom 50 lopp hon fick köra under fjolåret utan vinna ett enda så kan ekipaget ändå vara aktuellt här. Loppet är dåligt och denna är grundkapabel och skrällde ett par gånger som treåring, bland annat i uttagning till kriteriet. 

Det finns bra argument för att strecka alla i mycket dåligt lopp där i princip vem som helst kan vinna, även dom som aldrig vunnit. Någon måste ju vara först, jag kanske nöjer mig med ungefär hälften av hästarna till slut. 

Ranking: A 6. B 3.2.12. C 9.10.1.13.7. D 4.5.11.8.15.

 

Avdelning 5.

Se”Bästa Spiken!”

Motbud saknas inte men gör bedömningen att favoriten är så pass mycket bättre att procent närmare 70 faktiskt kan motsvarar vinstchansen här. 

14 Olga Utca 2% kördes passivt sist mot hårt motstånd och var fyra gången innan i ett Diamantsto-försök där hon var placeringen före Lyx Håleryd. Det talar om vad hon mött på slutet och duger så klart här om favoriten skulle komma bort. 

4 Digital Furcola 1% är startsnabb och vann näst sist mot bland andra Veravia AS och Wordfeud. Gången efter släppte hon spets till Sobel Jasmine och var bra bakom henne. Duger från spets om favoriten kommer bort och kan även vinna från rygg ledaren.

1 Wordfeud7% är överspelad då hon var långt efter Digital Furcola sist dom möttes. Hon lär bli över från start och ska ha tur om det ska lösa sig.

13 Prima Italia 1% lyser det rött om bike-infon och med Rickard N upp kan den vara en tänkbar storskräll, då Veio verkar ha form på g i stallet. 

15 Stardust Melody 4% har årsdebuten avklarad med en andraplats i monté som resultat. Har mest pengar på kontot och är inte så dum. Jepson upp kan vara ett litet plus då den verkar trivas för honom, dom har en vinst och en andraplats på två försök tillsammans. 

2 Jasmin Band 7% inledde året bra med två vinster och har nu fått ett litet tävlingsuppehåll. Hon är startsnabb och räknas med chans på att hon är med där framme direkt, och kanske hela vägen. 

5 Restless 2% har ettan längst upp i raden och blir av med alla startpoäng vid ett misslyckande här så borde vara iordningställd inför detta. Nu blir dessutom barfota runt om vilket hon vann på vid första skorycket i fjol. Emilia kör bra och bör strecks vid gardering. 

Ranking: A 6. B 15.4.2.14. C 5.1.13. D 8.9.7.3.12.10.11.

 

Avdelning 6.

2640 meter auto för lite lägre klass på hästarna och det är inte helt enkelt, men lutar åt att det är ganska skikta trots allt och man ska ha bra chans att överleva loppet om man streckar dom mest betrodda här. 

 

6 Kinky Boots 57% gör årsdebut och är nybliven fyraåring, han kan behöva loppet i kroppen då han inte startat sedan i november. Även om han är hyggligt startsnabb så kan det kosta lite spår på vägen fram om han väljer att köra mot spets direkt, då kan det sitta i benen över den dryga distansen trots det korta upploppet. Värd att gardera när han är så hårt streckad, men svår att jobba bort på kapacitet.

2 Epsom8% gick på tidig vinterträning och har nu redan hunnit med femstarter i år, är inte helt 100 i travet och fick startförbud efter galoppen och orent trav sist. Har dock hunnit med att vinna i år från tillägg och dessutom vara tvåa över dagens distans på 1.14,7 vilket är starka papper för klassen över lång distans. Rygg ledaren kan vara ett bra seger-recept kanske. 

4 Armangnac 4% har sin vist längst upp iraden och är säkert i ordning inför uppgiften då mycket poäng försvinner om den tar framskjuten placering. Ett av dom bästa tänkbara utgångslägena och hästen är startsnabb. Nu blir det dessutom barfota runt om, tänkbar skräll.

10 Un Mec D’or 25% tränas och körs av Björn Goop vilket så klart ska passas på hemmabanan. Femma som hårt uppanmäld sist från bricka 12 mot bland andra King Of Everything sist och ner i ordinarie klass nu då ska den genomköraren få det att bita bra här. Tvåa gången innan som hårt spelad på Solvalla och formen är nog på absolut topp. 

Ranking: A 6. B 2.10. C 4.3.7.5. D 1.8.9.12.11.

 

Avdelning 7.

Lite högre klass på hästarna och dom bästa fått klart bra lägen bakom bilen och här ska bakspårshästarna få totalt omöjligt att nå dom där framme. 

6 Venivici Roc 34% är väl Goops bästa chans på förhand för dagen kanske då han fått bakspår med dom andra bra hästarna han kör för dagen. Denna är dock svårbedömd då den bara gjort två starter för Goop sedan den kom från Italien. Ofta står hästarna bra inne i klasserna här då dom kommer från Italien då dom oftast fått ha gjort fler lopp för att tjäna samma pengar där nere. Dessutom är banorna där nere hårda och krävande och när det är finare underlag i Sverige och dom kan köras barfota brukar det ge effekt. Denna blir det barfota första i Björns regi nu och det lär bli offensivt upplägg. 

4 Emmylou 23% blir det också barfota runt om på och David Persson har bra statistik över lag men väldigt hög vinstprocent när han startar på just Färjestad. Senaste två vinsterna kommer i monté men hon går bra för sulky också och hon vann på V75 under Stochampionats-helgen i somras. Vann på årets första barfota i fjol, i just mars så det kan bli bra effekt igen och läget är bästa tänkbara.

2 Viking´s Topline 18% blev det hel-fel för sist då han först blev hängande i tredjespår och hamnade långt ner invändigt men spurtade bra i skymundan. Det såg ut att funka bra med barfotan och det blir så igen och nu kanske vi kan få full effekt på det från ett bättre utgångsläge än sist. Enda skorycket i fjol resulterade i vinst. 

5 Global Skipper 10% gör årsdebut här på hemmabanan och har fått ett riktigt bra utgångsläge och borde hitta ner bra i banan och sedan är han stark till slut. Blir det lite tryck på loppet lär han ta ner många till slut. 

Ranking: A 4. B 2.6. C 5.7.3.12.1. D 9.8.11.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 4.10.

Avd.2: 2 Janis Brown 

Avd.3: 1.2.3.4.

Avd.4: 1.2.3.6.9.10.12.

Avd.5: 6 Rapide Cash

Avd.6: 2.4.6.10.

Avd.7: 2.4.5.6.

896 Rader som kostar 896 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4.10.

Avd.2: 2 Janis Brown 

Avd.3: 2 Mån Viktor

Avd.4: 2.3.6.12.

Avd.5: 6 Rapide Cash

Avd.6: 2.6.10.

Avd.7: 2.4.6.

72 Rader som kostar 72 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.