Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Axevalla 15/3

GS75-Omgången.

Axevalla är värd för GS75 som man nu har möjlighet att spela för bara alla rätt och därmed få 2,5 ggr utdelningen på sju rätt och då avsäga sig utdelningar på sexor och femmor. Man kryssar då i GS7 när man lämnar in och det är ganska bra att gå för det om man spelar tillsammans med några eller framförallt om man har spelat med ganska hårt streckade spikar. Har man en mer chansartad rad där man spikar ett par lågprocentare och plockar bort en del av dom betrodda så kan det vara lika bra att ha öppet för sexor och femmor då dom kan ge oerhört bra om man är nästan rätt på det. 

Banan har som bekant Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin banbredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. Det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans. Dock har andelen spetshästar vunnit lite oftare under just GS75, men det är för litet urval att dra några slutsatser av och räkna med att det är lättare att vinna från andra positioner här än från ledningen jämfört med nästan vilken annan bana som helst. Spelstopp på GS75 är som vanligt 15:00.

 

Bästa Spiken!

Har gått på 8 Plan B. 29% i ett par starter i rad och hästarna som vunnit dom loppen har varit riktigt bra. Sist var han tvåa bakom Rexine som vann enkelt på Halmstads V75 i går, gången innan kördes han i dödens och höll bra som trea i ganska bra lopp för klassen på Solvalla. Nu står han perfekt inne i loppet med mest pengar på kontot och möter fyraåriga kullkamrater. Han tål offensiva upplägg och kommer med två lopp i kroppen till denna starten på hemmaplan. I ett. Som ganska tuff häst i ett litet fält kan Ville välja upplägg och jag tror han kan vinna loppet på flera sätt och till inte allt för hög procent är han spelvärd som spik i avdelning tre.

 

Gå Kort!

I femte avdelningen tycker jag att ett fåtal hästar är något bättre än övriga och väljer att föröka låsa loppet på tre streck där många sprider strecken rejält. 

7 Vaco Da Gama 29% är favorit och har bästa spåret utav dom betrodda vilket gör att han ska ha ganska bra vinstchans. Springspår bra då Olof Thorssons hästar brukar vara startsnabba och han kanske kör hela vägen till ledningen nu. Han ska nu gå barfota runt om och det är ju så klart intressant, garderar ändå men tar inte så många. 

13 Bastian 22% får kusk i form och har gått bra i Hanna Lähderkorpis regi så den är så klart intressant här trots ett svårt läge med spår 12 på tillägget och ibland går det ju hitta igenom bra från det spåret med. Med många mindre rutinerade hästar och kuskar så kan det bli omstarter i loppet och då brukar också bakspårshästar gynnas kraftigt, då dom oftast tas lugnare bakom andra ekipage i återkallade starter. Detsamma gäller då för 9 Hills Delight 5% som gjort en start i ny regi och ska ha gått framåt med loppet i kroppen. Hästen har tidigare tränats av Svante Båth så det har nog inte fuskats med grundträningen där. Även om det är ett sto i öppen klass lär hon duga bra i så här låg klass då hon tävlade mot stenhårda kullkamrater i dom få starter hon hann med som treåring. Mycket tidig från bra smyg-läge med första gången Rickard N upp och här procenten för låg. 

 

Avdelning 1.

3 Lucifer Lane 59% gör en intressant årsdebut mot ett ganska svalt motstånd och det är tänkbart att spika direkt, men lite väl hårt spelad tidigt. Det beror lite på vart procenten hamnar hur man ska välja att lösa loppet. Det rapporteras ett bra jobb inför detta och han brukar vara väl förberedd inför årsdebuterna och vann direkt 2018 efter fem månaders vinterträning och i fjol årsdebuterade han i riktigt rövargäng och gick med på 1.10,5 som femma bakom bland andra Perfect Spirit. Nu ser det väl ut som han ska kunna köras till ledningen och sedan radar övriga upp sig. 

Lopp i kroppen har 4 Lover Face 15% som det nu blir barfota runt om på och är det minsta ringrost hos favoriten så kan denna mycket väl vinna loppet på visad form. Dessutom var debut i ny regi sist och det kan vara nytändning på g hos denna tolvåring som Ulf Ohlsson kör denna gången.

5 I love Paris 13% blev det inte så många starter för i fjol men alla nere på Vincennes och hårdhet saknas inte. På grundkapacitet och att det är Goop som tränar och kör så är hon tänkbar då hon har vunnit lopp från bakspår på Åby på 1.10,0 längre tillbaka i karriären visserligen men det säger en del om vilka fartresurser hon besitter vid sunda vätskor. 

Ranking: A 3. B 4. C 5. D 2.6.

 

Avdelning 2.

Väldigt orutinerade hästar med få starter innanför västen och små penar på kontona gör att man nog måste gardera på lite här och överlägsna insatser i väldigt billiga gäng säger inte så mycket egentligen. 

7 Listas Braveheart 20% kommer från just en överlägsen insats men det som är mest intressant är väl kuskpluset ihop med barfota runt om att den är nedstruken ett spår i en spårtrappa. Klar förstahäst på nämnda faktorer och kanske tänkbar spik då spetschansen borde vara god och därmed också vinstchansen. 

2 Harry Dynamit 36% kommer också från överlägsen vinst men det säger som sagt inte så mycket då det var uselt motstånd och lite tuffare mot denna gången. André är duktig såväl som körsven så ekipaget räknas så klart tidigt men rankar mot då den är för hårt streckad denna gången. Borde vara närmare min förstahäst i strecken kan man tycka och galopp i debuten är inte meriterande på en ganska stor favorit.

Med lite sämre utgångslägen men med betydligt mer rutin startar ett par hästar jag väljer att ha med på kupongen vid gardering. 

13 Zizou´s Star Treb 12% är en ny italienare i Myllymas stall som så klart blir intressant i så här låg klass. Har gjort 24 starter och vunnit på 2000 meter så borde ha hårdhet som ska ta den långt i detta loppet. 

15 Vincitori Indika 3% har mest pengar i loppet och vann i överlägsen stil i höstas och testades sen med barfota bak vilket innebar galopp och okej upphämtning. Sedan blev det för tufft lopp ute i spåren i årets sista start från tufft läge men han var betrodd i alla tre sista starterna då och har totalt fem starter sedan regibyte i somras. Årsdebuten blev för offensivt upplägg och han har säkert gått framåt med det loppet i kroppen och med två strykningar i loppet är det färre att runda nu. 

8 Denco´s Benito 7% har också tufft utgångsläge men gynnas av invändig strykning och har en kusk i form. Hästen kommer från vinst och stallet har inlett året bra med fyra vinster på 14 starter. 

11 The Hot Bandit 3% kan vara tänkbar skräll som körs av Stefan Persson i form och med självförtroende i loppen. Tränaren Gustav Hellman är klart på g med fem platser på 13 starter varav två vinster i år. Galopp ofta för hästen men står han på benen så duger han bra i detta loppet. 

 

Ranking: A 7. B 2. C 13.8.15.11. D 3.4.14.1.10.9.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa Spiken!”

Bergh har visat form på stallet under veckan och har en fin fyraåring här i 7 Eccke Steel 19% som har en del galopper i karriären och är alltså inte helt att lita på. Bra kapacitet för den låga klassen och räknas som tidig utmanare vid gardering. 9 Starbec´s A. To Z. 20% överraskade vid vinst sist, men favoriten hade då galopperat bort sig, insatsen var ändå rejäl och han visade bra styrka. Bakspåret spelar mindre roll i litet fält och han är väldigt tidig vid gardering då det var positivt med barfota fram sist och samma nu. 3 Stepping Ferrari 5% har stått i låga odds på Romme och inte lyckats vinna i årets starter och går kanske upp lite i klass nu, men barfota runt om är aviserat och farlig att nonchalera vid flera streck. 1 Rapido S.W. 16% kan starta snabbt och kanske körs i spets och har kanske lite extra krafter då den fick sparat sist. Tänkbar. 

I övrigt några svårbedömda ston bland konkurrenterna och fem streck borde räcka man inte ryggar mitt spikförslag. Dock kan det ju som bekant skilja mycket på ung-hästar, framförallt i lägre klasser och flera testas barfota nu, det kanske krävs helgardering för att känna sig trygg för den som börjar gardera här.

Ranking: A 8. B 9. C 3.7.1. D 2.4.5.6.

 

Avdelning 4.

Ungdomslopp för körsvenner födda 1990 eller senare och detta är nya typen av lärlingslopp i år olika kategorier för ålder och ibland efter hur många lopp man kört året innan, så lite olika propositioner titt som tätt i loppen. Nu får dom köra väldigt låg klass på hästarna i detta loppet och det är så klart ovisst. 

7 Attila Zack 39% är en ny italienare i David Perssons regi och det är så klart svårbedömt i första starten och över medeldistans dessutom då han mest gått på kort distans. Ska vara startsnabb och får nu en av dom vassaste kuskarna i loppet bakom sig så det ska så klart vara bra chans. Då det är svårbedömt behöver man nog ändå gardera speciellt om procenten blir så hög som den är nu, kvällen innan. Denna hemmatränaren har inlett även 2020 bra med tre vunna lopp och varit två i fyra lopp på totalt 18 starter i år, så räkna med att det är ordning när dom väl startar. På hemmaplan vinner Davids hästar höga 26% av gångerna sedan 2018 vilket är oerhört bra och gör att man kanske kan köpa grisen i säcken och spika sig ur ett svårlöst lopp om procenten går ner något.

Öppet bakom och Fredrik Persson åker en bit med 2 Amarock 13% som duktiga Kevin Oscarsson kör från ett klart bra utgångsläge. Fredriks hästar har gått bra i år, mycket beroende på att han kört mindre själv och anlitat mer catchdrivers. Denna har dock inte vunnit lopp ännu och kommer från tre raka andraplatser vilket är en tråkig svit att ha och inte så att man springer till luckan på djur som nöjer sig med en andraplats. Så vid gardering behövs fler. 

4 Rockabilly Rebel 9% fick vinna sist men har bara 2/38, kusken kommer dock från skrällvinst på V75 under lördagen och hon tar väl till vara på sina chanser så från bra startspår så kan hon mycket väl hitta rätt resa och skrälla, men lite överstreckad nu. 

3 Milos Ganador 16% är också den överstreckad då den har 0/18 och gärna blir trea i loppen, så den måste rankas ner.

10 Beethoven 10% gör årsdebut men går ner rejält i klass då den mött stenhårda kullkamrater på slutet i fjol. Den måste vara bra för denna klassen och räknas trots uselt utgångsläge och årsdebut. 

11 Five O´Clock är ett sto i öppen klass och kan inte utnyttja sin startsnabbhet från sitt bakspår, men då finns speeden kvar till slut istället. Nu är det anmält barfota runt om för första gången och denna testades barfota fram en gång i fjol vilket hon gjorde en väldigt bra isats på som tvåa. 

Ranking: A 7. B 10. C 2.11.4.3.12.1. D 5.9.7.8.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

Eventuell fjärde häst för dom som har råd är12 Smekeruds Bazinga 14% som tävlat på i vinter men inte riktigt räckt hela vägen i loppen. Har för den delen ändå inte varit dålig men hade ändå velat ha några procent lägre för att kännas helt given på kupongen. 4 Lady L.S. 10% drar en del streck men orutinerad körsven i jämnt lopp gör att jag rankar ner det stoet lite denna gången från ett läge som kan innebära lite vingel. 8 I´m Just A Jade 10% är mer intressant från andra springspåret som har 1/1 ihop med aktuell kusk. Skulle kunna vara före favoriten och köras till spets tidigt och räknas då med viss chans. 

Ranking: A 7.9. B 13.12. C 8.4.1.5. D 10.11.3.2.

 

Avdelning 6.

Här höjer sig två ekipage rejält och det ska vara hög chans att någon av dom två avgår med segern, då lägena skiljer sig en del väljer jag nog att spika den med mest fördelaktigt utgångsläge men det behöver inte vara fel att låsa på båda eller ta med en tredje häst här. 

7 Vulcano N.P. kommer med ett lopp i kroppen och nu blir det barfota runt om vilket många av Dahléns hästar väntat på. Avslutade fjolåret med ett par mersmakande andraplatser från hopplösa lägen och måste ha riktigt bra chans då han står bra inne i denna spårtrappan. Tänkbar spik då värsta konkurrenten startar i tredje ledet. 

15 Choco Garline 29% råkade ut för lite stallkörning av konkurrenterna senast och det kostade honom segern på V75. Hade han kommit till ledningen lite enklare sist så hade han nog hållit till vinst så han står bra inne i loppet nu. Men spår 15 bakom bilen kan innebära trafikproblem och även om han förmodligen är nästan lika bra som favoriten så gör läget att jag tvekar att strecka denna gången. 

Då det är kallt att låsa på dom två överlägset mest spelade är alternativen i loppet att spika en av dom eller spela med fler streck än två. 4 Next Limit 4% möter hårdare motstånd i dom två betrodda här men har å andra sidan sitt fina utgångsläge till sin fördel. Testades barfota runt om en gång i fjol och då blev det galopp men faller det väl ut nu så kan han höja sig ett snäpp och kanske bli lite snabbare. Styrkan finns redan och 2640 meter ska passa bra. 2 Rally Gunnar 5% har två lopp i kroppen hos sin nya regi och fortsatt Rickard N upp från ett bra läge kan vara tänkbar skräll om favoriterna kommer bort.

 

Ranking: A 7. B 15. C 4.2.6.12.5.8.3. D 1.9.14.10.13.

 

Avdelning 7.

Omgångens största favorit går ut över kort distans och kommer från tre ganska okej insatser på V75 som betrodd. Visst ska det vara bra vinstchans för 5 Corleone D.K. 68% då han kan bli släppt till spets och kanske kan få upp farten lite bättre från början då det är bästa tänkbara utgångsläget denna gången. 

Men när det är kort distans är det inte givet att man vill släppa om man lyckas hålla ute favoriten och 1 Hope Of Joy 8% har två lopp i kroppen och får skoryck i kombination med Ulf Ohlsson upp nu. Hästen kom i Stenströmmers regi i somras och vann två lopp för honom direkt så titta inte på tidigare historik, det är så klart en bättre häst nu. Innerspåret brukar vara bra när det är långa rakor och Axevalla är inget undantag, det går att hålla upp innersniffen och därifrån är detta hästen att slå, rygg på favoriten och lucka till slut funkar också.

Om två träter så kommer fler in matchen och 3 Maple Hill´s Eto’o 5% vann V75 i mars i fjol över kort distans. Han kan med öppna snabbt och bör hamna bra till direkt, dock är han som bäst barfota men anmäld med skor nu så det kanske tyder på att dom ligger lågt inför denna starten. Ändå tänkbar på kapacitet för klassen. 

Roligare skräll är då kanske 7 Worth A Lot 4% som gör årsdebut här och körs av tränaren. Hästen verkar dock ganska okomplicerad och rejäl. Det är ett sto men hon har visat att hon tål repor ute i spåren så hon borde duga i loppet då hon står bäst inne på pengarna. Hon vann årsdebuten i fjol över 1640 meter från bakspår med skor på just GS75 till 3% och jag hade med henne på få streck då. Skrällde rejält även i ett Diamantstoförsök i oktober då hon vann före Velegance från bricka 15 i spårtrappa också det på just GS75 till 2%, så man vill ju inte kliva av om hon skräller igen på den aktuella spelformen. 

2 Herakles10% kommer med form efter en vinst sist men står lite hårt inne i loppet och borde få lite tuffare nu. Känns lite överstreckad till över tio procent men är ändå nästa här, vid fler streck. 4 True Vision 1% söker efter formen men har ett bra läge och tänkbar tokskräll då hon borde få bra position från optimalt spår. Övriga borde få svårt att blanda sig i detta från bakspår mm. 

Ranking: A 1.5. B 7.3. C 2.4.6.9.11. D 12.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.4.5.

Avd.2: 2.7.8.13.15.

Avd.3: 8 Plan B.

Avd.4: 2.7.10.11.

Avd.5: 7.9.13.

Avd.6: 7Vulcano N.P.

Avd.7: 1.3.5.7.

720 Rader som kostar 720 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3 Lucifer Lane

Avd.2: 2.7.8.13.15.

Avd.3: 8 Plan B.

Avd.4: 7.10.

Avd.5: 7.9.13.

Avd.6: 7Vulcano N.P.

Avd.7: 1.5.7.

90 Rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!