Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Halmstad 14/3

V75-Omgången.

Halmstad är värd för sin första V75-omgång för året och här vet vi att det alltid är bästa tänkbara banunderlaget att räkna med och givetvis valfri balans på hovarna. Vi kan alltså lita lite mer på att dom inte ändrar från aviserade balanser på grund av banförhållanden. Det har annars varit ett problem hittills då det är okej att anmäla barfota runt om och ”växla ner” till 15 minuter före första start på tävlingsdagen. Många ekipage har anmälts med barfota runt om men sen har skorna åkt på och man får verkligen hoppas att det berott på lite tveksamma banförhållanden senaste veckorna med tjällossning och dylikt på vissa banor. 

I övrigt har V75 spelstopp 16:20 som vanligt och upploppslängden på Halmstad är 203 meter, vilket är längre än medel. Ban-bredden är också en bra bit över medel viket är positivt i voltstartsloppen. I övrigt inga konstigheter men det är lite högre andel spetsvinnare här än på genomsnittet av banorna, oavsett distans. Det beror nog på det fina banunderlaget och innerspåret är aldrig tungsprunget, vilket ibland kan vara på vissa banor vid mycket regn.

 

Bästa Spiken!

Nu blir det en riktig storfavorit i den här kategorin, men det känns som rejäl klasskillnad i gulddivisionen denna veckan. Spelade med 8 Disco Volante 57% för två veckor sedan mot Elian Web som då var årets hittills största favorit på V75. Disco Volante öppnade då mycket snabbt och har så gjort även från lägen så här långt ut bakom vingen med. Antar att Ulf släpper av honom även om siktet säkert är inställt på finalen om två veckor. Han sitter säkert inte kvar länge i kön om det skulle bli passiv start, och tar han bara dödens relativt tidigt så slår han nog samtliga här på ren rutin och hårdhet. 

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen handlar det om ett ungdomslopp med femton hästar till start och det låter som att strecken kommer spridas en del här. Favoriten 14 Vikens High Yield 31% har ett besvärligt läge men ska vara bästa hästen, dock kan det bli trafikproblem då dom flesta brukar vilja ge sina hästar chansen i lopp av denna typen. Ska vara favorit som bästa hästen från ett formstall med kanske bästa kusken, men jag garderar med ett eller ett par streck. 

7 Barista Oak 14% står bra inne i loppet då han har god chans att köras till ledningen tidigt med flera lite enklare hästar invändigt och där många borde vara med ryggen på denna. Kanske värst mot i spetskörningen är invändiga 6 Zlatan Knick 7% som är en stallkamrat vilket gör det mer troligt att andrahandaren och till lika min idé når spets tidigt och därmed blir hästen att slå. Körsvennen Gustav Johansson har kört bra under gångna året på Halmstad och är inte så jättekänd för alla V75-streckare så man ligger ett par procent lägre än han borde på strecken. 

9 Tyson Dimanch 11% spelade jag sist trots att dom låg lågt då det var årsdebut (plats-komber räckte han till iaf.) Nu ser det betydligt mer påställt ut med loppet i kroppen lär han gått framåt. Barfota runt rom och eventuellt bike med, anmäld så men inte 100% vad det gäller vagnen. William kör bra och Dahlén vill säkert visa upp hästarna i form på hemmabanan. Kompletterande tredje streck på kupongen men det är okej att låsa på dom två först nämnda också.

 

Avdelning 1. 

Diamantstoet, försök över 2140 meter med femton ston fördelade på tre startfållor, där det finns bra hästar på alla startfållor. 

3 Rexine 32% tränas av framgångsrika Bo Westergård som kommit tillbaka nyligen från en två år lång avstängning för felaktig medicinering. Hans hästar får väl antas vara rättmedicinerade ett tag fram över och denna kommer med mycket segrar i raden. Var totalt överlägsen sist på Åby och nu är det dessutom Björn Goop upp till denna starten. Ska så klart vara streckad ungefär där den är och klar första häst i lopp men svensk voltstart och inte helt givet att den blir släppt till spets gör att den kan garderas. 

14 Wild Love 15% har varit ute i stoeliten och visst det är 40 meter fram till dom som startar på grunddistansen men enorm klasskillnad. Kommer den igenom hyggligt så är vinstchansen högre än procenten antyder nu när det blir första barfota på länge. Tio ggr så mycket pengar på kontot mot favoriten. 

2 Power Vacation 14% är motbudet i spetskörningen och kan ställa till problem för favoriten. PU är expert på voltstart och spår två är okej, nu borde han inte släppa spets på hemmabanan så den kan rinna undan från ledningen. Bakom dom två där framme lär väl 4 Tour Eiffel 2% få ett bra lopp med rejält kuskplus nu då Uhrberg inlett året mycket bra.

På mellanfållan startar 5 Sunday Sonata 17% blir betrodd då det är innerspåret och första barfota runt om. Erik Adielsson upp och bör kunna hamna bra till direkt så måste räknas tidigt även om han blir lite överstreckad nu kanske, då han haft liten förkylning efter senaste starten. 7 Zacapa Bi 9% är ny italienare i Dahléns regi med Jepson upp så det kan vara en sån där som bara går hur fort som helst. Första gången i svensk voltstart är så klart tveksamt men ibland kan italienska hästarna stå riktigt bra inne i sina klasser när dom kommer till Sverige, med många lopp och vinster i förhållande till tjänade pengar. 6 Twinkel Face 4% har ett okej andraspår på sitt tillägg. Dokumenterad form men kanske inte riktigt räcker här ändå. 10 Appaloosa 2% har ett fint springspår och vann ett fint fyraåringslopp i höstas och har nu ett lopp i kroppen inför detta och körs med optimal balans nu, tänkbar storskräll. 

Ranking: A 3.14. B 7.5.2. C 4.10.6.11. D 8.9.15.1.12.13.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen över 3140 meter voltstart och då blir det lite lugnare avgång för favoriten som har bakspår. Dock stöter han på bra motstånd och inget är givet då det ofta kommer överraskningar i just lägsta klassen. 

10 Maestro Crow 46% kommer från en av landets bästa tränare Petri Puro som inte har många hästar i träning men vinner lopp som aldrig förr. Denna är obesegrad felfri och när det blir lugnare avgång och funkade sist med lite ändringar i huvudlaget. Nu blir det barfota bak vilket den ska vara bäst på enligt Puro. Tänkbart spikbud men jag spikar en annan från Puros stall lite längre fram i omgången då spelvärdet är sämre med denna även om den är klart först i ranken.

1 First One In 13% var totalt överlägsen i sitt lopp sist men blev diskad för trängning på bortre långsidan då Sören Boel helt obegripligt var nere en sväng på innerspår och krånglade till det rejält för sig. Nu är det rejält kuskplus och bästa tänkbara spåret för att komma iväg hyggligt, klart första utmanare och hade gått ur klassen om han fått behålla vinsten sist så står perfekt inne i klassen.

4 Springbank 11% star också bra inne I loppet och Bergh har toppform på stallet direkt då han vann med ett par årsdebuterande hästar under torsdagen och vann tre lopp inom V64 då. Den här lyser det inte rött på barfotan på då han gick bra sist med skorycket från omöjligt läge. Andra hästen från Bergh 8 Elche 1% har ett bra smygläge och var betrodd på V75 sist, det kan kanske vara en tänkbar skräll om man garderar på brett här då det är första skorycket på länge. 

11 Bottnas Fantom 10% är mycket tidig med då Nurmos skickar denna långt och rycker skorna där han säger att den är betydligt mer travsäker utan skor osv. Det låter positivt och första gången Goop upp är så klart jättebra. 

Springspårens7 Cobbys Nana 3% som lättas till första barfota nu och kommer från vinst på Solvalla över aktuell distans med just Rickard N upp och dom har 1/1 tillsammans.

6 S.G.Sherman7% har gjort det bra för Örjan på slutet och testas nu med Ulf Ohlsson för första gången. Varken hästen eller tränaren vinner speciellt ofta och är bara aktuell vid väldigt många streck. 

Ranking: A 10. B 1.11. C 4.7.8.3.2.6.5. D 9.12.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa Spiken!” 

Ett par stallkamrater till favoriten har bra lägen och ska räknas tidigt vid gardering då det är bra kuskar på båda. 2 Zack´s Zoomer 13% fick sparat sist med lucka till slut och är gynnad av barfota och kan vara nära toppformen redan. Björn Goop upp nu och god spetschans. 4 Snowstorm Hanover 9% klättrade i rygg på Elian Web i starten sist och det ser ut att vara form här då han tog andraplatsen bakom Disco sist på en10-tid och är väl en av två hästar som gått två tio-tider redan i år, båda som tvåa bakom favoriten här. 7 Night Brodde 15% rankade jag etta i finalerna 26/12 då han vann lätt i Bonsdivisionen. Nu går han upp två klasser och det är en stenhård debut i guld även om han vann på hög 10-tid sist, är oerhört startsnabb och i absolut toppform så måste det bli svårt mot dom hårdare motståndarna här. 3 Giveitgasandgo 4% är en klasshäst men gör comeback efter lång frånvaro och inte maxad utrustning så behöver minst ett lopp i kroppen för toppinsats förmodligen. 

Ranking: A 8. B 2.4. C 7.3.5. D 10.6.1.9.

 

Avdelning 4.

Se”Gå Kort!”

I nuläget låser jag på mina tre nämnda då loppet är öppet bakom min trio. Zlatan Knick rankar jag fyra på att det kan bli rygg ledaren eller ledningen på den. 12 Bossey Alley 11% har vunnit alla tre gånger han sprungit utan skor och nu blir det åter så första gången på länge. Läget är mycket svårt och han kan hamna ännu sämre till än favoriten från spåret men räknas ändå vid bredare gardering.13 Racing Ribb 5% är Kolgjinis bästa chans för dagen och lättas nu i balansen så den räknas med chans. 5 Global Woodstock 6% körs från ett statistiskt bra spår och av en av dom bästa kuskarna i loppet och tränas av hemmastarka PU, det gör ekipaget till klart skrälldugligt. 

Ranking: A 7.14. B 9.6.12. C 13.5.15.2.1. D 4.11.3.10.

 

Avdelning 5.

Stor favorit i klass ett från bästa läget statistiskt och visst ska det vara riktigt hög vinstchans för favoriten då. 

5 Four Guys Dream 57% blir omgångens största favorit och det med ruggiga insatser i ryggen. Han har vunnit i fyraåringslopp och flera i dom loppen har gjort årsdebuter och inte varit alls på topp men hans intryck och prestationer har varit mycket bra. Rätt favorit och även om det vinner en del nyblivna fyraåringar i lägre klasserna så är det ändå inte så vanligt på V75. 

Hemmahästarna från PU:s stall är det positiva tongångar och utrustningstoppningar på här. 9 Look Håleryd 6% är bra för klassen och med ett lopp i kroppen så duger han nu trots bakspår. 4 Carlos Ken 13% är härdad på V75 och det var skrik om den inför finalerna på Solvalla och hårt spelad även gången efter då den inte var helt körbar till slut. Barfota nu och perfekt utgångsläge för att kunna vinna loppet. 

3 Roofparty 6% star bra inne i loppet och är startsnabb, han skulle kunna överraska från ett helt okej utgångsläge. 6 Gullabo Däck Bling 2% gör det bra mest hela tiden och skulle kunna vara tänkbar skräll. 1 Quick Vald 4% är startsnabb och har en startsnabb kusk i form från bra läge och tänkbar vid bred gardering. 12 Tengil Face 4% gör första starten utan skor denna gången och även om spåret är i princip omöjligt i jämnt lopp så skulle den faktiskt kunna vara tänkbar om favoriten kommer bort då Kogjini har bra form på stallet. 2 Image Rapida 3% är hård och var betrodd sist, från ett klart bra utgångsläge så kan den överraska.

Ranking: A 5. B 9.4.3. C 1.12.2.6. D 8.7.11.10.

 

Avdelning 6.

Silverdivisionen och det är bra lägen där framme för favoriterna som ska ha bra chans att göra upp om vinsten. 

1 Martin De Bos 25% tränas av Puro och körs av Erik Adielsson, ekipaget var favorit från statistiskt riktigt dåliga läget spår 10 mot 3 Grainfield Aiden32% sist. Då blev det för svårt för Martin ute i spåren, nu är det dock omvända förhållanden på strecken och utgångslägen. Martin De Bos tror jag kan snabbstarta denna gången med barfota bak och även om någon av dom längre ut i banan kan komma iväg ännu snabbare så lär han nog kom ut och överta direkt. Från ledningen är det oerhört stor vinstchans och vid gardering tycker jag inte det räcker att ta dom mest betrodda, så det blir dyrt om man börjar strecka på här.

2 Sevilla25% är lika hart streckad som mitt spikförslag här och det ska bli första gången med bike denna gången och sida vid sida tar den inte en längd på invändig häst här. Då blir den utelämnad och visst kan den få loppet om Grainfield går fram och trycker på men inget är givet. Om Grainfield Aiden sen sitter i dödens så blir det minst en sväng i tredjespår för Sevilla och då borde den inte räcka mot dom två bästa här. 

7 Nicky Flax 6% skulle kunna snabbstarta trots spår en bit ut bakom vingen men med första barfota på länge så kan han hamna bra på det, kanske rygg ledaren, och då kan han överraska om dom två längst framme väl kör hårt mot varandra och luckan kommer till slut. Både 5 Hierro Boko 0,7% och 8 Kung Edward 0,4% kan öppna snabbt men är båda nya i silverdivisionen och ska inte kunna blanda sig i något, men kan kanske ställa till lite i spetskörningen även om det också är långsökt. 

10 Pastor Power 4% har en rejäl spurt att tillgå och blir det körning där framme så kommer även bakspåren in i matchen även om det normalt sett ska vara väldigt svårt att ta flera längder på dom bra i främre träffen. 11 Secret Mission 0,8% har skrällt förr på V75 till under procenten och vid gardering så måste han med då han utvecklats enormt senaste året. När det nu är barfota runt om första gången på länge så kan absolut skrällen vara ett faktum, så vid gardering måste även han med. 

Ranking: A 1. B 3. C 10.11.2.7. D 4.8.6.5.9.12.

 

Avdelning 7.

 

Vidöppet i avslutningen och har man alla rätt inför detta loppet så är det nog ganska skönt att sitta med markering för samtliga hästar. 

4 Adde S.H. 24% har ett bra utgångsläge och bör hitta ner i bra position bakom dom allra mest startsnabba här. Han kan själv öppna bra och han har mött tuffa kullkamrater tidigare, nu är han fem år och han borde duga bra i Bonsdivisionen. Första barfota på länge nu och kanske Pu:s bästa chans för dagen. Från stallet startar även 9 Eldorado Mearas 9% som gått bra i V75 under vintern och nu får skoryck fram. Betydligt enklare Brons-gäng än han mötte sist i finalerna och han duger. 

2 Jefferson Dotcom 21% står bra inne på pengarna och är spetsbudet med Goop upp denna gången och lättning i balansen så kan det hålla hela vägen. 6 Smokey Herman 4% står bäst inne på pengarna av alla i loppet och är nedstruken till bästa spår fem. Han brukar få svårt att vinna när han går ut i lite tuffare lopp men här kan han absolut räcka, då han var nära en så bra häst som Whiped Eggs sist med barfota och bike. 

3 Taiga Woodland 16% lär utmana rejält i spetsstriden och kommer han förbi invändiga så släpper dom inte till någon och blir då svår att slå. Dock borde den få tufft att ta sig förbi Jefferson sida vid sida, men det kan kosta dom båda en hel del och sitta i benen till slut. Även 1 Hector Boko 13% kan också blanda sig i spetsstriden om han vaknat på rätt sida. Ny kusk och barfota bak, han räknas med chans med, även om han blir av med spets, då kan han få loppet från rygg ledaren eller tredje invändigt. 

8 Ingo 3% vann V75 i januari som en av favoriterna, då han ledde loppet runt om. Nu är det så klart ett hopplöst läge, men nedstruken ett spår är alltid något, och lättning i balansen är positivt. Procenten är väldigt låg och skulle kunna överraska om flera av ekipagen kör rejält där framme, det samma gäller även 10 Dats So Cool 2%. Han har en bra spurt att tillgå och hemmastall i bra form med formstark kusk. 

Ranking: A 4. B 9.2. C 8.6.1.3. D 10.11.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.4.5.7.14.

Avd.2: 1.4.10.11.

Avd.3: 8 Disco Volante

Avd.4: 7.14.

Avd.5: 3.4.5.9.

Avd.6: 1 Martin De Bos

Avd.7: 1.2.3.4.6.7.8.9.10.11.

2880 Rader som kostar 1440 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 3.14.

Avd.2: 1.10.11.

Avd.3: 8 Disco Volante

Avd.4: 7.9.14.

Avd.5: 4.5.9.

Avd.6: 1 Martin De Bos

Avd.7: 1.2.3.4.6.9.

216 Rader som kostar 108 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!