Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot V86-Express, Bergsåker och Solvalla 11/3

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jackpot på V86-Express som delas denna veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skrällbana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medans Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna. 

14 miljoner i jackpot då sexor frös inne förra veckan eftersom det var favoritbetonat. Tycker att Torbjörn Jansson svarade för en rejäl bortkörning av Belker i fyraåringsloppet då han satt kvar i andra ytter till 100 meter kvar och då var ledaren redan i mål. Belker såg ut at själv vilja gå ut ett spår in på upploppet men Torbjörn höll igen, och när han väl styrde på såg hästen ut att vilja krypa ur skinnet men det var för långt fram. Andraplatsen tog han då han passerade favoriten Melby Hoffa och invändiga Arnie Express på ett par steg. Visst det var passivt upplägg aviserat men att sitta kvar så länge var att ta i. Visst var det inga stora pengar att gå miste om när tre stora favoriter vann i avdelning 5-7 efter att man åtminstone satte spiken på Coogan mot en av omgångens mest spelade i Payet D.E.

 

Bästa Spiken!

Visst brukar jag inte förorda favoritspik i avslutningen på streckspelen så ofta men då den inte blir jättefavorit är det okej. 6 Victory Topline 34% är ett mycket vettigt spikförslag trots att det är årsdebut. Han avslutade fjolårssäsongen med en fjärdeplats på V75 från bakspår i Lärlings-SM och tävlade mycket på V75 i fjol. Nurmos hästar brukar som bekant inte alltid behöva lopp i kroppen och denna inledde karriären lovande med sex raka segrar men fick ett halvårs skadeuppehåll inför fjolåret där bland annat vunnit lopp på 10-tid vilket ingen annan i fältet varit nära. Står väldigt bra inne loppet till skillnad mot många andra av hästarna i loppet.

Värsta motbudet är till lika årsdebuterande 2 Maximus M.M. 25% som det kan vara aktuellt med ryggresa denna gången tydligen. Tog ett par starter förra säsongen innan första vinsten kom så kanske vill ha lopp i kroppen för att vara på topp. Kusken är duktig men har börjat året i tveksam stil och inte fått med sig mycket med bara en vinst på 27 starter.

 

Gå Kort!

Litet startfält i fjärde avdelningen och tre hästar höjer sig mot övriga, streckar man alla tre överlever man loppet väldigt ofta. Den vågade tar bort favoriten då det är passivt upplägg aviserat från bakspår och 10 Star Costashorta 38% var ute så sent som i lördags då han vann på V75. Han trivs bäst i spets och nu åker bakskor på och det kan bli väldigt försiktigt upplägg då siktet borde vara inställt på finalen på Solvalla om sjutton dagar. Han är så pass bra för denna klassen att han kan vinna loppet ändå och har inte bestämt ännu om han kommer med på lappen eller inte. 

Mer intressanta motbud är lägesgynnade 4 Conrads Wilhelm 31% fick ta över ledningen tidigt och vann enkelt sist och då det är lång distans kanske dom kan tänkas bli släppt till spets av Thomas Åhlund bakom 6 Vacqueyras 2% som antagligen tar spets inledningsvis. Förmodligen körs väl Vacqueyras i ledningen men han brukar sällan kunna stå emot någonting till över upploppet och en lugn dödens för Conrads Wilhelm kan vara vinstrecept med då han bör ha koll på ledaren. Annars kanske han kan vinna från andra utvändigt om han blir avlöst av7 Havbergs Knight 11% som gör klart bra lopp gång efter annan utan att få vinna så ofta men detta loppet skulle han kunna duga i om han hittar ner bra och dödens är oftast ledigt. Backar dom är det ju inte så långt fram i ett litet fält så han har chans med det upplägget också. 

 

Avdelning 1.

Stayerlopp med bara tio hästar till start utspridda på tre startfållor och då brukar ju dom längst bak stå bra inne, när det blir få att runda. 

1 Dollar Hornline 21% står själv på grunddistansen och dom andra kommer ikapp billigt då det är få på mellanfållan också. Den känns överspelad men det är svårt att ta bort spetshästen för dom rinner ju undan titt som tätt. 

9 Reverend Wine 33% nämnde jag som överspelad sist då den länge var favorit mot Sir Ratzeputz, slutade som jämnt spelad mot den både på strecken och vinnarspelet. Blev lite störd i loppet och blev sexa från kön där Sir Ratzeputz kördes framåt tidigt och vann överlägset, (då jag spikade den). Men nu möter ju Reverend Wine betydligt enklare motstånd och är en klart bra favorit och ett tänkbart spikbud. 

6 O.P.Q.C.5% vann stayerlopp med liknande förutsättningar mot Juan i toppform i somras och duger bra i klassen. Sist han mötte favoriten här så var han totalt bortlottad, nu är det längre och mer passande distans för honom. Jämn och stabil häst som tar ner många till slut och Marcus har bra form på stallet med en V75-vinst tagen i år som tränare och körsven. 

10 Importedfromdetroit 13% är tänkbar med Ulf Ohlsson upp och ensam på springspåret så skulle han kunna hamna bra till direkt. Vinner dock. Oftast dom lite billigare loppen senaste året men han trivs på distansen och räknas vid gardering. 

4 Cyrius D’Ariane 20% gick i bike sist och fick en kort startgalopp men kördes tidigt fram i dödens och var bra som tvåa bakom Religious i Bronsdivisionen på V75. Klar för finalerna 28/3 och nu blir det vanlig sulky så även om han gillar distansen kanske dom längst bak blir för hårda att stå emot samtidigt som han ska slå ledaren. Så bra form att han räknas vid bred gardering ändå. Övriga ekipage borde få mycket svårt att vinna så fem hästar känns som heltäckt. 

Ranking: A 9. B 6.2. C 10.4. D 7.5.3.8.2.

 

Avdelning 2.

Femåringslopp där några gör årsdebut och det så klart svårbedömt. Väljer ändå att ranka två av dom först då det är klasshästar som bra inne i loppet. 

2 Night Rhythm 17% är startsnabb och efter att ha varit före 5 Deep Pockets 36% i mål då dom möttes i försök till sprintermästaren i fjol så var Redéns häst en av favoriterna till att vinna finalen men efter en galopp mitt i loppet var den dagen förstörd. Mötte kulltoppen även i Kungapokalens final då han var bortlottad och med färre galopper i raden hade han haft betydligt mer pengar på kontot och måste räknas tidigt här då hans tår bra inne på pengarna. Deep Pockets har också stött på kolltoppar som fyraåring och fick med sig lite pengar både i Sprintermästarens final och Breeders Crown, så ingen tvekan om att det är en bra häst. Dock skor nu och han har tjänat merparten av sina pengar barfota. Läget är dock bra men får bli andrahästen i loppet på lite sämre spelvärde än hos min första häst i loppet. 

4 Mr Clayton J.F. 36% har varit ute i V75-konkurrens gång efter annan och har årsdebuten avklarad. Han är startsnabb och ska nu gå barfota, det gör honom till ett intressant skrällbud här från bästa tänkbara utgångsläge. 

Stefan Melanders duo 6 Eicas 12% och 7 Brothers N.Arms 3% vinner ingen av dom speciellt ofta och hamnade en bit ut bakom vingen men med bara åtta hästar i fältet så hamnar dom inte så illa på det ändå och skulle kunna vara tänkbara vinnare med duktiga kuskar. 

1 Concrete Dee 22% fick ledningen lite oväntat sist och var väl i det närmaste skyldig att vinna loppet men vek ner sig sista biten. Han öppnar klart bra och har några lopp i kroppen men verkar ha svårt att vinna och dom värsta motbuden har mött betydligt bättre hästar i sina tidigare lopp. Han ska få svårt att svara ut flera av motbuden kan jag tycka och är rejält överstreckad nu. Förmodligen för att det lyser rött på barfotainfon. 

Ranking: A 2. B 5. C 4.6.7.1. D 8.3.

 

Avdelning 3.

2640 meter och spårtrappa då ska vi leta vinnare långt ut bakom vingen eller från bakspår då dom oftast vinner dom loppen på mer rutin och bättre hårdhet. 

8 Hugo Gustivar Boko 11% gör mycket intressant debut i ny regi här och Robert Dunder har oerhört bra statistik. Denna har sällan varit stenhårt spelad hela karriären och stått i under två ggr pengarna i åtta av nitton starter, bara spelad till över 4,3 en gång på alla starter. Sånt tyder på att det har funnits anledning att tro på hästen. Han dock varit lite av besvikelse i förhållande till hur hårt han blivit spelad och ”bara” vunnit sex av sina 19 starter, vilket hade varit klart godkänt för vilken annan häst som helst. Aktionen har krånglat och det har blivit en del galopper, läge att spela direkt i årsdebuten då han oftast vunnit efter frånvaro men är sedan svår att hålla fräsch. Spikar direkt!

Favoriten7 Angel Ovea 35% tränas och körs av Daniel Wäjersten som har ännu bättre statistik än Dunder men detta är ett sto i öppen klass och det brukar jag alltid ranka ner på om dom känns det minsta överstreckade. Här kan jag tycka att det borde vara betydligt jämnare i procenten och bra läge att ta ställning. Första utmanare vid gardering och den försiktiga låser loppet på dom två. 

4 Empir Brick 15% har ett bra utgångsläge och vann i fin stil sist men går upp i klass mot dom två bästa här och som nybliven fyraåring borde han få svårt att stå mot dom. Kanske bättre chans om han släpper till någon av dom och chansar från rygg ledaren. 

En del streck drar även 2 Twins Zabaidee 13% som är anmäld med barfota för första gången men denna står riktigt hårt inne i loppet och borde inte räcka som sto i öppen klass. 12 Klose 12% är en ganska bra häst som verkar gilla 2640 meter och har duktig kusk, ekipaget rankas trea i loppet trots svårt utgångsläge. 

Ranking: A 8. B 7. C 12.4. D 2.9.6.3.11.10.1.5.

 

Avdelning 4.

Se”Gå Kort!”

1 Da Vinci Boko 12% drar en del streck och det är väl på rött lysande skoryck. Blir väl över invändigt här och om ledaren är Vacqueyras som slocknar till slut så är det ju så kul att vara varken i rygg ledaren eller tredje invändigt. Mycket ägg i raden och sprang in 36 tkr på sex starter i fjol, visade lite uppåtform sist i ganska tufft lopp men tror man kommer långt på mina streck här. Flera i loppet med väldigt lite startpoäng och det ser ut som det inte är så många som vill vinna lopp här. 

Ranking: A 4. B 7.10. C 6.1.3. D 8.9.5.2.

 

Avdelning 5.

Kallblodslopp i hög klass och favoriten blir överspelad då den inte vunnit mot så här bra hästar ännu och måste garderas och tillochmed rankas ned som omgångens mest streckade häst. 

2 Ängsborken 55% är nybliven femåring som går ut mot äldre elithästar och sist förordade jag spik mot honom, då Odd Herakles bara stod 20 meter bakom men dock med många hästar mellan. Odd Herakles vann loppet lätt men Ängsborken var bra som tvåa. Svårt att ta bort honom denna gången och han kan nog rekordsänka en hel del men många av dom här har gått så mycket snabbare tider gång efter annan att det vore dumt att gå på en som ännu inte visat han kan slå dom. 

6 Tangen Haap 10% vann bland annat Elitkampen på 1.20,4 i fjol från bakspår och är startsnabb, han körs nog offensivt direkt i årsdebuten och räknas direkt. 

5 Art Kjarvald 10% var inte långt efter favoriten i mål trots start 20 meter bakom, står nu mycket bättre till och har perfekta spår fem bakom bilen. Han är startsnabb och hamnar bra till direkt. Barfota fram nu är ett plus men han vinner inte så ofta och jag fortsätter att gardera.

1 B.W.Sture11% är inte så startsnabb och kanske blir det tredje invändigt härifrån även om spår ett just på Bergsåker är lite bättre och skulle han överraska och få kanske rygg ledaren så måste han räknas tidigt. Även en av Jan-Olov Perssons andra hästar 9 Tekno Odin 4% måste räknas tidigt från ett smygläge, då hans hästar levererar gång efter annan nu, efter lite trevande inledning av året. Bra kuskar på båda och det kan göra skillnaden i ett jämnt lopp. 

3 Pydin 5% kan mycket när han är i form och har slagit många av konkurrenterna här förr och från ett hyggligt utgångsläge ska han räknas med skrällchans direkt i årsdebuten. Speciellt som kusken ibland tycks ha övertro på denna hästen så kan det mycket väl bli ett offensivt upplägg att vänta direkt här. 

Ranking: A 6.5. B 2.1. C 9.3.11. D 4.7.8.10.

 

Avdelning 6.

Fyraåringslopp I lite lägre klass fördelat på två startfållor och med en stor favorit från ett springspår. Lite mindre rutinerade hästar innebär ibland viss risk för omstart och laddas då favoriten iväg och det blir återkallad start så kan han lägga en del krut innan starten väl ska gå. 

7 Secondary Stall 50% vann i mycket fin stil från ledningen sist men innan ess var det två raka galopper. Ena gången i ledningen efter att ha startat själv i sin volt och andra gången i attack ute i spåren i ingången till sista svängen så han är absolut inte att lita på och givetvis en favorit i fara. Blir det spets direkt så kan det så klart vara över så jag rankar ändå etta och ensam a-häst på reducerade system men given att gardera som hårt streckad. 

11 Rally Hans 9% är stallkamrat med favoriten och är betydligt mer rutinerad från lopp mot mycket hårdare motstånd. 20 meter bakom är så klart ett handikapp men har klart mest pengar på kontot och med bara fyra hästar på det tillägget bör han räknas tidigt i ganska litet fält efter en strykning på startvolten. Speciellt vid omstarter vinner oftare dom som startar där bak i voltstartsloppen. 

6 Quickatore 15% har gjort en start på svensk mark och vann då, i årsdebuten trots bakspår. Nu är det springspår och med årsdebuten avklarad och med barfota balans anmält så kan den vara ännu bättre denna gången och klart streckvärd. 

2 Geronimo Boko 15% Inledde karriären med två raka segrar men fick startförbud efter orent trav sist och gick då på vinterträning redan i oktober och gör nu intressant årsdebut efter fina rapporter från träningen. Spår två i volten ska funka bra och bör vara med och göra upp om det även om han har klart minst rutin i loppet. Westholms andra häst i loppet startar med viss skrällchans då 5 Silver Bullit 2% var fin vid sin vinst i vintras efter perfekt lucka och sedan satt fast med sparat gången efter. Han ska kunna överraska här. 

4 Homeland Pellini 2% är gynnad av mer plats i volten då trean är struken och nu kör Goop själv första gången sedan debuten och det kan så klart vara positivt och ekipaget är klart skrälldugligt här, vid bredare gardering. Även 1 Arctic Fun 2% är tänkbar från optimalt spår då han lottats till 10.9.9.9. i sina starter i Sverige är det ett klart plusläge. Första gången Kontio upp är så klart också intressant.

Ranking: A 7. B 11. C 6.2.4.5.1. D 8.9.10.

 

Avdelning 7.

Bra klass på ett lopp över medeldistans med autostart på Bergsåker inleder DD-spelet och är näst sista avdelningen på V86. 

2 Ready Lane 49% gjorde det bra sist men är överstreckad denna gången och får rankas ner ett snäpp på uteblivet spelvärde. Visst har dom god chans att komma till ledningen igen och väl där det hästen att slå men jag tror helt enkelt at den jag väljer att ranka först är minst lika bra och till mindre än hälften av strecken så är det en tänkbar chansspik. 

Den jag menar är 7 Bowling Triple X. 17% som jag hade som spelidé sist på V75 men då kom luckan på tok för sent och det var svårt att få upp någon fart till slut den gången. Mötte då bland andra Strong Heartbeat, Merritt och Mas Capacity. Har dom lite mer tur med löpningsförloppet denna gången ska vinstchansen vara betydligt högre än procenten antyder, jämfört med favoriten. Hästen är ganska startsnabb och körs han framåt från start kanske han kan få en fin position en bit fram. Daniel Wäjersten är som tidigare nämnts en av dom som har bäst statistik på såväl träning som styrningar så bästa förutsättningar på den fronten.

10 Xanthis Coktail 3% har jag förordat spel på tidigare men han har varit lite ur form med startgalopp på V75 näst sist och vek ner sig väl tidigt i förra starten. Nu står han bra inne i loppet och kanske lite gynnad av barfota fram denna gången. Rickard N upp nu och dom trivs bra ihop med en vinst och en andraplats på två försök som resultat. 

Bra kusk och bästa spåret har 5 Major Vici 10% som gick totalt ur form i höstas men som efter ett kvallopp och ett par P21-lopp har sett allt bättre ut. Gynnas av lättning i balansen och ska kunna starta snabbt från så fint utgångsläge. Kan utmana favoriten om spetsen eller nöja sig med rygg ledaren räknas med chans oavsett och om man streckar fler än tre är han nästa på tur.

11 The Bald Eagle 4% mötte allt tuffare motstånd under hösten och då han var ute mot stenhårda kullkamrater som treåring. Han kan duga direkt i årsdebuten även som nybliven fyraåring mot äldre konkurrenter. Spåret är tufft men det skulle kunna gå. 1 Pinewood Man 1% har bra smygläge och ska kunna få som sämst tredje invändigt, han har gått jämnt och bra på slutet på vinterbanor och kanske biter det bra då han slipper långa broddar om luckan kommer till slut. På vinterbana har även 4 Mycrazydream 2% trivts bra på. Han kanske står väl hårt inne men har ett bra utgångsläge och även han kan överraska när han slipper långa brodd. Bättre inne på pengarna står Dunders andra häst 8 Zooropa 3% som dock är ett sto i öppen klass och borde få svårt från ett av dom sämsta tänkbara startspåren. Det behövs nog ett par strykningar invändigt i loppet för att hon ska vara riktigt aktuell. 

Ranking: A 7. B 10.2. C 5.11.4.8.1. D 9.3.6.12.

 

Avdelning 8.

Se”Bästa Spiken!”

3 Mr Southwind 9% är aktuell i spetskörningen då det aviserats helstängt huvudlag och det kan bli han som är först att överta från Maximus M.M. även om jag gissar att dom hellre vill vänta till favoriten kommer för att släppa till den med Maximus om det nu ska bli någon ryggresa. Mr Southwind har stått i höga odds när det varit första pris på 60 tkr eller mer senaste åren så det ska vara för hög klass på motståndet här även om han skulle kunna vinna loppet från spets är det inget man ska spela sista pengarna på. Spår 8 och bakspår på övriga utmanare i loppet och det borde bli tufft för någon av dom att vinna loppet från dom lägena. 

Ranking: A 6. B 2. C 3.11.8.9. D 7.12.4.1.10.5.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.6.9.10.

Avd.2: 2.4.5.

Avd.3: 8 Hugo Gustivar Boko

Avd.4: 4.7.10.

Avd.5: 1.2.3.5.6.9.

Avd.6: 2.6.7.11.

Avd.7: 2.5.7.10.

Avd.8: 6 Victory Topline

4320 rader som kostar 1080 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 9 Reverend Wine

Avd.2: 2.4.5.

Avd.3: 8 Hugo Gustivar Boko

Avd.4: 4.7.

Avd.5: 1.2.5.6.9.

Avd.6: 2.6.7.11.

Avd.7: 7.10.

Avd.8: 6 Victory Topline

360 rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.