Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 8/3 Umåker

GS75-Omgången.

Umåker står värd denna veckan och dom har haft riktig vinterbana med rejäl is hela vintern, nu är det dags för vanlig grusbana. Hästarna som tävlat här under vintern med skor och långa broddar får nu rycka skor och köra med valfri balans. Upploppet är medellångt med sina 184 meter och i övrigt inga konstigheter.

 

Bästa Spiken!

I första avdelningen är det bra läge för Robert Dunder, som har bra form på både styrningar och träningar. 3 Variety Show 43% blir ganska stor favorit men det finns tveksamheter på värsta motbuden och det är okej med favorit i första avdelningen. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen är det låg klass och båda mest betrodda har fått bästa tänkbara lägena. Den av dom som kommer till spets blir nog mycket svårslagen och streckar man båda har man vinnaren här väldigt ofta. 

4 Digital Asset 45% har spår invändigt om värsta konkurrenten och visst är vinstchansen hög. Nybliven fyraåring och inte helt säkert att han håller ledningen då det är intressant utrustningsändring på tuffaste motbudet.

5 Make Someone Happy 18% ska tävla i bike för första gången och det är så klart intressant. Duktiga Magnus A Djuse upp och bästa spåret statistiskt gör att man inte ska spela några system utan honom, speciellt som han är mindre än häften så mycket streckad som favoriten. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

2 Redhot Tap Dancer 29% är osäker och voltstart är bäst intill garantigalopp från svåra spår. 10 Scarlets Mirakel 16% tränas och körs av Nicklas Westerholm som haft usel form på såväl styrningar som stall en period. Visst han har inte startat stallets bästa hästar och man får hålla utkik när dom som inte startat på kommer ut, men i nuläget får man ta det lugnt med hans betrodda. 

8 Le Chapeau 3% är mer intressant som motbud till låg procent. Tidig vid gardering då han är jämn och säker. 

Ranking: A 3 B 2.8 C 10.4.5. D 9.7.6.1.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

Svårrankat bakom min duo och låset känns bra! Kuskplus på 7 Big Dreams 12% som kommer från tränare med form men tråkigt spår. 

Ranking: A 5.4. B 7. C 8.10.11.1. D 6.3.2.12.

 

Avdelning 3.

6 Grude Tilla 30% körs av stekheta Jimmy Jonsson som vinner nästan varannat lopp för dagen och gör väldigt få misstag. Men ett sto i öppen klass och dö krävs gardering. 

15 Lill Alfred 18% startar från bakspår på tillägg över kort distans men har nog nära vinstchans som motsvara procenten ändå. Streckar annars några motbud från startfållan som måste stå bra inne här. 

4 Myrsjös Ruter Ess 10% får rejält kuskplus och räknas tidigt på det. 6 Bäck Svart 17% tål offensiva upplägg gång efter annan och duger bra i klassen. 

Ranking: A 4. B 15.6.5. C 13.10.7.8.9. D 2.1.3.11.

 

Avdelning 4.

Lopp i låg klass med fördel ston i propositionen och här har strecken skenat på favoriten vilket gör det givet att gardera. 

7 Clipping Oklahoma 24% är nedstruken till bästa femtespåret och måste räknas tidigt med offensiv kusk. 

Bra kuskplus på både 1 Wasa Warcraft 2% och 5  med dom två från bra spår i öppet lopp och så favoriten 3 Queen Of Knights 58% förstås. 

Ranking: A 7.3. B 1.5. C 2.9.11. D 10.

 

Avdelning 5.

Spårtrappa för fyraåringar och även Nicklas Weterholms stallform är sisådär så ska väl 7 Kniftown Hall 42% bara vinna loppet på kapacitet. Tänkbar spik! 

9 Highly Lovely 16% är så klart intressant då det är litet fält och bakspåret inte ska behöva betyda allt för mycket trafikproblem,

Ranking: A 7. B 9. C 3.2.5. D 1.4.8.6.

 

Avdelning 6.

5 Demex 66% är en av få i Jan-Olov Perssons stall som gått bra under vintern, då det varit nedåtform på flera av hans starthästar, samtidigt som många av dom bättre fått lite vila och vintertränat. Det har inte fuskats med träningen och nu har han börjat hitta formen efter trevande inledning av året så har stallet nu sex vinster på senaste 28 starterna, sedan 9/2. 

Wiktor Kylin-Blom vinner inte jättemycket lopp och hästen är inte så startsnabb men från ett bra utgångsläge så borde han kunna göra som sist, ta en lugn start och hitta ner någonstans. När väl tempot lugnas upp körde han till sist och tog över ledningen från 4 Norrlands Scott och det borde kunna bli så igen. Demex möter ungefär samma hästar och har bättre utgångsläge än dom värsta motbuden och är tänkbart spikbud. Kommer inge av dom bästa i tid och ställer frågan så kan mycket väl Norrlands Scott rinna undan från ledningen då han går ner i ordinarie klass, efter att varit ute i lite tuffare lopp sist. 

Stallkamraterna är väl värst mot, men får för mig att dom kanske inte trycker på för fullt även om någon av dom kanske körs fram utvändigt, och då ska det vara klar fördel för den som först är framme för att överta ledningen och antar att det är Demex som körs framåt först. Vid gardering räknas så klart både 8 Faks Nils 2% och 10 Guli Roy 16% där den förstnämnda är klart bättre med barfotabalans då senaste tre vinsterna kommit just barfota runt om. Den sist nämnda har sina pengar tjänade i unghästloppen och det är kanske lite svårt att hävda sig direkt som nybliven femåring bland kallbloden. Nu är det dock inte så jättehårt motstånd så han skulle kunna vinna direkt då det är fortsatt Rickard N upp, den klart bästa kusken av dom som kör Perssons hästar i loppet. 

Med tanke på den inte allt för höga klassen på hästar i loppet så skulle kanske ett sto kunna överraska och 7 Forspärla 8% håller fortsatt en jämn bra form och när det nu blir rejält kuskplus första gången på länge så räknas hon vid gardering. 

Ranking: A 5. B 8.10. C 7.4.11. D 2.1.12.6.9.3.

 

Avdelning 7.

7 Quantum Kemp 15% är det bästa Happakangas tränat enligt honom och när det nu är debut i hans regi så är det stekhett. Tänkbar chansspik i öppet lopp där det är låg klass på djuren och många har väldigt lite startpoäng.

Ranking: A  7. B 9.5. C 6.4.3.1.2. D 8.10.11.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 3 Variety Show

Avd.2: 4.5.

Avd.3: 2.4.5.6.13.15

Avd.4: 1.3.5.7.

Avd.5: 3.5.7.9.

Avd.6: 5.7.8.10.

Avd.7: 7 Quantum Kemp

768 Rader som kostar 768:-

Lilla systemet

Avd.1: 3 Variety Show

Avd.2: 4.5.

Avd.3: 2.4.5.6.13.15

Avd.4: 3.7.

Avd.5: 7 Kniftown Hall

Avd.6: 5.7.8.10.

Avd.7: 7 Quantum Kemp

97 Rader som kostar 97 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!