Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot V75 Färjestad 7/3

V75-Omgången.

Jackpot denna veckan då femmor frös inne förra lördagen, trots att årets hittils största favorit föll. Dessutom vann en kusk och tränare första avdelningen, som aldrig vunnit V75 varken som tränare eller körsven, det gör omgången oerhört underbetald. 

Färjestad är värd för lördagens V75 och då brukar det vara en och annan norsk gäst i startlistorna och inget undantag denna gången. Framförallt i kallblodsloppet är det väldigt många norska ekipage men även ett och annat i flera av övriga lopp. 

Det är lite speedway-stuk på banan med långa svängar och korta rakor det gör att man kan hålla bra fart genom kurvorna, framförallt på dom innersta spåren där doseringen är bra och det är ofta snabba tider här. Upploppet blir ett av dom kortare med sina 177 meter, banan är inte speciellt bred och det är ingen vinklad vingen eller open-stretch att ta hänsyn till. I övrigt många som testats barfota första gången på länge då barfotaförbudet är över från och med första mars. Det vinns betydligt fler lopp från ledningen här än genomsnittet över alla distanser, så leta vinnarna bland spetsbuden i första hand.

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen spikar jag den troliga ledaren i 6 Milord 33% som borde kunna köra sig till ledningen i ett tidigt skede från sitt springspår. Visst han är inte så startsnabb av sig själv men litar på att Jepson löser det från bästa tänkbara spår i volten. Väl i ledningen ska bli väldigt tuff för övriga att passera. 

 

Gå Kort!

I gulddivisionen står det bara mellan två hästar är den klara känslan och kanske ska man ta ställning och spika då, men lutar åt att ta båda och det är ändå en billig ”helgardering” då övriga ska mycket svårt att slå båda bästa hästarna. 

2 Sir Ratzeputz 55% har årsdebuten avklarad med den äran, då han inte var långt från svenska rekordet direkt, i första starten på nästan ett år. Jag spikade då så klart men nu blir han väldigt hårt streckad. 4 Västerboonthenews 1% tar väl spets från ett perfekt läge bakom bilen och kanske är Sir Ratzeputz först framme och får överta, av dom betrodda. 

Men möjligen kan 5 Gareth Boko 28% starta snabbt precis vid sidan av Västerbo och då hänga på den för att vara först fram för att ta över. Skulle det kunna funka så är han minst lika bra som favoriten och från spår 5 bakom bilen är det scenariot inte alls omöjligt. Stallformen är på topp och hästen är en klasshäst med ännu mer på kontot och ännu fler startpoäng än den klara favoriten. Skulle jag ta ställning för någon så blir det Gareth från spåret som är det bäst statistiskt sett.

 

 

Avdelning 1.

Då det är tal om spetsbana så måste ju bara troliga ledaren rakas förstod annars jämnt lopp, där favoriten åter blir överspelad från tveksamt utgångsläge.

4 Highspirit var hårt spelad mot Grainfield Aiden i starten på Solvalla, där han inte trivs alls. Då spikade jag Hannus häst, som var totalt överlägsen utvändigt. Nu möter Highspirit ingen som kan göra loppet i dödens och då är chansen hög att rinna undan i spets. 

Visst kommer säker Goop testa med 5 , den blir förmodligen längder bättre med Björn upp från spåret som vinna oftast från. Duger den utvändigt, kan den överraska från start, profiterar andra om dom kör(?). 

8 Man At Work hyllar ”experterna” gång efter annan och nu blir han favorit igen på V75, och det kan bli V75-start nummer 17 (SJUTTON!) utan vinst.  Sämsta tänkbara startspår försvårar ytterligare även om han växt in i klassen bra och möter en lite enklare Silver denna gången så får han nog svårt.

Mer intressanta motbud är då 3 Han Herred som är startsnabb och borde kunna få rygg ledaren här. Då kan det gå! 11 är en norsk gäst som ska duga bra här då han varit ute mot elithästar tidigare och går i norska guld allt som oftast.

Ranking: A 4. B 5.11.3.8. C 9.2.6.10. D 1.7.

 

Avdelning 2.

Stolopp och få som startar på grunddistansen, vilket gör att dom på tillägget kommer in bra i loppet. Nu är dock flera riktigt bra där framme och ska också räknas tidigt vid gardering. Favoriten är dock mycket bra för klassen och tänkbar som spik. 

8 Green Mamba 61% blir omgörning gens största favorit och alla har väl sett henne vända ut och in på motståndet i sina starter i vinter. Inte helt att lita på men felfri vinner hon loppet. Antingen spik eller hoppas att det blir galopp och då gardera med många. 

11 Ofelia O.E. 5% och 12 Loser On Loser 7% har båda springspår och ska kunna hamna bra på det tidig. Det är båda bra hästar för klassen och räknas tidigt. 

På grunddistansen tycker jag alla utom möjligen 2 Flying Knight 0,2% ska räknas. Vid gardering åker alla dom andra fyra hästarna där framme med, där det är intressanta skoryck på ett par och duktiga kuskar från fördelaktiga lägen på alla fyra. Dom borde duga bra med 20 meters försprång mot dom bästa, om man räknar på att favoriten kan komma bort. 

Ranking: A 8. B 11.1.12.3.14. C 4.5.9. D 6.15.2.10.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

1 Olle Rolls 6% lär väl hamna som bäst tredje invändigt och ska få svårt att räcka om ens luckan kommer. Han har fått sina chanser under vintern men inte tagit dom, även om han sett fin ut en längre tid. 7 Baron Gift 3% blev väl bortlottad denna gången med läge så långt ut bakom bilen. 10 On Track Piraten 3% vinner inte ofta längre, ens på vintern, får hitta bra tilläggs-propositioner istället, där han kan ta ner många på hårdhet för i gulddivisionen får han svårt att vinna lopp. 9 Super Nice vann direkt i comebacken sist och skulle kunna skrälla på visad form men behöver tur med loppet från chansartat läge. Bara dom två mest betrodda som kan vinna med olika upplägg här och det är stor chans att någon av dom övertar ledningen tidigt, övriga ska få mycket svårt att vinna loppet. 

Ranking: A 5. B 2. C 9.7.1. D 4.12.10.3.8.6.11.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp med 15 hästar fördelade över tre startfållor och det är så klart en ganska öppen historia.

Speciellt som favoriten 1 Oden Prinssesa 26% är ett sto mot hingstar och valacker. Hon är dessutom ensam på grunddistansen och även om ”fördel ston” i propositionen gör att hon står bra inne så är nog övriga ikapp ganska billigt. Visst är hon bra och har hög vinstchans men har sett för många kallblodsston vika ner sig när dom hårdare hingstarna och valackerna kommer upp utvändigt. För mig blir hon inte ens förstahästen på grund av uteblivet spelvärde.

13 Grislefaksen G.L. 13% är stenhård och tål att gå hela loppet i tredjespår om det behövs. Gillar hästar i dom här loppen som kan göra loppen själva och bara mosa på. Hittar han ner någon stans och får åtminstone någon sväng i andra spår så ska han ha god chans.

Jan Roar Mjölneröd har dessutom en av dom bättre på mellanvolten i 6 Bossum Faksen  17% som dessutom körs av Kihlström denna gången. Ekipaget räknas så klart med absolut toppchans med det kuskpluset! 

Loppet känns öppet och även Jan-Olov Perssons duo 15 Joker C.K. 9% och 11 Gulu Tor 5% måste räknas med chans  då båda körs av toppkuskar och stallformen är i klart stigande. 

8 Dale Anne 8% är ett femårigt sto som borde få svårt, men hon har gått ruggigt bra i unghästloppen och har mest startpoäng av alla i loppet. Hon kan duga och vid gardering är hon tidig till ganska låg procent. 

Ranking: A 13. B 6.1. C 15.11.8.9.12.7. D 2.5.3.14.4.10.

 

Avdelning 5.

Lite skiktat lopp i lägsta klassen och tre fyra hästar höjer sig något och sen är det vidöppet bakom. Förra veckan vann en häst som jag rankade ner på att tränaren och körsvennen aldrig vunnit så stort lopp. Vidhåller att det är rätt att spela så, även om någon stor tipstidning råkade ha den etta i sin ranking gör det inte till ett bra spel, bara för att den nu råkade vinna. Hela ekipaget ska i mål! 

4 King Of Everything 40% höjer sig så klart över mängden och är ett klart vettigt spikbud i omgången. Han är bara bäst i loppet och är den som kan vinna med olika löpningsförlopp. Väljer Rickard att köra i spets med 3fff så kan ändå Claes Svenssons kanon ta den från utvändig resa. 

Så klart öppnas loppet upp om Rickard N svarar som det är aviserat. Kommer tillexempel 1 Icaros Di Quattro 7% få loppet i draget bakom dom betrodda. Här har ju Krebas väntat på att få köra utan bakskor.

Kommer favoriten bort eller har en sämre dag så kan 3 L.L.Royal 19% leda runt om. 10 My First Offspring 9% har gjort allting rätt i årets tre starter och nu blir det skoryck. Tidig vid gardering med fortsatt Ulf Olsson upp. 

8 Super Sarah 13% blir nu lite överstreckad som sto men framför allt från så svårt utgångsläge måste hon rankas ner denna gången. 

Ranking: A 4. B 3.1. C 10.12.8.9. D 2.6.5.11.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

Loppet är öppet bakom favoriten och vid gardering krävs en del streck. 1 personal Goals 20% är intressant från statistiskt bra spår i voltstartslopp. 3 Betting Rebel 13% är intressant från okej läge och på visad toppform, då han vann från resa utanpå ledaren sist. Men många skoryck i loppen och det kan ju förbättra många av ekipagen. Kanske är 11 Rob Dyrdek 1% en av dom som gynnas mest men vid gardering blir många intressanta. 

Ranking: A 6. B 1.3. C 2.8.11.4.5.9. D 10.12.7.

 

Avdelning 7.

I avslutningen blir det nog tidig ledning för 4 Star Costachorta 6% som det blir nytt huvudlag på och första barfota på länge. Det låter intressant och kan gå från spets. 

5 Il Duce Boko 38% blir storvfavorit, men går upp två klasser nu när han gick precis över klass ett gränsen och direkt in i brons. Visst är han stenhård och har bästa spåret statistiskt men det är svårt att vinna brons direkt. 

1 Massiv Speed 6% är speedig och kan få loppet från invändigt spår. Med lucka i tid blir han mycket farlig. 3 Joe Martini 2% är Goop-tränat med Jepson upp vilket är bra kombo på hemmabanan vilket gör ekipaget understreckat. 9 Guillaume Boko 12% kör Goop själv från ett sämre läge men det låter positivt på den och måste också räknas. 

 

Loppet är ruggigt öppet och mer eller mindre vem som helst kan vinna och det kan bli så arg jag streckar samtliga då det är lite som skiljer hästarna här. 

Ranking: A 5. B 10.4.1. C 9.11.7.3. D 2.8. 

 

Stora systemet

Avd.1: 3.4.5.8.11.

Avd.2: 8 Green Mamba

Avd.3: 2.5.

Avd.4: 1.6.9.11.12.13.

Avd.5: 1.3.4.10.

Avd.6: 6 Milord

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

2640 Rader som kostar 1320 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4.5.11.

Avd.2: 8 Green Mamba

Avd.3: 2.5.

Avd.4: 1.6.11.13.

Avd.5: 4 King Of Everything

Avd.6: 6 Milord

Avd.7: 1.2.3.4.5.7.9.10.11.

216 Rader som kostar 108 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!