Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 26/2

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. I övrigt intressant omgång utan riktiga jättefavoriter och det finnas alla förutsättningar för hög utdelning.

I övrigt väntar man ju på obligatoriska vagninfon som alla tränare måste klicka i, tillsammans med skoinfo, redan då hästen anmäls till aktuellt lopp. Det finns utrymme att ”växla ner” fram till en viss tid före första start på tävlingsdagen, men man får inte ”växla upp” i utrustning mot vad som är angivet vid anmälan. Skalan på vagnarna är lägst; sulky, den vanliga varianten av sulky helt enkelt. Nästa steg är hybrid-vagn vilket är alla svenska och finska varianter av bike och liknande, som kan vara lite andra mått, bredare mellan skalmarna eller andra detaljer. Värstingen är så klart USA-bike, den som dom flesta kallat för bara bike eller jänkar-vagn tidigare och är den lite smalare varianten som inte passar på alla hästar och framförallt inte i voltstart alla gånger, den ger oftast mest effekt. Detta träder i kraft 1/3 då även skotvånget är över för denna vintern och tränare får själva ansvaret att bedöma vilken balans på hovarna som kan funka för just deras häst på aktuellt underlag. 

 

Bästa Spiken!

I avslutande avdelningen är det 100 000 i förstapris på Solvalla, då antar man att Nurmos har ställt iordning så klart. 9 Sir Ratzeputz 25% trodde man väl länge inte var någon stjärna direkt men han nöter på och kör in riktigt bra pengar. Han vann gulddivisionslopp i fjol vid den här årstiden med skor och har härdats i betydligt hårdare sammanhang än detta. Har sett filmer från kvalloppet han gick inför detta och det var i riktigt bra stil så han är nog förberedd så det räcker. På grundkapacitet så ska han väl bara vinna loppet och han är ett spikförslag, speciellt som han inte ens är favorit. Enda lilla orosmomentet är voltstarten, men så här rutinerade hästar brukar klara av det även om dom inte gjort många starter på mycket länge i volten. 

 

Gå Kort!

I inledningen försöker jag nog klara mig med tre streck och tycker inte spik på favoriten där speciellt bra lösning, som vissa travtips förordar. 6 Vikings Preacher 36% kommer från galopp två starter i rad och körs av kusk som vann 4 av 124 lopp i fjol. Dock är hästen så bra att jag inte vågar plocka bort ekipaget ändå, men rankar ner ett par snäpp på nämnda förutsättningar. 

Bästa hästen är förmodligen 8 Just Wait And See 11% som hade ett par sämre säsonger rad men vann V75 redan som treåring mot äldre hästar, vilket är ovanligt. Största meriten har han från vinsten i Örebro International 2018, mot hästar som Call Me Keeper, där han tjänade 400 tkr. Här står han bäst inne på pengarna och funkar uppenbarligen på distansen, stallet har börjat året i mycket bra form och Stefan kör i flytet för dagen. 

1 Travatore 21% var uppanmäld sist och stötte på gulddivisionare då och hängde med godkänt. Nu bör han kunna hamna bättre på det skulle han klara av att hålla rygg ledaren eller liknande så blir han farlig på stretchen till slut. Admir har börjat året klart bra och Uhrberg har inlett ännu bättre. 

 

Avdelning 1.

Se”Gå Kort!”

3 Vacqueyras 2% är startsnabb men 5 Felix V.M. är nog ännu snabbare nu när han har ett bra spår bakom bilen. Tror dock att mina tre är betydligt bättre än båda dom och slår dom oavsett löpningsförhållande över den dryga distansen. Värst emot min trio är nog 4 Wollafur 15% som har 1/1 på lopp över 3000 meter men väljer i nuläget att plocka bort denna då spelvärdet är dåligt, borde vara under 10%. 

Ranking: A 8. B 1.6. C 4.5.2. D 3.7.

 

Avdelning 2.

Även detta loppet borde gå att lösa på ganska få streck då några höjer sig betydligt i loppet. 

2 Ronald Malibu 19% som två gånger varit ute i Bronsdivisionen på V75, där hästarna fått tjänat upp till 900 tkr, det har så klart varit för hårt. Starterna före och den mellan så har han vunnit i ordinarie klass. Han är startsnabb och nu åter ner i klass, då ska det duga bra och antar att Mika Forss kör i spets denna gången och då ska vinstchansen vara hög. 

9 Mellby Fire 35% är så klart bästa hästen och vann ett försök till derbyt 2018, då han bland andra slog Milliondollarrhyme mfl. Efter skadebekymmer gör han nu intressant comeback och dom bara måste ha höga tankar om honom då dom gett honom ett och ett halvt år att komma tillbaka. Första gången Örjan upp i lopp, som även körde i kvalet, det är så klart intressant med. 

1 Everest Sisu 21% har ett lopp i kroppen, men innerspåret är inte så bra och dom riskerar att bli över från start, kommer dom ut duger den på visad form och borde väl gått framåt med loppet. Lite överspelad nu på att läget kan bli en fälla, men tidig vid gardering. 

3 Concrete Dee 14% utmanar Ronald Malibu om ledningen men sida vid sida så borde Mika hålla upp spetsen. Hästen gör det bra varje gång men kusken vinner inte lopp så ofta och även denna är lite överspelad, hade varit mer intressant till 10% eller lägre då det lär kosta en del om han ska ta sig förbi invändiga hästen och samtidigt stå emot favoriten till slut. Bara aktuell vid bredare gardering. 

8 Jack Zon 4% har gjort fyra starter i ny regi och Fredrik Wallin brukar få ordning på det mesta och även om det inte stämt riktigt för denna ännu så misstänker jag att dom hittar rätt på den snart. Detta baserat på att dom bör ju tycka det går bra i träningen då dom valt att inte gå till vintervila utan startar på. Första Goop upp nu med är ett klart plus och till den låga procenten får man stå ut med det usla utgångsläget.  

Ranking: A 2.9. B 8.1. C 6.3.4. D 7.10.5.

 

Avdelning 3.

Spårtrappa och ett par strykningar vilket så klart gynnar dom sämre lägena som får färre att runda. Ändå startar dom klart mest betrodda från bra utgångslägen och det brukar bli hårdare i mål mot dom med lite mer erfarenhet än vad streckfördelningen antyder i detta loppet. 

1 Jumeirah Boko 28% har visat startsnabbhet men i ännu lägre klasser, då han tjänat 60 av sina 81 tkr på senaste två starterna så går han så klart upp i klass. Han är givna spetsbudet och har väl bra chans även från rygg ledaren men det är första starten på nästan åtta veckor och han behöver rekordsänka rejält för att vinna loppet så överstreckad denna gången. 

6 I Am Boko 45% körs väl framåt direkt för att försöka överta och denna ska ha hög segerchans oavsett position tack vare att han dessutom är nedstruken ett spår. 45% är dock väldigt mycket i ganska jämnt lopp och garderingen är given. 

4 Kadway Tanks 7% är också startsnabb men gör årsdebut här så Johan borde vara nöjd om han kan hitta ner någonstans och kan han få tredje invändigt eller liknande så kan hästen duga på stretchen till slut om det går för fort för ledaren under vägen. 

15 Vasco De Gama 5% har hunnit med tre starter i år varav en vinst. Den har visat att den tål en bit i tredjespår med och har nästan dubbelt så mycket på kontot som den från bricka ett. Olof Thorson är offensiv och lär inte sitta kvar för länge i kön, han brukar ge hästarna chansen och då hästen varit igång lite mer än flera av konkurrenterna måste den räknas mycket tidigt på det fina spelvärdet. 

Loppet är mycket svår-rankat och ovisst bakom dom fyra jag nämnt och det behöver inte vara fel att strecka på alla här och hoppas att favoriten blir utsvarad av Uhrberg och båda sänker varandra, vilket inte är helt otänkbart. 

Ranking: A 15.6. B 4.1. C 13.12. D 8.11.9.5.2.10.14.

 

Avdelning 4.

Fyraåringslopp för ston som fått ha tjänat 150 tkr och det är så klart svårt och ovisst. Ett par höjer sig lite, men övriga är inte långt efter och det känns lite som en eller väldigt många här. 

9 Ninjas Kiss 30% är knapp favorit trots bakspår, men det är klart rätt favorit. Hon kom från ett par fina vinster och testade senast ett lopp i Margaretas tidiga unghästserie med 300 tkr till vinnaren. Där är ju alla så klart på tårna och hon var inte på topp för dagen men sådana lopp ger hårdhet när dom sen möter enklare hästar. Det var kanske för långt mellan loppen inför det och nu är det mer lagom och hon ska ha gått framåt med loppet i kroppen. Dom har höga tankar om henne från stallet och jag räknar med toppinsats här och hon är given förstahäst och tänkbart spikbud.

8 La Plus Belle 27% är värsta motbudet och hon går framåt för varje start rapporterar stallet. Hon är startsnabb men då det är spår åtta bakom bilen lär det ändå kosta lite spår på vägen för att komma fram och få ta över ledningen. Det kan sitta i benen till slut och även om vinstchansen är hög så är hon lite överstreckad kan jag tycka. 

2 Digital Download 9% är från Stefan Melanders stall som gått bra i vinter och deras hästar måste passas varje gång i unghästloppen. Läget är okej och två lopp i kroppen i år, så hon är tidig på kupongen vid gardering. Stallkamraten 11 Iceland Radio 4% har tävlat på under vintern och har två vinster från framspår men sett bra ut även då den gått från kön. Första Magnus Djuse är alltid intressant.  

5 Isa2% gör första starten på länge då det är debut i ny regi nu. Bästa tänkbara utgångsläget och den kan mycket väl köras i spets då den nog får överta från 4 Monique Tooma 1% om den ens kan svara. Båda är startsnabba och inte säkert att Fredrik Linder släpper till betrodda La Plus Belle om den inte kommer riktigt tidigt och fort nog. 

Ranking: A 9. B 8.5.2.1. C 11.12.3.4.7. D 6.10.

 

Avdelning 5.

Ganska skiktad klass på detta loppet där flera av hästarna söker efter formen och ska ha betydligt sämre vinstchans än dom bättre här.

10 Tengil Face 41% är rätt favorit och var ett tänkbart spikbud här, men då han stiger kraftigt på strecken blir han överspelad och från bakspåret är det inte helt givet att han bara rundar dom. Kommer från två bra insatser där han vann i fin stil innan han var trea på V75 i starten efter. Nu ner lite i klass och klar a-häst, men då strecken som sagt stiger väljer jag att gardera.

3 Look Håleryd 20% gör comeback och blir hårt betrodd direkt och visst den är bra för klassen och nedstruken till andraspåret nu gör att det är mindre chans för att hamna på vingel. Kan behöva loppet i kroppen innan man får en riktig toppinsats och bara en i mängden vid gardering. 

2 Belmondo 5% har startat på I vinter och hänger med bra i loppen och nedstruken till innerspåret kan vara bra nu. Det är inte så många startsnabba i loppet och kan Christian få kanske tredje invändigt så kommer ju luckor till slut på Åby. Till låg procent kan det vara tänkbar skräll trots att han står lite hårt inne. 

5 Arbiggan 12% är startsnabb och den troliga ledaren i loppet och i kraft av det ska hon räknas tidigt trots att det är ett sto i öppen klass. Hon kommer från vinst i ett lopp över distansen där hon slog hingstar och valacker. Gick klart bra som två i årsdebuten innan det så formen är bra. 

9 Solkattens Chiron 16% kommer med toppform, trivs över distansen och klarar av att gå en repa ute spåren. Wisniewski och Kim har båda inlett året bra och har form på träning respektive styrningar. 

4 Aslan D.K. 2% är stark och rejäl och tål att gå i spåren men nöjer sig lite för ofta med andraplatsen. Kommer men ett lopp i kroppen och kan vara tänkbar storskräll men övriga hästar ska få svårt att vinna loppet. 

Ranking: A 10. B 5.9. C 3.2. D 4.8.11.6.7.12.

 

Avdelning 6.

Långlopp på Solvalla I lite lägre klass där hästarna är utspridda på tre startfållor, det är ett svårt lopp och inte alls lika givet att favoriten bara vinner, som dom tidiga spelarna tycks tro.

3 Vicar 57% är given som favorit men nära 60% är nog mest i brist på annat och det har vi ju sett gång efter annan att dom faller tungt på V86. Visst ska han ha bra vinstchans men denna galopperade rejält i båda sina första kvallopp i voltstart och gick sedan iväg från bakspår i tredje kvalet. Sedan har dom bara anmält till auto-start vilket det antagligen finns en anledning till och startmomentet oroar så klart. Fördelaktigt är så klart att dom bara är tre på startfållan och det är väldigt lång distans, så det går att ta det lugnt, det går även att vinna med startgalopp. Känner ändå att man måste gardera denna då det är oerhört mycket spel på den. 

13 Reverend Dred 2% och 12 Kiss Me Tooma 6% startar från dubbla tillägg men har då i gengäld mer pengar på sina konton och dom körs av Ulf Ohlsson och Björn Goop. Över tre kilometer för många i loppet att göra misstag medans dom duktiga kuskarna har längre distans på sig att göra rätt beslut. Ulfs styrning har gjort ett par starter i Sverige och visade snabbhet vid första starten och hängde med i tuffare gäng vid andra starten, ska gått framåt med dom två loppen i kroppen och står bra inne i loppet. Även 11 Pirate Broline 2% har viss skrällchans då han inlett året bra och redan hunnit vinna två lopp. Han trivs över längre distanser och är väldigt lågt streckad. 

Bredvid favoriten på start ska 2 Daysofourlives 1% köras i ledningen är det tänkt och med kraftigt kuskplus kan det gå hela vägen om favoriten kommer bort. 1 Cobbys Nana 3% borde få det tufft mot hingstar och valacker men testas med ny kusk och kan smyga med på innerspåret och med rätt lucka så är det inte helt otänkbart att hon skräller.

På mellanfållan startar ett par hästar med viss vinstchans och 10 Ivanhoe 17% kanske testas att köras framåt direkt då det annars kan bli lite vingel från det yttersta springspåret. Han har varit ute en del på V75 i vinter och ska duga bra här. 7 Master Of Trix 3% vann näst sist men var sedan sjuk efter det, vila och träning och comeback nu och han räknas direkt. Han mötte kulltoppar som treåring och är härdad så ska duga trots nybliven fyraåring, då detta loppet inte håller någon jättehög klass. Tänkbar skräll är även 5 Ornstein 3% som borde hamna bra på det direkt och håller bra form och verkar stark. 

Ranking: A 3. B 10.13.2.12.11. C 7.3.1. D 9.4.6.8.

 

Avdelning 7.

I ett klart fint fyraåringslopp blir 4 Upper Face 30% favorit och det på senaste loppets toppintryck efter startgalopp. Nu är det tuffare mot och då duger det inte att galoppera som han gjort senaste tre starterna. Går säkert framåt med loppet i kroppen nu och felfri så är han så klart farlig, men jag spelar på att det åter är hög galopprisk från ett hetsigt spår med hästar på båda sidorna, och spikar därför mot. 

6 King Of Everything 23% är startsnabb och nedstruken till ett perfekt femtespår bakom bilen vilket gör att spetschansen är mycket hög och väl i ledningen är han hästen att slå. Mer stabil än favoriten och har två lopp i kroppen, räknar med att det blir en toppinsats i ledningen och då ska vinstchansen vara bättre än procenten antyder. Klart spelvärd spik, på troliga ledaren här. 

Då galopprisken på värsta motbudet måste bedömas som hög på så behövs betydligt fler streck vid eventuell gardering. 9 Utha Broline 27% har ett lopp i kroppen och är så klart gynnad av två strykningar i loppet men bakspåren är lite tuffare på Åby att bara runda från så lite överstreckad är han nog denna gången. 3 Rapido S.W. 5% är startsnabb vilket så klart är extra bra egenskap just på Åby där tillgången till open-stretch gör att rygg ledaren är ett troligt scenario för ekipaget, då kan dom skrälla. 5 Betting Ace 8% har ett bra utgångsläge bakom bilen och man behöver hålla ögonen på allt som Bergh nu börjar starta. Denna har gjort det klart bra mer eller mindre varje gång och trots att det är ett sto i ett öppet fyraåringslopp så kan det räcka direkt. 8 Bordeaux S. 2% är mycket gynnad av två strykningar invändigt och Riordan har alltid bra tränat samtidigt som Stefan Persson börjat året på riktigt bra sätt. 

Ranking: A 6. B 4.9. C 8.3.5. D 1.10.11.

 

Avdelning 8.

Se”Bästa Spiken!”

11 Reverend Wine 39% har formen på topp och höll sist undan i ledningen före så bra häst som Grainfield Aiden och Reverend har därmed vunnit två V75-lopp i år. Spår fem i volten kanske inte är det bästa, då det blev galopp sist det var voltstart så kan han väl i alla fall inte utnyttja den startsnabbhet han har bakom bilen nu. Snabba pengar och först gången han stöter på rutinerade gulddivisionshäst på lika start och flera av dom som står 20 meter före är det bara ett par starter sedan han skulle stått lika start med. Han står hårt inne i loppet, för att vara så stor favorit, så på spelvärdet skulle jag förorda spik Sir Ratzeputz men för er som garderar så är han så klart första motbud trots dåligt spelvärde. 

8 Longcat Hanover 3% står också hårt inne på tillägget men var favorit direkt i debuten för Nurmos mot ganska bra silverhästar. Galopp den gången och volt kanske inte är så bra då, men å andra sidan kan det bli lugnare start för en annars hetsig häst och nu är han totalt bortglömd på strecken.6 Havbergs Night 7% är ensam på springspår och kanske kan få överta ledningen då 1 Sigel Garline 10% står oerhört hårt inne på pengarna i loppet och nöjer sig med rygg på ledaren om han kunnat hålla upp innerspåret initialt. Havbergs Night står å andra sidan väldigt bra inne i propositionen och duger om han kommer till spets tidigt. 7 West Wing 4% är härdad i gulddivisionen och med ett smyglopp skulle det kunna gå från innerspår tillägget, men då måste båda dom mest betrodda komma bort. 

Ranking: A 9. B 11. C 6.8.1. D 7.4.5.2.3.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.6.8.

Avd.2: 1.2.3.6.8.9.

Avd.3: 1.4.6.15.

Avd.4: 9 Ninja´s Kiss

Avd.5: 2.3.5.9.10.

Avd.6: 2.3.5.7.10.11.12.13.

Avd.7: 6 King Of Everything

Avd.8: 9 Sir Ratzeputz

2880 rader som kostar 720 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.6.8.

Avd.2: 2.9.

Avd.3: 1.4.6.15.

Avd.4: 9 Ninja´s Kiss

Avd.5: 10 Tengil Face

Avd.6: 2.3.10.11.12.13.

Avd.7: 6 King Of Everything

Avd.8: 9 Sir Ratzeputz

144 rader som kostar 36kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!