Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Axevalla 22/2

V75-Omgången

Axevalla och min hemmabana, det är så klart mycket intressant omgång då det brukar ge bra utdelningar på just Axevalla. Långt upplopp med 227 meter och det är längst i Sverige, i kombination med att det ska regna mycket kommer göra att dom som sitter en bit ner i kön ska få chansen till slut denna tävlingsdag. Ibland blir innerspåret väldigt tungsprunget vid mycket regn på aktuell bana, blåst och regn kan sitta i benen till slut på dom som satsar mycket i början av loppen. Mer om banan och vilka hästar som ska passa där i genomgången av hästarna. 

 

Bästa Spiken!

I avslutningen är konstigt nog inte 10 Martin De Bos 42% omgångens största favorit. Han är ganska stor favorit i sitt lopp i alla fall och borde stiga lite i procenten men har så pass hög vinstchans att han är en riktigt bra favorit. Det är oerhört positiva rapporter från stallet där Puro meddelar att det blir helstängt huvudlag denna gången för att hålla honom riktigt skärpt hela loppet, detta har gett bra effekt tidigare. Han var en av dom som avslutade snabbast för hela dagen i finalerna på Solvalla sist och nu ska det vara absolut toppform. Med ett längre upplopp denna gången kan han nog sitta lite vart som helst och vinna loppet då han trivs på tyngre banor och blir sällan trött. Puro har som vanligt hög segerprocent och första gången Erik Adielsson upp är så klart ett extra plus. 

 

Gå Kort!

I inledningen är det åter en bra favorit för Petri Puro i 7 Burning Man 37% och det är ett spikförslag från springspår nu när värsta motbudet blivit struken. Han vann säkert för Örjan sist så svårt att veta hur mycket sparat det var då. Det var lång distans då och han är startsnabb så även om han inte kommer till spets är det hög chans att han antingen blir släppt till ledningen eller tar en lugn dödens. Oavsett löpning så är vinstchansen mycket hög och ser innerspåret för tungt ut i loppen innan väljer säkert Örjan att köra i dödens, så håll koll på banan i loppen innan V75. 

Om innerspåret funkar bra i dom första fyra loppen så kan 1 Rocky Tilly 18% köras i ledningen. Även om han fick jobbig resa näst sist då han fick gå på i tredjespår ett par gånger och inte var med på linjen så håller han nog sin form ändå. Han följde med bra mot dom bästa i klassen i finalerna sist och ett lopp invändigt med sparat då kan nog ge lite extra nu. 

8 Nero Maximus 16% ska väl försöka hålla ryggen på tidiga ledaren och lyckas det blir det rygg på ledaren eller som sämst tredje invändigt och då det är like skiktad klass på hästarna i loppet så kan det komma luckor till slut och då upploppet är långt lär det bita bra till slut efter vilsam resa. 

Om innerspåret är tungt så kanske 11 My Dream Art 5% ska räknas istället för dom invändiga. Sist var han favorit i debuten för Nurmos men kvävde sig tydligen en del vilket var förklaringen till att han gav upp totalt, tidigt. Ska vara bra tränad från Westholms stall som haft full form i vinter och sedan bytt till Nurmos författning i december och dom flesta brukar ju gå framåt med Nurmos träning. Två, tre eller möjligen alla fyra strecken, men inte fler i alla fall och tänkbart att spika favoriten, det är många möjligheter att lösa loppet trots att jag bara tror att fyra hästar kan vinna loppet. 

 

Avdelning 1.

Se”Gå Kort!” 

Nämnt i princip alla mina funderingar i loppet och tror som sagt att det ska vara väldigt låg chans att gå utanför mina fyra nämnda hästar. Någon till i loppet drar lite streck men 5 Ingo 7% är ny i klassen och även om han är startsnabb från alla spår så är väl just spår 5 ett av dom sämre. Så hårt inne han står så ska det nog behövas något lopp i klassen med bike på och någon form av barfotabalans för att vara riktigt tidig mot så här bra motstånd. 3 Smokey Herman 2% är nedstruken ett spår och bör hamna bra på det. Hemmabana och Ulf Ohlsson upp, men har senaste vinsterna för bike, så ska få svårt.

Ranking: A 7. B 1.8.11. C 3.5. D 9.6.10.12.4.

 

Avdelning 2.

Ungdomslopp och spårtrapp ska ju vara öppet, nu är det några som sticker ut rejält kan jag tycka och det ska inte behövas speciellt många streck för överleva, det är min förhoppning. 

7 Carlos Ken 27% är klart rätt favorit som var ute i Klass 2 Finalen på Solvalla sist och var då ganska betrodd. Den värmde bra och det var positiva tongångar men det blev galopp direkt och upphämtning till minsta-pengen, vilket gör att han står riktigt bra inne i loppet denna gången. Nu är det Henriette upp vilket så klart är ett plus, från spår 7 bakom bilen som faktiskt är ganska bra i spårtrappor då dom får ha betydligt mer tjänat än invändiga ekipage. 

Bakspåren får ju också ha mer pengar på kontot och det brukar visa sig till slut i spårtrappor där dom med sämre lägen allt som oftast plockar ner dom där framme. Från i vanliga lopp iskalla spår tio bakom bilen startar en intressant häst 10 Justwalkonby 3% som nu gör sin andra start i bike och första med Mats E Djuse. Kusk i toppform från bra tränare som fick hästen i träning för nästan ett år sedan och den har utvecklats för honom. Biken provades näst sist och då satt hästen fast mellan hästar på V75 med sparat. Mats har haft rejäl tur med luckorna till slut i loppen på sistone och med minsta klaff på loppet så lär dom vara långt framme nu och TRE procent är ett skämt.

14 Bonny Boy 9% har mest pengar på kontot och Lugauers hästar brukar ju vinna loppen oavsett hur hårt inne dom står i propositionerna så denna måste vara långt framme då den står riktigt bra inne. Marc Elias har kört bra på slutet men Kevin Oscarsson är definitivt inget minus, speciellt inte mot många mer orutinerade lärlingar denna gången. 

Detta kunde varit ”gå kort”-loppet denna veckan men ett par hästar till har viss chans och förmodligen streckar jag även dom. 13 Appriciated 2% körs av en riktigt duktig kusk i sammanhanget som kanske inte är så känd för merparten av spelar-kollektivet, håll utkik efter Gustav Johansson under året, innan ”alla” får upp ögonen för honom. Han lär fortsatt vara någr par procent lägre spelad än han borde ett tag till och denna gången kör han häst från stall som verkar ha form på gång och flera av hästarna från Marcus Lindgren har sett bra ut på slutet. 11 I.T.Inventor 14% flyger inte under radarn direkt och är snackis på kanal75 då flera där verkar vara inne på den och det är riktigt bra träningsrapporter. Nu är det dessutom Magnus A Djuse upp denna gången vinstchansen motsvarar nog ungefär procenten, men denna kan stiga lite till. 

Även4 Choco Garline 17% blir det en del snack kring och även om den tagit kliv i utvecklingen så har vinsterna kommit till under två ggr pengarna på Romme och ett breddlopp på Eskilstuna så det är rejält kliv uppåt i klasserna nu. Det borde inte gå helt enkelt och denna är kraftigt överspelad och får bli omgångens avslag om man ska nämna något sådant. Även 12 Högstenastalldräng 12% blir lite överstreckad då det verkar som att den gått ur form lite nu och spår 12 är ett av dom absolut sämsta. Jag väljer att plocka bort dom två på uteblivet spelvärde. 

Intressant som skräll kan istället 2 Glowbull Fusion 6% vara som fått ett lopp i kroppen efter vintervila och kanske blir som bäst till nästa start då det förmodligen kan bli någon form av sko-ryck, som den trivs bäst på. Han har gått i svensk bike ett par starter i rad och om den amerikanska åker på nu så kan det bli vinst redan nu. 9 Uret 5% kan kanske vara gynnad om det blir tung bana och med ett par strykningar i loppet blir det färre att runda vilket ger alla klart bättre chans att komma till i loppet. 

Ranking: A 7. B 10.14.13.11. C 2.4.12.9.1. D 5.6.3.

 

Avdelning 3.

Här kommer omgångens största favorit ut och så klart har 2 Zincero Jet 62% väldigt bra vinstchans här. Så bra som han såg ut sist, men det var så klart i ett enklare lopp då han stod bra inne i den spårtrappan och nu blir det upp i klass då det varit snabba pengar i år med nästan 190 tkr tjänat på tre starter. Även om det varit en enorm förbättring på hästen sedan dom hittat rätt med balansen så ska man väl inte lita blint på en till 62% som galopperat i fem av elva starter i Sverige. 

Härdad i klassen som nu slipper resa då det är hemmaplan är 3 Nisse Sånna 4% som fick lite sparat sist. Han är startsnabb och näst sist var han tempotorsk i kön från ett bakspår och femte ytter gick det inte ta något på dom där framme. Nu är det kuskplus med första gången Erik Adielsson upp och spets och släpp för att sedan få lucka över det långa upploppet skulle kunna vara bra scenario. Han måste räknas mycket tidigt på spelvärde då han bör vara med i främre träffen redan från början och står bäst inne i loppet. 

Hemmaplan även för 1 Bear Amarante 0,4% som nu går upp rejält i klass men sett oerhört förbättrad ut i den amerikanska biken i senaste två starterna. Från ett perfekt smygläge kan det bli rygg ledaren eller tredje invändigt och då är det han som kan vinna om perfekta luckorna kommer. Oerhört spelvärde då i princip alla kuponger försvinner om han vinner och han vinner garanterat loppet oftare än en gång om loppet körs 250 ggr, vilket är spelarkollektivets uppskattning i nuläget. 

6 Image Rapida 5% säger körande Stefan Persson att den verkar gå som bäst med ganska tuffa upplägg och sist körde han precis så, pressade på utvändigt och bara gick undan. Om nu favoriten blir släppt till ledningen av 1 eller 3 och sedan får denna över sig hela vägen över 2640 meter så är det mycket troligt att någon smygkörd får loppet. Image kan med vinna loppet om favoriten kommer bort, i den form han nu är i. 

9 Brake Cooling 3% är tänkbar skräll om det blir tryck på loppet som har gått bra för Kontio i tre starter och Stefan Melander har fortsatt form på stallet. Andra tänkbara skrällar är 8 Inez Alki 3% som varit i mycket bra form en längre tid och slagit hingstar och valacker vid vinsterna på slutet så den duger i klassen. 5 Leonas Sami 7% har toppform och bästa spåret, statistiskt. 4 Corleone D.K. 4% hade jag som klart avslag sist då många tips hade den som spetsbud i förra veckans Klass 2 skrev jag att det var högst tveksamt och att det blir som bäst tredje invändigt. Mycket riktigt sist invändigt och lite sparat bakom hästar till slut, nu är det bättre förutsättningar en bit ut bakom bilen, men Henna har fortfarande inte vunnit V75 men den kan ju blanda sig i körningen. 7 Quite E.Wood 2% kommer från Lugauers ständiga formstall och Marc kör i flytet så det skulle kunna vara tänkbar skräll trots spåret. 10 Indy D. 9% är ständigt överstreckad men kan så klart också vinna loppet, då Khilström kör. 12 Imakeyouproud 1% är i toppform och bör ha gått framåt med loppet i kroppen efter kortare uppehåll. Läget är vad det är men hästen har en stark avslutning för klassen som lär bita bra över Axevallas långa upplopp. 

Ranking: A 2. B 3.1.6. C 9.5.7.8. D 12.10.4.11.

 

Avdelning 4.

Diamantstoet, Försök 3 och det här var nog desto mer öppen historia innan alla strykningar börjat dyka upp, med fyra strukna blir vinstchansen högre och högre för favoriten. 

12 Viola Grif 37% galopperade som stenklar sist, ställde sig in på upploppet och spurtade mycket snabbt som tvåa. Gången innan var det tufft tempo och hon tappade aktionen men enligt kusken var det nog vinsten som rök då med. Hon tränar på fortsatt bra och Emilia lär vara mer beredd denna gången och siktar på annat upplägg och hålla henne på bettet hela vägen. Vinstchansen är oerhört hög, i princip ´bara´ galopp mot, men det är ju inte så ´bara´. Kanske blir hemmaplan ett litet plus och det är en tänkbar spik. 

Ett av dom värsta motbuden på förhand har blivit struken under fredags-eftermiddagen och då lutar jag ännu mer åt spik på favoriten här. Nu är värsta motbudet kanske den som är ensam på springspår, 6 Hasty Helen 8%. Den kommer från Fredrik Perssons stall där hästarna gått oerhört bra på slutet (sedan han satt upp bättre kuskar) och här klart kuskplus med Kevin som har 2/2 bakom hästen. Är innerspåret bra i loppen före V75 så kanske man får tänk om och ha med spetshästen, men i nuläget räknar jag med att favoriten plockar ner denna över det långa upploppet.

Stefan Melander hade fyra hästar till start men har fått stryka den bästa chansen, men alla tre han har kvar i loppet startar där framme och har fått betydligt mer plats i volten vilket så klart är gynnsamt. Alla tre körs av toppkuskar och räknas med vinstchans vid gardering. Alla hästar på tillägget är så klart mycket gynnade av många strukna i loppet och det lär bita bra för flera av dom där bak, speciellt om det är bättre fäste en bit ut i banan med. Alla hästar på tilläggsfållan startar med vinstchans så vid gardering så krävs en helgardering av loppet.

Klassiskt ”en eller alla-lopp”, definitiva beslutet får tas på lördag. 

Ranking: A 12. B 6.5.14.13. C 10.11.4. D 15.3.9.

 

Avdelning 5.

Lägsta klassen över kort distans och här kan det bli mjölksyra till slut om flera är intresserade av att köra i spets, vilket brukar vara fallet i dom här loppen. Allt som oftast visar det sig då att hästarna inte riktigt har krut till en speed till i slutet i denna klassen, om dom kört i inledningen. 

5 Brandy Flame 35% har kanske ändå vad som krävs och står bra inne i klassen, men det mest intressanta är att han ska värmas i bike denna gången och det är troligt att det blir det till loppet. Från bästa spåret med toppkusk och tränat av en av dom bästa så ska vinstchansen vara hög. Åter igen ett ”en eller alla-lopp” så vart helgarderingen hamnar får avgöras på lördag. 

3 No Regrets Trot 11% är också startsnabb men har inte lika bra spår som dom två utvändiga, vad det gäller spetskörningen, dock så kan det bli solfjäderseffekt och han kan då få hjälp av 4 Vitro Diablo 17% att hålla ute favoriten. Alla tre nämnda är nog bra mycket mer startsnabba än övriga och alla tre ska därmed hamna bra till och kör dom inte för hårt mot varandra så har alla tre bra vinstchans. Störst chans till spets har nog Untersteiner från ett fördelaktigt spår 4 och han går ner lite i klass sedan förra starten, kanske kan ingå i ett tänkbart men lite småtråkigt lås med favoriten.

1 Ace To Play 8% bör väl bli över från start men har så pass bra form att det kan gå om det öppnar sig till slut för den, men klart överstreckad denna gången. Tuff lottning även för 12 Victorious Wine 2% men han har så pass bra form att det kan gå ändå, speciellt som han blivit nedstruken ett spår, vilket höjer vinstchansen avsevärt. 2 Cayucos 4% har varit ute på V75 ett par starter i rad och sist var han betydligt sämre än gången innan då han var trea bakom så bra hästar som Burning Man och Vagabond Bi (efter att bara startat 20 meter före dom). Om förra startens lite sämre insats bara var en tillfällighet och det kan vara litet plus med hemmaplan nu så ska den räknas med riktigt bra skrällchans nu. 

Loppets avslag borde vara 9 Big Shot 14% som måste rankas ner på uteblivet spelvärde då den står riktig hårt inne i loppet, även om formen verkar vara på topp så är procenten för hög denna gången. 

Ranking: A 5. B 4. C 2.3.1.12. D 11.7.9.8.6.

 

Avdelning 6.

Gulddivisionen och här vinner ju oftast favoriten, men nu är det annorlunda förutsättningar mot vad den är van vid på slutet och läge att gå mot.

3 Velvet Gio 47% tog rejäla kliv i utvecklingen i höstas och har nu gjort tre bra starter ner på Vincennes och tjänat bra pengar med framskjutna placeringar. Alla vinster senaste åren är tagna med barfota runt om och så har han gått i Frankrike med. Dock blir det ju åter bike nu vilket dom inte får tävla med i Frankrike. Tror dock att skor är ett väldigt stort minus och det gör garderingen given. 

12 Gareth Boko 15% fick ett tufft upplägg från bakspår och avancemang till dödens i V75-finalen sist och han är väl ursäktad att han blev trött till slut då. Han var ju oerhört bra loppet innan och här duger han bra och det är stort plus att en invändig är struken då vinstchanserna ökar mycket rent statistiskt med spår 11 istället för spår 12 bakom bilen. 

En av dom som spurtade förbi Gareth i finalen sist var 8 Narold Vox 2% som var en av dom som gick snabbast av alla till slut den dagen på Solvalla. Luckan kom för sent med bara 200 meter kvar så det räckte bara till en tredjeplats men visade att formen är fortsatt på absolut topp här. Mats E Djuse har som tidigare nämnts haft bra tur med luckorna i veckan och håller det i sig, att han har lite tur med löpnings-förhållandet så bör spurten och Narolds styrka bita ännu bättre över den fördelaktiga distansen och det långa upploppet. 

Andra tänkbara skrällar vid bredare gardering skulle 10 Antonio Trot 3% kunna vara som trivs bra över längre distanser och har Örjan i vagnen. 11 Stoletheshow4% har dom varit mer nöjda med på slutet och det ska duga bra även här. Han var favorit i norska derbyt i fjol och kommer från enkel vinst. Båda är gynnade av en strykning där bak. 

6 Stepping Spaceboy 13% kanske kan ta sig till ledning trots spår en bit ut bakom vingen och då kan det sitta i benen till slut då det lär kosta lite att ta sig förbi samtliga i starten. Distansen kanske är lite fel för honom då vinsterna över distansen kommit i betydligt lägre klasser och nu passar nog kort och medel bättre då han kan gå i bra fart i spets hela vägen. Lite överstreckad denna gången men om innerspåret funkat bra tidigare så kanske man får ta med honom ändå, men bara vid riktigt bred gardering. 

Ranking: A 3. B 8.12. C 11.6.10.7. D 2.4.1.

 

Avdelning 7.

Se “Bästa Spiken!”

7 Grainfield Aiden 23% gör det oerhört bra och har redan växt in i silver trots att han stod hårt inne i brons så sent som i december. Sedan comebacken 29:e oktober har han dock hunnit med 14 starter på mindre än fyra månader och det är många tuffa lopp, då han allt som oftast styrs framåt i loppen och får gå utvändigt. Detta då han inte trivs bakom hästar och räkna med offensivt upplägg igen. Trots detta är vinstchansen hög men lite väl hårt streckad nu, för engångs skull. 

9 Pastor Power 10% gör det fortsatt riktigt bra varje gång och ska kunna följa ryggen på startsnabba 2 Kung Edvard 2%. Kan han då komma igenom och kanske kan få ta över ledningen tidigt trots bakspår, då dom flesta av spetsbuden borde vara nöjda för hans rygg, så ska vinstchansen vara bra. Hittar han inte igenom så biter hans spurt bra oavsett vart han hamnar och han är första motbud. 

Tänkbara skrällar om dom hittar rätt resa kan 12 Niky Flax 2% vara, där långt upplopp så klart är fördelaktigt när utgångsläget är allt annat än det. 8 Global Undecided 4% har med uselt startspår men duger i klassen om han hittar ner någonstans och kan få bra ryggar. Om innerspåret är bra för dagen så kan ju även startsnabba Kung Edvard få en bra löpning på innerspåret och då formen är på topp där så skulle han kunna skrälla. 5 Southwind Feji 3% har väl inte haft någon toppform på sedan comebacken i december men har nu tre lopp i kroppen och har bästa startspåret bakom bilen på hemmabanan. Hemmabana har även Stenströmmers duo 6 Flash Håleryd 2% och 4 Digger Lord 0,6% men ingen av dom ska väl kunna slå dom tre bästa här, men kommer ett par av dom betrodda bort så är loppet vidöppet och i princip vem som helst kan då vinna loppet.

Ranking: A 10. B 9.7. C 8.12.2.5. D 6.11.3.1.4.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.7.8.11.

Avd.2: 7.10.11.13.14.

Avd.3: 1.2.3.5.6.9.

Avd.4: 12 Viola Grif

Avd.5: 1.2.3.4.5.12.

Avd.6: 3.8.12.

Avd.7: 10 Martin De Bos

2160 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.7.

Avd.2: 7.10.14.

Avd.3: 1.2.3.6.9.

Avd.4: 12 Viola Grif

Avd.5: 4.5.

Avd.6: 3.8.12.

Avd.7: 10 Martin De Bos

180 Rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!