Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-Finaler med 41 Miljoner JACKPOT på Solvalla 8/2

Omgången.

Finaler på Solvalla och en stoelit, så det är årets första lite större tävlingsdag på svensk mark och mycket intressant sport. Spelmässigt är dessutom kryddat med en Jackpot som kan ge en ensam vinnare 42 miljoner, då femmor frös inne förra veckan, då både Burning Man och Green Mamba infriade förra veckan som stora favoriter. Burning Man hade jag som bästa spiken förra lördagen och nu har förslaget i kategorin ”Bästa Spiken” varit överlägsen fem speltillfällen i rad. (Två stora favoriter på GS75 och en stor på V75 samt två på V86 till 33% och 38% i mer jämnt spelade lopp.)

Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter, även dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter denna veckan. Spelstopp till V75 är som vanligt 16:20, men vi stänger köpen i våra tillsammans-lag 15:30 för att ha tid att färdigställa systemen då vi vet hur många som är med. Kommer som sagt vara på plats denna veckan och gör lite mindre preliminärt system denna veckan så jag har utrymme att lägga till fler hästar efter senaste infon och värmningar. Då det är jackpot har vi även öppet vårat större lag TRAVPUNKTSE JACKPOT med andelar för 500:-.

 

Bästa Spiken!

Inget snack om att 2 Hevin Boko 75% har överlägset högst vinstchans i hela omgången och då det finns chans att fälla flera av övriga favoriter så kan man absolut spika en så här stor favorit, speciellt då det är i första avdelningen. Alltid några som garderar på ren rutin för att vara kvar efter första loppet. Nu visade ju Hevin Boko tokform sist och har ett klart okej utgångsläge denna gången och ska vinna loppet väldigt ofta, även från dödens. Detta beror på att hon tagit träningen på bättre sätt enligt Nurmos som håller henne som klart bästa chansen för dagen och låter väldigt positiv. 

 

Gå Kort!

Gulddivisionens final och det är väl en klassisk vinterfinal, då dom flesta i högsta klassen har vintervila eller är i Frankrike. Tre hästar höjer sig över mängden och några startar i princip utan vinstchans alls. Många fastnar för spik på troliga ledaren och det gör att favoriten blir oerhört hårt spelad här.

4 Elian Web 55% har hög chans att ta hand om ledningen då han spår precis invändigt om värsta konkurrenten och sist slog han Propulsion från spets. Då verkade väl vara näst intill preparé från Propulsion och Elian fick loppet, nu blir det nog mer tävling i loppet och då kan det visa sig att motbuden är för bra. Värde att försöka fälla så stor favorit då jag spikat den andra stora för dagen. Man kan dock aldrig plocka bort en så bra häst som ska gå i spets, men garderingen är given.

5 Disco Volante 22% startar från spåret mest lopp vinns från och han lär hamna bra på det och skulle favoriten komma bort av någon anledning är Disco först framme för att överta ledningen från övriga. Tror dock att han är i så pass bra form att han kan ta ner Elian från dödens och han har även en bra spurt att tillgå om han skulle hitta en ryggresa, så han kan vinna på många sätt. Melander låter dessutom riktigt uppåt då han tränat bra en tid så tycker dom att han är ännu bättre nu och Stefan gav den fulla betyg i vinstchans-bedömningen i Expressen.

9 Gareth Boko 14% hade jag som A-häst då han var ännu mindre streckad sist, då han från dödens fullständigt krossade ledande Stepping Spaceboy, som för övrigt vann den förra Guld-finalen. Han ska ha gått framåt med loppet i kroppen och frågan är om det behövs, då han pressade på gick det en bit under 05-tempo på bortre långsidan och sista varvet klockades han på 1.09,7, då hade dom redan sprungit över ett varv och han gick hela loppet utvändigt. Rygg på snabba 2 Västerboonthenews 1% som gör att han kommer kunna komma igenom bra. 

 

Avdelning 1.

Se“Bästa Spiken!”

5 Ultra Bright 13% har perfekt startspår bakom bilen och har varit bättre i senaste två loppen, då Erik Adielsson kört i dom starterna, så åter igen. Men nu är det inte säkert att hon tar sig förbi 4 Mulligan 3% som också är startsnabb, då kan det vara svårt att ta en hel längd sida vid sida. Mulligan är ute mot hingstar och valacker lite då och då vilket så klart ger hårdhet och nu när det är en billigare Stoelit så ska hon räknas mycket tidigt om favoriten kommer bort. Båda nämnda lär ju hamna bra på det men vid gardering så tycker jag nog att man ska ta med ett fjärde och kanske ett femte streck. 9 Global Upper Style 4% spurtade ju ner väldigt kapabelt motstånd vid segern i Sto-SM i höstas. Är favoriten sämre och dom andra två där framme kör lite om ledningen så kommer även 8 Umaticaya 1% in i matchen. Hon är ny i Kolgjinis regi och har mycket vinster från Italien som fyra och femåring, men som inte fått det att funka i Skandinavien ännu. 

Ranking: A 2. B 4.5. C 9.8. D 1.3.10.7.

 

Avdelning 2.

Spikalternativ två kommer redan i andra avdelningen och i förra starten så tänkte jag att jag ska spika 1 Global Venture 21% i finalerna, om han får ett spetsläge. Då gick han utvändigt om 8 Il Duce Boko 20% som det är lika på strecken mot denna gången. Global Venture hade då bakspår och gick fram i dödens, men såg ut att bryta ner lite in på upploppet och PU bevakade andra platsen och drev inte på för fullt sista biten då Il Duce Boko fick någon längds försprång. Får för mig att att Global Venture ska funka bättre på innerspåret även om han fick se sig slagen från spets mot just Il Duce i miten av december, men då var det första starten efter kortare uppehåll och PU hade inte toppform på stallet då. Nu är det bättre form och Johan lär satsa allt på att hålla upp ledningen och det ska nog funka bra då hästen verkar vara väldigt startsnabb, sen ska han dessutom utrustas med urryckare för första gången och det kan ge det lilla extra i slutet med.

Det är så klart inte jättelätt att hålla upp innerspåret när det är startsnabb häst precis bakom bilen i 5 Walther På G. 3% kan ta sig förbi. Men den borde dom vara nöjda med rygg ledaren så oavsett om den kommer förbi eller inte så tror jag Johan är vaken och tar sig ut för att överta om någon skulle vara snabbare i första stegen. 8 Il Duce Boko har nämnts och spår 8 bakom bilen är oerhört kallt utgångsläge, men är så pass bra att om mitt spikförslag bli struken så är det en stark reserv, speciellt som dom då kommer ner ett spår. 

Vid gardering så är loppet vidöppet och 5 Walther På G. har väl chans från rygg ledaren till låg procent. 3 Carlos Ken 13% ska också gå första gången med urryckare och kan vara tänkbar. Bland tokskrällarna kan 10 Edmund 1% vara, då han var målfotoslagen av 7 Indy D. 16% efter perfekt resa då, hittar han samma luckor så kan skrällen sitta där nu från Johan L Sundgrens formstall. 7 Indy D. blir istället lite överstreckad denna gången från tufft läge bakom bilen, rankas ner på otroligt dåligt spelvärde. Andra skrällkapabla från svåra lägen är 11 Inshallah 2% som vann från ännu sämre utgångsläge sist, via en rejäl avslutning. 9 Whitsun Madonna 3% ska testas med norskt huvudlag denna gången och det låter positivt på formkusken Emilia Leo, som verkar tro att det ska ge bra effekt, den kan skrälla trots att det är ett av två ston i öppen klass. 6 Högstenastalldräng 4% har tillhört dom mest betrodda i sina starter på V86 och V75 på slutet, men är totalt bortglömd nu. Trots att han varit klart godkänd i alla senaste starterna så borde han kanske vunnit något av dom, men sist blev det fel med utrustningen och nu är det tillbaka till ordinarie. 2 Enriko Ha7% tränas av Goop och körs av Jepson från ett bra utgångsläge kan inte den räknas bort helt heller. Loppet är dyrt vid gardering, så det är lite en eller alla och jag lutar mest åt att ta ställning. 

Ranking: A 1. B 8. C 3.10.11.5.2.6.12.4.9. D 7.

 

Avdelning 3.

Se “Gå Kort!”

Trehästars-lås känns mycket starkt här och dom höjer sig en rejäl bit över resten och för er som vill spara streck ytterligare så kanske man kan hoppa över bakspårets Garth Boko i så fall. 6 Olle Rolls 3% har absolut toppform och fick loppet sist men kunde inte ta sig förbi och det borde ju vara svårt att slå samtliga bättre denna gången. 3 Baron Gift 3% är bra i dom lite enklare Guld-loppen men får svårt då han möter dom bättre och nu kommer han från galopp och sedan en strykning, så formen är tveksam. Kan han trycka sig till ledningen och sedan släppa till favoriten så skulle han ändå kunna skrälla med maxklaff. 8 Narold Vox 0,4% håller fortsatt toppform men har svårt att slå dom bästa och är dessutom bortlottad denna gången så får nog vänta på bättre läge och lite enklare motstånd. 12 Snowstorm Hanover 1% blev också bortlottad denna gången, men håller bra form och nedstruken ett spår nu.

Ranking: A 5. B 4.9. C 6.12.3.8. D 2.10.7.1.

 

Avdelning 4.

Diamantstoets final och det ä ren bra final, där två på start står riktigt bra inne. Favoriten är hopplöst osäker men lika överlägsen i kapacitet och felfri så lägger hon inte loppet, nu är hon dessutom inte speciellt hårt spelad efter ett par misslyckanden. 

2 Aura S.L. 26% fortsätter att sjunka i procenten i takt med att tipsters försöker dra till med än högre galopprisk än den andra. Men alla verkar ändå vara överens om att hon är överlägsen felfri och det är kanske läge att spika henne idag. Hon ska dövas ner med huva för att kanske få henne mer avslappnad och spår två i volten är inte så illa som många vill framhäva. Det vinns faktiskt fler lopp från spår två i volten än från spår två auto, procentuellt sett. Första med Jorma och visst kör han galopp med en del betrodda, men mer när han chansar, taggar upp dom och laddar för fullt bakom bilen, men han kan även hålla i hästar och har kört alla sorter, ska någon få iväg henne så är det han.

5 Rapide Cash 13% förordade jag spik på sist och hon drog undan efter ett långsamt mellanvarv, och tappade motivationen lite till slut och började bryta ut och åkte dit på linjen. Nu ska det bli ändringar i huvudlaget för att få bukt med det och jag litar på att dom har koll på vad dom gör, kan bli rekordsänkning här och går den en låg 14-tid där framme ska dom vara bra ute i spåren från tillägg. Eric Martinsson har absolut toppform på stallet med 9 vinster och 9 andraplatser i år på 32 starter och även Kim Eriksson har haft bra form på styrningarna i vinter. 

På tillägget är det positiva rapporter både på 7 Melizza 6% och intressant med norskt huvudlag på 12 Seven Karats 2% som har springspår för PU. Vad som kan sägas är att 15 Dusty Shadow 10% står 20 meter sämre till mot Seven Karats som inte var 20 meter bakom den i mål sist, så tufft läge för den danska gästen. Båda växlar nu ner från bike till vanlig vagn och samma gäller 14 Under The Counter 5% och 13 Lindas Girl2% vilket så klart är minus på dom. Många av stona på tilläggen behöver det lite serverat för att prestera på topp och mycket svårt att räkna på vem som får loppet av dom så garderingen blir riktigt dyr för att man ska känna sig det minsta säker. 

Spelvärt lås är 2 och 5, spelvärd spik är favoriten, tredje alternativet är ganska många.

Ranking: A 2. B 5. C 7.12.6.15.10.14.11. D 1.8.9.4.13.3.

 

Avdelning 5.

En fin silverdivisionsfinal där lägesgynnade favoriten så klart har bra chans, men inte snabb ut och det öppnar upp loppet. 

4 Hawk Cliff 52% är uppe i guld på pengarna redan så sista starten i klassen och det är så klart väl förberett, men det är svårt att vinna finaler i höga klasser om man inte är startsnabb. Lite för mycket spelad nu med så garderingen är given. 

6 Doctor Doxey Zenz 12% är nedstruken till perfekta spår 5 bakom bilen, där det vinns mest lopp från i finalerna på Solvalla. Körs till spets och blir hästen att slå, Mattias upplevde att han kvävdes lite sist då han försökte hålla i honom, nu släpper han nog på och då kan det ta emot till slut. Det kan hålla hela vägen med och han ska vara tidig. 

11 Pasha Tilly 16% är det alltid mycket snack om men han är alltid bra med och har vunnit en final i Brons med galopp. Fortsatt bra form och blir Doctorn het där framme så lär hans spurt bita riktigt bra denna gången. 

9 Pastor Power 2% är alltid bra och har växt in bra i Silver, han blir ofta mindre spelad än han förtjänar och det är bra. När han inte behöver lägga så mycket i starten så lär det bita bra i spurten, (det gör det oftast även då han snabbstartat). 

12 Harran Boko 9% var betrodd från bakspår i finalerna förra meetinget och gjorde ett bra lopp till galoppen kom. Sedan vann han loppet lätt och sist var han trea nere på Vincennes, så formen är fortsatt på topp och hoppas man på att Doctorn blir het där framme så är han en av dom som kommer fort till slut. 

Ranking: A 4.11. B 6.9. C 12.8. D 10.2.7.1.3.

 

Avdelning 6.

Klass 1 Final och det verkar vara ett lopp som många sprider strecken i och det kanske är nödvändigt.

5 Devs Dragon 14% lär laddas mot ledningen igen och kan så klart vinna därifrån igen, då han höll favoriten ifrån sig sist. Spåret är som nämnts bästa tänkbara och Erik kör i absolut toppform. 

10 Hector Boko 12% är en av dom som står bäst inne på pengarna, ofta kan holländska och tyska gäster stå bra inne i loppen även om dom tjänat betydligt mindre. Speciellt i lägre klasser så hinner dom få mer rutin och kommer ofta med många vinster. Dom åker oftast bara upp till Sverige och V75 med hästar som ska duga. Slog 11 Volare Gar 13% sist och dom båda ska duga bra i detta loppet, jag tror dessutom att Hector Boko är bästa hästen i loppet.

1 Hobby De Líton 7% hade stått över och tagit en penicillin-kur inför förra starten så ska ha gått framåt rejält med det loppet i kroppen. Skulle den kunna hålla rygg ledaren och få lucka till slut så kan den vinna.

Favoriten3 Atik D.L. 23% lyckades inte plocka ner Devs Dragon sist men var inte dålig, kanske hade dom detta loppet i sikte redan då och kan vara ännu bättre nu. Jepson är bra och spåret är okej, hästen har gått otroligt bra i alla starter med bike så räknas mycket tidigt igen.

8 Arch Lane 11% lättas i balansen till denna gången och rycktussarna har inte varit ryckta i lopp ännu, så det kan bli läge denna gången. Spåret är vad det är men Emilia har ju tur i loppen för dagen så hon kan säkert hitta ner någon stans. Svåra startspår har även 7 Ingo 5% som räknas om han hittar ner och kommer från färsk vinst på V75. Även 6 Bowling Triple X. 2% är startsnabb och skulle kunna hitta bra position trots läget och kan skrälla. 

Ranking: A 10.5. B 3.11.1.8. C 7.6.4. D 9.2.12.

 

Avdelning 7.

Bronsdivisionens final är som vanligt riktigt bra och det kan kosta en hel del för att vara riktigt säker på att få med vinnaren här. Ett roligt alternativ skulle kunna vara en chansspik. 

Chansspiken hamnar i så fall på 5 Religious 10% som står lite små-hårt inne i klassen men som är i absolut toppform och nu ska gå i bike för första gången i nuvarande regi. (Har gått i bike en gång i tidigare regi.) Det känns som att spetschansen är ganska hög även om 3 Franklin Face 11% ska köras för spets med, men det brukar vara fördel att starta precis bakom bilen. Fortsätter alltså att leta statistikvinnare från spår 5 bakom bilen i finalerna och från spets med bike så ska Mika Forss ha bra chans att ta en dubbel i finalerna och sätta alla som dissar honom på plats. Kommer han bort så har Frankin chans från spets, men även chans från rygg ledaren. 

2 Bo C. 30% höjs till skyarna varje gång men vinner lite för sällan och det är ofta ursäkter till höger och vänster, kanske är det så enkelt att han inte duger när det är många andra bra hästar i loppen. Det samma gäller 10 Man At Work 22% det finns alltid ursäkter så båda är säkert hur bra som helst men för mig är dom ett par i mängden bara, och så klart ganska tidiga trots allt. Man at Work går nu tillbaka till lättare skor jämfört med sist och kanske ska testas med ryckhuva denna gången. 

Intressant skräll är 8 Electrical Storm 5% som åkte förbi 12 Grainfield Aiden 10% sist, men Grainfield hade då haft lite krångel på vägen. Båda dom här är redan miljonärer och skulle hävda sig bra i Silverdivisionen redan nu, det gör att dom måste räknas riktigt tidigt här trots spåren. 

Kantbollar vid bredare gardering kan 1 Randemar R.D. 3% som skulle kunna hålla rygg ledaren, men kan även vinna från tredje inner om det blir tryck på loppet och rätta luckorna kommer. 6 Rocky Tilly 4% är alltid lite för lite spelad och kan snabbstarta och skulle kunna hitta en bra position. 4 Radjah DÍnverne4% har ett perfekt utgångsläge och spurtade bra sist då det var tillbaka till biken igen. 

Ranking: A 5. B 12.10.8.2. C 3.4.6.1.7. D 11.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 2 Hevin Boko

Avd.2: 1 Global Venture

Avd.3: 4.5.9.

Avd.4: 2.5.

Avd.5: 4.6.9.11.12.

Avd.6: 1.3.4.5.7.8.10.11.

Avd.7: 2.3.5.8.10.12.

1440 Rader som kostar 720 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2 Hevin Boko

Avd.2: 1 Global Venture

Avd.3: 4.5.9.

Avd.4: 2.5.

Avd.5: 4.6.9.11.12.

Avd.6: 1.3.5.8.10.11.

Avd.7: 5 Religious

180 Rader som kostar 90 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!