Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Kalmar 2/2

GS75-Omgången.

Kalmar står värd för veckans GS75-omgång och förra veckan var vi nära, med ett fel, där vi gick kort och låste på två hästar vann den jag rankade fyra. Fick dock med den minst spelade skrällen i sista avdelningen och båda spikarna var totalt överlägsna. Hoppas jag kan nå hela vägen nu och till lite bättre utdelning. Två fulla femtonhästars-fält och 12 hästar i alla andra utom i ett lopp borgar för att det ska kunna bli bra pengar om man hittar alla sju vinnare denna veckan. 

Vad gäller Kalmartravets bana så har den ett långt upplopp och nästan alltid riktigt fint underlag. Upploppet mäter 207 meter och ban-bredden är rejält tilltagen på båda långsidorna så det är gott om utrymme i voltstarterna. 

 

Bästa spiken!

Ju längre loppen är desto oftare vinner bästa hästen och avdelnings sex är kanske för kort för att vara ett riktigt stayerlopp, med sina 2640 meter. 11 Sevillia 71% hade säkert gärna sett att det var över 3 km då han står med dubbla tillägg, men han har vunnit på alla distanser och nu möter han riktigt svalt motstånd och står klart bäst inne i loppet. Van att möta stenhårda silverhästar och är då allt som oftast betrodd och när han nu går ner rejält i klass så ska han bara vinna loppet. 

 

Gå kort!

I femte avdelningen borde man kunna komma undan på lite färre hästar och 6 Image Rapida 52% är en tänkbar spik. Står bäst inne i loppet på tjänade pengar och visar fortsatt form. Har redan hunnit med att vinna ett lopp i år och sist var det bakspår på V75, och gick jämnt mot hästar som Ingo och Vagabond Bi, inte långt efter Devs Dragon och Atik D.L. Inga sådana motståndare idag och då ska det vara riktigt hög segerchans. Dock är procenten lite väl hög så kanske garderar med en eller två motståndare till slut.

4 Durello 25% har ett fint utgångsläge och visade full form inför senaste starten, men var betydligt sämre sist på V75, vilket så klart oroar. På Kalmar trivs han bra och då han är hälften så mycket spelad som favoriten så är det intressant att gardera.

2 Din Lymmel 2% körde hårt från start i ett voltstartslopp sist på Åby och även om han tappade lite till slut då mot hästar som Zelante C.R. och Sevillia så visade han startsnabbhet som räcker för att ta spets här och sedan kunna välja upplägg. Har startat i vanlig vagn ett par starter då det varit voltstart så räknar med att biken åker på nu och då kan det höja honom det lilla extra som lär behövas här. 

 

Avdelning 1.

Litet fält och då har utgångslägena lite mindre betydelse och lär hamna speciellt dåligt till, men det är en öppen historia så lägesgynnade har ändå fördel, då loppet är så pass jämnt. 

8 Prinsess S.W. 40% borde väl tas lugnt från start då hon inte kommer kunna hamna för illa på det. Väljer PU ändå att köra offensivt så kostar det alltid en del att köra till ledningen från bricka 8 bakom bilen och hon var oväntat dålig efter att fått spets gratis på Charlottenlund sist. Har stått över sedan dess och det är fem veckor sedan, så kanske behöver hon lopp i kroppen och hon är dessutom ett av två ston i öppen klass nu, vilket är tuffare. Bra vinstchans men överstreckad.

5 It´s Time 17% är den troliga ledaren från perfekt utgångsläge bakom bilen. Galoppen sist tror tränaren berodde på för lätta skor och det blir förmodligen lite ändring i balansen till denna gången. Då dom verkar optimistiska så. Kommer han förmodligen köras i ledningen och har vunnit 6/10 i den positionen. 

4 Breidablicks Congac 17% går ner lite I klass efter ett par lopp i hårdare sälskap och är gynnad av det lilla fältet då han ska tas lugnt från start denna gången för att undvika galopp. Felfri måste han räknas tidigt från Lugauers stall, som allt som oftast har hög vinstchans med alla starthästar som anmäls. 

2 Earthquake Neo 6% verkar ha full form och fick sparat som instängd sist i ett bra lopp. Hemmahäst som borde vara i fortsatt fin ordning och gynnas med av få hästar i loppet, tänkbar skräll. 

9 Global Raceway 15% låter det väldigt positivt om från stallet och han är ensam från bakspåret så borde kunna hamna hyggligt på det och går ner i klass, efter att varit ute i Bronsdivisionen sist, då han fullföljde riktigt bra på fin tid.

Ranking: A 5. B 4.9. C 8.2. D 6.1.3.7.

 

Avdelning 2.

Låg klass och svårt att sätta in hästarna mot varandra här, då väljer jag att spela med så många som streck som möjligt här. Alla är ett vettigt alternativ, då favoriten 3 Navaho Ghostdance 21% har minst startpoäng och pengar på kontot i loppet. 

7 Universal Face 18% ä ren hemmahäst som gjort två starter i Fredrik Perssons regi, båda i bike dessutom, vilket har resulterat i bra insatser. Tråkigt utgångsläge men verkar stark och rejäl och jag rankar honom först trots läget. 

4 Just Wish Boko 4% är kan vara tillräckligt startsnabb för att ta hand om ledningen här och sedan kan Roger välja upplägg. Och lägesgynnade som denna måste rankas upp i öppet lopp där hästarna är orutinerade. 

Ranking: A 7. B 4.1.2.3. C 8.5.9.12. D 6.11.10.

 

Avdelning 3.

Här startar omgångens största favorit och då det är i låg klass så är alltid över 80% för mycket oavsett häst och lopp, så garderingen känns given, speciellt då jag spikar en stor favorit längre fram i avdelningen så vill jag försöka fälla denna, men ska försöka att inte slösa allt för många streck. 

7 Moncler Bo 81% har inlett sin karriär i nya hemlandet Sverige bra, med två raka segrar från ledningen. Nu kan det ju kosta lite att köra till ledningen från spår långt ut bakom bilen och dessutom aviserar tränare bakom konkurrenter att dom kan tänka sig se deras häst i ledningen denna gången. Dessutom har hästen svikit som lika stor favorit vid start i Berlin i somras så kanske inte så stabil som procenten antyder. 

6 Classic Gal 6% är startsnabb och tränaren antar att den sämre insatsen sist bara beror på att hästen inte trivs på Jägersro efter ytterligare en sämre prestation där, för dom har kollat upp henne ordentligt och inte hittat några fel. Två lopp i kroppen nu efter kortare uppehåll i höstas och hemmabana nu. Ska ha vettig chans oavsett om det blir ledningen eller inte.

5 Silver Glen har skrällt på Kalmar förr och hade riktigt bra form i höstas, och visade uppåtform igen nästs sist, men körde galopp sist och kanske var det för täta starter då. Bra utgångsläge bakom bilen och borde hamna bra till direkt.

Övriga tänkbara skrällbud är också dom lägesgynnade, 4 Greenstream 2% har startat från 12,12,11 och 7 bakom bilen i senaste starterna så att det inte blivit så framskjutna placeringar då är inte så konstigt. Ettan är längst upp i raden och för att inte tappa för mycket startpoäng lär det vara iordningställt denna gången. 1 Hard Steel 2% har gjort några starter i tuffare Solvalla-konkurrens och då kan det gett lite hårdhet som kan bita bra här. Kanske blir över från start nu men kan han kanske få rygg ledaren så lär han vara riktigt långt framme, om luckan kommer kan han till och med vinna loppet.

Ranking: A 7. B 6.5. C 1.4. D 2.9.10.3.12.11.8.

 

Avdelning 4.

Ett stolopp med 15 hästar utspridda på tre startfållor och det är jämnt spelat mellan tre hästar, dom har så klart bäst vinstchans men omöjligt att spela med dom tre strecken. Alternativen är att spika den man tror mest på eller strecka ytterligare ett par hästar, utanför den betrodda trion. 

Mitt val faller på att spika den jag tror mest på, det råkar också vara den knappa favoriten 8 Beluga West 30%. Peter Untersteiner tränar och kör, det ser ut att vara hans bästa chans för dagen och han brukar ju vinna lopp, speciellt då han åker till banor där inte så många andra av stortränarna startar hästar för dagen. PU är ju som bekant duktig i volten så spåret oroar inte så mycket då banan är bred. Hon är van att möta hårdare motstånd och hon har god chans att vara före värsta motbudet 7 Olga Utca 27% tidigt och ska då vara hästen att slå. 

Olga Utca mötte också hårt motstånd sist och höll farten godkänt då det var första starten med bike. Nu är det ett snävt fjärdespår i volten och då blir det nog vanlig sulky och jag väntar med att spela henne till biken åker på igen. 10 Stella Pona 19% är den tredje streckade hästen i loppet och den startar med springspår och står bra inne i loppet. Två lopp i kroppen och startar allt som oftast med skor. Tränaren har inte mycket hästar på träningslistan men då dom startar är det allt som oftast med bra vinstchans, som kusk tillhör han dock inte dom med bäst statistik så även om han kan vinna loppet så är ekipaget bara ett bland flera utmanare i loppet. 

Övriga utmanare står med ytterligare 20 meter tillägg på dom med högst vinstchans i loppet. 14 Una Blessed 5% har en bra avslutning och plockar nog ner många till slut här. 15 Ma running 5% har gjort två starter i Oscarssons regi och stod ungefär lika illa till sist från spår 12 i samma spårtrappa som Olga Utca hade bricka 1 i sist. Har säkert gått framåt med det loppet i kroppen och det ska inte kosta jättemycket att ta in 20 meter då dom bara är två ekipage på bakersta fållan. 

Ranking: A 8. B 14.15.10.7. C 4.5.1.2.6.11. D 9.12.13.

 

Avdelning 5.

Se “Gå kort!”

Kan bli så att jag spelar med en tredje spik denna gången, eller spelar med tre streck. Ett par av dom andra med vettig vinstchans har blivit bortlottade här och står över dom denna gången, men för er som har streck över så kan ändå två-tre hästar till vara aktuella. 8 Ottens Flamma 5% är ett av få ston i loppet och borde få svårt att komma till bra från detta spåret trots att hon är startsnabb. Laddar man från start så kan det kosta till slut, över det långa upploppet, men hittar hon ner någonstans så är ju stall-formen hos Untersteiners fortsatt bra. 

7 Tartaurus Face7% har också lottats till tråkigt läge bakom bilen men är startsnabb så skulle kunna hitta vettig position ändå. Dock bara en vinst på 18 starter inte startat sedan i somras så kanske behöver loppet för att vara på topp. 12 Jesper Trot 4% är bra för klassen men dragits med otur i spårlottningen hela hösten och vintern, nu är det sämsta tänkbara spår så borde få svårt att räcka till vinst men kan absolut sluta på plats trots läget, på ren kapacitet. 

7 TARTAURUS FACE ÄR SENT STRUKEN! (Strykningen medför att ett av dom värsta motbuden, Ottens Flamma kommer ner ett spår närmare plankan och blir därmed en värre konkurrent.)

Ranking: A 6. B 4.2.8. C 12. D 11.9.1.5.3.10.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa spiken!”

Få på mellan-fållan och generellt sett så är det svårt läge i sådana lopp, då dom ska slå dom där framme och samtidigt hålla undan för dom med mer pengar där bak. Nu är det väldigt tunt på grunddistansen så nu står nog ändå ett par av dom på 20 meter tillägg ganska bra inne i loppet ändå och värsta motbuden kommer därifrån. 9 Admirer 15% har fått två lopp i kroppen efter uppehåll kan vara nära toppformen, nu blir det nog vanlig vagn då det är voltstart och spår 4. Räknas ändå som klart värsta motbudet men har nästan en miljon mindre på kontot än favoriten så ska vara svårt att stå mot den till slut. 8 Twinkle Face 4% är ett sto i öpen klass men har så pass bra kapacitet att hon skulle kunna duga ändå. 7 Uddens Intro 1% får Ulf Ohlsson upp denna gången och det är ett klart plus jämfört med ordinarie kuskar som oftast kört tidigare. 

Ranking: A 11. B 9.8. C 7.10.12. D 14.2.1.15.5.4.13.6.3.

 

Avdelning 7.

Mycket öppet lopp i avslutningen och favoriten har inte startat på länge och det gör att garderingen är given, speciellt då jag spikade stor favorit i sjätte avdelningen så behövs kantbollar här för att få upp utdelningen. 

3 The Real Face 36% var ute på V75 en hel del i somras och vann ett lopp där i augusti, men har inte startat sedan dess så formen är ju ett frågetecken och kanske blir han lite överstreckad denna gången, även om han ska vara favorit. 

4 Volt Di Ruggero 9% har ett bra utgångsläge bakom bilen och Wilhelm Paal brukar ju gilla att ladda från start, så det blir nog full satsning mot ledningen här, då kan det hålla hela vägen över kort distans. 

Då det kan bli körning från start på flera händer så kommer det att bita bra till slut för dom med bakspår, över det långa upploppet. 10 Mary Overandout 10% är stark och rejäl och får nu litet kuskplus, det kan gå trots läget. 11 Harri K. 2% är ospelad men duger bra i grunden här, även om förra året var en besvikelse så kommer han nu med ett lopp i kroppen, visserligen monté men han har sina vinster för sulky. Åtta vinster på 31 starter är bra och med rätt resa kan han skrälla. En annan bra utmanare med hög vinstprocent är 2 Vertigo N.P. 13% som har 10 vinster på 28 starter och är väldigt stark, som dom flesta i Dahléns stall.

Ranking: A 3.4. B 2.11.10. C 12.6.5. D 1.9.7.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.5.8.9.

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.3: 1.5.6.7.

Avd.4: 8 Beluga West 

Avd.5: 6 Image Rapida

Avd.6: 11Sevillia

Avd.7: 2.3.4.5.6.10.11.12.

1920 Rader som kostar 1920 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.4.5.8.9.

Avd.2: 1.2.3.4.7.

Avd.3: 6.7.

Avd.4: 8 Beluga West 

Avd.5: 6 Image Rapida

Avd.6: 11Sevillia

Avd.7: 2.3.4.

150 Rader som kostar 150 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!