Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Bollnäs 26/1

GS75-Omgången.

Bollnäs är värd för veckans GS75 och det handlar om en bana med lite längre upplopp så blir det något färre spetsvinster än genomsnittet. Ganska bra klass på ett par av loppen, trots låga prispengar mitt i vintern. Banan blir ingen vinterbana, det är en bana som alla aktiva brukar vara nöjda med och det går oftast att köra fort här. 

Sportsliga höjdpunkten och en stor anledning att titta på travet denna söndagen är världens största travlopp, Prix d´Amerique som kommer att ta mycket plats i sändningarna på atg.se och TV12. Loppet beräknas gå 16:10, men det blir oftast mycket nerver och kamp om positioner inför den, för oss lite udda, startmetoden fransoserna ofta använder sig av, vilket medför att det ofta blir omstarter här. 

Favorit är unghäst-stjärnan Face Time Bourbon som är nybliven femåring, men nästan lika låga odds hos oddssättarna har titelförsvararen Belina Josselynoch fjolårets fyra Davidson Du Pont. Dom båda sist nämnda tränas av kungen av Vincennes, Jean Michele Bazire, som även har förra årets tvåa till start, norskuppfödde svenskbekantingen Looking Superb. Jag tror mest på Davidson Du Pont som spurtade mycket snabbt efter preparé-upplägg sist med skor runt om. 

Svenskintressen är att Björn Gopp kör favoriten medan Daniel Redens Propulsion, Stefan Melanders Milligan´s School och Jerry Riordans Ringostarr Treb är alla tre är hästar som lär ha god chans att ta prispengar men borde få svårt att vinna, även om Propulsion så klar kan vinna med rätt resa. Mitt skrällbud i loppet är karismatiska affish-hästen inför årets Elitlopp Bold Eagle som är mer upp och ner i form senaste säsongerna men har kapacitet för att vinna vilket lopp som helst. Han har vunnit loppet två gånger och var mycket knappt slagen av en viss Readly Express, vilken han dessutom delar löpningsrekordet till lika världsrekordet med, på 1.11,2 över ett varv runt den stora banan på Vincennes (2700 meter).

 

Bästa spiken!

Åter till Bollnäs GS75 och det finns en häst i omgångens sjätte avdelning som bara ska vinna sitt lopp. 5 Ängsborken 83% avslutade sylvasst sist efter galopp och är en häst för eliten. Nu slipper han voltstart och har dessutom bästa tänkbara spåret, precis bakom bilen. Han ska vinna dom här loppen hur lätt som helst, tills resten av eliten dyker upp så är det bara att spika och vända blad.

 

Gå kort!

Här är favoriten kraftigt överstreckad i en spårtrappa där 5 Very Charming 48% inte ska kunna utnyttja sitt fina startspår till fullo, då han inte allas är startsnabb. Favorit i stor fara då han står hårt inne på pengarna mot några av konkurrenterna där bak. Väljer att plocka bort honom helt och gå på just en från bakspåret som mött hårdare hästar, låser med en med från framspår som trivs över 2640 meter.

12 Jeppas Qurt 13% har skrällt rejält två gånger i vinter på Solvalla och Bergsåker mot bättre hästar än detta, nu är läget dåligt men han har betydligt mer på kontot än dom där framme och han går ner rejält i klass då det var V75 sist.  Tränaren har bra form på stallet även om dom hade otur under lördagen och Narold Vox fick gå först i tredjespår efter att ha lagt en speed i starten och höll sen bara till fjärdeplatsen i guld, medans den andra chansen på V75 överraskande galopperade från start. Revansch redan dagen efter kanske? (Stallet har även chans i avslutningen, från bakspår där med.)

6 Axl Brown 21% är inte jätte-startsnabb men Rickard N kör offensivt allt som oftast och hästen är stark och tål distansen bra så här körs han nog tidigt mot ledningen då det inte är så vassa invändigt. Någon av mina två borde ha bra chans att avgå med seger här och jag går mot den stora favoriten och stänger på två streck.

 

Avdelning 1.

Hög klass på inledningen trots bara 35 tkr i förstapris har det lockat några V75-meriterade hästar. Det är en proposition för dom som precis gått ur bronsdivisionen över kort distans. 

 

8 Empire Garbo 30% är favorit med rätta, då han kommer från försöks-vinst och andraplats i finalen av bronsdivisionen vilket är riktigt starka papper. Han tål nog att göra en del här men det är inte bara att vinna på beställning från bricka 8 på kort distans, så jag garderar med några till här.

Lägesgynnad är 2 Malkin 16% som. Har haft riktigt risiga lägen i senaste två starterna, blev dessutom störd sist och mötte bra hästar då. 1 Lindas Girl 20% är också hon lägesgynnad då hon är startsnabb och även om det är ett sto i öppen klass så kan hon rinna undan från spets. Gått bra i bike senaste fyra starterna. 

10 Survival Kit har vart ute i ett par V75-starter i rad och gick bra mot riktigt bra hästar sist från spår 12. Gången innan var han mer spelad än Empire Garbo, som vann loppet, men Survival Kit galopperade då och gjorde bra upphämtning till fjärdeplatsen. Duger bra i klassen och tippas trots bakspår.

7 Jeppas Piscasso 6% är mycket startsnabb och kan ta ledningen trots spår långt ut bakom vingen, oavsett bör han hamna bra till i styrka av sin startsnabbhet. Han höll bra som tvåa på en bra tid på en vinter-bana med långa brodd sist så det blir lite lättning i balansen till denna starten. Till låg procent på en startsnabb häst över kort distans så är det intressant så klart, även om han inte vinner så ofta.

Ranking: A 10. B 2.8. C 1.7. D 5.4.11.12.3.6.

 

Avdelning 2.

 

Här kommer kompletterande spiken, då det är ganska jämnt streckat mellan dom två mest betrodda tar jag ställning för den invändiga, som har klar spetschans.

5 Quatro Roc 40% kommer från Joakim Elfvings formstall och vann sist för Ulf Eriksson som kör igen. Perfekt startspår bakom bilen och det ser upplagt ut för spets och slut här. Flera av konkurrenterna är enklare ston så att detta är en nybliven fyraåring oroar inte lika mycket i så här låg klass. Nu ska det nog dessutom testas med rycktussar den här gången med och det brukar ju ge effekt på dom flesta. 

7 Linares 31% har ett betydligt knivigare utgångsläge och även om han är startsnabb så ska han ju få väldigt svårt att ta en hel längd från detta spåret. Han har dessutom mycket galopphistorik och det gör ju fördelen ännu större för mitt spikförslag.

Mycket tunt bakom men 14 Lyckans Olov2% kanske kan duga då han mött ganska hårt motstånd i några av sina starter. Bland stona så är det väl betrodda 11 Harriet Web 18% den som ska kunna utmana, men här verkar hon bli överspelad, kanske i brist på annat. 3 Delicious Design 2% kommer från Kerns formstall och har ett hyggligt utgångsläge, kan vara tänkbar skräll vid många streck.

Ranking: A 5. B 7. C 14.11. D 3.2.9.8.1.4.13.10.12.

 

Avdelning 3.

Kallblodslopp över 2640 meter och ett fullt tolvhästars-fält bakom bilen gör det svårt. 

12 Tekno Jerven 23% är nog bäst, men blir delad favorit från 12 bakom bilen, det är tveksamt, då han dessutom har näst minst tjänat på kontot och står hårt inne. Den andra favoriten 5 Gullkongen 25% kommer med två raka vinster och har ett bra utgångsläge men han har mest vinster på kort distans även om även har en vinst över dagens distans så kanske det passar bättre med kort. 

1 Gnistas Filur 6% tappade lite sist, men bör ha gått framåt med loppet i kroppen efter lite frånvaro. Nu är det bra smyg-läge, så med rätta luckorna så kan han skrälla. 3 Perflex 5% gjorde comeback i mitten av december efter tre månaders uppehåll, lite långt mellan starterna igen nu men han trivs på distansen. Har tre vinster, en andraplats och en fjärdeplats över 2600 meter, Kontio är så klart ett plus och han har ett hyggligt utgångsläge.

2 Järvsöfux 18% är med rätta påpassad gång efter annan då han har 8 vinster på 22 starter ska han så klart alltid ses med chans i aktuell klass. Mellansäsongen efter unghäståren avklarad nu och kan nog gå framåt i karriären i år med lite mer hårdhet allt eftersom. Ulf Ohlsson kör och spåret är klart bra, ekipaget räknas tidigt så klart.

7 Björlifanner 15% har ett lurigt läge och lite orutinerad kusk men hästen är stark och duger. Kanske lite hårt motstånd och för dåligt läge denna gången så bara aktuell vid bredare gardering. 11 Ängspilen 3% kom till duktiga Joakim Elfving i augusti och har sex lopp i kroppen och hängde med mot bra hästar sist och går nog framåt med det loppet. Han skräller nog snart, kanske nu när Ulf Eriksson kör för första gången.

Ranking: A 2. B 3.5. C 12.1.11.7. D 10.9.6.8.

 

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

4 Niklas M.J. 1% är ganska startsnabb och från detta spåret är det nog den som tar spets, men bör väl släppa om någon av dom betrodda kommer direkt, rygg ledaren går dock att skrälla från. 14 Pirate Broline 5% har mest pengar på kontot och får då sämsta tänkbara läge, men hästen har vunnit lopp på Solvalla redan i år och det inger så klart respekt och det är tänkbar utmanare bakom min duo. 9 Captain Knas 9% skrällde rejält i ett liknande lopp på V86 i oktober och har blivit överstreckad sedan dess. Insatsen då var rejäl men inte visat lika bra takter varken före eller efter det så 9% kanske är lite i överkant, men ska väl med om målar på lite, då konkurrensen är väldigt klen bakom dom jag nämnt.

Ranking: A 6. B 12.5.14. C 4.9.11.1. D 13.10.2.8.3.7.

 

Avdelning 5.

Ett stolopp I låg klass och det är flera nyblivna fyraåringar så det är inte dom hårdaste märrarna som kommer ut här.

7 Lyckans Cash 20% är bra och vann ett liknande lopp på Bollnäs sist, efter offensivt upplägg. Första gången Ulf Eriksson ska köra, och det är alltid intressant första gången med annan kusk. Det går nog att trycka av rejält från start så ekipaget kan hamna en bit fram direkt om Ulf vill.

Favoriten3 Blownaway 53% har gått bra, framför allt i sin bike och visst kan hästen vinna. Men hon precis blivit fyra år på pappret och hon är trots allt överstreckad denna gången, så gardering ska det vara. 

5 Kick Her Highness 1% kan vara tänkbar skräll från perfekt startspår. Gick ett bra upplopp sist då Oskar körde första gången på ett tag, så dom trivs nog tillsammans. 2 Samira 6% är också tänkbar skräll, då hon är mycket startsnabb och har ganska bra spår. 8 Zolana 1% blir det eventuellt utrustningsändringar i huvudlaget och bike på nu, vann ett P21-lopp

Ranking: A 7. B 3.5.4. C 2.8.9. D 1.6.10.12.11.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

7 Guldtopp 3% slog storfavoriten sist, men kom då först ner I rygg ledaren för att sedan ta över ledningen och det var sen för långt fram för favoriten. Spår långt ut bakom vingen, men på form så är han ju så klart en av dom värsta om favoriten skulle bli struken eller liknande. 

Ranking: A 5. B 7.4.1. C 2.6.3. D 9.8.10.

 

Avdelning 7.

Kortlopp i ganska låg klass avslutar omgången och man får nog strecka på lite bland dom med bäst lägen. 

1 Joe´s Day Tripper 25% blir favorit och har gjort tre starter i nuvarande med framgång. Näst sist blev det vinst från ledningen, då var det svensk bike på och blir det så igen så har. Chans att leda runt om. Går upp lite i klass nu och kan bli över från innerspåret om han inte timar starten perfekt, så han är given att gardera. 

3 Castor Brick 4% får kuskplus nu och har gjort två starter i rad med bike vinst i enklare gäng och tappade lite i tuffare lopp mot Solvalla-konkurrens sist, ner i ordinarie klass nu och kan vara tänkbar skräll. 

10 Åsens Boggie 16 har lottats till dåliga spår allt som oftast, han gör det ändå bra och räknas tidigt mot lämpligt motstånd, trots bakspåret. Han ska dessutom köras i bike för första gången på länge. 5 Princes S.W 20% är startsnabb och kan ställa till det för favoriten, oavsett får han bra resa från ett bra spår. 6 All Cash 20% är ett av stona i loppet, som borde få det svårt från spår ett snäpp för långt ut bakom vingen, hon kan duga, så tar med henne om jag tar flera. 

Ranking: A 1. B 5.10.3. C 6.4.11. D 2.2.7.8.9.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.7.8.10.

Avd.2: 5 Quatro Rock

Avd.3: 2.3.5.12.

Avd.4: 6.12.

Avd.5: 2.3.4.5.7.

Avd.6: 5Ängsborken

Avd.7: 1.3.5.6.10.

1000 Rader som kostar 1000 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.7.8.10.

Avd.2: 5 Quatro Rock

Avd.3: 2 Järvsöfux

Avd.4: 6.12.

Avd.5: 2.3.4.5.7.

Avd.6: 5Ängsborken

Avd.7: 1.3.5.10.

160 Rader som kostar 160 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!