Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 13 Miljoner Jackpot på V86-Express Åby/Solvalla 15/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jackpot på V86-Express ger 13 miljoner till en ensam vinnare denna veckan då sexor frös inne förra veckan. Åby och Solvalla delar på Expressomgången som har spelstopp 20:30 på onsdagen, som vanligt, denna veckan. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Vädret är ovisst och Solvalla är ju mest väderkänslig av alla banor i landet, det är alltid omöjligt att veta hur banan ska bli där, men några lopp går före V86 startar så det är bra att se dom innan man lämnar in sina kuponger. 

 

Bästa spiken!

I avslutningen har 1 Captain My Captain 29% en riktigt vettig uppgift. Erik Adielsson från spår ett i volten och han ska kunna styra det så att han är bra bit före övriga på ’kör’ och jag ser det som hög chans att han håller upp ledningen även om Örjan dragit bästa springspåret med 6 Italiano Boko 18%. Sist gick Captain undan i ledningen mot bland andra Italiano Boko och Manuzio Hanover som båda var mer betrodda, nu blir Captain favorit med rätta, men inte överstreckad. Håller han spets är det så klart mycket stor vinstchans denna gången, då distansen är 1640 meter och han verkar mer stabil i senaste starterna. Han galopperade ju bort en vinst på V86 i höstas, då han blev skrämd av en kameraman precis innan målgång på Solvalla. 

 

Gå kort!

I andra avdelningen blir favoriten 2 Religious 50% kraftigt överstreckad, det är klart han är startsnabb och tar väl spets. Men har näst minst pengar på kontot i loppet, så upp i klass nu och tyckte inte det såg ut att vara massor sparat vid vinsten sist. Då han trots allt tar ledningen så går det inte plocka bort honom, men jag vill gardera med ett par hästar. 

Bästa hästen är nog 8 Grainfield Aiden 20% som är gynnad av autostart och Hannu Korpi har form på grejerna. Nu är det riktig finsk matchning, med ruggigt täta starter, han var tvåa från dödens i lördags i ett hårdare V75-lopp. Passar det med så här täta starter så har den hårdheten att vinna detta loppet från dödens, då han står bäst inne på pengarna i loppet.

4 Give Me Ten 11% visade fin stil i senaste starten då han vann från ledningen, och Kern och hans dotter har båda bra form på sina hästar för dagen. Den här har dessutom startsnabbheten som sitt vapen och från bricka fyra bakom bilen kan han ställa till det för favoriten om inte denne är helt på tårna för dagen. Nu är det dessutom ett rejält kuskplus denna gången och om han inte kommer förbi favoriten från start så kanske Erik kan hitta ner i rygg ledaren, då blir han farlig till slut om det blir lite körning mellan dom betrodda. 

 

Avdelning 1.

Tar ställning direkt, det står mellan två hästar på pappret och då dom är jämnt spelade väljer jag att gå på den jag tror har bäst kapacitet. 6 Gizmo De Veluwe 36% har gjort två starter efter uppehåll och visat toppform, går i någon form av bike och kommer från stall med ordning för dagen. Henriette Larsen har 1/1 tillsammans med Gizmo och här finns viss chans att dom kan köra offensivt och överta ledningen då ett par hästar kan ta sig förbi värsta motbudet från start. 

Oavsett så tror jag dom har chans att vinna loppet även från utvändigt ledaren, om 1 That´s Art 33% skulle kunna hålla upp innerspåret eller hinna ut och ta över ledningen före Gizmo. Verkar vara stort minus för That´s Art att gå med skor och får för mig att det är en något enklare häst i grunden. Men det kan vara farligt att nonchalera PU:s hästar för dagen, då dom hittat lite ny stallform på slutet.

Steget är en bit ner till tredjehästen i loppet och det känns mycket bra att ta ställning och spika där många stora system spelar med två streck och dubblar sina rader här. 2 Tournado Dream 1% är startsnabb och kan hålla inne That´s Art eller kanske ta sig förbi, utifrån kommer 5 Wisdom Teacher 1% som är snabbast från start här men lär släppa till den som är först framme för att överta. 

Ranking: A 6. B 1. C 11.10. D 5.7.2.3.4.9.

 

Avdelning 2.

Se “Gå kort!”

Spelar antingen med lås på dom två mest betrodda, då det är värde i strecken på andrahandaren här, eller så tar jag med lägesgynnade och kusk-förstärkte tredjehästen. Dom två andra bra hästarna i loppet har fått bakspår. 11 Ti Punsch Broline 8% är ett sto i öppen klass som borde få jobbigt, medan 10 Cafu Boko 7% normalt inte ska räcka mot dom tre där framme, men har fått Goop upp denna gången. 

Ranking: A 8. B 2.4. C 11.10.9.7.1.5. D 6.3.

 

Avdelning 3.

Nu kommer mer öppna lopp framöver och nu behövs en del streck för att överleva redan i tredje avdelningen. Lite sämre lägen på dom bästa här så får ta med några lägesgynnade som inte är så mycket sämre. 

12 Alocco Jet 10% var bortlottad sist med, men gjorde ett bra lopp som trea från bricka 8 bakom bilen. Formen är så klart fortsatt på topp och Jepson är duktig, så med minsta tur denna gången så lär spurten bita bra då han står perfekt inne i loppet. 

7 Enzo 35% är favorit och kommer med två raka vinster på just Åby, från svåra utgångslägen, men har haft tur med rätta ryggarna och det krävs tur igen från uselt startspår, så han är lite överspelad nu men tidig på kupongerna så klart.

9 Jareth Boko 16% är från Lugauers stall där alla hästar som kommer till start är smällfina, detta är inget undantag och bakspår kanske inte är så farligt för honom då han galopperat i stressiga lägen förut. Felfri har han toppchans så klart, då han kommer från vinst efter kort startgalopp sist. Mer lägesgynnad är 5 Global Workaholic 13% som också kommer från vinst, efter en rejäl insats för klassen. 3 Bastian 12% hängde med efter smygresa i regidebuten för Hanna sist, borde gått framåt med loppet i kroppen och har ett hyggligt utgångsläge här. 

Bland skrällarna kan 6 Marcel P. 1% vara intressant då han är startsnabb och borde kunna hitta en bra position. Han står hårt inne på pengarna men loppet är inte så värst hårt och som sagt är dom bästa lottade till sämre spår så det kan gå. Lägesgynnad skräll är även 2 Laurenti 3% som verkar vara på väg mot toppformen efter att ha gjort fyra godkända lopp sedan dom börjad köra med bike. Det kan funka från ett bra utgångsläge trots att det är ett sto i öppen klass. Ny kusk på 11 Tresexton 2% som skulle kunna lifta med i ryggar på dom andra bra hästarna med bakspår och med rätt resa kan denna skrälla, då den inte är mycket sämre än nån annan här så är spelvärdet högt till den låga procenten.

Ranking: A 12. B 7.5.9. C 3.6.11.2. D 1.10.4.8.

 

Avdelning 4.

Ännu ett öppet lopp men känns som att några höjer sig lite över dom övriga och det går nog att räkna bort några här iaf.

Favoriten7 Indy D. 39% vann på rejält sätt sist men kanske lite hårdare mot nu och han har en hel del galopper i historiken så är väl lite överstreckad nu även om han ska vara favorit på den senaste insatsen. 

4 Langen´s Airborn 22% är startsnabb och får kuskplus nu i Emilia Leo och från perfekt utgångsläge bakom bilen så är det bra läge att ta spets och köras där så klart, då måste vinstchansen vara riktigt bra. Hannu Korpi tränar en till i loppet, 6 Gashaw Boko 3% som gått i bike förut och ska åter göra det efter att gått i vanlig vagn sist. Med stallkamrat som förmodligen tar spets kan Hannu låsa loppet lite genom att gå fram i dödens tidigt, viss chans därifrån och inte mycket streckad.

5 Jonatan Trot 10% har ett bra utgångsläge och borde hamna hyggligt till, kusken vinner inte så ofta men hästen har form och runt 10% är nog ganska okej. 

8 M.T.Mourinho 9% är ny i Goops regi och gör comeback efter ett halvårs uppehåll, kanske behöver loppet och läget är uselt, men bra kuskar skräller. Nu kanske den fått lite hög insatsprocent på sig denna gången för att vara riktigt spelvärd, men ska ändå med vid bredare gardering. 

Skrällarna i loppet skulle kunna vara 2 Souzy 3% och 3 Serenity Face 2% som båda aviseras gå i bike, Souzy har gått så tidigare, men på Serenity kan det vara första gången. Båda är ston i öppen klass och inga vinnare direkt, men lägesgynnade och förändringar i utrustning kan alltid ge lite extra så passas vid riktigt bred gardering. 10 Little Boss 7% är en svårbedömd finsk gäst som har bra vinststatistik och ofta blir hårt spelad, men har kanske gått ur form lite?

Ranking: A 4. B 7.6.5. C 8.10.2.3. D 11.1.9.12.

 

Avdelning 5.

En lite annorlunda proposition där tilläggshästarna står 40 meter efter och får ha tjänat lite extra mycket. 

På grunddistansen 2140 meter startar 1 Zelante C.R. 13% som har årsdebuten, tillika comebacken avklarad, då han var bra som trea utan att vara helt på topp inför det. Han ska ha gått framåt rejält med loppet i kroppen och från ledningen blir han en hård nöt att knäcka för dom där bak. 

Där framme startar även 4 Setauket 5% som också han är startsnabb och kan sno åt sig rygg ledaren på Zelante, vilket kan vara vinstgivande position på Åbys Open-stretch. Han visde form vid två starter i december, där han vann den första från spets och var okej som femma på V75, med kanske lite sparat bakom hästar. 

Omgångens största favorit startar från spår fem i tilläggsvolten, men med få startande på båda fållorna kanske det inte behöver bli så dålig position. Risken är väl att dom andra radar upp sig invändigt och litar på att 9 Sevillia 68% ska göra jobbet och sen liftar dom med i ryggen där. Helt klart en favorit i fara oavsett och garderingen är given. 

På tillägget startar en annan intressant silverdivsions-häst 8 Just Wait And See 5% som tränas av Håkan K Perssons formstall. Han är stark så med rygg på favoriten kan han plocka ner dom till slut på styrka och form. 

Om man målar på rejält här så kan man ta med 5 Peder Mykla 1% som kan få flera svängar på innerspåret och om det blir tryck på loppet så skulle han kunna skrälla rejält till slut, då han är härdad i hårdare sällskap. Tränaren har bara denna hästen på listan och har säkert ställt iordning så gott det går när det är tal om lopp på dom större spelformerna. 7 Breidablicks Cognac 6% är hårt anmäld här men har kunnande för att dyka upp i främre träffen, men krävs nog lite tur om han ska både slå dom bra med 40 meter försprång och dom betydligt mer rutinerade hästarna på sin tilläggsfålla.

Ranking: A 1. B 9.4. C 8.5.7. D 3.2.

 

Avdelning 6.

Stor favorit från bra spår och kanske blir 4 Green Mamba 42% släppt till spets och då är väl loppet över. Det finns dock chans att det blir tävling här då Björn Goop gör comeback med en riktig fin häst för klassen 3 He´s Marvelous 23%. Han är startsnabb och ska kunna hålla ut favoriten och väljer Björn att köra i spets så kan det bjuda in flera i matchen, då han kanske behöver loppet i kroppen efter 14 månaders frånvaro. Kom ihåg att det var ett stolopp favoriten vann i sist, efter att fått lifta med i rygg ledaren och fått perfekt lucka till slut, så det kanske såg lite bättre ut än vad det var och nu är det mot hingstar och valacker. Även om hon kan vinna loppet så lär det inte bli lika långt ner till klungan denna gången iaf. 

Spelar på att det kan bli körning mellan favoriterna en bit och bakom liftar intressanta skrällar med. 5 Betting Rebel 5% var en av favoriterna i ett liknande lopp för bara några veckor sedan och är nu totalt bortglömd. Han vill kanske inte gärna vara först, men till låg procent och med fortsatt bra form och efter att ha startat i två lite hårdare V75-lopp så går han faktiskt ner lite i klass nu. 

6 Eicas 16% har tävlat i stenhård konkurrens gång efter annan och är från Melanders stall som har form. Örjan kör och hästen är startsnabb och lättplacerad så räknar med att Örjan hittar ner någon stans och om dom två betrodda duellerar där framme lär han dyka upp på linjen till slut. 

11 Boulder Luke 7% får klassisk finsk matchning och startade så sent som i söndags, då han gjorde det bra från ledningen, men slagen av en smygkörd som fick perfekta luckor från fjärde invändigt. Det var en bit ner till tredjehästen och han stred på bra som ganska stor favorit då, nu står han bra inne på pengarna och även om läget är knepigt så är nog kanske 7% lite i underkant och streck-värd kantboll här. För den som har streck över kanske en annan finsk gäst som är betydligt mer lägesgynnad kan vara aktuell. 1 Arctic Agent 4% skrällde rejält i ett liknande lopp på Solvalla inom V86, i november, då i comeback efter två månaders uppehåll. Nu har han varit struken sedan sist och det är fem veckors uppehåll men samma läge som vid skrällen. Kanske mer rimligt att det kan gå från rygg på Goops kanske, men gör favoriterna bort sig på något sätt så leder han kanske åter runt om. 

Ranking: A 3.4. B 5.6. C 11.1. D 9.10.7.8.2.

 

Avdelning 7.

En spårtrappa över 2640 meter som ser ut att kunna lösas med lite färre streck. 

Favoriten6 Högstenastalldräng 34% plockade ner dom där framme sist men kunde inte stå mot en snabbt avslutande häst som fick sen lucka invändigt efter perfekta ryggar. Han visade att formen är fortsatt på topp, men nu står han lite lurigt till och kan bli hängande från början och det är nu tränaren som kör igen vilket är minus så klart. Han är ska vara favorit men jag vill ha med ett par hästar till. 

5 M.T.Nordic Spirit 5% var överraskande bra sist då han kördes i ledningen och fick bara ge sig mot en snabbt spurtande Grainfield Aiden till slut. Visst han stod 20 meter före men det var hästar som Bo C. Som var mer än dom 20 meterna efter i mål. Personalen i PU:s stall verkar ha hittat en ny formtopp då chefen vart på semester och jag streckar denna tidigt. Skulle kunna vara tidigt framme och ta ledningen för att kanske släppa till favoriten om den kommer tidigt och på Åby får man ju chansen från rygg ledaren och från just invändig spurt hade ju inte favoriten svar mot sist.

2640 meter gillar 11 Digital Science 18% och hans långspurt lär bita bra, dock är propositionen inte jättebra för dom där bak denna gången och han har inte jättemycket mer på kontot än dom bra hästarna med bättre lägen. Han är ändå så bra för klassen och Bergh ska passas, då jag tror det kommer bli ett riktigt bra år för honom nu. 

Skrällar kan 8 Milord 5% som kommer från formstall och har bra kusk upp. 4 Tengil Face5% kan snabbstarta och överraska från rygg ledaren eller tredje invändigt. 15 Townshend Broline 3% har sämsta läget av alla men har å andra sidan mer än dubbelt så mycket pengar på kontot än vad betrodde 1 Amour AS 13% har, som dessutom kan bli över från start. Då är Townshend mer intressant som skrällbud från formstall med Henriette Larsen upp. 10 Admirer 10% ska så klart med vid bredare gardering, då Lugauers nästan alltid vinner något lopp varje tävlingsdag dom selar ut till. Denna är dessutom speedig och kommer från vinst även om det är en hel månad sedan. 

Ranking: A 6. B 5.11. C 8.10.15.4.1.13. D 9.14.3.7.2.

 

Avdelning 8.

Se“Bästa Spiken!”

Nämnda Italiano Boko är så klart värsta motbudet då han har ett bra utgångsläge och är värsta konkurrenten även i spetsstriden, men kommer luckan så borde han vara nöjd med att komma ner i rygg ledaren, då det är fortsatt tveksam form på Walmanns stall. (Dom hade ett litet uppsving under oktober-november, men i övrigt har det stallet varit iskallt i två år, med stadig segerprocent runt 10%, vilket är för dåligt med den kvaliteten på hästarna i boxarna.)

Lika mycket spelad som favoriten och mitt spikförslag är Goops 3 Enriko HA 29% som tappade travet lite till slut i förra starten och förlorade vinsten på det. Det var i klassen lägre, men på V75, så borde duga bra här och 500 meter kortare distans ska så klart vara ett plus. Dock duger Goop-tränat sämre i Solvalla-konkurrens generellt sett och statistiken på banan var dålig under fjolåret. Hans hästar vinner betydligt mer lopp på Färjestad och banor närmare hemmabana, så hästen blir nog lite överspelad nu trots att den så klart har viss vinstchans och är klar tredjehäst i loppet. Bakom dom tre är det mycket sämre klass på hästarna och bra läge att ta ställning och spika troliga ledaren då det är ganska jämnt spelat mellan tre hästar.

För er som gardera på loppet så nöj er inte med dom tre mest betrodda utan ta med 8 Digital Class 8% som duger trots att det är ett sto i öppen klass, hon har ett bra smygläge. Hon har dock gått som bäst med bike, så om dom kör med bike trots voltstart så är hon aktuell. 

Det som kan förstöra för min spik är om kusken bakom 7 Pols Crazy Diamond 4% prickar från sitt springspår och bara kör allt vad som går hela vägen, som han brukar köra den. Det som talar för att det ska misslyckas är att Kevin Gondet körde 43 lopp förra året och vann inte ett lopp, och på hans taktiska upplägg i några av loppen jag sett så drar jag slutsatsen att han inte är någon kusktalang direkt. Det är ingen picknick att komma helt rätt från spår sju och jag gissar att han kan bli hängande en bit i spåren och då ska det inte göra så mycket om det går fort hela vägen hem sen, då det är kort distans. 

Ranking: A 1. B 6.3. C 8.7.2.10. D 11.12.9.4.5.

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Gizmo De Veluwe

Avd.2: 2.4.8.

Avd.3: 3.5.6.7.9.11.12.

Avd.4: 4.5.6.7.

Avd.5: 1.4.8.9.

Avd.6: 3.4.5.6.11.

Avd.7: 5.6.11.

Avd.8: 1 Captain My Captain

5040 rader som kostar 1260 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6 Gizmo De Veluwe

Avd.2: 2.8.

Avd.3: 3.5.6.7.9.11.12.

Avd.4: 4 Langen´s Airborn

Avd.5: 1.9.

Avd.6: 3.4.5.6.11.

Avd.7: 5.6.

Avd.8: 1 Captain My Captain

280 rader som kostar 70 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.