Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Örebro 12/1

GS75-Omgången.

Örebro står värd för GS75 denna söndagen och upploppet är kort med sina 175 meter. Doseringen är bra i kurvorna och det går att köra fort genom sista svängen om man inte hamnar allt för långt ut, även om vinsterna från spets är lite mer representerade här än genomsnittet så är det inte omöjligt att vinna från kön. I övrigt inga konstigheter med banan och spelstopp är som vanligt 15:00.

Inte så många av dom största tränarna och kuskarna gästar Örebro denna söndagen men Carl Johan Jepson kör i flera av loppen och han är nog veckans nyckelkusk på GS75, med ett par favoriter och ytterligare ett par betrodda. 

Förra veckan blev det en ensam vinnare på GS75, men på grund av att det var dött lopp i ett av loppen så gick inte bonusen på 15 miljoner ut. Dom hade båda hästarna som vann och hade dom bara haft den ena så hade dom nog fått pengarna. Nu hade dom spelat ett reducerat system där hästarna i det delade loppet låg på två olika kuponger men i samma fil. Kan tycka att systemet blev ensamt om hela potten och då borde dom fått bonusen. Dom går dock inte lottlösa, det gav nära 3 miljoner och med sexor och femmor blev det nog en bit över det, så en fin vinst ändå. Men det är ju chansen att bli själv på GS75 som lockar, som då ger 15 miljoner, istället för ordinarie utdelning som brukar ligga strax under 3 miljoner, så det är ett oerhört mervärde att chansen hela tiden finns där, att bli ensam. 

 

Bästa spiken!

Andra avdelningen är ett stolopp över 1609 meter auto där dom bästa hästarna har fått bra spår bakom bilen och då ska det stå mellan dom tre mest betrodda kan jag tycka. Läge att ta ställning och spika favoriten här då den ska köras i ledningen, bara hon inte stiger allt för mycket på strecken. 

4 Darling Laser 31% har spår invändigt om värsta motbuden och har därmed stor chans att håll dom utanför sig och ta sig till ledningen. Väl där är hon hästen att slå, då det var betydligt tuffare motstånd i förra loppet och det brukar bita bra om man startat i V75 och går ner lite i klass till loppet efter. Hon har gjort flera bra lopp med 2/4 vinster sedan hon bytt regi i oktober, men nu är det åter dags för regibyte, då hon är såld och man vill väl göra allt för vinst här. 

 

Gå kort!

I sjätte avdelningen drar favoriten 7 Bo C. 30% mycket streck men han är kraftigt uppanmäld nu i högsta klassen och även om det inte är dom bästa gulddivisionarna som startar här så är det ändå hårt att begära vinst direkt från en brons-häst mot betydligt hårdare motstånd 

3 Fossens Bonus 13% går ner i klassvilket han även gjorde sist, men då startade han från spår 12 bakom bilen och även om han gick okej så blev det för tufft och det räckte bara till en sjätteplats. Nu är det betydligt bättre läge och han ska kunna vara med där framme direkt. Nu ska han testas med helstängt huvudlag för första gången, för att kanske kunna få till en bättre startsnabbhet. Kommer han till spets körs han där och det kan vara tänkbar chansspik. 

Även om dom invändiga är startsnabba så tror jag ändå att 4 Ajlexes Cubano 24% har god chans att nå ledningen. Dom invändiga, förutom Fossens, borde vara nöjda med den ryggen, men Ajlexis är så pass startsnabb att han borde kunna ta ledningen av egen kraft om man laddar för fullt bakom bästa tänkbara spår bakom bilen. Spår 4 i autostart har riktigt bra statistik på Örebro och detta är klara statistikvinnaren i loppet, om Fossens får bra fart med första helstängt så kanske Ajlexis får nöja sig med att hitta ner i rygg ledaren och kan vinna även därifrån. 

 

Avdelning 1.

 

Går ut hårt direkt och rekommenderar spik redan i första loppet där favoriten får rejält kuskplus. 6 Solkattens Chiron 46% startar från ett innerspår i volten på tillägget, men kommer han bara iväg hyggligt bör han kunna ta sig ut ganska snabbt och Jepson är bästa tänkbara kusk till att lösa uppgiften. Han har kört båda loppen som hästen vunnit 60 tkr i förstapris och i fjol vann dom flera lopp tillsammans. Nu verkar det vara form på g igen och då kan det åter bli några raka vinster om han matchas så här snällt. Är nog inget snack om att han är bästa hästen i fältet för dagen.

Värst mot är så klart Johan L Sundgrens 3 Edmund 30% som körs av duktiga Thomas Dalborg, som kommer med tre raka vinster. Hästen har stabiliserats på slutet men det har varit vinster i billigare gäng och galopphistoriken finns ju där och han blir nog lite överstreckad här även om han så klart har viss vinstchans. 

Andra motbudet i loppet är 11 Perfect Gede 3% som är en bra häst men verkar ha dunkel form, och gör comeback nu efter ett par månaders uppehåll. Ett par av nollorna i raden är på V75 mot betydligt hårdare motstånd så klart. Här ska hästen kapacitet bita bra och det är springspår på tillägget som gör att han ska kunna hamna bra på det tidigt, då det är få på grunddistansen. 

På grunddistansen är även 4 Vikens Brummer 12% ganska bra för klassen och kommer väl hamna bra till där framme direkt, så han ska viss chans att kunna vinna loppet.

Ranking: A 6. B 3.11. C 4.12.8. D 10.7.2.1.13.5.9.

 

Avdelning 2.

Se”Bästa Spiken!”

5 Sara Hall 21% är heller inte hon oäven ut bakom bilen och får rejält kuskplus nu i Mika Forss, hon blev dock lite het sist så kanske tas lite lugnare från start nu. Men laddas hon och blir het utanpå favoriten så kan loppet öppna upp sig. Men har favoriten en sämre dag kan Sara vinna från utvändigt eller till och med komma förbi och gå i spets. 

6 Artegna Jet17% skrällde rejält sist, men det råder ju inget tvivel om att Sofia Aronsson har absolut toppform på dom som är fortsatt friska i stallet. Blir det körning mellan favoriterna här så lär spurten åter bita bra för Artegna. Hon kanske blir lite överstreckad denna gången, men klart tredjestreck oavsett. 

Ranking: A 4. B 5. C 6.2.10.9. D 1.11.8.3.7.12.

 

Avdelning 3.

Här är det riktigt blandad kapacitet på hästarna och det är låg klass på loppet, det är lite tufft att släppa iväg favoriten till så höga procent som det nu ser ut att bli. Garderingen är given, men det ser ändå ut som att inte alla i loppet har speciellt hög vinstchans och det borde gå att stänga loppet på några få streck. 

3 E.V.Mici 62% har så klart bra vinstchans då han har en hel del erfarenhet trots sin låga prissumma. Dock har han ju inte många vinster trots enkla gäng i finsk konkurrens, så även om han såg bra ut som vinnare på Örebro näst sist så är det ju inte givet att han är så mycket bättre än övriga här. 

5 Go Around 6% har bra utgångsläge bakom bilen och sist blev det rejäla trafikproblem bakom hästar och avslutade ändå snabbt till andraplatsen. Slipper han allt för mycket problem så räcker han nog till bra här. 

6 Love In Vain 26% vann loppet som dom det blev strul i för Go Around, och hästen håller bra form och står riktigt bra inne i loppet nu. Är nog minst lika bra som favoriten här och ska ha bra chans om han körs offensivt, vilket borde bli upplägget denna gången. 

10 Takata 3% blandar och ger i prestationerna, satt fast länge sist i lite tuffare lopp på Solvalla och höll farten bra när det blev fritt sent. Så formen är nog fortsatt bra här och han går alltid med skor så klart gynnad av att övriga också måste ha skor. Han står bäst inne på pengarna och kan skrälla i klent gäng nu, trots läget. Även 9 Lastpossibility 1% kan vara tänkbar skräll, han kan inte utnyttja sin startsnabbhet denna gången men då kan den speeden bita bra till slut istället. Karriärens enda vinst kom näst sist och det vittnar om att man kanske hittat en växel till i honom och som totalt ospelad är det lite intressant. 

Ranking: A 6.3. B 5.10. C 9.1.4.7. D 2.11.12.8.

 

Avdelning 4.

Ett lopp där jag väljer att chansspika den troliga ledaren som borde ha väldigt bra läge att ta ledningen här och då ska det vara riktigt hög chans att det räcker hela vägen. 5 Mr Crazed 35% står bäst inne på pengarna här och har mest startpoäng i loppet. Visst vinner han inte så ofta men nu när det handlar om Örebros korta upplopp och inte så hårt mot så räknar jag med spets och slut.

2 Boulder Luke 45% vann näst sist och var helt okej som två på Solvalla sist, men han har heller inte många vinster i karriären trots flitigt tävlande i betydligt enklare finskt motstånd och här blir han kraftigt överstreckad. Vid hästens tre vinster har han varit spelad till 24, 18 och 47 ggr pengarna och att han nu blir ganska stor favorit på dom tidiga strecken känns fel. Det borde vara jämnare på strecken mellan honom och min idé.

Bakom är det ganska tunt, men om 10 Vikens Dome 5% hittat någon form så duger han bra i detta gänget, trots ett besvärligt bakspår. Dåligt läge har även 8 Colonello 2% som också skulle kunna duga om han har tur att hitta ner och få rätta ryggar. 

Ranking: A 5. B 2.10. C 8.1.6.4. D 3.7.9.11.

 

Avdelning 5.

Öppet lopp i låg klass och garderingen är given då den mest troliga vinnaren och favoriten 7 Grayson Sisu 30% har lottats till ett svårt utgångsläge bakom bilen. Dock är det nu Jepson upp denna gången och hästen har inlett karriären klart bra. 

1 Hubba Go Alone 27% har två vinster på fyra starter och stallet meddelar att det är fortsatt form och dom tror på sin häst. Här är det dock risk att han blir över från start och då är han nog lite överstreckad denna gången kanske. 

2 Ready Doc 24% har också han två vinster på fyra starter och ska räknas då han inte borde hamna alt för illa på det från helt okej startspår. Han räknas med tidigt men är ganska hårt streckad, så bara en bland flera. 

6 Maestro 7% har två vinster på bara tre försök och är betydligt mindre spelad än dom invändiga, han ska så klart ha lika bra chans som dom andra och då det är stor skillnad på strecken är han tidig på spelvärdet. Spelvärde är det även på10 Amorcer Levallo 6% som gjort ett par starter i Solvallakonkurrens på slutet och kanske har hunnit skaffa sig lite mer hårdhet än några av sina konkurrenter. Salmela tränar och Ohlsson kör och han har lottats till 8a, 7a, 9v, 8v och 11v i karriärens starter så han är van vid bakspår och sämre lägen, han vet inget annat.

Ranking: A 7. B 6.10.1.2. C 12.5.9. D 4.11.3.8.

 

Avdelning 6.

Se“Gå kort!” 

Jag väljer nog att plocka bort favoriten helt då spelvärdet är dåligt på honom från spår 7 bakom bilen mot tuffare hästar än han någonsin mött. Jag låser förmodligen på Fossens och Ajlexis, då jag bedömer det som bra chans att dom sitter riktigt bra till redan in i första svängen och då är mycket vunnet. Möjligen att man kan lägga till 5 West Wing 18% då han visat uppåtform på slutet och spurtade riktigt snabbt sist i gulddivisionen som trea. Ett annat sparalternativ kan vara att chansspika Fossens Bonus.

Ranking: A 4. B 3. C 5.7.2.6. D 9.1.8.10.

 

Avdelning 7.

Spårtrappa och här står dom med lite sämre lägen bra inne på pengarna då dom får ha tjänat betydligt mer än dom från bra lägen. Spelar med några från bakspåren men favoriten måste med trots att han har ganska mycket mindre startpris-summa på kontot. 

5 Jasmin Band 36% har redan hunnit med att vinna I år, på Åby för tränaren Sundgren och även m han serverade henne ett fint lopp då så är det kuskplus med Kontio upp denna gången och ekipaget räknas mycket tidigt från ett bra utgångsläge. 

13 Fruska AM 20% får ett ännu större kuskplus i Jepson och hästen har ett par hundra tusen mer på kontot än favoriten vilket brukar kunna ha betydelse i dom här loppen. Lite fler lopp innanför västen och tävlat i lite hårdare konkurrens ska ha gett lite mer hårdhet och hon tål en repa i spåren och har bra chans här. 

Även12 Feather Sisu 7% har mött betydligt hårdare motstånd tidigare, men hon är ingen vinnartyp, men då hon nu går ner lite i klass kan det bita bra till slut. Samma gäller även för 11 Modern Love 14% men kanske hade velat se under 10% för att vara riktigt intressant, men loppet är inte så hårt så visst kan det räcka här. 

Ranking: A 13.5. B 12.11. C 1.15.10. D 8.7.3.4.9.14.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.4.6.11.

Avd.2: 4 Darling Laser

Avd.3: 3.5.6.10.

Avd.4: 5 Mr Crazed

Avd.5: 1.2.6.7.10.

Avd.6: 3.4.

Avd.7: 5.11.12.13.

640 rader som kostar 640 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.6.11.

Avd.2: 4 Darling Laser

Avd.3: 3.5.6.10.

Avd.4: 5 Mr Crazed

Avd.5: 1.2.6.7.10.

Avd.6: 3Fossens Bonus

Avd.7: 5.13.

120 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!