Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby/Solvalla 8/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Lugnet efter stormen, alla winterburst-omgångar med en näst intill oändliga V75-stafett. Mega-Jackpot på Nyårsafton och jackpot på V86-comebacken förra onsdagen. Nyårsafton blev inte vad alla hoppats på, med nu ganska logiska vinnare, där några av dom var lite överstreckade på förhand gjorde att utdelningen blev väldigt låg för en sådan omgång, som lovade mer. Desto mer väntad, hög, utdelning blev det på V86 förra veckan som gav över 3 miljoner trots fyra favoriter och en andrahandsfavorit, omgångens största infriade, ändå hålls utdelningarna upp på åtta rätt. Detta är ju helt underbart att se, det finns chans att vinna flera miljoner varje onsdag även om man spikar tre stora favoriter, sätter man då en kantboll som spik är det alltid potential att bli ensam vinnare på åtta rätt, om man spelar med skrällar i flera garderingslopp. 

Denna veckan då, ser kanske lite lättare ut men det behöver för den delen inte vara det och ingen denna veckan står med tre ben i mål, ingen är given. Åby delar omgången med Solvalla dom har upploppslängd på 180 respektive 196 meter. Åby har sin open-stretch att tillgå och är en ganska bred bana, vilket gynnar springspåren och egentligen alla andra med i voltstart, utom möjligen spår ett, (som har ännu större fördel om andra får snävt). Spelstopp är i kväll, onsdag 20:00, som vanligt då det är Express-varianten. 

 

Bästa spiken!

I avdelning fem, en spårtrappa på Åby, väljer jag att spika från risigt läge, 8 Atik D.L. 44% är nog bara bäst här. Spårtrappor vinns ofta från dom sämre lägena och bra lägen blir överspelade, då dom ofta möter hästar som hade startat 20 meter efter om det varit voltstart och tilläggs-proposition. Atik har jag blivit imponerad av styrkan i, att redan som treåring slå äldre över långa distanser är inte speciellt vanligt och denna har nog alldeles för lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet. Jepson är bästa kusken i fältet dessutom så han gör nog rätt val, känner han att det läge att köra till tidigt gör han det och vill han hitta ner någon stans så hittar han oftare ner i luckor än dom flesta andra kuskar. 

 

Gå kort!

I andra avdelningen är 2 Surf´n Turf 72% oerhört stor favorit och visst är han bra, men inte så startsnabb, och hamnar han en bit efter så kanske det är tufft att begära vinst över kort distans. Han är så pass bra att det inte behöver bli någon tappstart direkt och då sitter han ju bra till direkt och om inget konstigt händer så har han så klart hög segerchans i detta gänget men till så hög insatsprocent så är spelvärdet lika med noll. Jag garderar men slösa inte för många streck här är grundtipset. 

4 One Two Beat 5% har perfekt startspår bakom bilen för att kunna ta ledningen och första gången med Kontio upp är litet kuskplus. Han släpper ju inte så ofta och kör han i ledningen hela vägen och om favoriten kommer det minsta så rinner nog denna undan. 1 Concrete Dee 14% tror Haugstad att han kan hålla upp innerspåret med, men det är svårare än man tror, om det finns snabba från fyra eller fem så tar dom sig nästan alltid förbi i starten och då jag tror att Kontios styrning tar spets så blir ju Kenneths överstreckad till 14%, men tidig om man streckar flera. 11 On Track Banditen 3% gör debut i ny regi och är en fin häst men får nog vänta med vinsten från detta läget, bara tidig för den som hittat andra lopp att gå kort i. 

 

Avdelning 1.

Stor favorit i 3 Magic Happens 58% och kanske lite väl stor, sist är han förlåten då alla som förstod något visste att han skulle bli över från start och behövde då tur för att få luckor. Var helt felspelad då, och fick rubbet sparat vilket så klart är positivt. Bra uppgift med litet fält och lång distans, då brukar ju bästa hästen vinna, men är inte säker på att han ens är bästa hästen. 

1 Digger Lord 10% har klättrat genom klasserna och är efter många raka starter inom v75 har dom senaste fyra varit i hårda Silverdivisioner, tre av dom från risiga bakspår och från fjärdespåret blev han hängande och backade. Så ingen tur på slutet, nu är det perfekt innerspår på Åby och där finns ju stretchen att tillgå, hårdheten lär bita bra i detta gänget. 

2 Cantona Mearas 7% var nästan like mycket spelad som favoriten sist på vinnarspelen, han snabbstartade men blev hängande i tredjespår in i svängen och hamnade i dödens, körde framåt lite för att se om han skulle få överta men blev kvar utvändigt. Avlöst ganska tidigt ändå men speederna i början satt nog i kroppen till slut även om han höll klart godkänt mellan hästar. Nu kanske han kan vara före 4 Mitos Gold7% till ledningen, oavsett blir det resa i främre träffen och då ska hästens styrka att kunna hänga med i dom flesta tempon bita bra till slut över den dryga distansen. Stallformen är bra och vinstchansen är högre än procenten antyder. 

Ranking: A 3. B 2.1. C 4.8 D 5.7.6.

 

Avdelning 2.

Se “Gå kort!”

Ranking: A 2. B 4. C 11.1. D 8.7.9.5.3.10.12.6.

 

Avdelning 3.

Favoriten1 Bastian 35% bytte regi vid årsskiftet men startade så sent som i början av december så det ska nog inte vara några problem med ringrosten. Men innerspåret är inte optimalt. Hamnar dom inte för dåligt på det så ska det väl kunna lösa sig till slut, då det är Åby, men känns överspelad denna gången. 

 

5 Four Guys Dream 14% var det skrik på sist och han avslutade bra som fyra på V75 från femte utvändigt. Nu är det ett bra femtespår bakom bilen och stallet har som sagt fortsatt form så han är mycket tidig. Bra läge har också 4 Borin T.N. 19% och Ville är en duktig körsven så kanske tillochmed litet plus mot Adrian och Dante. Utgångsläget är som sagt bra så han ska vara riktigt tidig i rankingen här. 

Från sämre lägen startar några bra hästar och jag väljer att strecka på lite här och kanske är 8 Allocco Jet 12% eller 9 Elche 12% bästa hästarna här, och då kan dom vinna trots utgångslägena. Både Jepson och Bergh kör bra och båda hästarna ser ut att komma med hygglig form. 11 Golden Guard 4% kommer från ständigt underskattade Claes Svenssons träning och vann sist i snabb avslutning, från rygg ledaren, så spurten till slut lär bita bra här. 

Ranking: A 4.5. B 1.8.9. C 11.6.2. D 7.3.10.

 

Avdelning 4.

En proposition med fördel ston vilket betyder att ston fått ha tjänat lite mer än hingstar och valacker, men brukar inte alltid räcka ändå, även om ofta fina ston brukar bi favoriter i sådana här lopp. 

10 Cactus 44% galopperade i kön sist, till synes omotiverat, det oroar så klart med så mycket galopper i sina starter och då är favoritskapet för stort. Kanske passar det bäst med barfota bak, vilket resulterat i tre av hennes fyra vinster är tagna på den balansen, så skor kanske är stort minus på henne. Bred gardering är att föredra här då andrahandsfavoriten 8 Sweet On You 18% också kommer från galopp i samma lopp som favoriten. 

Garderar på med ett par lägesgynnade ekipage, 4 Ti Amo Face 7% är startsnabb och har även hon galopperat bort en del pengar i sin karriär men här är procenten mer tilltalande och spelvärdet är högt då hon är ett av spetsbuden. 

3 Langens Airborn 7% har pengar tjänat I finska lopp så har lite mer erfarenhet än flera av dom svenska konkurrenterna, då prispengar där är lägre. Gjort några bra starter på Solvalla och är startsnabb så räknas tidigt här. Hannu Korpis andra häst i fältet11 Guilty Pleasure 3% räknas av samma anledning och är ett intressant skrällbud med Mattias Djuse upp denna gången. 

Behöver nog inte vara fel att ta nästan alla här, 5 Fade To Black F.I. 0,7% har bästa tänkbara startspår och får kuskplus här. Ett par hästar i fältet från duktiga Salmelas stall har Kontio och Ohlsson som körsvenner, tänkbara toksrällar båda två på mellan 1-3%. Lägesgynnat ekipage från Sibylle Tinters formtoppade stall ska väl också räknas från innersniffen. Kenneth Haugstad startar sin träning i år och har intressant nyförvärv till start här. Det finns något bra att säga om samtliga här, samtidigt som det finns frågetecken kring dom två mest betrodda. 

Ranking: A 4.10. B 8.3.11. C 9.1.7.5.2.6. D 8.

 

Avdelning 5.

Se”Bästa spiken!

 Vid gardering så är det intressant med Henriette Larsen bakom 2 Rut K. 2% vilket är rejält kuskplus och hon hittar nog 20 meter till där. Dock är det comeback för hästen som oftast tävlar på någon form av barfotabalans, så skor är ju klart minus. 4 Barbaresco V.W. 12% kommer med bra form har duktig kusk och kan öppna, så läget är bra, men hade velat ha under 10% för att den ska vara riktigt intressant. 6 Alahambra 15% är också lite överstreckad, då det är ett sto i öppen klass och en bit ut bakom vingen, men hon utmanar ändå i spetskörningen och från rygg ledaren eller liknande kan ju allt hända på Åby. 12 Zaira Del Ronco16% är också det ett sto, men hon verkar hur hård som helst och drog undan i bra tempo hela vägen näst sist och ute på V75 gången efter. Gjort bra lopp från kön förutom favoriten här så möter hon enklare hästar än på slutet och är värsta utmanare mot min spik. 

Ranking: A 8. B 12. C 4.2.13.6.7. D 1.10.5.11.3.9.

 

Avdelning 6.

Kort distans och lärlingar, här ska det vara öppet och ovisst, men jag tror att man kan chansspika här kanske. En eller många är grundtipset. 

2 Digital Track 275 har inte den roligaste resultatraden och är ett sto i öppen klass, men här går hon ner rejält i klass. Sist var det femmåringar som fått tjänat 500tkr och det var bra hingstar och valacker före henne i mål, tidigare under hösten har stött på kulltoppar som Conrads Rödluva, och även om det blir oplacerat och sämre prisplatser så härdar ändå loppen och hon går med i höga tempon. Vid vinsten i ett stolopp i somras slog hon bland andra Ginney Weasley och Waffle Cone (som favoriti ett flerklasslopp, med dom tuffaste på tilläggen). Så ingen ickevinnare, bara mött för hårt för det mesta. Nu är det dags för annat huvdlag, hon har gått med skygglappar tidigare och nu blir det någon typ av googles. Hon har körts i bike tidigare men går oftast med vanlig, nu är det dags för första bike, sedan stoderby-semifinalen. 

Värst mot är nog 10 Miss Duffy 16% som har bakspår men bra kusk och form, men vinsten sist togs i P21-lopp och spår 10 är ett av dom sämre bakspåren, över kort distans blir det nog för långt fram. 1 Crystal Cool 23% kan kanske hålla upp innerspåret och räcker kanske inte från ledningen ändå, och då jag tycker båda är ett stort ”kanske” så är hon väldigt överstreckad här. 

Ranking: A 2. B 10.8.1. C 6.12.9. D 3.4.5.11.

 

Avdelning 7.

2 Bossy Alley 35% blir överstreckad, då han inte startat på länge och folk stirrar sig blinda på ettor i raden, men dom tre raka ettorna togs då skorna rycktes så skotvång måste vara ett stort minus här. Bara en i mängden och garderingen är given.

7 Gambit Brodde 15% kan ta spets trots läge en bit ut bakom vingen om dom väljer det upplägget. Stallet och hästen har form och ekipaget räknas tidigt. 11 Hennesey Boko 4% kommer från samma stall och får Henriette upp för första gången och hon brukar ju skrälla med någon på Åbys tävlingsdagar så det kan mycket vara denna hon sätter dit. Det är i alla falla oerhört kuskplus jämfört med både Marc och Conrad. 

9 Imagine Boko 16% var ute I en bra klass2-final sist och går ner lite i klass nu. Hamnade så klart illa till efter att ha startat från bricka 8 bakom bilen, men spurten ute i spåren var klart godkänd även om det inte gick att ta så många placeringar. Bergh på Åby måste vara tidig på alla kuponger i jämnt lopp. 

6 Tengil Face 8% har ett lopp i kroppen efter att få kvalat och bör gå framåt med loppet även om det är över tre veckor sedan. Ganska startsnabb och körs nog framåt härifrån, når han bra position så ska det räcka långt. 

3 Dallas 10% är också han mycket startsnabb och ska ha bra chans från helt okej utgångsläge nu. Står bra inne i klassen och duger absolut här, men kanske stiger på procenten då dom varnar för honom på atg.se 

Ranking: A 7. B 2.6.9.3.11. C 1.12. D 4.5.8.10.

 

Avdelning 8.

5 Araw Hoss 17% gör comeback och har inte vunnit på länge. Han är dock bästa hästen i fältet och inledde sin karriär med sex raka segrar för att sedan galoppera och göra bra upphämtning som tvåa i Finska Derbyt. Varit borta för skador vid ett par tillfällen sedan dess men då Nurmos fortsätter att satsa förstår man att det måste finnas gott om potential kvar. Från bästa läget av dom betrodda lär Örjan, som kör honom för första gången, hitta ner någon stans och då lär hans avslutning bita bra till slut. 

6 Lexington Hall 20% är stallkamrat till Araw och är snabbare ut så han har god chans att köra sig till ledningen tidigt och vara före favoriten. Då lär väl inte Kontio släppa och kör dom två mest betrodda mot varandra en bit så lär mitt förstastreck ha riktigt hög vinstchans till slut, då Lexington oftast viker ner sig till slut. 

Favoriten7 Dom Perignon 34% har gått bra sedan regibytet i augusti och han är både startsnabb och spurtstark men från detta läget kan det mycket väl bli vingel. Läge att gå mot denna gången, men han är så klart första motbud vid gardering. 

10 Urgent Call 13% har sin startsnabbhet att tillgå allt som oftast men den kan han inte utnyttja nu. Faktum är dock att han har flera vinster från bakspår så speeden gör sig nog bra även till slut om han kommer igenom hyggligt. Speciellt om mitt scenario med körning mellan några blir så det blir kört. 

Ranking: A 5. B 7.10.6. C 2.3.9. D 1.4.8.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.

Avd.2: 2.4.

Avd.3: 1.4.5.8.9.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.5: 8 Atik D.L.

Avd.6: 2 Digital Track

Avd.7: 2.3.6.7.9.11.

Avd.8: 5 Araw Hoss

2160 rader som kostar 540 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.3.

Avd.2: 2 Surf´n Turf

Avd.3: 4.5.

Avd.4: 3.4.8.10.11.

Avd.5: 8 Atik D.L.

Avd.6: 2 Digital Track

Avd.7: 2.3.6.7.9.11.

Avd.8: 5 Araw Hoss

360 rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.