Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Romme 5/1

GS75-Omgången.

Svår omgång på Romme med lopp i lägre klasser över hela linjen kan man säga. Det gör det ofta svårtippat, inte så många som sticker ut det där lilla extra idag. Den som lyckas hitta alla rätt denna gången kan bli bra belönad. 

Romme har upploppslängd på 205 meter och vinklad startbilsvinge, det gör att statistiken från spår 7 bakom bilen är något bättre här än genomsnittet. Spelstopp är 15:00 som vanligt.

 

Bästa spiken!

I tredje avdelningen har Nicklas Westerholm ett nyförvärv sedan tre starter tillbaka i 5 Ten Times 37%. Tre andraplatser har det resulterat i och nu borde det vara dags för vinst. Westerholm har mycket bra form för dagen och med en favorit från bästa tänkbara utgångsläge tror jag på hög chans att han levererar.

 

Gå kort!

I fjärde avdelningen har Per Lennartsson omgångens största favorit i 1 Son Of Quarcio 73% och visst har han klart bra spetschans och därmed också vinstchans. Men från innerspåret finns ändå viss risk att han blir över från start och hamnar i säcken. Då insatsprocenten är så otroligt hög på honom så måste jag gardera.

Garderar dock bara med en häst, 3 Global Upset 8% som har fått ett lopp i kroppen efter en strykning för korsförlamning. Senaste loppet var dock bra och gick klart godkänt från bakspår och ska ha gått framåt med loppet. Startat mot tuff Solvalla-konkurrens, vilket gör det intressant här. Då ett par av värsta motbuden har bakspår så tror jag det räcker långt med dom två strecken.

 

Avdelning 1.

Favoriten 3 Global Thunder 34% har okej läge bakom bilen och är helt okej, men här skiljer det inte så mycket dom bästa, så garderingen är given. 

7 Novelle Avenue 14% låter det positivt på, men det är ett sto i öppen klass och hon står dessutom lite hårt inne på pengarna. Dock är spår sju lite bättre här än på många andra banor och det aviseras offensivt upplägg vilket alltid är intressant. 

2 Alorac Mathbell 7% går bra mest hela tiden och har ett helt okej startspår, borde hamna hyggligt till från början och räknas med chans. Krokade ihop med konkurrent sist och står bra inne i loppet.

Tar även med betrodde 4 Duke Of Mearas 21% som är lägesgynnad och står bra inne i klassen. 

Ranking: A 2.3. B 7.4. C 5.1.6.9.12. D 11.8.10.

 

Avdelning 2.

Mycket lågklassigt stolopp för kallblod och man behöver ta några streck för att överleva, det är tipset, måla på med så många streck man har råd med. 

3 Slotts Anna 23% körs av Kontio och är nog hygglig i klassen, så hon räknas tidigt, men är ganska betrodd. 

Letar man skrällar har duktiga tränaren Jan Ove Olsen två hästar på tillägget i 10 Inkah 1% och 13 Olmsingspingstbruden 5% där den sistnämnde nog har bäst chans med Mats E Djuse upp. 

5 Trönö Borka 8% ska tydligen lättas lite till denna starten och galopperade med klar vinstchans sist. Hon duger nog riktigt bra här om hon inte galopperar.

Ranking: A 3.5. B 4.13. C 1.11.10.6.9. D 12.2.7.8.

 

Avdelning 3.

Se "Bästa spiken!"

Ranking: A 5. B 10. C 8.6.3.1.2. D 4.9.11.

 

Avdelning 4.

Se "Gå kort!"

Ranking: A 1. B 3. C 10.12.2.5. D 9.11.4.8.6.7.

 

Avdelning 5.

Kallblodslopp igen, men nu i betydligt högre klass och då det är hårt spelat på två, som blir lika på strecken så är det läge att chansa med spik på en av dom eller ta med någon häst till utöver dom. 

Jag väljer det senare alternativet här och streckar 7 Eigelands Spretten 14% som tränas av duktiga Stefan Arvidsson och har klart bästa kusken i fältet här. Ulf Ohlsson upp och spår 7 bakom bilen har bättre statistik här än på många andra banor. Kort distans och han kanske kan vara före minst en av dom betrodda tidigt här.

Dom två favoriterna 9 Gullkongen 37% och 8 Björlifanner 37% har båda ännu besvärligare lägen än min idé i loppet men dom är båda så pass bra att dom ska med på kupongen. 

Ranking: A 7.8. B 9.3. C 5.4. D 6.1.2.

 

Avdelning 6.

5 Lyx Håleryd 53% är startsnabb och har chans på ledningen, det är nog hög vinstchans på denna favoriten, men väljer ändå att gardera. Det är ett sto i öppen klass och procenten är lite för hög denna gången. 

4 Captain Knas 24% är rejäl och gick ruggig repa ute i spåren vid skrällvinst på V86 i höstas. Ser ut att åter ha bra form, och nu blir det Kaj upp för första gången vilket är intressant, då han kör i form. 

Kuskplus på 12 I´m A Keeper 3% som får Kontio upp nu, kanske behöver loppet för att vara på topp. Inget tufft gäng direkt och det kan räcka direkt.

Ranking: A 5. B 4.12. C 1.9.6.11. D 3.7.2.10.8.

 

Avdelning 7.

Här kommer kompletterande spiken i 6 Imilie Boko 22% i ett stolopp, och spår en bit ut bakom bilen är som sagt inte lika illa här som vissa andra banor. Magnus A Djuse ska köra för första gången och det är duktiga brorsan Mattias som tränar. Gör ofta bra jobb ute i spåren, men här kan det nog vara läge att var offensiv direkt, tror dock hon kan vinna loppet flera olika sätt så intressant spik till inte så jättehög procent. 

1 Goodwill Pellini 33% blir överstreckad från innerspåret och kan verkligen bli över från start här. Har så klart vinstchans och är tidigt motbud vid gardering. 

Ranking: A 6. B 2.1.9. C 5.4.8.10. D 3.7.12.

 

systemet

Avd.1:2.3.4.7.

Avd.2:1.3.4.5.10.11.13.

Avd.3:5.

Avd.4:1.3.

Avd.5:7.8.9.

Avd.6:4.5.12.

Avd.7:6.

504 Rader som kostar 504 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!