Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-Finaler Solvalla 26/12

V75-Omgången.

Finaler på Solvalla 26/12 är en klassiker på annandagen och spelstopp är 16:20. Banan är olika från dag till dag, så svårt att räkna på, upploppet är 196 meter och i övrigt inga konstigheter. V75-finaler innebär idel, ädel adel i startlistorna vad det gäller såväl fyrbenta som tvåbenta aktörer och vi kan räkna med tävlingar av absolut toppklass.

Omsättningen denna speldagen brukar vara hög, när det nu är jämna lopp och ingen som står med tre ben i mål på förhand så kan utdelningen bli hög. Som jag bedömer det är det kanske några överspelade i omgången, till ock med flera tveksamma favoriter som mycket väl kan falla tungt. Jag kommer att spela ett aggressivt system, som siktar på att fälla samtliga favoriter denna gången och går för stora pengar.

 

Bästa spiken!

I Klass 1 Finalen, avdelning 5, så är det nog fel favorit. 11 Giant Shadow 21% verkar ju vara ett riktigt monster och borde vara överlägsen i klass 1, då han har 850 tkr på kontot hoppar nog över Bronsdivisionen och går rätt upp i Silver efter detta. Det enda som oroar är väl att han inte fått lopp i kroppen på ett tag då han fick strykas för feber, men stod bara över 1-2 jobb, så ska inte tappat mycket på det. Van att gå men skor och är han bara okej för dagen så rundar han fältet när han vill här. 

 

Gå kort!

I Silverdivisionen hittar jag ett starkt lås, där jag tycker mina två höjer sig rejält mot övriga i loppet. 

11 Martin De Bos 12% har siktats mot dom här finalerna tidigt och räknar med att den är i absolut toppform nu. Hästen utvecklas hela tiden och sist visade han upp rejäl startsnabbhet, inget han kan utnyttja nu men han tål repor i spåren och måste inte ha smörresa för att vinna. Rejält kuskplus denna gången dessutom med Mika Forss upp istället för Ingves. 

Dock kan det bli långt fram då favoriten 4 Esprit Sisu 52% också han är riktigt bra i klassen och gjort en bra höst. Han har lottats till absolut toppläge bakom bilen och det är hög chans att han sitter tidigt i ledningen och därifrån är han hästen att slå. 

 

Avdelning 1.

Stoeliten och det är mycket öppet denna gången då dom bästa stona har gått på vintervila och då det är ett litet fält väljer jag att strecka samtliga och försöker jobba in en av skrällarna direkt. 

7 Wild Love 29% imponerade sist i stolopp som var stängt för lite mindre tjänat, nu möter hon lite bättre ston denna gången och med sämsta utgångsläget så är det inte bara att hämta ut vinstchecken för den här favoriten. 

4 Dear Friend 24% fick vinna ett billigare lopp sist och har innan det stångats mot dom tuffaste märrarna i landet under hela året och allt som oftast gjort det bra. Har läge för ledningen nu men ska kanske ha ryggresa och spurta snabbt till slut för att visa sig som bäst i jämna, tuffa lopp. Det har varit en lång säsong för henne och hon går oftast barfota, så det är två-tre smågrejer som kan tala mot. På läget borde hon nog ändå vara favorit.

2 Ultra Bright 15% är en riktigt bra märr som nu får rejält kuskplus och sitter bra till direkt och i ett litet fält lär hennes spurt bita riktigt bra till slut. 

Nurmos har tre hästar till start och även om alla tre har tveksam form så vet man ju hur mycket lopp stallet vinner på V75, framförallt på hemmaplan. Kapacitet på djuren finns så det räcker och jag streckar alla tre, då ett par av dom bara är 7 respektive 5 procent. Sistahästen i loppet 3 Jeepster 2% kanske är den enda man kan plocka bort, men den kostar inte så mycket så tar med den också så kan man luta sig tillbaka och njuta av loppet. 

Ranking: A 4.B 2.7. C 5.6.1.D 3.

 

Avdelning 2.

2 Odds Indicator 13% gjorde det bra sist som tvåa, nu aviseras första bike och det är så klart mycket intressant. Ulf Ohlsson är tillbaka dom har 1/1 tillsammans och bra chans att dom kan utöka vinsterna tillsammans nu.

5 Pine Muscle 14% har ett bra startspår och nu är Goop hemma och kör själv, det ska vara riktigt bra chans då dessutom är startsnabb och lättplacerad. Går dessutom alltid med skor. Goops andrahäst i loppet som Jepson vann med sist får han åter en chans bakom och den har en bra avslutning att tillgå, 11 Inspector 6%. Bara tredjehandare sist då han vann från rygg ledaren och bortglömd denna gången. Eventuellt blir det första ryckhuva på honom denna gången vilket är intressant.

3 Surf´n Turf 20% rankade jag ner sist på att han bara är tre år, bara tre år en vecka till på pappret, men visat att han duger i klassen och är riktigt rejäl. Startsnabb och lär hamna bra till så räknas tidigt igen. 

Ranking: A 2. B 5.11.3. C 6.7.8.1.4. D 12.10.9.

 

Avdelning 3.

Se”Gå kort!”

Tunt bakom min duo, men Nurmos och Örjan räknas så klart med 9 Hawk Cliff 17% om man streckar vidare. Och när det nu är mer rimlig procent på 2 Hazard Boko 4% så kan han vara en tänlbar skräll med rätt resa från ett bra utgångsläge. Även 5 Victor A.U. 3% har viss skrällchans då han hittat en formtopp och gör sin sista start i Silverdivisionen och har bästa skrällspåret bakom bilen. 

Ranking: A 4.11. B 9.5.2. C 1.6.7.10. D 8.3.12.

 

Avdelning 4.

Långlopp och visst ska det vara bra chans för mest meriterade hästen som står längst bak, som vanligt. 9 antonio Trot 46% vinner inte lopp så ofta sedan han kommit upp i klasserna, enklare mot nu så klart men 1/14 i år och 2/12 i fjol och betydligt mindre inkört i år än förra är inget man vill se på en så stor favorit. Dessutom säger dom från stallet att han nog inte slår stallkamraten 7 Marrrakesh 24% om den går felfritt. Då är det ju så klart den som ska vara förstahästen i loppet, men då ingen av dom är speciellt självskrivna vinnare för dagen så är det värt att ta med någon mer på lappen. 

3 Pyrolator 2% kan vara tidigt framme hos dom på grunddistansen och få ta över ledningen då ska han kunna leda länge, så kommer favoriterna bort så kan han rinna undan där framme. 

8 Sir Henry P.Hill 10% får Rickard N upp och det är plus mot ordinarie körsven, Westholm, som äger på sin andra häst i loppet och därför måste köra 5 Remarkable Feet 3% som ska ha mindre chans. 

Ranking: A 7.9. B 3.8. C 6.5. D 4.2.1.

 

Avdelning 5.

Se”Bästa Spiken!”

Favoriten3 Seismic Wave 54% har gått med olika former av barfotabalanser sedan han kom till Nurmos så skor måste ju vara ett minus, även om han nog gått med skor i USA. Fortsatt Örjan upp är så klart ett plus men vi såg på Hamburg-starten att det är mycket av en humörshäst och då är det ett frågetecken att vara spelad till så hög procent. Bedömmer mitt spikbud som en bättre häst och oerhört spelvärde i den lösningen då favoriten är väldigt överspelad. Visst kan denna ändå vinna och är så klart första motbudet vid eventuell gardering. Ihåligt bakom men 5 Velasquez Gar 4% gör bra lopp varje gång och sist var det en tredjeplats i Bronsdivisionen, så ner i lägre klass nu, om man bortser från dom två mest betrodda. Från bra utgångsläge bakom bilen finns viss skrällchans och vid gardering skulle jag ta med den då det är kallt att låsa på dom två mest betrodda här.

Ranking: A 11. B 3. C 5.1.4. D 7.10.9.6.8.12.

 

Avdelning 6.

I Gulddivisionen blir nog 1 Stepping Spaceboy 19% lite väl hårt spelad och visst var han bra sist då han rann undan från ledningen i en av dom billigaste Gulddivisionerna under året. Nu är det betydligt hårdare mot och jag betalar inte för honom denna gången. 

2 Global Trustworthy 17% vek ner sig lite väl enkelt sist, men nu är det ett halvvarv kortare och hemmabanan, där han trivs absolut bäst. Han har vunnit båda finalerna i Gulddivisionen på hösten och vid torsken sist så såg kanske inte hästen konkurrenten som kom så långt ut i banan och det var inga mil från att han håller undan. Tar han sig förbi invändiga hästen från start alternativt att någon annan snabbstartar och sen släpper till honom så ska det vara riktigt bra vinstchans. Oavsett så hamnar han bra till direkt i och med hanns startsnabbhet.

8 Milligan´s School 32% blir klar favorit och ska väl så vara trots utgångsläget, men det är inte helt säkert att det körs för fullt här då det är en Vincennes-resa i planerna, så kanske det blir lite passivare upplägg från spåret längst ut bakom vingen. Då kan det bli för långt fram. Körs han offensivt är han väl bara bäst och vinner loppet, men jag spelar med både honom och lägesgynnade Global Trustworthy. Har inte bestämt om jag ska låta någon mer få plats på kupongen. 

 

9 Digital Ink 13% spurtade vasst till seger sist efter rätta ryggar genom sista svängen, nu krävs nog mer tur än så för att vara först på linjen och han ska nog vara streckad en bit under 10% egentligen.10 Elian Webb 6% är bortlottad och ska inte räcka från bakspår. 3, 4 och är alla hästar som skulle kunna snabbstarta förbi invändiga om dom har en bra dag men alla släpper nog om Kontio är snabbt framme med sin och ställer frågan, men dom kan hjälpa till att häxa lite för Stepping Spaceboy.

Ranking: A 2. B 8. C 1.3.10.9.4. D 11.7.6.5.

 

Avdelning 7.

Här tror jag mest på 5 Night Brodde 15% som kan sitta tidigt i spets, men inte beroende av det. Har fått ett lyft när alla andra missgynnas av skor och han går med det varje gång. Visade bra skalle sista då han kontrade till vinst och spåret är bästa tänkbara på V75 och 7 Chapuy 2% släpper dom väl med om den tar sig förbi första biten. 

Spåret för ständigt betrodda 12 Man At Work 15% är så klart uruselt men Nurmos har tre hästar till start och dom där framme kan se till att tempot hålls uppe, då alla är starka, då kommer Örjan in i matchen till slut och då kan det vara dags. Han är ju inte favorit denna gången och då blir det ju alltid mer intressant. Övriga Nurmos hästar räknas med där2 Global Winner 22% får första gången Goop upp från bra läge. Även 3 Magic Cash 20% är stark och är en vinnarhäst, den kan hålla uppe tempot i dödens men ändå stå hem. 

10 Harran Boko 14% duger också bra i klassen och räknas trots bakspår. 1 Cobbys Olifant 6% kan bli fast invändigt, men kommer perfekta luckan så kan han skrälla, då han besitter en bra spurt med rätt resa. Tokskrällen6 Enpire Garbo 2% kommer från Båths formstall och visade sist att han funkar bra med skor och trivs med Erik åter bakom, som inte hade kört på flera starter inför sist.

Ranking: A 5. B 3.12.2. C 10.1.6. D 7.11.9.4.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.

Avd.2: 2.3.5.6.11.

Avd.3: 4.11.

Avd.4: 3.7.9.

Avd.5: 11 Giant Shadow

Avd.6: 2.8.

Avd.7: 1.2.3.5.6.10.12.

2940 Rader som kostar 1470 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.4.5.7.

Avd.2: 2.5.11.

Avd.3: 4.11.

Avd.4: .7.9.

Avd.5: 11 Giant Shadow

Avd.6: 2Global Trustworthy

Avd.7: 2.3.5.12.

192 Rader som kostar 96 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!