Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Umåker 25/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Umåker är värd för V75 på juldagen och det är dags för vinterburst, V75 varje dag en hel vecka med en stor jackpot på Nyårsafton. Umåker har upplopp på korta 184 meter och en vinterbana. Det betyder is och långa broddar, så inte många från söderliga breddgrader som åker dit, då dom hästarna inte alls är vana vid sådana förhållanden. Alla som tränar och tävlar längre upp i Sverige är däremot vana vid det och tränar med brodd stor del av året så inga konstigheter för dom. Ingen open stretch eller vinklad vinge på banan och vad som är anmärkningsvärt är att innerspåren inte är så flitigt representerade i vinnarstatistiken som på många andra banor. Är det däremot en favorit med bricka ett bakom bilen är vinstchansen lika bra, men det beror väl på att spelarna vägt in den faktorn när dom ändå gjort någon från bricka ett till favorit. 

Mycket sämre klass på loppen och ett par kallblodslopp med väldigt varierande kvalitet på hästarna möts vi av denna gången i startlistorna. Några lopp är riktigt svårlösta medan andra ska det stå mellan några av dom betrodda. Hittar man två-tre skrällar i dom öppna loppen och fäller av dom två största favoriterna så kan utdelningen bli riktigt bra idag.

 

Bästa spiken!

Väljer att spika i avdelning tre som är ett stolopp i låg klass med ett tillägg, där står 8 Dusktodawn Sisu 66% från ett bra andraspår i volten. Spår två har faktiskt bättre segerstatistik än spår 2 i auto på V75, vilket inte många har koll på. På aktuell bana har spår två i volt dessutom bättre chans än springspåren, statistiskt sett. Ändå är det ett spår många ser som ett sämre i volt, vilket det alltså inte alls är. 

Hästen är dessutom totalt överlägsen sina konkurrenter här på pappret och står oerhört bra inne på pengarna och poäng i loppet.  Har varit i nuvarande regi sedan i somras och gör det bra varje gång, med vinst på V75 sist. Hon ska bara vinna loppet och, med råge, omgångens bästa spik. 

 

Gå kort!

Finns två avdelningar man kan gå kort i, där det ska stå mellan väldigt få med chans, det ena är ett av kallblodsloppen där dom bästa längst bak bara ska vara bäst till slut, men jag fastnar ändå för långloppet för varmbloden där två höjer sig över mängden. Avdelning sex avgörs över 3140 meter med två tilläggsfållor, där som vanligt dom bästa står med dubbla tillägg. 

 

14 Narold Vox 29% vann ett ännu längre lopp på Umåker i november då han gick undan före en så bra häst som Mr Golden Quick, då dom stod lika start. (Mr Golden Quick har varit betrodd i ganska hårda gulddivisioner under hösten och hade garanterat blivit stor favporit om han startat här.) Hästen är oerhört stark och dom två sämre placeringarna är från gulddivisionen där han körts försiktigt över opassande kortare distanser  och dessutom satt fast med mycket sparat sist. Stallet har bra form, Mats E Djuse är duktig och Narold är klar förstahäst i loppet. 

15 Magnifik Brodde 28% är lika klar andrahandare och får nöja sig med att spela andrafiol i mitt tvåhästarslås. Hemmabana för Ingemar Hultquist, som på ett litet material alltid leverar, och faktum är att han är den tränare som startar under tävlingsdagen som har bäst statistik med sina favoriter på V75, nu blir dock denna knapp andrahandre men med oerhört bra vinstchans. Hästen har väldigt bra träffprocent och nu är det dessutom kuskplus, att någon av dom två vinner loppet är mycket troligt och låset är starkt

 

Avdelning 1.

Robert Dunder infriar ofta, när han väl blir favorit på V75 och här kan det gå, speciellt då han har stallkamrat på utsidan och borde komma ut. Inga raketer från start i loppet och det kanske går att hålla spets för 1 Pleasure For Cash 23%. Inget är givet och innerspåret är som tidigare nämnts lite sämre här och det är jämnt bakom. En ”nödspik” för den som inte går på dom jag förordar i senare loppen. 

Stallkamraten2 Mycrazydream 13% är bra och trivs på vinterbana och med duktig kusk är vinstchansen absolut i nivå med procenten. En som trivs med vinterbana är 7 Conrads Gregor 21% som vann direkt i comebacken sist och nu får kuskplus, räknas men väl hårt spelad. Hårt spelad och kanske för hårt är 6 La Norna 20% som är ett fyraårigt sto som bara är en mängden här, men är hyggligt startsnabb och borde få bra position. 

Från bakspår tror jag mest på 11 Axl Brown 6% som var ute över opassande kort distans sist och hakvvarvet längre ska vara bättre och Rickar N vann två raka med hästen innan det så dom trivs ihop. Mycket tidig trots bakspåret. Lägesgynnad är istället 4 Bottnas Easy Cash 7% som gjorde debut i ny regi sist och behövde nog loppet i kroppen, felfri duger han bra i klassen då han står bäst inne på pengarna här. 

Ranking: A 1. B 2.11.7.4. C 6.5.8. D 12.3.10.9.

 

Avdelning 2.

Omgångens största favorit kommer ut här och det är nog väldigt fel på förhand att strecka ett sto i öppen klass, bland kallbloden på nära 70%. Sådana favoriter har vi sett bränna i dom loppen hela året och det är givet att gå mot. Jag säger inte att hon är chanslös, bara att spelvärdet är lika med noll och att hon inte har segerchans i närheten av vad procenten antyder.

Visst har 1 Silver Jossan  68% slagit hingstar och valacker förr men dom flesta vinster har kommit i sto-lopp eller där det är fördel ston i propositionerna. Innerspåret är dessutom inte det allra bästa här på Umåker och hon kan bli över från start. 

Väljer att spika mot 8 Torpa Pål 10% får kuskplus i form av Ulf Ohlsson och denna är startsnabb och kan sitta tidigt i ledningen trots spår 8 bakom bilen. Han har bra vinststatistik med 8/31 och även om han vikt ner sig i spets några gånger så går han ner i klass då det är många ston i loppet och han står bäst inne på pengarna. Ulf vet hur man håller igång och 1640 meter ska vara ett plus. Värdet är skyhögt att spika andrahandare till 10%, som vinner betydligt oftare än den insatsprocenten antyder.

Den som garderar ska inte nöja sig med favoriten utan ta då med lägesgynnade 4 Fantom 6% som har duktiga Magnus A Djuse upp och visat lite upåt form under hösten och början av vintern och är van vid vinterbana. 

Ranking: A 8. B 1.4. C 3.5.10.2. D 6.7.11.12.9.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa Spiken!”

15 Abrystir 6% har mött tuffa kullkamrater och V75-konkurrens under säsongen och är väl härdad som få av stona här, men bakspår på tillägg är inte roligt, ändå första utmanare om favoriten kommer bort. 10 Texan Rose 11% toksrällde för två starter sedan med serverat från rygg ledaren efter snabbstart, följde upp det med klart godkänd insats sist mot bra konkurrens. Visst kan hon vara långt framme igen men bara tänkbar skräll och lite väl mycket streck denna gången då spår fyra i volten inte är bra alls. Där framme har väl 6 Glace Au Four 5% tillsammans med 3 Ävja Palema 3% bäst chans, där den förstnämnde har vettigt läge för att kunna köras till ledningen och den sist nämnde får kuskplus med Ulf Ohlsson upp.  

Ranking: A 8. B 15.  C 3.6.10.12.1. D 2.9.14.11.7.4.5.13.

 

Avdelning 4.

Andra kallblodsloppet och var inne på att kanske ha ”gå kort”-loppet här, men inte bestämt mig ännu om man ska låsa på dom två bästa eller ta med ett par till. 

10 Björlifant 33% är nog bästa hästen men kusken är en av dom som tävlar idag som bränner med mest favoriter på V75. Dock är det ju startk att han själv tränar fram hästar som blir favoriter på V75 så att han har lite lägre segerprocent med dom än än dom allra bästa kuskarna är inte så konstigt, då han kör mot eliten när det kommer till V75. Nu är det dock inte alla dom värsta kuskarna mot denna gången och då kan det gå, speciellt som hästen håller absolut toppform. 

11 Bellfaks 28% körs av Ulf Ohlsson och från ett andraspår i volten är det bra läge att hålla inne favoriten en bit och sedan vara före den hela vägen. Mycket galopper gör dock inte det upplägget helt givet och spår två är inte det allra lättaste med osäker häst (även om spår-statistiken är bra) Dessutom comeback efter lång frånvaro och formen är såklart oviss och det kan behövas lopp i kroppen här.

7 Faks Nils 4% står 20 meter före och får rejält kuskplus denna gången, med rätt resa så kan den mycket väl skrälla för Mika Forss. 

12 Don Viking 14% var placeringen före Faks Nils i förra starten med liknande förutsättningar och har god chans att vara för till slut igen. 

13 Halsta Winnex 2% trivs på vinterbana och gör säkert ett bra lopp även nu, dock blir han hellre tvåa på senare år, men då det är comeback på en av favoriterna och lurigt läge med innerspåret för den andra så kan han vara långt före tidigt och blir då svårfångad till slut. 

Dom fem nämnda känns som en helgardering och det r smaksak om man stänger på två eller tar alla fyra aktuella. 

Ranking: A 10 B 11. C 13.7.12. D 9.1.15.14.6.3.2.5.8.4.

 

Avdelning 5.

Vidöppet lopp i mycket låg klass och jag gör det enkelt för mig och streckar samtliga. Flera ston och ett par treåringar där ett par av dom är lite överstreckade men har fördelaktiga lägen bakom bilen, så svårt att plocka bort ändå. 

Ska man nämna någon så får 5 National Knight6% rejält kuskplus och kommer från vinst på vinterbana. Den har dessutom bästa spår 5 bakom bilen och ska ha bra vinstchans här. 

9 Oki Hörsta 7% är i ny regi sedan mitten på oktober och har sedan dess 2/5 och har nu Ulf Ohlsson upp första gången, det är intressant. 

Ranking: A 9. B 5.8.6.2.1. C 10.3.11.D 7.4.

 

Avdelning 6.

Se“Gå kort!”

Mina två hästar utmanas av en från grunddistansen och visst kan det bli långt fram till 7 Mellby Fog 27% om den når ledningen tidigt. Det är dock fyra raka på Boden i ljummen konkurrens och dom två där bak är betydligt hårdare. Då nu denna är lika mycket streckad som mina två förordade streck så är värdet högt att plocka bort den som har minst vinstchans och övriga i loppet är bara utfyllnad denna gången. 12 Zorro Swing 6% söker efter rätta formen och 10 Jeppas Picasso 1% har en okej säsong bakom sig men vinner alldeles för sällan. 11 Toutre 3% gillar inte voltstart och kan vara borta på kör. Övriga på grunddistansen är för enkla hästar för att räknas med seriös chans här.

Ranking: A 14. B 15.7. C 12.10.11.1.5. D 9.6.3.2.13.8.

 

Avdelning 7.

Återigen ett vidöppet lopp och med ett par svåra lopp kan utdelningen bli hög om man kommer rätt på det. Försöker gå lite kortare här ändå så jag sprida strecken mer i tidigare lopp och med kort distans så spelar jag med några från framspåren.

2 Saxoi 6% är startsnabb och är garanterad ett lopp i främre träffen. Likaså 4 Demo 9% som har ett bra startspår bakom bilen, den skräll-vann sist från rygg ledaren och det kan gå igen. 

5 Global Teardrop 2% har ett bra skrällspår och står bra inne i loppet. Två lopp i kroppen efter längre skadefrånvaro. Kan vara redo för topprestation redan nu? 

Bästa hästen är kanske 6 Global Well Off 35% som är ett sto i öppen klass, men hon har visat att hon klarat av att vinna liknande lopp på V75 förr. Daniel Wäjersten är bra på att ta tillvara på chanserna när han är betrodd och är en av dom som infriar mest både som tränare och kusk, då han har favorit till start på V75. 

Chansar och plockar bort hyggliga hästar för klassen från sämre lägen i loppet och hoppas att jag gör rätt, att dom får för långt fram över den korta distansen och det korta upploppet. Men för den som har många streck kvar behöver det inte vara fel att strecka alla i loppet, då det inte skiljer så mycket på dom här. 

Ranking: A 6. B 2.5. C 4.10.12.8.9.11. D 1.3.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.6.7.11.

Avd.2: 8 Torpa Pål

Avd.3: 8 Dusktodawn Sisu

Avd.4: 7.10.11.12.13.

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

Avd.6: 14.15.

Avd.7: 2.4.5.6.

2640 Rader som kostar 1320 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1 Pleasure For Cash

Avd.2: 8 Torpa Pål

Avd.3: 8 Dusktodawn Sisu

Avd.4: 10.11.

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

Avd.6: 14.15.

Avd.7: 2.5.6.

132 Rader som kostar 66 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.