Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Uppesittarkvällen Mantorp 23/12

V75-Omgången.

V75 på Mantorp, vilket är banan vi var 7 andelar på en vinst om 2,44 miljoner 22/12 förra året. Hoppas på repris eller bättre nu. Byggde då systemet med tre spikar så det blev mycket hästar i övriga lopp och ska försöka göra ett liknande försök dagen till ära. Kvällstrav dan före julafton som kallas uppesittarkvällen brukar generera mycket hög omsättning och i kväll ska inte vara något undantag. 

Banan brukar vara fin och brodd ska inte behövas i kväll, upploppet är kort med bara 177 meter men bredden är bra, vilket är bra i voltstartsloppen. Inte dom vanliga klass-loppen idag utan lite annorlunda propositioner och det brukar kunna ge lite överraskningar. 

 

Bästa spiken!

15 Dixie Brick 41% trodde jag skulle bli betydligt större favorit på strecken, då hon är ungefär lika mycket streckad som sist så är spiken mycket bra. Hon går ner i klass, och propositionen sist var mycket hårdare, där många V75-rutinerade ston och hästar som varit ute i fler årgångslopp. Här står hon ännu bättre inne, ensam på springspår på sitt tillägg så kan Kontio välja upplägg, och banan är bred så galopprisken i starten är minimal. Bara galopp mot, tror hon är många meter bättre än sina konkurrenter här. 

 

Gå kort!

I andra avdelningen så är omgångens största favorit 5 Juan 53% mycket överstreckad och jag undrar om det inte läge att ta bort honom helt för att få bra potential på mindre system. På mycket större lappar kan han ändå vara okej att strecka, men först som tredje eller fjärde häst.

9 Pacific Face 28% lär stiga ytterligare under eftermiddagen och han borde nog egentligen vara jämnt spelad med favoriten här, runt 30% på båda hade varit rimligt. Pacific hade sist även då bakspår i silverdivisionen, där 8 Reverend Wine 12% var mer spelad från springspåret. Dock var distansen ett halvt varv kortare, men Reverend galopperade i starten och Pacific var före som fyra i mål. När det nu är längre distans och det verkligen inte är dom tuffaste Silver-hästarna med i loppet och propositionen är stängd vid 1,4 miljoner så står Pacific oerhört bra inne i loppet. 

Reverend Wine är dock väldigt startsnabb och då det inte är så många startsnabba invändigt som tillhör dom betrodda så finns nog god chans att Jepson trycker av från start. Det låter som att den ska vara förbättrad och tränaren är inne på det upplägget denna gången. Han ska i alla fall vara för favoriten och då kan det bli jobbig resa i spåren för Juan. Båda mina förordade hästar går som vanligt med skor medan favoriten oftast går barfota i vanliga fall. 

 

Avdelning 1.

Blir förmodligen spik redan i inledningen, då det aviseras första gången med bike för 10 Copaca Banana 20%. Ska testats i värmningen med en bredare amerikansk bike och funkar det bra blir det den i loppet. Oavsett är det en mycket bra häst för klassen som nu har absolut toppform, efter två lopp i kroppen sedan en strykning tidigare i höstas för förkylning. Då hade han en bra sommar bakom sig med en V75-vinst från dödens på Kalmar. Då det finns frågetecken hos favoriten så är läget bra att ta ställning här.

En annan sak som bäddar för bakspåren här att det förmodas bli körning där framme mellan flera ekipage. 1 Jack Zon 12% som var ny i duktiga Fredrik Wallins stall inför förra starten, släppte då spets men blev fast med rubbet sparat, ska nog laddas vad som går. 3 Friend Of Nature 1% är nog snabbare ut och tar sig kanske förbi, men släpper väl då. 2 Joe Martini 16% är hygglig ut och bevakar väl sitt andraspår, tillräckligt snabb ut för att inte Emilia Leo ska komma ut med Jack Zon? Kommer Jack Zon ut så är det bästa ekipaget där framme och det är så klart toppchans.

 Utifrån kommer 6 Yankee Boy 14% som ska gå i bike för första gången sedan förra höstens derbykval, vilket resulterade i galopp. Får den bra fart kan den vara framme och ta över om Dante vill släppa. Med Bike kan det ju bli bra effekt även där, men han ska nog inte räcka, då han haft en sämre säsong som femåring och bara kört in 103 tkr på hela året så är han kanske för enkel?

Favoriten9 Deede Star 24% är nog ändå värst mot mitt spikförslag även om det finns frågetecken där. Är det skor han inte trivs med efter att fått gå på barfotabalans länge nu. Kanske var det vanlig sulky sist som gjorde att han var försämrad efter att ha gått i bike många starter i rad. Då var det volt och nu auto så antar väl att biken är tillbaka på nu. Ska väl göra en bättre prestation men inte givet att han är lika bra som Copaca Banana ändå, även om han gör en nära topp-prestation. 

Bland tokskrällarna ska 11 Grinnebys Orion 3% räknas trots bakspår, han verkar ha hittat toppform, vilket stavas tre starter i rad med bike. 5 Thengill 5% är 9 år och har fått en formtopp på slutet också hans vinster i raden har kommit när han gått med svensk bike. Visst är jag tjatig i detta loppet, men allt bara för att belysa dom vagnarnas betydelse. Ser vi att flera av hästarna i samma lopp gör bra lopp flera ggr med bike och sämre insatser med vanlig sulky så kan det inte vara tillfällighet, dom allra flesta trivs med det och får ut mer i loppen. 

Ranking: A 10 B 9.1. C 6.2.5.11. D 8.3.4.12.7.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå kort!”

Mina två förstarankade hästar utgör ett bra lås som är mycket spelvärt för dom mindre kupongerna. Om man streckar vidare är så klart favoriten tidig liksom den som troligen tar spets i förstaskedet 2 Just Wait And See 4% som tränas av Håkan K och körs av hans bror Stefan. Det var en kombo som bet bra som skräll i lördags på Halmstad och formen på stallet är på topp för dagen, från rygg ledaren på Reverend Wine kan det gå med tryck på loppet och lucka till slut. 

Någon annan än dom fyra jag nämnt ska inte kunna hävda sig här och det är även ganska bra att ’heltäcka’ loppet med fyra streck. Vilket ett alternativ för dom större systemen, tredje alternativet är att spika Pacific Face, smaksak vilket av dom tre man går på, där inget är speciellt mycket sämre än det andra. 

Ranking: A 9. B 8. C 2.5. D 4.6.1.10.3.7.

 

Avdelning 3.

Mest öppna loppet idag och här krävs breda penseln och för att känna sig helt säker ska man nog ta alla. 

3 Sobel Nils 22% är favorit på spetschansen, och i ledningen blir han hästen att slå. Men låg klass på loppet och dom har inte tjänat mycket där framme och flera är bara tre år. Jörgen Westholm har två till start där framme 7 Made Of Stars 9% från springspår gör han nog ett försök att komma iväg bra med från sitt springspår. Och 4 Bo Diddley 2% från samma stal är nog inte mycket sämre han och båda räknas vid gardering.

Från bricka ett och två startar två betrodda som också räknas, 2 Duke Razeputz 13% är allt som oftast påpassad på toton, i Solvalla-konkurrens och då ska han räcka bra här. Dock ojämn i prestationerna och har tagit sig en och annan galopp, så inget att lita på. 1 Conrads Diderot 14% vann tre raka under hösten men kanske gått ur form något, är han tillbaka i formen så duger han så klart, men svårbedömd form. 

Från tillägget startar flera med chans och jag tycker 9 Cambria 7% ska ha riktigt bra chans då han går ner i klass nu. Bara 6% och spåret är okej, i öppet lopp rankar jag honom först. Även 8 Zizan Cash 12% har mött lite hårdare tidigare och vann sist när det var i lite enklare gäng och duger även här.

14 Belmondo 8% duger med i klassen och kanske kan hitta ner en bit fram om dom prickar från springspåret här, men det är så klart chansartat. 10 Nanny McPhee 9% är från Lövgrens formstall, är dock ett sto i öppen klass, men hästen står perfekt inne på pengar och kanske duger med lite tur på löpningsförloppet. 

Ranking: A 9.3. B 8.2.1. C 14.10.7.4. D 12.13.6.11.5.15.

 

Avdelning 4.

Här har jag ytterligare ett spikalternativ och nära jag la henne i ”bästa spiken” denna gången. 1 Eye In The Sky 38% har dock stigit under dagen men är fortfarande en riktigt bra spik.  Hästar med tre raka vinster och 5/8 i år som tränas av större tränare blir 50-60% och uppåt, medans mindre tränare blir lite bortglömda. Visst denna är inte bortglömd, men kunde varit mer streckad. Claes Svensson får fram bra hästar med jämna mellanrum och detta kan mycket väl vara en sån, isåfall har den alldeles för lite pengar på kontot och då det inte är det bästa V75-loppet är chansen till spets och slut mycket hög

Utmanar om spets gör kanske 6 Leon Zon 5% som ensam från springspåret, han har matchats mot bra kullkamrater men är bara tre år och han kanske släpper yill favoriten om han skulle lyckas ta sig förbi.7 Racing Ribb 7% är bra och behövde nog loppet i kroppen sist, då var jag inne på att det skulle bli bra prestation direkt men det räckte inte riktigt och han gjorde absolut inte bort sig. Ner i klass nu men 20 meter tillägg istället så chansartat. 

Kuskplus på 9 Devs Dragon11% och det är så klart intressant med Kontio upp istället för ordinarie Fredrik Persson. Tre starter i ny regiför10 Pwerful Teemer 3% med klart godkända lopp, kan vara dags för vinst snart, kanske nu? 2 Mister Donald 17% blir betrodd och det är den Björn tror mest på av sina i omgången och Jepson kör väl därefter då kanske? Tidig bakom favoriten. 

Ranking: A 1. B 6.2.9.7. C 10.4.13. D 5.11.12.14.8.3.15.

 

Avdelning 5.

Öppet lopp över kort distans, som flera av dagens lopp avgörs över. Garderingen är given här. 

3 Payette D.E. 33% vill nog ha lite längre distans och går upp i klass nu, duger men för hårt streckad nu. 6 Zaira Del Ronco 21% gjorde ett bra lopp där framme sist och var redan i mål då värsta motbudet drog upp spurten. Hästarna mellan var bara dåliga så det såg kanske bättre ut än vad det var, och det var bara ston, nu är det öppen klass. En bit ut bakom vingen med och kanske 4 Pols Crazy Diamond 1% drar hårt i ledningen och inte släpper, då är det chansartat.

Hittar Kontio ut med 1 Utopia Roc 13% ska den ha riktigt bra vinstchans med det kuskpluset och den fina formen hon är i. 9 Volare Gar 22% har så klart chansartat läge med bakspår över kort distans och gör nu första starten i Sverige, vilket brukar betyda att dom går upp i klass. Intressant, men överstreckad denna gången, då det är lite att gå på där. 

7 Enge Kevin 0,5% har chansartat läge men det är omlagd träning och nytt huvudlag, helstängt nu istället för sådant med hål i tidigare. Men det mest intressanta är första gången bike och det ska passa bra på lite trög häst, lite snabbar intervaller inför detta och det kan vara en storskräll!

Ranking: A 3. B 7.6.9. C 1.10. D 5.4.2.8.11.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

Vet att det är mycket snack om hur bra 3 Inez Alki 25% ska vara och det är nytt huvudlag till denna starten, med urryckare. Men Hans Crebas vinner inte på beställningn och speciellt inte när det är V75. Har så klart bra vinstchans med 20 meter försprång mot bästa hästen men procenten är alldeles för hög. Garderar man ska man inte stanna vid denna, utan då krävs några streck här. 7 Livi Memory 3% är spetsbudet och räknas i så fall, 14 Prima Italia 2% får Emilia Leo upp vilket är bra och hästen är i form. 4 Luna Brodda 5% tränas av Goop och körs av Jepson, stark duo och räknas tidigt bland dom på grunddistansen.

Ranking: A 15. B 14.4.3.7. C 13.12.1.8.5. D 2.6.10.11.9.

 

Avdelning 7.

I avsluningen är det åter en stark favorit från bakspår i 9Vikens Fingerprint 40% men här får vi hoppas det häxar från läget för att få upp värdet. Visst är det bra chans men kort distans och bakspår är ändå lite frågetecken. En del sparat sist trots andraplatsen, då Oskar inte ryckte varken norsken eller huvan, då den som kom ute i banan ändå kom för fort, så tyckte han inte det var någon idé. Om man garderar sjätte avdelningen så är detta ett tänkbart spikalternativ, men då jag går på spik i sjätte är det omöjligt att spela med spik på favorit i sista. Då upploppet är kort så hoppas jag hon blir i kön för länge och får för långt fram. 

8 Vichy Grif 28% körs av André Eklund och tränas av Sofia Aronsson, dom vann V75 så sent som i lördags tillsammans och kan göra det igen. När det nu är nedstruket ett spår så kan det vara tal om offensivt upplägg och kanske tidig ledning, då är det ekipaget att slå. 

4 Julia Af Solnäs 10% har mycket galopper i raden men är väldigt bra där mellan och nu då hon i princip alltid går med skor så är skotvånget positivt så klart. Felfri från ett av dom bästa tänkbara utgångslägena ska hon räknas tidigt. 

5 Valetta 9% är firma Goop/Jepson bidrag till detta loppet och den har mycket bra utgångsläge. Har tillhört hästarna precis under kulltoppen både som tre- och fyraåring och har kvalat in till flera större unghästlopp. Har därmed fått möta dom bästa i sin kull och har därmed hårdhet som ska duga långt här.

Det finns fler skrälldugliga bakom den betrodda kvartetten, ingen nämnd ingen glömd och det är inte fel att sitta med alla här om man hittat rätt fram hit. 

Ranking: A 9. B 8.5.4. C 7.1.2.3. D 10.

 

Stora systemet

Avd.1: 10 Copaca Banana

Avd.2: 2.5.8.9.

Avd.3: ALLA

Avd.4: 1 Eye In The Sky

Avd.5: 1.3.6.7.9.

Avd.6: 15Dixie Brick

Avd.7: ALLA

2700 Rader som kostar 1350 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 10 Copaca Banana

Avd.2: 8.9.

Avd.3: 1.2.3.4.7.8.9.10.14.

Avd.4: 1 Eye In The Sky

Avd.5: 1.3.6.7.9.

Avd.6: 15Dixie Brick

Avd.7: 4.5.8.9.

360 Rader som kostar 180 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!