Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Halmstad 21/12

V75-Omgången.

Halmstad travbana står värd för sista lördagen före jul i år, och sen kommer Mantorp ha ´uppersittarkvällen´ kvällen före julafton. Det var tvärt om mellan banorna förra året och på lördag är det ett år sedan jag spelade in nästan 2,5 miljoner till ett gött andels-gäng, där det blev nästan 350 tkr per andel, då vi bara var sju andelar på det systemet. Hoppas på bättring i år och siktar som vanligt på höga utdelningar.

Halmstad har Sveriges bästa bana och vi behöver inte ens fundera på underlaget där, det är bra. Sommarbana året runt och en del kommer säkert att vara glada av att slippa brodd och vissa ska lätta sina hästar från järnskor till aluminium. Skotvånget gäller ju som bekant på alla banor men här finns allt som oftast utrymme för att köra med lättas tänkbara skor. 

Två försök till Diamantstoet,, med väldigt olika propositioner. I övrigt ett lite annorlunda lopp med tillägg som dom tidigare kallade lördagsloppet och lyfte ibland in på V75. 12 hästar i dom andra loppen förutom gulddivisionen som är av det betydligt klenare slaget den här veckan. Många hästar i loppen borgar för hög utdelning och jag försöker nog fälla båda största favoriterna denna veckan.

 

Bästa spiken!

I andra avdelningen ser jag bra värde i att spika 10.Aura S.L. 28% som säkert kommer att stiga en del i procenten men nu betydligt mindre spelad än favoriten 13 Mahma Lane 40%. Favoriten känns väldigt överstreckad och det är inte snällt mot en häst med bara tre starter innanför västen att bli så hårt streckad på V75. Visst kan hon vinna loppet och hon har tre raka segrar, men bakspår på tillägg och den ringa rutinen gör att det är givet att gå mot denna gången. 

Min spik har betydligt mer rutin och anledningen till at hon är kvar i så låg klass är att det varit mindre pengar i loppen nere i Italien. Riordan verkar håla henne högt och trodde på till och med på viss chans mot Campo Bahia näst sist och . Då satte hon inte ett ben rätt i starten från samma springspår, men kanske kan ha varit första med skor som inte funkade. Sist satt hon kvar allra sist på Jägersro ända in på upploppet och avslutade ruggigt fort sista biten och även om ledaren redan var i mål så var det ett par längder ner till trean, som tvåa. Då var hon uppanmäld mot äldre ston och i lopp öppet för upp till 350 tkr, så insatsen var bra. Nu ordinarie klass mot jämnåriga och bara två på tillägget som har mer tjänat, så står bra inne i loppet. Bara galopp mot och därmed bra spik.

 

Gå kort!

I Gulddivisionen kommer veckans största favorit ut 3 Jairo 68% är lite väl stor favorit men har så klart väldigt hög vinstchans. Favoriten har dock inte så mycket vinster i år och tjänade betydligt mer året innan och jag vill försöka att fälla den nu, även om jag inte vågar plocka bort. 

6 Baron Gift 14% har sitt bästa startspår på över 8 starter och från spår 8 bakom bilen vann han V75 i augusti och har gått bra trots tuffa lägen hela året. Han har, till skillnad mot favoriten, mer tjänat i år än året innan. Nu har han ett lopp i kroppen efter ett par månaders uppehåll och skulle inte vara på topp då, så han ska ha gått framåt rejält med lopp i kroppen. Han kan dessutom vara snabbare ut än Jairo och sitta i ledningen tidigt. Starkt lås. 

 

Avdelning 1.

6 Roofparty 32% kommer med tre raka vinster och har här springspår i voltstartsloppet i klass 1. Oscarssons har bra form på stallet och Kevin kör bra, nu ska hästen dessutom lättas till aluminiumskor från järnskor med sulor tidigare. Det är nog en bra favorit men det är ett jämnt lopp och jag kommer gardera här med några. 

5 Get Ready On Tour 10% vann Ungdoms-SM på Åby tidigare I host med Henriette och hon har toppform på styrningarna och skrällde rejält på V86 denna veckan med. Felfri så är den med på linjen, men viss galopprisk. 

9 Hobby De Líton 20% kördes till ledningen sist från tillägg i ett billigare lopp. Det är tuffaste motståndet hittills men hästen har mycket bra kapacitet och är van att gå med skor. Han har gjort en del bra starter från tillägg så bakspåret och voltstart ska inte oroa så mycket för honom.

7 Derby Simoni 12% står bäst inne i loppet och har ett springspår som kan passa, men skor är ett minus. Varit ute i ett par bra lopp i rad, vinst näst sist och galopp sist, då med skor så det oroar så klart. 

1 Total Recall 6% vek ner sig i ledningen på Solvalla sist men då var det ett ganska bra lopp och den som liftat med i rygg ledaren slog av honom till slut (och en till ute i spåren). Det var då 2640 meter och han la en speed i början för att nå ledningen, från spår ett i volten är han givet spetsbud. Det går långsammare från start i volt och är 500 meter kortare nu så med form på topp och om favoriten missar staren så kan han leda runt om, men det kan också gå från rygg ledaren om favoriten är tidigt framme och övertar.

Ranking: A 6. B 5.1.9.7. C 10.4.11.3. D 8.2.12.

 

Avdelning 2.

Se”Bästa spiken!”

Har väl nämnt det jag borde om dom mest betrodda här och bakom dom är det mycket svårbedömt och vidöppet så spikar ni inte eller låser på två mest betrodda så behöver ni nog strecka alla här. 

Ranking: A 10. B 13. C 5.3.11.2. D 8.7.12.9.1.6.4.

 

Avdelning 3.

Se”Gå kort!”

Det ska vara ett starkt lås, men för er som garderar vidare så tar väl 2 Justice Ås 7% ledningen förbi 1 Art On Line 0,5%. Justice har inte vunnit över medeldistans på länge och borde släppa om Baron Gift kommer direkt så får den väl spets och släpper då inte till favoriten. Det kan gå från rygg ledaren för Justice då kanske. 7 Västerboonthenews 2% är också startsnabb men har inte haft form på länge, så inte omöjligt att den backar denna gången. 8 Olle Rolls 3% visade lite positiv form sist över lång distans och om ni streckar på många så är det fjärde hästen i loppet. 9 Stoletheshow 3% har stått över sedan mitten på oktober och är en fyraåring i guld så den ska få mycket svårt, trots en dålig upplaga av gulddivisionen. 

Ranking: A 6. B 3. C 2.8.5.4. D 7.9.1.

 

Avdelning 4.

Ett lågklassigt lopp över 2140 meter med en tilläggsfålla, detta är ungefär som loppen dom tidigare kallade ’Lördagsloppet’ som dom kunde lägga in på V75 och byta ut ett av dom vanliga klass-loppen för att få till en svårare omgång. Det ser lurigt ut och omgångens näst största favorit kommer ut här, den vill man nog försöka fälla om det ska kunna ge riktigt bra utdelning och om man vill ha en kupong med bra potential. 

7 Vitro Diablo 53% har ett springspår för PU så det är så klart toppchans och svårt att plocka bort. Till minusen ska nämnas att han gått barfota bak i alla sina starter, så skor borde vara minus. Han har bara gjort fyra starter totalt och är bara tre år, vilket gör att orutinen är ett stort minus. Han vek ner sig från ledningen so, favorit sist mot en av dom mindre spelade i det loppet, nu är det dessutom nästan sex veckors tävlingsuppehåll vilket innebär tveksam form. 

4 Secret Score 11% får första Rickard N upp och hemmatränaren Markus Lindgren brukar försöka ha iordningställt när det är V75 på hemmaplan. Fick lite sparat sist i rygg ledaren sist och det kan ha varit med siktet inställt på detta loppet. Skor är säkert minus även på honom men lite fler starter innanför västen och räknas tidigt här. Från samma stall kommer en kanske ännu bättre chans ut och 14 Setauket 13% som har springspår på tillägget. Han ser ut att vara nära toppform efter en lite sämre höst och är van att gå med skor. Startsnabb och borde kunna utnyttja sitt springspår bra och blir min förstahäst i loppet på spelvärdet.

Bland skrällarna kan 8 Adamant 4% vara aktuell från ett innerspår ska det kunna bli ett par svängar på innerspår och kommer rätta luckorna till slut kan det bita bra för duktiga André Eklund, går alltid med skor. Har visat lite uppåtform på slutet och även om tre av dom bra placeringarna har kommit i monté så har det även gått bra i sulky i år, där segrarna kommit. 

10 Yankee Eagle 2% vann ett billigare lopp från tillägg på Axevallla för två starter sedan, senast blev det snabbstart bakom bilen och släpp till favoriten, kunde dock inte följa med i rygg på vinnande Barista Oak (som är en ganska bra häst för klassen). Han brukar gå med någon form av barfotabalans så det kanske var skorna som spökade sist, om han vant sig mer vid det nu, kanske gått framåt med loppet och om han serveras rätta ryggarna så skulle Henriette kunna skrälla till rejält här.

Ranking: A 14. B 7.4.8.10. C 2.5.13.12. D 11.6.3.1.9.15.

 

Avdelning 5.

Lägsta klassen på V75 över 1640 meter och det känns väldigt öppet, strecka några stycken är grundtipset här. Nämner några av dom mest givna och någon skräll, men det behöver inte vara fel att ta så många man har råd med här, alternativt gå rätt ut på någon man fastnar för och chansspika, för att få riktigt bra potential i systemet. Ett tredje alternativ kan vara att låsa på två, den man tror tar spets och den man tycker är bästa hästen, råkar det vara samma häst så är spik bra alternativ.

11 Global Venture 18% är delad favorit till låg procent och är den givna förstahästen här. Dock har han väldigt många andraplatser och även vid diskningen nere på Charlottenlund var det som tvåa i mål. Han har nog ändå bäst kunnande här, men det krävs lite körning där framme för att han riktigt ska kunna komma in loppet från bakspår på kort distans och kanske blir han bara två igen?

1 Högstenastalldärng 18% är den andra på samma procent, han har lottats till ett betydligt bättre läge och är startsnabb nog att försvara innerspåret. Det är dock inte helt givet då det krävs riktigt startsnabb häst för att hålla upp innerspåret när det är startsnabba hästar precis bakom bilen och om han blir över från start är detta också en favorit i fara. Håller han ledningen eller får rygg ledaren räknas den så klart tidigt.

5 Walther På G. 16% är den startsnabba hästen bakom bilen, och spår fem är alltid det bästa i autostart på V75 oavsett klass. Denna har gjort tre starter i André Eklunds regi och varit bra vid två raka vinster från just ledningen. Håller honom so knapp spetsfavorit här och då han nog är ungefär lika bra som PU:s från bakspår så väljer jag att ranka honom knappt före tack vare läget.

2 Four Guys Dream 6% har ett bra utgångsläge och har visat bra form på slutet. Nu är det dessutom dags att hänga på en bike för första gången och Stefan är nog ett litet plus på kusksidan med. Tänkbar skräll här. 

4 Deep Sea 9% får också han kuskplus här och har ett riktigt bra läge bakom bilen, det bör bli bra position och då biter spurten bra till slut. 

3 Alpha K. 3% är ett treårigt sto i öppen klass men står å andra sidan bäst inne på pengarna i loppet och Riordans hästar ska alltid räknas tidigt, speciellt på hemmabanan. Henriette ska dessutom passas i alla lopp och om man tar många streck så ska denna nog med från ett hyggligt startspår. 

Ranking: A 5. B 11.1.4.2. C 3.6.10. D 8.9.7.12.

Avdelning 6.

 

Andra försöket till Diamantstoet denna lördagen och det är i lite högre klass denna gången. 2140 meter där hästarna är utspridda på tre startfållor. 

Tror att det trots dubbla tillägg är bra chans för favoriten 15 Stonewashed Diamant 39% som har oerhört mycket mer intjänat än övriga hästar i loppet. Hon har varit betrodd i silverdivisionen i år och varit ute i stenhårda lopp mest hela tiden, ibland annat sto-eliten mot Un Etoile Gar och Mellby Free. Detta kan vara det enklaste motstånd hon mött på ett par år och då hon inte gjort bort sig alla tuffa loppen, utan allt som oftast varit med i främre träffen, så ska detta vara ett lopp hon bara ska vinna. Det är dock inte lätt att vinna med dubbla tillägg och det krävs att man kör i tid om det går för långsamt, så visst är det chansartat, men litar på PU vet vad som gäller och jag spikar.

2 Dropluggage Racing 13% har gjort en start i Andrés regi och vann direkt, så det är väl inget snack om att det är bästa hästen på grunddistansen och är kanske värst mot. Om hon kommer till ledningen tidigt och får fuska undan mellanvarvet så kan det gå.

14 Maggie Cash 11% vann Lärlings-SM i höstas och slog då hingstar och valacker, vilket är meriterande. Dock har formen varit tveksam efter det och här står hon lite hårt inne, då hon inte har så mycket mer än vad dom 20 meter framför får ha tjänat. Men kan hon lifta med i rygg på favoriten på slutrundan så har hon vass speed till slut. 

11 Ofelia O.E. 14% har 8 vinster på 24 lopp och står bra inne på mellanfållan men har ett bökigt fjärdespår och det brukar vara tufft att både slå dom där framme och samtidigt hålla undan för dom hårdare där bak i sådana här propositioner. 

Ranking: A 15. B 2.14.11. C 4.1.5.6. D 9.10.3.12.13.

 

Avdelning 7.

Ett försök i Bronsdivisionen över 1640 meter avslutar omgången och inte heller detta är helt lättlöst, även om några höjer sig en bit mot övriga vid första anblick av startlistan.

6 M.T.Mighty Winner 19% kan ta spets trots spår en bit ut bakom vingen och då blir han hästen att slå. Släppte spets i något hårdare brons-försök sist och var sämre från rygg ledaren då, kan det vara skor runt om som inte passar? Kortare distans nu och lite enklare motstånd och kanske har han vant sig vid skorna med ett lopp i kroppen med dom på. Han vann faktiskt med skor förra året i december. 

4 Zio Tom Jet 12% står lite hårt inne i loppet men har testat i klassen några gånger tidigare och börjar kanske växa in i den. Här är det ett bra utgångsläge och han är startsnabb och även om inte Uhrberg väljer att köra i spets blir det ett bra opp i främre träffen och han ska ha vinstchans här.

2 Dats So Cool 11% har ett lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll och har lottats till ett klart bra utgångsläge. Rickard N vann med honom nere i Hamburgh tidigare i höst, när det var GS75 där. Hästen är bra och trots att han gör debut i brons här så ska han duga i klassen. 

9 Randemar R.D. 21% hade jag som idé och tidigt i ranken sist som skräll, men det blev fjärde invändigt då en slank ner mellan honom och M.T.Mighty Winner och då sedan den släppte spets. Oerhört sen lucka på stretchen och med en snabb avslutning blev det foto om en tredjeplats som bara gav en fjärdeplats. Nu är Henriette favorit på V75 och så klart måste det vara absolut toppchans även om bakspår på kort distans inte är kul. 

11 Bo C. 18% spikade jag sist på en extra V75 då han inte ens blev favorit, från ett bra startspår och med rejält kuskplus. Han vann då och nu är det fortsatt Kim Eriksson upp men bakspår är allt annat än bra för honom. En hel del galopper bakom hästar och han vill nog vara med där framme för att vara riktigt på topp. Bortlottad nu och bara en i mängden vid riktigt bred gardering. 

Ranking: A 6.9. B 2.4. C 11.5.1.3. D 12.7.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.5.6.7.9.

Avd.2: 10 Aura S.L.

Avd.3: 3.6.

Avd.4: 4.7.8.10.14.

Avd.5: 1.2.3.4.5.11.

Avd.6: 15Stonewashed Diamant

Avd.7: 2.4.6.9.

1200 Rader som kostar 600 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.5.6.7.9.

Avd.2: 10 Aura S.L.

Avd.3: 3.6.

Avd.4: 14 Setauket

Avd.5: 5.11.

Avd.6: 15Stonewashed Diamant

Avd.7: 2.4.6.9.

80 Rader som kostar 40 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!