Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Tips V75 Åby 7/12

V75-Omgången.

På Åby ska veckans V75 avgöras och det är lite andra förutsättningar än på många andra banor med deras två extraspår invändigt över det annars korta upploppet på 180 meter. Dessutom är det ju nu skotvång i några månader för alla startande hästar på svenska banor och det gäller att hålla koll på vilka som trivs med skor. Många som annars trivts med skor tidigare i karriären kan ändå vara mycket missgynnade om dom gått många starter på någon form av barfotabalans. Då det nu blir första med skor på länge så kan det ge mjölksyra lite tidigare än dom är vana vid. Så leta spikar men även skrällar bland dom som gått med skor på slutet och därmed får fördel i att många konkurrenter blir missgynnade. I övrigt är banan lite bredare än medel, vilket är gynnsamt för voltstartsloppen, och ger lite mer plats åt alla. 

På spelet kom jag helt fel på det i onsdags då jag gick i fällan och spikade omgångens mega-favorit på Bergsåker, som är en skrällbana utan dess like och jag gick även på Got To Dash, som i 16,5-tempo ändå vek ner sig över upploppet på ett uselt Solvalla-underlag. Blev inga pengar på spelförslagen även om jag hade snygga tipsettor som Axel Ruda (12% och 14 ggr pengarna på UB) i tvååringsloppet, som för övrigt fick dela på vinsten efter ett målfoto där jag och dom flesta andra tycker att han är klart först. Även Heading Refernce var tipsetta och spik på lilla spelförslaget, som visade form från sämre lägen gångerna innan och fick nu vinna. Men det verkade vara mångas ide på slutet där, då den var spelad till 12% tidigare på onsdagen men slutade på 20% vid spelstopp. Låset i kallblodsloppet var ändå mest surt i onsdags, då min tipsetta galopperade precis före mål som klar vinnare.

I lördags satt dock båda spikarna klockrent, som totalt överlägsna, men kom fel på det i garderingsloppen då istället. Nu hoppas vi att alla bitar faller på plats och med risigare väder kommer ofta fler överraskningar och vi hoppas som vanligt på hög utdelning, vilket det troligtvis kan ge denna gången. 

 

Bästa spiken!

I avdelning tvåkommer nog 3 Beartime 20% stiga ett par procent till morgondagen, men är i nuläget inte ens favorit på strecken. Men denna har absolut toppform och var it två i tre v75-starter i rad på slutet, i ett par av dom har han mött dom bästa i klassen och fått sparat i ryggar mest varje gång. Nu är det väl läge att trycka av och även om han skulle hamna i rygg ledaren så är ju Åby, som bekant, bästa tänkbara banan att sitta i rygg ledaren på. Med formen hästen är i så kan den nog vinna loppet från utvändigt ledaren och nu är det tillbaka till Khilström upp vilket så klart är litet kuskplus mot sist, han väljer nog bästa tänkbara upplägg. 

 

Gå kort!

I lägsta klassen har Björn Goop två hästar i sin träning som båda lottats till bra spår och har bästa kuskarna, jag har svårt att se att det ska gå utanför dom två, men för den som har råd med ett streck till tar med Berghs utmanare från bakspår.

1 Pine Muscle 45% blir väldigt stor favorit och har gått med skor hela tiden så det är riktigt bra förutsättningar för den favoriten då det är spår ett i volten och Khilström upp. Lite mindre tjänat och mött betydligt enklare motstånd tidigare så kanske lite överstreckad denna gången och jag väljer att lägga Goops andrahäst först i rankingen. 

3 Inspector 18% var många stora systems spik i lördags, tog då till galopp i laddad start och Jepson får en ny chans. Voltstart kan säkert vara bättre och med strykning invändigt bör han komma iväg riktigt bra från spår två. Det kan bli ledningen och rygg ledaren på stall Goops två hästar denna gången. Vem som får vilken av positionerna och vem som vinner vet jag inte, men tror att det är mycket hög chans att någon av dom gör det och då är spelvärdet så klart högre på den som är häften så mycket streckad. 

11 Dragon Starfly 20% får inte samma hjälp av någon stallkamrat som denna gången, men insatsen sist är inget att klaga på och det kommer säkert bita bra denna gången med. Han står bra inne i klassen med två raka vinster och van vid att gå med skor, så klar tredjehäst, men då spelvärdet sjunker rejält med att ta med även denna till 20% så är nog grundtipset ändå att låsa på dom två första hästarna då bakspår är missgynnade på v75 i allmänhet och på Åby i synnerhet.

 

Avdelning 1.

I inledningen kommer 1 Martin De Bos 37% ut igen, men ska väl testas med annan utrustning och går med skor nu. Kan ju bli lite preparé inför finalen men kan dock vinna ändå, då han är bästa hästen, men risk för att bli över från start. 

6 Reverend Wine 22% sitter väl i spets på två steg och är van vid att gå med skor runt om, bästa kusken av dom betrodda och är hästen att slå denna gången. Tänkbart lås med favoriten, även tänkbar chansspik, men behöver heller inte vara fel att gardera på lite här då han kan behöva ett lopp i kroppen för att vara på absolut topp, efter ett uppehåll från tävlandet. Så lite 1x2 i detta loppet, men hur man lägger upp resten av omgången får styra vilket jag väljer här till slut. 

8 J.H.Mannerheim 6% hade ett tuffare år i fjol efter att ha tjänat bra som unghäst, inget ovanligt att femårssäsongen är lite sämre och det var även lite skador som gjorde att det bara blev sex starter det året. Nu har han börjat växa in i sin klass och kommer med två vinster i rad mot lite enklare motstånd och har ett bra åttondespår i volten kan ge en bra resa och det går att välja innerspår i ett par svängar och vänta på luckor. 

10 Pacific Face 12% kom igenom riktigt bra från start sist och hamnade långt fram mot lite enklare hästar där framme, då han stod med dubbla tillägg då. Han hade så klart helt annan hårdhet än dom på start och då ser det kanske bättre ut än vad det var när han slog dom enklet. Men var rejäl då han höll en bra häst i Super War Hose utanför sig och Juan kunde inte ta en längd på dom två. Hade dom som idéer på V86 då till bara 4% på båda. Nu är det hårdare mot men förra loppet var första efter längre uppehåll och han är nog lite gynnad av voltstart trots att han är stor, han har styrkan till slut, så kan vara tänkbar. 

3 Island Life 16% tränas i Berghs formstall och har inlett bra i den regin, som han kom till inför denna säsongen. Vann ett enklare lopp från ledningen sist när han gick med skor, så det ska inte vara något större problem. Startsnabb och borde hitta en bra position, ska räknas tidigt bakom dom två bästa här. 

Tänkbar storskräll är 5 Zoko Lane 0,8% som varit bland favoriterna tre starter i rad mot bra silverdivisionare men inte fått det att stämma fullt ut. Skor på är så klart ett minus, men totalt bortglömd på strecken nu och har smygform med en rejält missvisande formrad. Även 9 Secret Mission 2% är rejäl och har utvecklats mycket under året, det gäller så klart att det stämmer, men denna skrällde på V75 i december i fjol med skor. Henriette kan vinna med vad som helst för dagen och får den rätt resa så kan skrällen vara ett faktum.

Ranking: A 6. B 1. C 8.3.5.10.9. D 2.11.12.4.7.

 

Avdelning 2.

Se”Bästa spiken!” 

Värsta motbuden är vana att gå med någon form av barfotabalans medan spikförslaget alltid gått med skor runt om, så där är ett jätteplus. 2 El Gumpert 25% kommer från Nurmos ständiga formstall, men han vinner överlägset mest på Solvalla och nu är det en bit att resa, och även om denna klarat av det ibland annat Finland, mot enklare motstånd är det inte alls givet att det funkar på Åby. Står dessutom lite hårdare inne i loppet nu och har gått barfota bak hela sommaren men är startsnabb och vinner många lopp så en av första utmanarna. 

Riktigt öppet bakom och intressant är startsnabba 6 J.H.Respons 13% som kom till Bergh i början av sommaren och har gjort bra lopp i den regin, går dock alltid barfota runt om. 1 Derby Simoni 16% står perfekt inne på pengarna och är startsnabb men går också den barfota varje gång. 5 Get Ready On Tour 8% är kanske en klar barfotahäst det med, men trivs på Åby och är startsnabb från samma spår den vann Ungdoms-SM från på aktuell bana. 4 No Limit Royalty 4% har ett bra skrällspår och går alltid med spår och skulle kunna vara en tänkbar skräll.

Övriga ska väl vara bortlottade över den korta distansen och tillexempel 9 Opalis 8% är ett av två ston i öppen klass och går nog upp rejält i klass så det ska väl inte gå från bakspår. 

Ranking: A 3. B 6.2. C 5.1.4.11. D 10.9.12.8.7.

 

Avdelning 3.

Treåringslopp där det är stängt på 300 tkr tjänat och det är vidöppet så inte omöjligt att jag streckar allihop här till slut. 

1 Upstate Face 12% har gjort det okej bakom tuffare kullkamrater under sommaren och hösten, det borde funka bra mot lite enklare nu. Dock kan spåret bli en fälla och bara en i mängden. 

3 Take The A.Train 18% kommer med två raka skrällvinster innanför västen och har kraftigt stigande formkurva och är van att gå med skor. 

5 Rally Hans 6% kommer från Melanders stall som fått ordning på stallformen rejält under hösten och framförallt på unghästarna. Kuskplus med Jepson upp och från bästa tänkbara spåret bakom bilen bör ekipaget hitta bra position. Tidig trots missgynnad av skor, men testas med nytt huvudlag denna gången.

6 Utah Broline 13% har inte fått vinna lopp ännu och står lite hårt inne i loppet. Van vid att gå med skor och spår 6 bakom bilen är bättre på Åby än på dom flesta andra banorna. Men bara en i mängden vid bred gardering och kanske lite överstreckad nu.

Favoriten11 Västerbo Lexington 23% ligger Bergh lite lågt på då det blir skor bak på nu och bakspår. Tycker ändå hästen ska duga och står bäst inne på pengarna och det ska vara bra chans kan jag tycka. Bergh ligger även lågt på sin andrahäst och där är läget bakom bilen tråkigt men bästa tänkbara kusk upp 7 Conrads Janne 13% och även där ska skor bak vara negativt. 

8 Atik D.L. 7% vek ner sig sist som stor favorit mot äldre hästar och det är väl förlåtet. Van vid att gå med skor och på minussidan ligger väl lite kuskminus och läget. Den ska dock duga nu när det åter är ordinarie klass för honom. 

10 Gaya De Pervenche 3% kommer från Lugauers fina stall och där ifrån kommer ju vinnare i parti och minut. Denna är kraftigt underspelad och van vid att gå med skor. 

Ranking: A 11. B 5.8.1.3. C 7.6.10.9. D 2.4.12.

 

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

 Bakom dom tre mest spelade är det mycket jämnt och skrällarna är väldigt lite streckade, två, tre eller alla är dom tre olika alternativen jag förordar. 

Ranking: A 3. B 1. C 11. D 12.4.5.6.8.10.9.7.

 

Avdelning 5.

Omgångens största favorit i ett stolopp i hög klass. Favoriten vann för övrigt detta loppet förra året från bricka 8 bakom bilen och står så klart ännu bättre inne denna gången.

4 Stonewashd Diamant 60% har bästa tänkbara läget bakom bilen och funkar med skor, har dessutom mött hingstar och valacker flera gånger i år. Det ska vara helt annan hårdhet på henne mot övriga här med formen på topp. En klart vettig spik i annars svår omgång så tål man att en stor favorit vinner. 

12 Wild Love 14% är väl totalt bortlottad denna gången även om dom låter uppåt från stallet så är väl en bra insats som tvåa, trea att vänta och klart godkänt. 

1 Miss Sober 11% har ett bra innerspår på Åby och borde hamna bra till och tycker nog att den ska vara värst mot på det läget och funkar bra med skor. 

2 Vikens Fingerprint 8% är bra men står hårt inne i loppet och är bara fyra år så behöver höja sig till detta loppet om det ska räcka, men då formen är i stigande år det nog inte helt otänkbart. 

För er som garderar vidare är 5 Stella Newmen 3% väldigt lite streckad och borde duga från bra startspår och absolut tänkbar skräll.

Ranking: A 4. B 1.5.2.12. C 10.6.8. D 7.3.11.9.

 

Avdelning 6.

Gulddivisionen är det ingen jätte-klass på denna gången även om det krävdes mer startpoäng än oftast för att komma med blev det väl dåligt med toppar. 

5 Betting Gangster 30% varnar tränaren Riordan att det var först med barfotabalns som han tände till och blev klassen bättre, vilket då är ett stort frågetecken nu. Han siktas dessutom mot Frankrike och inte givet att man vill tömma ordentligt i denna starten. Ett bra läge och bästa Jepson upp gör att denna skulle kunna vinna trots att han bara är fyra år och i princip ingen häst har vunnit ett vanligt gulddivsionslopp som fyraåring. 

8 Slide So Easy 20% har riktigt tråkigt utgångsläge och är med van att gå barfota men har funkat med skor. Han har vunnit i gulddivisionen i år och varit bra som tvåa vid flera tillfällen, bland annat i VM-loppet i Canada under hösten. Loss med mycket sen lucka sist bland bra hästar och han har absolut toppform och kan spurta ner samtliga här. 

10 Mack Dragan 10% är bortvald av Jepson här tyvärr, men Kim Eriksson kör i absolut toppform i höst och fortsatt. Dragan börjar växa in i högsta klassen och har funkat bra på skor tidigare i karriären. Då det inte är den blodigaste gulddivisionen så kan han vinna trots skor och bakspår. 

Bergh ligger lågt på sina två då det är skor på och dom tävlar mest barfota på slutet och det kan kanske vara aktuellt med Frankrike-resa för dom under vintern. 2 Montdore 9% kan ändå överraska med Örjan upp och från ett bra spår bakom bilen. Medan 6 Balfour 3% borde få det svårare då han gillar dom längre distanserna bättre.

7 Deep Sea Dream 3% är mycket startsnabb från alla öppna spår bakom bilen och gissar på offensivt upplägg. Han var nära Milligans School på Eskilstuna vid förra Sverigebesöket och var då före flera bra hästar och han ska duga bra här. Bortlottad sist från spår 12 men avslutade ändå bra och visade fortsatt att form finns. Kan var missgynnad av skor men till den låga procenten är det ändå intressant med startsnabb häst över kort distans.

1 Stepping Spaceboy 12% har stått över tävlande efter ett par oplacerade starter i gulddivisonen tidigare i somras, men avslutade storstilat i silver, med vinst i försök och en andraplats bakom Bucks To Burn i finalen. Så ska väl matcha dom här, men behöver kanske lopp i kroppen efter nästan fem månaders frånvaro. Skor på ska spela mindre roll för denna än för några av konkurrenterna då han vann silverdivisionen i december i fjol med skor.

Ranking: A 8. B 5.17.10. C 1.2.6.12. D 3.11.9.4.

 

Avdelning 7

Bronsdivisionen och favoriten 9 Man At Work 34% lottades till bakspår medan Peter Untersteiners tre hästar har bricka 1-3 vilket gör att dom kan styra loppet lite där framme och minst nån av dom lär ju få ett kanonlopp. Favoriten är ändå så pass bra att han kan vinna ändå och Örjan körde passivt med en slutrepa sista 300 sist och det gick mycket fort som tvåa. Det kan ju bli för långt fram för ekipaget igen om Örjan väljer att sitta kvar i kön då upploppet är kort och det är inte svårt att bli tempotorsk från bakspår på Åby.

Jag spelar nog med alla tre från PU:s stall 1 Randemar R.D. 6% kördes offensivt sist och visade toppform då den klev undan från utvändigt ledaren. Randemar går alltid med skor och kan se lite knackig ut i svängarna ibland så invändig resa är nog att föredra. Hästen trivs för Henriette och hon kan Åby och är i absolut toppform hon med. Starkt ekipage som är alldeles för lite streckad denna gången. 2 That´s Art 12% trivs också på Åby och har hittat en formtopp under hösten och då kanske det kan funka även med skor från ett bra läge och med formen på topp. Bara fyra år och står lite hårt inne i klassen kanske, då det blivit lite snabba pengar på slutet, men räknas vid gardering. 3 M.T.Mighty Winner 14% har mött dom bästa i klassen gång efter annan och är startsnabb. Har haft tuffare utgångslägen flera gånger i rad och räknas nu mycket tidigt då läget är helt okej och han står bra inne i loppet. 

5 Velasquez Gar 4% är ny i klassen och är redan kvalad in till klass 1 finalen på annandagen men går alltid med skor och har ett absolut perfekt femtespår så räknas ändå vid gardering denna gången. 

8 Night Brodde 17% blev lite bortlottad denna gången med spår åtta bakom bilen missgynnas han så klart kraftigt. Startsnabb och med invändig strykning nu så kan det ändå vara aktuellt vid bredare gardering. Van vid att gå med skor och står perfekt inne på pengarna, men på grund av läget är han kanske lite överstreckad denna gången. 

Ranking: A 9. B 1.3. C 2.8.5.6.10. D 11.4.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.5.6.8.9.10.

Avd.2: 3 Beartime

Avd.3: 1.3.5.6.7.8.9.10.11.

Avd.4: 1.3.

Avd.5: 4 Stonewashd Diamant

Avd.6: 5.7.8.10.

Avd.7: 1.2.3.9.

2016 Rader som kostar 1008 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6 Reverend Wine

Avd.2: 3 Beartime

Avd.3: 1.3.5.6.8.11.

Avd.4: 1.3.

Avd.5: 4 Stonewashd Diamant

Avd.6: 5.8.10.

Avd.7: 1.2.3.9.

144 Rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!